19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafikten Biktim.motorsiklet Alsammi Acaba ?

'Sohbet' forumunda hakan84 tarafından 9 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. Turker ERA

Turker ERA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    76
    Ad Soyad:
    Turker Ördek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Trafikten bıkan adam, Harley veya Süper spor alması makul değil. Yamaha Nmax veya Honda fcx. Olmadı daha büyük Yamaha Xmax alır biner. Senin tercihin trafikden sıkılanın alacağı şeyler değil. Benim iş arkadaşım Range Rover black edition kullanır. Ama her gün işe Xmax ile gider gelir. 2 litre benzin yakıyor adam.
    Yani uzun lafın kısası ben sıkıldım arabadan , artık motor binecem diyorsan SS veya Choper al derim. SS de kıçın başın ağrır yolda. Choper ise araba gibi olduğundan trafikten çok çekersin.

hakan84 bunu beğendi.
  2. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Çok sevdiğimiz bir Abimizi Bartın Şehirler arası yolunda yan yoldan çıkan ve ehliyeti bile olmayan Şahin kullanan bir Trafik Teröristi tarafından vefat etti.Motoru oğlu kullanıyordu.Oğlunun kolu koptu Abimizin de çok daha ciddi olarak kafasında kask olduğu halde kafatası parçalandı.
    97 yılında yazın rahatsızlandığım da Aracım olmasına rağmen Amasra ya beni motorla getirmişti.Ben derdi dört tekerleklilere güvenmem derdi.
    Abi bende motor alacağım dediğim de bana sakın bu motor Virüs gibidir kanına işledimi bir daha çıkmaz derdi.
    Sonun ya hastalık,ya sakat kalma yada ölüm olur derdi.
    Hep onun bu sözleri aklıma gelir.Ama içimdeki bu motor hevesi geçtimi hayır.
    Hani herkesin hayallerini süsleyen ve çevrenizdeki her kes ne derse desin umurunuzda bile olmayan şeyler vardır ya bu motor da benim için öyle.
    Benim ki de İndian Black Horse ben bu motoru gördüm vuruldum.Ama artık sadece hayelden ibaret.

hakan84 ve cenker_baba bunu beğendi.
  3. tolga45

tolga45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Tolga Güven
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    usta motor hakimiyeti ve trafik adabı yeterince oturmamışsa sıkıntı yaşayabilirsin, SS bi motorun gidon turu kısıtlı olduğundan trafikte sizi uğraştırır.. tavsiyem max 250 cc naked veya en iyisi şehir içi için scoter.. kesinlikle eğitim alın ve ekipmanları eksizsiz kullanın.. ve diğer araç sürücülerinin sizi insan yerine koymayacak buna da hazır olun ;)

hakan84 bunu beğendi.
  4. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Motosiklet hakkında doğru bilinen yanlışlar ve yanlış bilinen doğruları açıklama gereği hissettim yazılanları okuyunca, tamamı kendi motosiklet tecrübelerime dayalı bilgilerdir;
    1- Supersport diye tabir edilen motorların en düşük hacimlisi 600 cc'dir, 250 cc SS olmaz, Mesela CBR250 city bike racing açılımına sahiptir. Esasen birçok ülkede sport-touring diye satılır, oturma pozisyonu da gayet rahattır, hatta depo üzerine uzanma gereği hissettirmez, yani oranızı buranızı ağrıtmaz, ha deponun üstüne yatar su damlası formuna geçerseniz rüzgarı grenajlar yarar, siz rüzgar da yemezsiniz. (ss motor dediğimiz çoğunlukla 4 silindirli, hp başına kg oranı neredeyse 1hp =2 kg oranını çoğunlukla geçmeyen makinalardır. 28 hp motordan ss olmaz.
    2- Motosikletlerin yakıt sarfiyatı az değildir. Nedenide şu; litre bazında az yakıyor olmaya mukabil, aracın dizel ve lpg uygulaması olmadığı için, ortalama bir motosikletin yakıt verisi 4 lt/100km olduğunda (tasarruflu kabul edilen motorlar) sizin bindiğiniz otomobil ile aynı maliyete ulaşırlar yakıt anlamında. Çünkü 4 litre benzin yakarlar lpg değil. Ben 100 km yolda 50 tllik yakıt tüketmiştim BMW 1100 RT ile, aynı yolu aynı sürat ile arabamla gitseydim kesinlikle daha az yakardı. (Ankarada Çubuk-İvedik sonra İvedik-Çubuk hız 180km/h)
    3- Motosikletlerin bakım maliyetleri otomobilden düşük değildir. Sadece ekipman parasına bir aracın yıllık bakımlarının tamamını yapabilirsiniz.
    4- Zorunlu trafik sigortaları araçlardan az değildir. Mesela CBR 250 de 900tl fiyatı zor almıştık 10 yıllık kazasız sürücüye.
    5- Rüzgar yemek (püfür püfür) Türkiye ikliminde sadece 3 ay keyiflidir. Aralık ayında cruiser (regal raptor daytona) ile yaptığım Afyon-Ankara gece sürüşünden sonra 1 hafta duraksamadan titremiştim.
    6- Trafikte seyrettiğiniz sürat ile aynı hızda rüzgar yiyeceğinizden genelde kaporta ve ön cam barındıran modeller önerilir günlük sürüşlerde. 70km/h üzeri süratlerde chopper-cruiser ve nakedler hava sıcaklığı Yaz ortalamasının üzerinde değilse üşütür.
    7- Bir düşünün, 2 teker, yattınız viraja, lastiğin yerle temas eden alanı bildiğimiz 2 adet 1 tl kadar ancak var, haliyle bozuk paraya denk gelse tekerlek arka yolu bırakır. Yani birşeye çarpmasanız da riskli bir taşıttır.
    8- SS'lerin gidon turu zayıf, vb. şeyler söyleyenler olmuş. Motosikleti sadece ayaklarınız yere değiyorken yani duruyorken gidonla döndürürsünüz. Giden motosiklet az yada çok yatarak döner, gidon ile değil. Hatta kontra tekniğini araştırırsanız görürsünüz, gidonu döneceğiniz yönün tersine çevirerek motoru dönmek istediğiniz istikamete yatırırsınız, dönüş işleminin akabinde motor dikey pozisyona getirilir. Araba gibi dur şerit değiştireyim diye gidon çevrilmez yani. Bu noktada, bindiğiniz motorun ön lastiği ve arka lastiği arasındaki mesafe ne kadar az ise motorunuzun manevraları o kadar stabil (Denge merkezi motorun ortasında olacak kadar uzun olmalı, çok kısa olursa arka tekerin üstüne kayar ağırlık merkezi, buda virajda ön lastikte tutunma kaybına sebep olur) olmakla beraber, size daha çabuk tepki verecektir.

