Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

tum forum arkadaslarımın yorum ve dusuncelerını beklıyorum

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda sicilyali005 tarafından 7 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Direksiyonda düzensiz Bir yana ani sertleşme diğer yana ani aşırı yumuşama.Arıza ışığıda yanmıyordu.3-5 saniye sürüp düzeliyordu.Ayda 4 kere tekrar yaptı.Servise bildirdim.ilk önce bilgisayara bağlayı müdahale ettiler.soketini çıkarıp takıp bir şeyler yaptılar.tekrarlarsa değiştireceğiz dediler.Tekrarladı .Parça isteği yapıp eps üst direksiyon milini komple değiştirdiler faturada 1396 tl garantiden değişti yazıyordu.Hyundai bu konularda çok duyarlı.

2. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Gecmis olsun....bundan sonra sikinti cikarmaz insallah suan icin bende bir sikinti gorunmuyor ama nasip kismet zaman ne gosterir bilinmez.bu araclarin servise gitmeden ecu sunu sifirlama yontemi varmis siz biliyormusunuz....

S A Y K O

3. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai nin 5 yıl garantisi içinde çıkarabileceği sorunlar gerek servis,,olmassa Hyundai assana mail yolu ile müracat edince yakından ilgileniyorlar bu yüzden dert etmiyorum .Benim de hyundai i20 ile henüz 6 ayım bende yeniyim.Bazı şeyleri öğrenicez inşallah.

Biryerde şöyle bir yazıya ulaşmıştım ama ne kadar doğrudur bilemiyorum: ( ECU sistemlerinde dahili elektrik beslemesini sağlayan batarya (veya bataryalar) mevcuttur. Akü bağlantısı veya elektirik data bağlantılarını sökseniz dahi yazılımı sıfırlayamassınız.

Tek çare yazılımı gerekli bağlantı kabloları ile kontrol etmektir. İnceleme sonucu eğer gerek kalırsa ECU sistemi donanımları ile birlikte tamamen değiştirilip yeni ECU sistemi monte edilmesi gerekebilir. Buda yeni yazılım yüklenmesi demek. Genellikle ECU sistemleri yazılımdan çok donanım arızaları çıkartır. Yüklü yazılım doğru şekilde işlenip çalıştırılamaz.

Not: ECU sistemlerinin içlerinde 16 bitlik kontol işlemcileri bulunur. 32 bitlik versiyonları 2009 dan itibaren standart hale gelecektir.)

4. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Yol bilgisayari verilerini sifirlamak istiyorum araciniz hayirli olsun kazasiz belasiz kullanin insallah

S A Y K O

5. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    TRIM tuşundan seçip üzerine basılı tutuyorsunuz,

6. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Onu biliyorum ;) bahsettigim farkli birsey ama tam izah edemedim....

S A Y K O

Bu Sayfayı Paylaş