Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Usta Önemli...

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda simurg tarafından 5 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    İlginiz için teşekkür ederim fiyat konusunda bir tespitte bulunmuşsunuz doğru söylüyorsunuz genel de tahammül öyle (sanayideki ustalar öyle dedi) fakat farklı işlemlerde de farklı fiyatlar tabi ki oluyor yanlış anlaşılma olmasın bu konuda. Zaten Nakit konusunu geçtim " sadece çekiş düşüklüğü debriyajı göstermez." demişsiniz haklısınız işte bende o konuda dertliyim :) benim anlatmak istediğimde işte burada ortaya çıkıyor arıza tespitini yanlış yapmayıp ekstra masraflara yol açacak yöntemlere girmeyecek usta tavsiyesi istedim hepsi bu.
    Site yetkilisi MSC arkadasımız gerçekten yanlış anlamış telefonla konuyu okurken bütünü göremediğin-dendir diye düşünüyorum. Flot yaptığı cümlede ben örnek demişim ve verilen rakamın 4katı olduğunu söyleyerek fiyatı verenin abarttığını bu kadar abartmayan gerçekten esnaf usta talep etmişim hepsi bu. Sağlaması olsun diye söyleyeyim benim yaptığım işlemin fiyatını başka ustalarda istediğimde 100-125 arası makul fiyatlar söylediler 300 le 100 arasındaki fark gibi değil.
    Konu ile net açıklamam budur lakin "Biseyler yazicamda cok agir kacacak, ne haliniz varsa gorun." demek bir yöneticiye yakışmayan şeyler tamam biz bilgisiz de olabiliriz işte burada sizde bizi bilginizle aydınlatınız ego iyi bir şey değil. Kafanızın çok dolu olduğunuzu düşünerek bu tarz söylemi patlama noktanızdır diyerek alınganlık göstermediğim gibi normal karşılıyorum saygılarımla.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şimdi iki durum varsayalım

1. durum: adam çok iyi usta, verilen işin bütün ayrıntılarını biliyor. giderdiği arızayla alakalı gelecekte hiçbir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

bu durumda "malzeme parası 45 tl, adam 300 tl istedi, tamamen haksızdır bu kazanç" diyorsanız yanılıyorsunuz.

2. durum: adam sanayide dükkan açmış, gelene geçene çakıyor, sizden para koparmak için olmayan yerlerde tamirat yapıyor.

işte bu durumda bu adamın kapısının önünden bile geçmemeniz gerekir. isterse bu işi 50tlye yaparım desin, önemli değil, çünkü yamuk yapacak, sizi daha büyük arızaya sokacak. her sektörde olduğu gibi gözünüz açık olmalı,

konuyu açan Kadir Bey, konuya 1. durumdaki ustadan dert yanarak başlamış, sonradan açıklama yaparken 2. durumdaki ustayı örnek vermiş.

Kadir Bey, ben eksik bilgiyle düz mantık yaptığınızı düşünüyorum. 1. durumdaki ustadan kaçınıp da 2. durumdaki ustaların kucağına düşerseniz sıkıntınız her zaman devam eder.

maalesef istanbulda usta tavsiye edemeyeceğim, arızasız günler dilerim.

3. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Site var site var burada bence bir aile ortamı var aynı zamanda yöneticiler oldukça sabırlı kaybetmek yerine kazanım yoluna gidiyorlar buda en mantıklısı.
    Yaşı büyükler küçüklerine yaşı küçükler de büyüklerine saygılı olduğu sürece bu aile ortamı bozulmaz.
    Eleştirirken empati kurmaya gayret gösterelim empati kurmak sevgi ve saygı dışarısına çıkmayı önler. ;)

Knngks bunu beğendi.
  4. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    "1. durum: adam çok iyi usta, verilen işin bütün ayrıntılarını biliyor. giderdiği arızayla alakalı gelecekte hiçbir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

bu durumda "malzeme parası 45 tl, adam 300 tl istedi, tamamen haksızdır bu kazanç" diyorsanız yanılıyorsunuz.

