Selammun Aleykum, 2009 model araç veya ayarındakiler için LPG tüketim bilgisi olan varmı? Saygılarımla.
Arac ne hocam ? Motor hacmi? Duz vites mi otimatik vites mi? Bunlari bilmeden bu sayfaya yorum yapan olmaz.
2017 honda civciv, şehir içi 10,5 litre/100km şehirler arası 7.7 litre/100km (şehir içi 1km=65 kuruş şehirler arası 1km=47 kuruş)
benimkisi biraz riyakarlık olmuş gerçekten özür dilerim mesajımı tekrardan düzenledim Allah bunu nasip etti abi. Tam bana göre bir otomobil.
Yok bea eren hocam ne riyakarlığı takıldım valla öylesine Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar. 2013 model 1.4 CRDI aldım geçtiğimiz Eylül ayında. Araç şu an 80.000 KM'de. Öncelikle araçtan genel olarak memnunum. Aracı Ankara'da kullanıyorum henüz uzun yol yapmadım. Şehir içi tüketimi 5.9-6.2 arasında aldığımdan beri. Genel olarak da sakin kullanan ani hızlanma veya durma yapmamaya özen gösteren biriyim. Sizlerin deneyimleri nedir dizel motorda. Ben biraz fazla yaktığını düşünüyorum.
ankarada sınız ne kadarda olsa trafik vardır + mazot kışı sevmez + siz araca alışacaksınız = yazın o tüketim dahada düşer
Hocam Ankara'da ikamet ediyorum hergün işe gidip geliyorum 80 km yol yapıyorum ortalama. Trafik bazen çok yoğun bazen de hiç olmuyor vardiyaya göre. Shell veya Bp'den başka yerden gaz almıyorum prensip olarak ve tecrübelerime dayanarak. Çünkü Basit örnek ile Alpet şuan 3.12'ye satıyor, bp 3.39'a fullemeye gelince bp 110 tl'ye yakın bir fiyata Alpet 120 tl'ye fullüyor. Gelelim yaptığı km'ye ben daha shell veya bp'den tam depo doldurup 500 km'nin altında yol gitmedim ortalama 525km-550km gidiyorum. alpet, opet, total, kalegaz gibi yerlerde 20 kuruş ucuzdan fullememe rağmen hem 120 tl'ye falan fulluyor. Hem de 450 km'yi geçemedim. Atmosferik bir fark var. 42 lt simit tanka sahibim. 46 lt dolduranı bile gördüm ses etmesem 60 lt falan dolduracaklar. Doğal olarak güvenemiyorum. Daha çok kurumsal firmaları tercih ediyorum. Tecrübe ile sabittir! Ankara-ORDU arası bizim evden köyde ki ev 615 km. 3 km çok dik rampa köy yolu. Depo'yu ankaradan 105 tl'ye fulledim. Köyde ki eve geldim. Gösterge 2 diş gösteriyordu tabi çok güvenmiyorum. Daha sonra giresun'a gidip geldim bir kaç sefer toplamda 703 km'de lpg bitti. hızım 90-100 arası özellikle rampa aşağı asla gaza basmam ayağımı gazdan çekerim. Bir de düzenli olarak bakımlarını bizzat kendim yapıyorum kapının önünde. Bunların da etkili olabileceğini düşünüyorum. Bu arada 180.000 km'de taktırmıştım sanırım şuan 240.000 km'de 2 kez lpg filtresi değiştirdim yalnızca gerek olmadıkça değiştirmiyorum çünkü 50.000 km yaptıktan sonra değiştirdim ve neredeyse hiç fark göremedim. çok gerekli bulmuyorum o sebeple