Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

tsi motorlar hakkinda "piston kırılması"

'Sohbet' forumunda hakan84 tarafından 25 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bu piston kırma olayı yakıtın oktanına bağlıyorlarmış, Düşük oktanlı benzin sıkıntı yaratıyormuş.

2. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    servise giden araçları sayarak düşünürseniz her markanın bütün arabaları sorunlu çıkar. Passatın içine rüzgar aldığını da ilk defa duydum.
    marka fanatikliği kötüdür vw ciler insanı soğutuyorlar biraz ama 20 bin km kullandığım golf hala aklımdan çıkmadı

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    TSI hayranlarına dedik ki zamanında, dizel araba şöyledir, dizel araba böyledir, bakımları pahalıdır, turbo patlarsa görürsün diye çamur atıyorsunuz ama o aldığınız benzinli turbolu araçları ben 2-3 sene sonra görücem, teker teker patlamaya başlayacak. Gidin büyük hacimli düz motorlu araba alın az yaksın diye tüp taktırın ama dinleyen kim. Ben de VW'yi severim ama gerçekleri de söylemek lazım. 2 sene sonra TSI'lerin çoğu servislerin kapısına dizilince görücez gerçekleri.

4. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    2008 dsg 1.4tsi 122hp yazılımlı 105binde normal standart bakımları haricinde hiçbişey yapılmadı.

polo gti larda güncel motor artık 1.8tsi

MehmetHan bunu beğendi.
  5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Türkiyede " doğuş " gibi grup satıp, servis verdikten sonra;
    Volkswagen isterse dünyanın en sağlam ve bozulamaz arabasını yapsın;

Gene almam, gene almam...

Bazı geceler rüyamda şöyle kabuslar görüyorum;

" Dsg şanzımanlı, Tsi bir aracım varmış " :)

Son düzenleme: 26 Ağustos 2015
    Murat ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  6. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Tsi lerde biraz dikkat etmek gerekiyor ani pati çekmeye ve çok rampalarda sert ve yüksek devirli kalış yapmamak gerekir 1,2 silindire turbo basınçlı hava ile aşırı yüklenme olabilir sonrası piston indi olur bu sorun Subaru imprezaların kronik sorunuydu tsi de nadirende olabilir.

7. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Getzimi sattıktan sonra konu açtım yine Hyundai Honda gibi bir araba alicam çok memnundum arabamdan diye konu silindi. Neyse...
    10 gün arabasiz kaldım ve bir arkadaşımdan 1.4 polo dsg aldım. Yetkili servise gösterdim düzenli buraya girmiş bi sorun yok dedi. Beni tek endiselendiren DSG idi. Forumlarda uzecegini okudum hep. Ama binen çok memnun sorun yaşayan çok az ve sorunlar iyi niyet garantisi ile çözülüyor...
    Uzatmayayim bir ay oldu araçtan inanılmaz memnunum. 5000 Km bindim tatil dönemi olması münasebetiyle.
    Sadece çok dikkat ederseniz beklemede olan kavramanın kasisli yollarda sesini duyuyorsunuz, bu da tüm çift kavramalarda oluyormuş.
    Bu arada hedef hala i30

SM-T530 cihazımdan gönderildi

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Vw'in en çok passat ve golf modellerini çok övüyorlar Almanya üretimi olduğu için. Ben passatla ilgileniyorum, çokta beğeniyorum ama dediğim gibi passat forumuna göz attım herkesin ortak şikayeti ama rahatsız edecek düzeyde değil diyor bazıları ama d sınıfı 100bin liralık araba 80-100km hızdan sonra rüzgar almasını kabullenemiyorum. Belki vw kullanıcıları benim kadar dert etmemiştir bu rüzgar olayını çünkü cidden beğeniyorum passat'ı.