2. durum: adam sanayide dükkan açmış, gelene geçene çakıyor, sizden para koparmak için olmayan yerlerde tamirat yapıyor.

işte bu durumda bu adamın kapısının önünden bile geçmemeniz gerekir. isterse bu işi 50tlye yaparım desin, önemli değil, çünkü yamuk yapacak, sizi daha büyük arızaya sokacak. her sektörde olduğu gibi gözünüz açık olmalı," diyerek " konuyu açan Kadir Bey, konuya 1. durumdaki ustadan dert yanarak başlamış, sonradan açıklama yaparken 2. durumdaki ustayı örnek vermiş. " DEVAM ETMİŞSİNİZ:)

Bu durumda kendimi şiddetle eleştiriyorum demek ki ben ne demek istediğimi tam aktaramamışım ve asıl konumuzu ele alamadan polemiklere sebep olmuşum.
    Net olarak diyorum ki şuan; PARA ÖNEMLİ DEĞİL 10 TL TAMİRİ İSTERLERSE 1000TL YAPSINLAR AMA İŞİNİ TAM HAKKIYLA YAPSINLAR. Bu cümlemde asıl amacım anlaşılsın diye az egjenere ettim ben maddelere ayırarak belirtim oysaki makul ücret sadece bunlardan biriydi o kadar.
    Ama ben hala usta tavsiyesi alamadım sağ olsun 2 arkadaşım konuyu anlayıp alibeyködeki ustaları tavsiye ettiler. Bunları çoğaltırsak birbirimizle paylaşırsak en azından bir rehber tarzı bir şey oluşur. Yukarıda yansıttığım arkadaşa da teşekkür ediyorum lakin benim yazılarımı tam okursa orada bir cümlemde GİZLİ MÜŞTERİ kavramını açıklayarak bunun yansımasını burada da yapabilirmiyiz diye düşünmüştüm eğer olursa tabirinizle, iyi değil dediğiniz adamın kapısının önünden bile geçmeyiz:)

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,943
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Size yazılmamış bir şeye cevap vermeyin bence. Mümkünse yorumda yapmayın, zira o mesaj için yaptığım alıntıda direkt bana sataşıyor arkadaş. Benim bir sıkıntım olduğunu falan düşünüyor, kendi düşüncemi normal bir üye olarak söylesem bu forumda kimse benimle tartışmaz ama yönetici olduğum için sataşan çok olur. Maalesef Türk toplumu olarak severiz böyle şeyleri.

Sizi yanlış anlama konusuna gelince; evet cepten okurken kaçırdığım oluyor ama fiyattan şikayet etmeniz ve 45 lira ile yapılacak işçiliği karşılaştırdığınızı/oranladığınızı okuyabiliyorum. Bundan size 1.000TL'lik parça taksalar aynı işçilik için yine oran yaparmıydınız dedim. Aslında çok basit cevapladım ama kimsenin işine gelmiyor galiba dediklerim :)

işçilik konusuna gelince, daha öncede dediğim gibi aynı işi 100 lirayada yaptırabilirsiniz, 200 lirayada, 300 lirayada. Her ustanın fiyatı farklıdır, kimi dükkan sahibidir fiyatını ucuz tutar, kimi 500 lira kira verir, kimi 1000 lira, kimide 2000 lira. Aynı fiyata iş yapmaları mümkün mü sizce? Bazısı da işinin uzmanıdır, fiyatını uzmanlığı belirler. Yaptığı iş, ustalığı hiç başınızı ağrıtmaz v.s.

