Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tuscon'da Süspansiyon Sorunu

'Tucson Forum - Club' forumunda texttext tarafından 17 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. texttext

texttext Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağol arkadaşım ancak araç sıfır iken başlarda bu ses yoktu zamanla oluştu. Arazide değil hafif bozuk asvaltta bile tıkır tıkır yapıyor.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sesin süspansiyondan geldiğinden tamamen emin misiniz..

3. texttext

texttext Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elbette, Daha önce opel astram vardı benzer sesler ondada olmuştu ve sorunu amortisör takozlarında buldular ve değiştirdiler düzeldi, aynı şeyi Hyundai servisine söyledim, bunlarda olmayacağını söylediler, somunlarını sıktılar ancak çözüm olmadı.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    farklı bir servis denediniz mi acaba..

5. texttext

texttext Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu 45.000 bakımında servis değiştireceğim bakalım.

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bakımınızı beklemenize gerek yok..bu sorun için baska servise gidip çözüm arayabilirsiniz..

7. texttext

texttext Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekürler, Sonucu yazarım

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

sorununuz umarım çözülür...

saygılar...

9. Munci

Munci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Hocam
    bendede Tucson 2005 model arac var. ve bahsettigin sorun aynen bendede mevcut.sanki araba yolda su hız kesici beyaz cizgilerin üzerinden gecerken dagılıverecekmis gibi sarsıntılı geciyor. Ve cok ses yapıyor kadıköy minibüsleri gibi.maalesef tucson denilen arac giris seviye bir arazi aracı ve kalitesiz malzemeden üretilmis bir arac.ve aracın agırlıgı ile basınıza gelicek yeni bir sorunu daha söyleyeyim 80000 100000 arasında direksiyon kutusuda ses yapmaya baslayacak cünki cok agır bir ön takim sistemi var ve direksiyon kutusu bu siddeti kaldırmıyor.ve bi süre sonra direksiyonda sorunlar yasıyorsun.en basit cözüm yöntemi aracı bir anönce satman.ben öyle yapacagım:) kia sportage de böyle ... otomobil şasesi üzerine jeep yapmaya kalkarsa hyundai sonuc böyle oluyor iste.Hyundai elentra modelinin şasesi üzerine tucsonu üretmistir.yani yari otomobil bir arac.hele 2005 modelinde kullanılan 118 bg motor tam bir icler acısı durum.arac yerinden kıpırdamakta zorlanıyor.1800 kg lik bir otomobil.o yüzden tucsondan beklentilerinizi olabildigince düsük tutmanızı tavsiye ediyorum.

10. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu kadar da karamsar olmamak lazım yani 112 hp lik dizelini kullanmıştım tabiki spor araba gibi gidemez ama o kasaya o aerodinamiğe göre yeterli daha da iyisini bekliyorsanız zaten bu paraya bulamıyorsunuz santa fe desen 90 milyar veya yeni gelen İX55 bu tip sorunlar tamamıiyle çözüldü u araçta ama 185 bin Tlyani o paraya suv alınabiliyorsa o kadar oluyor nitekim içi o kadarda kalitesiz değil ancak motor performans ve konforu eleştirilebilir.

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    gecmiş olsun..
    evet süspansiyondan ses geliyor ama öenmsenmiycek kadar az..
    direksiyon kutusu dediğiniz gibi olabilir çünkü bizdeki direksiyon hidroliğini içiyor..
    kia sportage ile zaten aynı arac.
    elentra şasesi oldugunu sanmıyorum çünkü aralarında nerdeyse 500kg var.
    bizdeki manuel 112hp dizel.bu yuzden otom gore biraz daha seri.
    beklentilerimizi zaten alırken fiyatına bakarak düşük tuttuk..
    hersey gonlunuzce olsun.
    saygılar..

13. mezarci

mezarci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaslar

14. mezarci

mezarci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar suspansiyondan gelen sesi ne yapıcaz bilmiyorum ben 3 yıldır uğrasıyorum halledemedim 2005 model

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizdekinde ses var yok değil ama o abartılacak kadar değil bence..

16. echo666

echo666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar 2006 tucson dizel kullanıcısıyım aractaki sesler konusunda cok hassasım yazdan beri aynı ses sorunu bende de var sonbaharda lastikleri degistirdim sorun yarıyarıya ortadan kalktı.üzerindeki lastikler orjinalleriydi kumho solus 53000km de lastikleri degistirdim yine aynı marka ve model lastik kullandım yol tutus ve gürültü büyük oranda farketti.lastik degisiminden önce servise göstermistim viraj orta lastikleri bozuk degisecek dediler arabayı bırakmak isime gelmedi dısarıda 3-4 servis ve lastikciye gösterdim z rotlar bozuk diyen oldu kimisi saglam dedi en son yan sanayi z rot alıp degistirdim 2-3 ay icinde onlarda bozuldu size tavsiyem süspansiyonda mutlaka orjinal parca kullanın yakında 60000km bakımına gidicem süspansiyonuda komple elden gecirticem bakalım ses konusunda ne kadar degisiklik olacak.

17. mezarci

mezarci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba bizimkide 2005 aynı sorun tabiki bizdede var biraz
    ugrastım ama sonuc alamadık
    z rotu dediler rotları söktük yola cıktık aynı ses duruyor sonra viraj lastikleri dediler değiştirdim olmadı lastik dediler emanet lastik aldık denemek icin olmadı amortisör diyorlar pahallı oldugu için alıp deneme sansımız yok arastırdım degistiren arkadaslarla konustum 1 veya2 ay sonra gene ses gelmeye baslamıs ustalar amortisör takozlarından gelme ihtimali var diyor ama garantisi yok bence cözüm aracı yakmak kökten temizlik tabi kaskon varsa saka bir tarafa bu bir arızamıdır yoksa aracın süspansiyonu bumudur yani ben sahsen aracı degiştirmeyi düsünüyorum

18. mezarci

mezarci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    paşam merhaba sen sonuc bildircektin bize herhalde aracı sattın ki bizi unuttun hayırlı haberlerini bekliyoruz

19. texttext

texttext Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Henüz servise gitmedim 1500 km sonra 45 bin bakıma gidicem o zaman baktırırım. Sonuçtan da haber veririm.

20. texttext

texttext Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ve arkadaşlar aracımı 45000 bakımı için Neziroğlu hyundai servisine götürdüm, öncelikle önceki servisimden memnun olduğumu ancak bu süspansiyon sorunumu gideremedikleri için servis değiştirdiğimi söyledim ona göre bakın dedim, Bakımı yaptılar test sürüşü yaptık ön terazi kol lastiklerini değiştirelim dediler, bir ay bekledik sonunda ürün geldi değiştirdiler ürünün bedeli 18 lira 150 lira işçilik alarak işi garanti dışı diyerek parayı benden tahsil ettiler. Sorunum ise hafiflemekle birlikte tam geçmedi. Bilginiz olsun. Bu serviside Ankara'da kimseye önermem. Elime birde kampanya diye 3 milyona kupon diye bir şey verdiler eğer yeni bir hyundai kullanıcı getirirsen sana %20 den başlayan 2. ve 3. araçta bu oran dahada artarak indidirm uygularaız dediler. Buda ücretlerde dilediklerini yapabiliyorlar izlenimi verdi. Adamına göre muamele olabiliyormuş. Güven vermiyorlar.
    Düzenleyen : texttext

Bu Sayfayı Paylaş