19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

turbo koruma hakkında yardım...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Tayanç_Top tarafından 10 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aşınma zaman içerisinde olduğu için 1-2 seferle bir sıkıntı olmaz. Şöyle düşünün, her sabah turbonuz yağlanmadan devir yaptırdınız, 1-2 mikron aşınma olundu, normalde bunun size bir zararı yok, fark edemezsiniz bile, ancak 100 sefer bu şekilde yaparsanız aşınmanız 100-200 mikron mertebesine çıkar ve siz bunun getirdiği sorunları hissetmeye başlarsınız.

2. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

serdar hocam aracımı satarken birine desem ki bugüne kadar sadece 1 defa böyle birşey yaptım bana belki kimse inanmazhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifama iddia ederim ki turbosuna benim kadar iyi bakan(baktığını düşünen)tüm türkiyede belki ilk 500 kişinin içindeyimdirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbu sorumun altında yatan paniğin sebebide birazda bu olsa gerek

3. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    temiz olması gereken hava filtresi de aynı şekilde temiz motor yağıda turbonun ömrünü uzatır.
    Yağ filtresinin düzenli değişmesi gerekir bunlar bir settir . bu üç kriter olmassa olmaz

4. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    flıtre ve motor yağının değişimine aynen katılıyorum.sahsen benım aracımında garantıden turbosu değişmiş aldiğimda,ve bende bu sorunu yaşamamak için şimdi ilk çaliştırmada ve stop etmeden önce muhakkakbeklıyorum.yağınıda kendım servis bakımını beklemeden 8 9 bın km de değşiyorum.şahsı kanaatım dizel araca daha ıtınalı bi bakım yapmak gerek,

5. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle ,
    dizel de bu parçaları değiştirmeyerek veya aksatarak tasarruf edilmez

6. cenk_33

cenk_33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    cenk karacakaraoğulları
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Öncelikle 3 yıllık bir konu başlığını tekrar harekete geçirdiğim için özür dilerim ama yeni üyeyim aracımıda yeni aldım (Dizel era) Yeni başlık açıldığında (Arama motorunda arama yapmadan neden konu açıyosun?) diyenler olacağından buradan sormak istedim..

Ben günlük 25 Km (İşe gidiş geliş) yol yapıyorum..(12.5 Km gidiş+ 12.5 Km dönüş) Ben gerek ilk çalıştırmada gereksede 12.5 km sonra işyerine vardığımda (emniyet kemerini çıkarıp o dıt dıt dıt sesi gelene dek) rölantide bekliyorum..
    Sanayide bir usta bu tür beklemelerin seninki gibi 15-20 km Vb.kısa mesafeler için değil örneğin; 100 Km ve üzerinde yol yaptığında geçerli olduğunu yapmama gerek olmadığını söyledi..
    Şimdi sorum şu ki; 12 Km de olsa stop etmeden önce yaklaşık 40 Sn ye-1 dk kadar beklemem mi doğru? Yoksa bu kadar mesafe için gereksiz mi arkadaşlar?

7. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    öncelikle aramıza hos geldin. Turbo dizel araclarda . Özellikle arac sogukken turbo tam yaglanmadan yüksek devir cevriime melidir. Ve stop ederken motorun ısınacagı kadar yol kattettiginizden. Ama asırıda yol yapmadıgınızdan. Ki bende assagı yukarı sizin kadar hergün yol yapan biriyim. Sabah 15-20 sn aracı ralantide bekletirim. İsyerine vardıgımda 15 -20 sn bekler aracı kapatırım.
    1dk ve uzeri sadece uzun yol yaptıgımda beklerim. İyi forumlar.

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    yolculuk sonunda neden bekletiliyor peki? bunu da açıklarsanız?

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bilhassa kışın arabamı rölantide 1 dk çalıştırırım, motor soğul ışığı yani mavi ışık sönene kadar arabayı sıkıştırmadan yolda giderim. Arabamı stop etmedende rölantide enaz 30 saniye çalıştırırım. Gerçi bu uygulamayı kullandığım her turbo şarjlı arabada yaparım. Uzun yolda ise mola vereceksemde 3-5 dk rölantide çalıştırırım.

10. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    motor çalışırken turbo türbinlerini birbirine bağlayan milin yağlanmasıdır. Kontağı kapattığınızda motor durur buna bağlı olarak yağlama da durur. Ancak turbo yağsız olarak bir süre daha dönmeye devam eder. Bu durum turboda büyük zararlar açabilir. O yüzden motoru stop etmeden önce rölantide bir süre çalıştırarak turbo türbinlerinin normal devrine inmesi beklenmelidir.

Bu Sayfayı Paylaş