Son düzenleme: 6 Nisan 2016
    erenuzel41 bunu beğendi.
  6. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öyle yada böyle polemik yapmak değil niyetim ayrıca kem sözler herkes için iyi değildir. Neyse benim artık size bir sorum olacak başımdan geçen bir olayı anlattım bir o kadar da daha bu konuyla ilgili değişik şeyler başıma geldi peki ben bu teknik konularda ile ilgili bilgisiz tecrübesiz biri olarak ;
    1-örnek verdiğim basımızdan gecen kazada bakım yapmaya bıraktığımız usta için ne diyeceksiniz?
    2-Ehil ustayı ve biri iki yapmayanı nasıl anlayacağız?
    Ben kendimce buraya yazarak belki herkes tecrübelerini yazarda faydalanırım ihtiyacı olan içinde kaynak olur diye düşünmüştüm. Maksatı hilafetim surçilisanım ondardır saygılarımla...

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Tüketiciler ve sürücüler otomobil denen şeye ''otomobil problemi=masraf'' gözüyle baktığı sürece kullandıkları otomobille çokta mutlu olamayacakları ve ondan yeterince verim alamayacakları belli olan birşeydir bunu olumlu yöne döndürmek ise çok basit bir mantıktan geçer o da şudur; ustanızı seçerken aldığı ücrete göre değil yaptığı işçiliğin kalitesine göre seçmenizdir, ustanızın yaptığı işi keşfetmeye çalışıp kendiniz bu işlemleri daha ucuza yapabileceğinizi düşünerek buna kafa yormaktan ziyade ustanızın yaptığı işlemlerin ne kadar doğru yada yanlış olduğunu denetlemeye kafa yormak daha makul ve teorik olarak daha mümkün olabilen birşeydir.

Eğer bulabilirseniz bulmuş olduğunuz iyi bir usta hiçbir zaman ucuz olmaz, ve kaliteli iş yapan iyi bir ustanın aldığı parayı hak edip etmediğini asla sorgulamamanız gerekir, çünki otomobil tamirciliğini günümüzde bu işi yapan ustalara sorduğunuz zaman onlar size; küçük yaşlarında eski bir ustanın yanına çırak olarak verilmiş olduklarını ve yeri geldiğinde tokat yiye yiye, yeri geldiğinde üstünü başını motor yağıyla kirleterek azar işiterek, üstten baştan çıkıp leş gibi olarak kirli bir atölyede gençliklerini tükettiklerini ve genç yaşta eğlenebilmeye ayırabilecekleri zamanlarını bu karanlık pis dükkanda harcadıklarını, bu işi ancak bu şekilde öğrenebildiklerini söyleyeceklerdir, bunları anlatan kabiliyetli bir ustaya gidipte aldığı parayı sorgulamak hoş olmaz.

Eğer ki tamirciniz yada ustanızdan şüpheniz yada şikayetiniz varsa bir daha onu tercih etmezsiniz olur biter:) zaten şu piyasada sürekli kötü iş yapan bir tamirci dükkanı diğer müşterilerinde yaşadığı memnuniyetsizlikleriyle bilinirse uzun süre orada barınamayacaktır.

Bugüne kadar kendi arabamda ciddi bir mekanik bir problem yaşamamışsam ve yaşadığım ufak problemleri kolayca çözebilmişsem bunu yapabilmemin sebebi kendi çabalarımdan ziyade bilgi paylaşımı olan bu forum gibi yerler ve akrabam olan usta'mın emeğine olan saygımdandır, yağ değiştiririm 20 lira ver yeter der ben ona 30 lira verip eline sağlık der öyle giderim, hatta ustamın yağlı kirli elini sıkar onu desteklediğimi hep belirtirim hatta dükkana gittiğimde bazen bana çıraklık bile yaptırır kirli motor parçalarını sildirir takımları getirtir geri toplattırır.

Sadece usta seçimi değil yedek parça tercihiniz, kullanılan sarf malzemelerinin tercihi gibi şeyler bile otomobilden alacağınız keyfi başka şekillere dönüştürür. Ucuz yan sanayi parçalar ile araç üreticisinin onayı ile üretilen orjinal parçalar genel manada aynı verimi sağlamazlar.