A.L.P.E.R bunu beğendi.
  9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    abi seviyorsan git konuş bence :) 100 den sonra ses alıyormuş falan boşver o yol tutuşuyla seni zaten cezbedecek ses alması çok ta batmayacak.

aliii0752 bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu daha iyi abi. :)

Cilo bunu beğendi.
  11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Daha önce defalarca yazmışımdır bu forumdaki konulara vag grubu otomobilleri sevmiyorum, bedava verseler satar uzakdoğu üretimi araba alırım:) geçen gün babam amcamdan duymuş bana seat leon un yeni modellerini övüyor beni o arabaya bindiremezsin dedim, volkswagen audi grubunun çok sağlammış gibi görünen ama dayanıksız olan otomobiller üreten bir üretici olduğunu biliyorum artık. İşin acayip yanı Türkiyede çok fazla satılıyor hatta piyasanın lideri durumundalar. Volkswagen in 2000-2007 arası gibi eski modelleri yenilerinden daha sağlam sanki?

O zaman insan merak ediyor? Volkswagen yeni modellerinin ve tsi fsi tdi motorlarının şöhreti nereden geliyor diye? benim gözümde volkswagen motorları iki çeşit bunların birincisi hacmine göre çok kuvvetli olanları bir ikincisi de o kadar kuvvetli olmayıp rakiplerine göre çok az yakıt harcayanları, hatta bu motorların dış görünümü bile sanat eseri gibi, bütün bunlar insanların gözünü boyuyor çoğu kullanıcı kullandığı marka ve modelin karakter olarak niye fazla yada az yaktığını düşünmez buna gerek yok çünki, mesela kolay işlenebilen hafif ama bu sebeple sıcağa karşı dayanımı ve ömrü az olan magnezyum motor parçalarından, silisyum dan, piyasadaki binbir çeşit farklı tipte alümünyum alaşımından, motorun piston supap ve krank mili gibi hareketli oynar parçalarının ne kadar hafif olursa o kadar az bir yanma basıncı ile çalışabileceği ama dayanıksız olacağından haberi olmaz bunları düşünmüyorlar bunlar üreticinin görevidir çünki, kullanıcının bunları düşünmesi gerekmiyor aslında zaten bilemeyiz, az yakıyor çok gidiyorsa arabanın dışarıdan bakınca tipi de yeni takım elbiseli adamlara benziyorsa mantıken o otomobil başarılı kabul edilmekte:) üzerine birde lpg takılabiliyorsa yeme de yanında yat:) fakat hacmine göre çok güçlü olan motorun yada rakiplerinden çok çok az yakan arabanın elbette bir negatif yönü illa ki olacak, işte negatif yönü de burada yazılmış zaten pistonlar kırılıyor piyasanın en hızlı vites değiştiren şanzımanı bozulabiliyor. Ben ucuz dandirik model getz ile rampa yukarı asfaltta 6000 devirde kalkış yaptım debriyajı o devirde hart diye çektim lastikler duman oldu ne motora ne şanzımana hiç birşey olmadı akslarda çok az boşluk var 7 senedir yapabildiğim bu:), milyonlarca kez ara gazıyla bir alt vitese aldım kaç kere devri kaçırdım bu arabaya yine hiçbirşey olmadı, defalarca kez şehir içi trafikte motor devrini 600-500 devirlere düşürdüm yine birşey olmadı, ısınmadan turbo yağlaması düzgün olmuyor bozulur dedikleri 1.6 crdi i30 ile bu mevzuyu bilmediğimiz zamanlarda motoru çalıştırır çalıştırmaz çok kez gaza yüklendik, milenyum accentin antifirizini şanzıman yağını fren hidroliğini 10 sene boyunca hiç değiştirmeden sattık araba o haliyle 10 saniyede 100 ü görüyordu:) lakin 97 beygirlik getz şehir içi 8-8,5 litre yakıyor şehirler arası 6,5-7 litre yakıyor, babamdaki i30 un ortalama göstergesinde ne zaman baksam 8,5 9 görüyorum şu aralar klima açık diyip geçiyor:)

Serviste bu kadar yatan motor arızalı volkswagen varsa Tsi motorlu yeni bir arabayı bana verseler ilk 5000km içinde garanti bozarım onu ben. Sırf sürüş şeklimden ötürü isterse otomatik vites olsun farketmez. Ama bu güne kadar elime geçen hiçbir hyundai gık çıkarmadan yürüdü.

Eskiden ne güzel golf 5 ler golf 4 ler vardı eski passat lar vardı çoğu beton gibi arabaydı halkın sevgilisi hitler motorlu olanları vardı onlar çok daha sağlamdı iyiydi bence, bu yeni nesil 2010 senesinden sonra çıkanlar o kadar sağlam değiller sanki.

Yukarıda mesajlarda güçlü olan motorlarda problem var denmiş şimdi zevke ve göze hitaben 2015 model leon cupra 280hp gücünde 2 litrelik motoru var ve liste fiyatı da hiç ucuz değil, hani insan 0-100 arasını 5,8 saniyede alacağım diye motora zarar verecekse gerçekten durum felaket.

Renault un efsane az yakan 1.5 dci motorunun da ömrünün çok uzun olmadığı konuşuluyor bu da böyle birşey. Eskiden pancar motorlar vardı bizim kayıkta takılıydı zamanında 12 beygirlik o motordan, limanda diğer balıkçı teknelerindeki lombardini marka motorlardan fazla yakardı ama bozulmuyordu:) pancarın pistonu yada bir dişlisi bile odun gibiydi çünki:) odun gibi motordu:) eski nesil odun gibi motorlar sağlam oluyorlar yeni nesil olanları daha kibar güzel ve çevreci ama dayanıksızlar.

koreci bunu beğendi.
  12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dsg şanzıman kadar arıza ve sorun + masraf çıkaran belkide başka şanzıman yoktur ama millet toz kondurmuyor arkadaş ben bu işe akıl erdiremiyorum. Son duyduğum şey ise vw TSİ motorları 1.6 olarak üretmeye yeltendiği, 1.8 TSİ motorlarda sıkıntı daha büyük imiş.

13. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    biz de body building salonundan yeni çıkan omzunda havlu asılı abilere benzeyen arabalara biniyoruz abi :) kasları yeter i30 un elantranın golf e jettaya :)

erenuzel41 bunu beğendi.
  14. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    2012 sonrası dsg ler daha iii diyebiliyorum.

1.6 bizim ülke için daha mantıklı olur.

15. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Raht ve konforlu olsun diyorsan Alman veya daha iyisi Amerikan bineceksin Yok sağlam olsun dağ taşa vuriyim dersen japon bineceksin.

16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    1.6 olduktan sonra tsi olmasına gerek yok ki. Zaten 120-130 hp alır 1.6 motorla.

17. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    ama küçük turbolu 130 hp lik motor,turbosuz atmo.1,6 130hp lik motordan daha az yakar.

mesela 316 bmw 1.6 twin power turbo 4350 devirde 136hp tork ta 1350 devirde 220nm.1.6 atmo bir araç bu hp için en asagı 6000 devir çevirmesi gerekir.tork için ise ulaşmasının imkanı yok.

18. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Elbette o tork değerine atmosferik motorun ulaşması zordur. Ama dayanıklılık konusunda atmosferik motor daha az sorun çıkartacaktır sanırım değil mi?

19. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tsi motorları eleştiriyorsunuz küçük motor yüksek beygir vs. Bizim araçlar farklımı 1.5 110 beygir canavar gibi 10 yıl önceki teknoloji,
    10 yılda çok şey değişti arkadaşlar evet şuan vw 1.2 tsi araç yaptı bu araç arkadaşımda var 6.5 litre yakıyor istanbulda gaza basınca da zımba gibi fırlıyor.

20. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ayrıca şuan hyundai 1.6 dizeller 130 beygir yaklaşık , seneye hyundai bi yazılımla 140 150 beygir yapsa bu motorları kötü motormu diceksiniz çok merak ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş