Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ülkemiz Vergiciğinin Gülümseten Bir Karesi

'Sohbet' forumunda VVadam tarafından 5 Haziran 2017 tarihinde açılan konu

1. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Açıkçası inkar edilemeyecek temel 2 sebep var.

1- Ekonomimiz gittikçe kötüleşiyor ve dolar artıyor haliyle araç fiyatları artıyor. 2014 ağustosta 45.000 e aldığımız sıfır aracın aynı paketi şuan 65.000 lira. O zaman dolar 2,15 idi şimdi ise malum 3.51 civarı.

2- Saçma sapan vergilendirme sistemi. Araç fiyatının üzerine %45 ÖTV yi hesaplayıp topluyorlar , sonrada ÖTV'li fiyatına bir de %18 KDV ekleniyor. Yani çok enteresan bir şekilde verdiğimiz ÖTV vergisinin de KDV vergisini ödemiş oluyoruz. Sadece bunla da bitmiyor , her sene yine vergi almaya devam ediliyor. Ben zaten satın alırken fazlasıyla vergi veriyorum ama yine kurtulamıyorum her sene sömürülmeye devam...
    2 tane ekran alıntısı paylaşıyorum. Marka modele takmayın , şimdilik açık açık yazan bunları buldum. Tüm araçlar için geçerli bunlar. Her şeyi açıklıyor aslında ...

Net görünmüyor ise .pdf dosyası için tıklayın.

Ersin, smtsmt227 ve VVadam bunu beğendi.
  2. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Kesinlikle katılıyorum hocam. Bir dolaplar var. Akaryakıtta da oyun.. İşgüzar petrollerde de aynı şey oluyor. Zam geliyor gelmeden yansıyor geldiği gün o saat yansıyor indirim 2 hafta sonra yansıyor. Zam daha fazla yansıyor indirim daha az..

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Ancak yukarda yapılan hesapların bir kısmına katılmıyorum. Yurt dışında sivacilik yapan arkadaşım var. Çok rahat bir şekilde en iyi arabaya zaten biniyor.

Siz ordaki fiyatı neden TL'ye çevirip olaya bakıyorsunuz ki ? :D

Bu tam komedi oluyor. İ20ye Almanya'da talip olacak kim zaten 11-12 bin eurodan .. Şahsen ben öğretmenim. Türkiye şartlarında maaşım 3.000₺ orda 30.000₺ ???

Her ay bı tane i20 mi alacağım ? :D Zaten 3 maaşım EClass Mercedes yapıyor.

Ha canım ülkem bana bi Murat 124 ü bile vermesin.Tasi toprağı cennet o ayrı. Ama ekonomi hayat kalitesi araç soygunu aşikar.İnkara gerek yok..

Asel Kaan Efe, Köksal ve Canarslan006 bunu beğendi.
  4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Şu romayı yakan neronun aklına bir fikir gelmiş. Demiş ben bu parayı basıyorum ama hani az altın koyayım da nasıl olsa millet anlamaz. İlk defa paradaki altın oranını düşürüp maaşları ödüyorlar. İlk başta işe yarıyor fakat sonra millet anlıyor durumu ve esnaf fiyatlara zam yapıyor. Sonrasında gelen imparatorlar da aynı taktiği uyguluyor ve fiyatların artışı da devam ediyor. Sonra bir imparator diyor ki bu böyle olmaz. Ben nerodan önceki gibi aynı altın oranıyla para basayım da enflasyon bitsin. Doğru oranlarda altınla basmasına rağmen parayı esnaf alışmış güveni kalmamış. Zamlar devam ediyor. En sonunda ferman çıkartıp neyin ne kadara satılacağını belirliyor. Uymayana ceza veriyor.

Para sonuçta somut bir ölçüt değildir. Mesela bize altın somut bir değer ölçütü olarak görünür. Altın bile somut bir ölçüt değildir. Dünya da şu ana kadar çıkartılan altın miktarı ile sadece 3 olimpik yüzme havuzu doldurulabilir. Az olduğundan değerli. Zamanında gümüş de değerliymiş taki ispanyollar güney amerikada gümüşden oluşan bir dağ bulana kadar.

Sözünü ettiğim potosi dağı

https://www.uludagsozluk.com/k/potosi/1/ters/

Teknoloji üretimi ve ihracat olmazsa fiyatların böyle yükselmesi normaldir.

5. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    TL ye çevirme nedenim mesajda gayet açık yazıyor aslında.Dolar kurundan dolayı oluşan farkı göstermek için TL ye çevirdim.Ki araçların pahalılığının nedeninin maaşlardan kaynaklandığını da gayet açık bir şekilde yazdım.Keşke öğretmen olarak biraz daha dikkatli okuyabilseydiniz yazımı.

Gelelim i20 mevzusuna. Adamlar baz pakete fiyatı düşürmek için klima bile koymamışken i20'yi Almanya'da kim alır demek ayrı bir cahillik.Ne yazarsam yazayım anlatabileceğimi düşünmüyorum ama tekrar sayılarla bir şey anlatmaya çalışayım. Almanya'da 2016 yılının ilk 3 çeyreğinde 188,141 Golf satılmış.Adamların kafası basmıyor herhalde Mercedes'in Golften daha iyi olduğuna 62,990 ile passat 53,394 ile polo takip ediyor Golfü. Demek ki neymiş öyle Buradan sallandığı gibi her ay 1 i20 alınmıyormuş.İ20 nin dengi olan araba Almanya'da en çok satan 3. arabaymış, i30'un dengi olan arabaysa Almanyanın en çok satan arabasıymış.Youtube'a alman otobanı yazarsanız otobanların gıcır gıcır mercedeslerle bmwlerle dolu olmadığını zaten göreceksiniz. Haa bu demek değil ki Almanlar bizden daha kötü arabalara biniyor.Adamların zaten kendi büyük güçlü markaları güçlü ekonomileri var doğal olarak iyi arabaların sayısı bizden fazla olacak ama herkes mercedese biniyor 2 maaşla bir porsche alınıyor falan bunlar hikaye.Adamlardan hala twingo kullananlar var.