Elinizin altında kaliteli bir usta var ise, yedek parçanın en kralını yetkili servis gibi yerlerden orjinal olarak alıyorsanız, motor yağının antifirizin yada bujinin kralını tercih edip bunlara dünya kadar para bayılıyorsanız otomobilinizle sorun yaşamazsınız zaten:)

Settar_Han bunu beğendi.
  8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar mümkünse bu tartışmayı sonlandırsak. Konu iyice uzadı gitti. Karşılıklı atışmaya döndü. Lütfen bitirelim artık bu atışmayı. Ufak tefek yanlış anlaşmalar yüzünden kirmayalim birbirimizi.

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    "Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de fazla ver" demişler.

Murat, MSC, SaMeTT ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  10. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    geçen sene bi müşterim gelmişti o aklıma geldi R19 'a yağ değişimi sormuştu 10 lira demiştim adam hık mık etti benden takım isteyip dükkanın karşısında kendim yapabilirmiyim demişti ne hallere düştü esnaflık Allah kolaylık versin esnaf arkadaşlara arkadaş yanlış ustalara denk gelmiş heralde sitemi ondan

SaMeTT bunu beğendi.
  11. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yahu artık şu ücret konusundan vazgeçtim ben nasıl anlaşılamıyorum kesin bende sıkıntı aracımı güvenle yaptıracağım Usta tamirci tavsiyesi rica etmiştim konu nereye gitti. Bir taş atım kuyuya bende gittim arkasından çıkarmaya:). Tamam konu kapansın sadece yanlış anlamayın yeterli

12. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    şu üst kapaktan benim araçtada çok olmasada arasindan yag kacmiş her gordugumde sinir oluyorum... peki sormak istedigim bu kapak acildiginda taşlama falan gerektirmiyormu eger gerektirmiyorsa bende degiştirteceğim

13. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hiç bişi yapmanıza gerek yok külbütör kapağı o adı üstünde sadece kapak.kuvvetli yapıştırıcı alıp kenarlarına sürün taşırmadan kapatın

14. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Birincisi arkadasin bahsettigi malzeme arti isligi 40 tl ye yaptirdim 300 tl bu is icin cok fazla bi isin standarti vardir 10 lira asagi 20 lira fazla olur en fazla hangi usta olursa olsun bu suna benziyor esim bayan kuaforu 10 yilini vermis cekirdekten yetismis kendi dukkani var ornegin sac boyuyor kendisi bir saci atiyorum 50 tl ye boyuyor fakat islek bir yerde un yapmis bir kuafor ayni iscilik ve malzemede hic bir fark olmadigi halde hatta belki esim cekirdekten yetistgi icin isciligi daha iyidir idte o islek yerde luks dukkani olan kuafor sadece isme ve lukse ayni saci 300 tl ye boyuyor dedigim gibi herseyin bir standardi vardir oyle isin ehli ustadir istedigi fiyati hak eder diye bise yanlistir. Esimle konustugumda o isim yapmis ustanin yaninda kalfa iken calistigini isi kendisinin yaptigini fakat isin maliyetini ustanin isim sayesinde aldiginida anlatmisti.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ama bu örnek verdiğiniz durum yetkili servis ile sanayi ustası arasındaki farka benziyor yani işlek bir yerde ün yapmış dediğiniz kuaför burada Hyundai yetkili servis ni işaret ediyor, ama normal bir kuaför dükkanı sanayideki tamirci dükkanını gösteriyor ve sanayideki bir tamirci dükkanı çekirdekten yetişme ustanın üzerinden hizmetini vermekte olup yetkili servise nazaran şartlar gereği biraz daha ucuza hizmet verir ancak yetkili servislerdeki durumu hepimiz biliyoruz zaten, talimatlar gereği arızalı bir parçada o parçayı çok uğraşıp tamir etmek yerine parça değişimini tercih ederler ve hata yaptıklarında arkalarında marka desteği ve eğitim aldıkları sertifikalar olduğu için kendilerine değil müdürlerine patronlarına zarar verirler, bundan dolayı yetkili servis fazla para alsa bile ortalama kalitede ama yaptığı işlem sonrası bunun garantisi olan bir iş çıkarırken, sanayi ustası kendini her konuda kanıtlaması ve asla hata yapmaması gerekir. Birisi maaşlı öbürü günlük kazandığı ile geçinir.