Not: Her şeye rağmen, motosiklet hobi işidir, mesela şahsen yakın zamanda bir motosiklet alıp özlem gidermeyi planlıyorum.

5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ehliyetsiz motor asla kullanma.

ehliyet alsanda mecbur değilsen motor kullanma trafik var diosan metro metrobüs toplu taşıma gibi bir yönteme dön derim motor çok sıkıntı

6. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Yazıyı görünce kendim geldim aklıma :) Benim yaşım 23 daha 10 yaş küçüğüm sizden durumu şöyle izah edeyim . Kendi aracımı satmıştım , babamınkinide sattık dizel getz aldık araba güzel geliyor tabi double din montajıydı vs vs keyf alıyorum aracımdan ama iş yerim evime 2.5 km mesafede , işe varmak için 30 35 dk erken çıkıyorum . İşe gitmek , otoparka park etmek , asansör bekle işe çık derken sabah 10 iş başı için 9.05 gibi evden çıkıyorum neredeyse . Velhasıl motor tecrübem yoktur ilanlara bakarken bi abiyle konuştum akşam 4de iş çıkışı geldim eve babamı aldım gittik adamla buluştuk nedir ne değildir marka model araştırmadım çin malı scooter'dı 2013 modeldi fiyatta anlaştık direk ilk baktığım motoru almıştım :) Motoru alalı 2 3 ay oluyor hem iyice öğrendim , şuan arabaya binemiyorum boğucu geliyor motoru sakin kullanın şeridinizden gidin kurallara uyun inanın hiç birşey olduğu yok . Sağından solundan geçmeyin araçların uyararak geçin . Şimdi iş başı yapmadan 10 dk önce çıkıyorum 3 4 dk vaktim kalıyor :) Geçen akşam iş çıkışı kız arkadaşımın yanına gidiyorum saat 5'ti e5'e girdim trafik kilitti , en sağdan hiç trafik yok gibi gayet rahat ilerleyebiliyosunuz yani şuan motoru büyütmeyi düşünüyorum sym joyride 200 felan bakınıyorum enjeksiyonlu . Yakıt deseniz bedava parasına gidiyosunuz . Şuan sadece 1 hafta işe gidip geleyim depo yarıma iniyor kapağa kadar benzin koyuyorum 11 lira alıyor almıyor . Benim haftada 2 günüm tatil , 5 günü çalışıyorum günlük toplu taşıma ile gitsem 20 lira eder , beklediğim ve durağa yürüdüğüm ise cabası

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Pazar günü şehir içinde motorun üzerinde iki kişi var karşıdan geliyorlar çok da hızlı değillerdi 40km anca. Ne olduysa birden düştüler düz yolda motordan, altlarından motor kaydı ben durdum tabi motor da bana 1 metre kala durdu adamlar motordan daha geride durmuşlardı. Kimse de sıkıştırmadı, önü/arkası boştu. Zaten arkadan hızlı gelen biri olsaydı geçmiş olsun.

Bu Sayfayı Paylaş