Burada tartışılan olayın Almanya'daki araçlara dönmesi de gereksiz aslında çünkü mesajımda Almanya örneğini sadece kur farkının araç fiyatlarına etkisini göstermek için aldım. Amacım bir şeyleri inkar etmek olsa Danimarka - Norveç gibi ülkeleri alır kıyaslamamı onlara göre yapardım. Naçizane tavsiyem okuduğunuz mesajlara yanıt vermeden evvel anlatılanı anlayarak sonuna kadar okumanız.

6. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Yazini okumadim.Konu bütün olmadığı için anlamıyorum ya da anlayasim gelmiyor.. Youtube diyorsun i20 diyip polo satış oranı anlatıyorsun.. Alman otobani YouTube diyosun.E ac alican alexandro yu. Adam tirci yolda giderken karisina 1.16 aliyor izle.bu mu olcut. Her neyse Bu forumda tatlı muhabbet döndürürüz biz bu konularda zaten döndü de . Sen cevap yazmaz isen mutlu olurum açmadı çünkü hani bı arkadaşım vardı onu andirdi.. konuyu uzatır sıkar biyerde bırakır ikna etmiş , ben yanılmış gibi birakirdi o gibi.. Hayırlı geceler , Hayırlı ramazanlar arkadaşlar :)

Benim nacizane amacım bu konuda zaten anlaşıldı. Genç nesilin de bu durumlardan rahatsız olup , daha iyisi için çabalaması lazım. Yaşam dediğimiz kaç yıl onda da standarti yükseltme adına tepki göstermek, daha iyisini istemek ve en önemlisi çabalamak lazım diye dusunuyorum. Bazıları hak etmeden üstümüzden geçinip bazıları çok çalışsa da bir şeyleri elde edemiyorsa bu dengesizliktir haksızlıktır.

Son düzenleme: 6 Haziran 2017
  7. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    İyi ki de yazdıklarınızı okumamisim ..
    7 yıldır araç fiyatlarının vergiyle zerre ilgisi yokmuş. Muhteşem ötesi bir tespit(!)

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    araç fiyatları demiyor, araç fiyatlarındaki değişim diyor. 7 yıldır i20'nin fiyatı vergiden dolayı zamlanmış mıdır?

9. _ELANTRA_

_ELANTRA_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    65
    Ad Soyad:
    Cumhur
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    zamanında bu fahiş fiyatlara inat chevrolet vardı, full donanım full güvenlikli ama milletimiz çin malı çakma şavrole dedi tamam o kalos lar falan uyduruktu ama cruze ve amerikadaki adıyla sonic sağlam iyi arabalardı motorlarını konuşmaya gerek yok Fiat motoruydu motoruylada kasasıylada dolu sağlam arabalardı

sipartacus bunu beğendi.
  10. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Bizde hala var yeni kasa aveo sedan, çok güzel ve sağlam bir araç.

_ELANTRA_ ve VVadam bunu beğendi.
  11. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,182
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Talep gören herşeyin fiyatı artar hangi marka hangi bayiye gitseniz oturacak yer yok fiyatlarda o yüzden ufak ufak artıyor ülkemizdeki en büyük statü sembolü araba ve telefon böyle olunca yemeyip içmeyip arabaya binen bir toplum oluyoruz adamlarda bakıyor ilk işe giren ,babadan kalan ,biraz para kazanan,evlenince toplanan takilarla bile araba alınıyor yüzde 5 her ay sabit oluyor

ekremce, VVadam ve cenker_baba bunu beğendi.
  12. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Ve Son Haber .. 1.5 Ve 1.6 Araçlara TOKİ Vergisi gelmiş. Haberi ben yazmadım birçok sitede gördüm.Yoruma açık ..
    Resmi Gazete’de yer alan açıklamaya göre Güney Afrika çıkışlı 1500 cm3 ve 1600 cm3 motor hacmi olan otomobillerin ithalatında, Türkiye’nin aleyhine çıkan tarife farklılığını gidermek amacıyla %10’luk TOKİ vergisi getirildi.

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yer alan kararına göre Güney Afrika merkezli 1500 cm3 ve 1600 cm3 arası motor hacmine sahip olan binek otomobil ithalatında, CIF bedelinin %10’una denk gelecek şekilde Toplu Konut Fonu tahsil edilecek. Bu zam ile Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye’nin diğer ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının; anlaşma hükümleri, ülkeler ve eşya açısından farklılık arz etmesi sonucunda Türkiye aleyhine ortaya çıkan tarife farklılığının giderilmesi amaçlanıyor.

Üretim tesisleri Güney Afrika’da bulunan markalar

Üretimi Güney Afrika’da yapılan otomobillerden bazılarının markaları şunlar: BMW, Ford (Mazda), General Motors, Mercedes Benz, Nissan, Renault, Toyota ve Volkswagen.

Alıntıdır. Bu da mı vergi değil :D

Bu Sayfayı Paylaş