Biz burada ün yapmamış ve kendisini destekleyen bir markası olmayan iki kuaför dükkanı arasındaki fark gibi birşeyi mukayese ediyoruz abi:)

300 liraya saç boyayan kuaförün call centerlı müşteri hattı bile vardır o olmasa bile fasbük sayfası vardır. Şikayet veya memnuniyet temennilerimizi çatır çatır oraya belirtebiliriz. Ama sanayideki ustaya ne diyeceğiz? eline sağlık diyoruz genelde:)

16. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Benzetmede nispeten benzerlikler var fakat arkadas saniyideki ustadan fiyat almis servisten degil sanayideki ustanin standardi servisle ayni yani.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu konuya yorum yazmak ile yazmamak arasında kararsızdım.Aslında her iki görüşteki arkadaşlara hak verdiğim yerlerde var karşı olduğumda.
    Özel tamirhaneler yani sanayi dükkanlarındaki değişik fiyat uygulama her zaman vardır ve var olacaktır.
    İşcilik masrafını hakkından fazla alan sanayideki ustalara hepimiz karşıyız.Tabiri yerindeyse Kazık atan esnaflara.
    Ama bu demek değilki sadece masrafını alsın bana kıyak yapsın,e benden de kazanma ne olur gibi mantıklarda bana göre emek hırsızlığıdır.Bu işyerinin Kira,Vergi Sigorta,Bağ kur elektirk,Çöp vergisi ve aklıma gelmeyen bir sürü giderleri de unutmamak lazım.
    Ben esnafım olaya bir esnaf gözüyle bakıyorum.Arkadaşın o bahsettiği 40,50 tl tutarındaki malzemeyi montaj süresi ve işin riski nasıl o da önemli.Maliyeti ucuz olabilir zahmeti fazlaysa ve işinin ehliyse o ustaya güveniyorsam ben o ustanın istediği rakamı veririm ve son kuruşuna kadar helali Hoş olsun.
    Siz o parçayı kendiniz montajını yaparak yani bir yerde ustalığa soyunarak yaptığınız işe ne kadar güveniyorsunuz,Aklınızda hep bir şüphe,soru işareti kalmayacak mı?
    Kaş yapalım derken Göz çıkartmak misali İnşAllah böyle bir şey başına gelmez.
    Bu evdeki lamba kesince,veya arızalı bir musluğu değiştirmeye benzemezki,Can taşıyacaksınız.
    25 Yıldır esnaflık yapıyorum buna benzer bir çok örnekle karşılaştık.
    Sektör önemli değil ticaretin her dalında buna benzer örnekler olur.Ben şahsen ülkemdeki tüm sanat ve sanatkarların emeklerinin karşılığını aldığını düşünmüyorum.Tabi bazı kötü örneklerle de karşılaşılması olağan bir durum.

xeonman58 bunu beğendi.
  18. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim ustaların gözünü seveyim arabayı ustaya bırakırız parçayi parçaçidan alır parça parasını biz veririz usta sadece işçilik parası alır

xeonman58 bunu beğendi.
  19. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Eğitim şart

Sent from my iPhone using Tapatalk

xeonman58 bunu beğendi.
  20. Cpt.Price

Cpt.Price Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    121
    Ad Soyad:
    Enes Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Eğitim şart da
    İnsanlar yillarca okuyor para kazanmak için veya farkli sektörde calisanlar bisürü emek harciyor.
    Sanayiye git 2 vida sıktır 30 tl
    Sök tak 50 tl
    1 saatlik iş 200 tl
    Hadi geçmiş olsun..

Asus Zenfone 2'den gönderildi.

xeonman58 ve Furkan58 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş