10 kasım LPG KABLO

Trafikte "makas" atana hapis cezası geliyor

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda ÜmitGüzel tarafından 22 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. ÜmitGüzel

ÜmitGüzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Ümit Güzel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte ''makas atma" olarak da bilinen kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştirip vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücülere, 2 yıla kadar hapis ve bin 400 lira para cezası verilmesini öngören yeni bir düzenleme hazırladı.
    Daha önce alkollü araç kullanma, hız ve emniyet kemeri ihlallerine verilen cezayı arttıran düzenlemeler hazırlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, en fazla ölümlü kazaya yol açan ihlallerden biri olan "kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştirmenin"cezasını ağırlaştırmak için harekete geçti.
    Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören düzenleme, İçişleri Bakanlığınca da uygun bulunursa Meclis'e sevk edilecek.
    Düzenleme yasalaşırsa, Karayolları Trafik Kanunu'nun karayollarında trafiğin akışını düzenleyen 46. maddesi ve ilgili yönetmeliklerde yapılacak değişikliklerle, kurallara aykırı biçimde kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştiren sürücülere, bin 400 lira para cezası verilecek. Emniyet Genel MüdürlüğüTrafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığınca hazırlanan düzenlemenin ardından polis, trafikte ''makas atan" sürücüleri tespit ettiği an, plakaya para cezası yazabilecek.
    Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığınca hazırlanan düzenlemeyle, trafikte kısa aralıklarla kontrolsüz biçimde şerit değiştiren sürücülerin yol açtığı kazaların azaltılması hedefleniyor.
    AA

2. kiario63

kiario63 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Güzel uygulama. Destekliyorum. Ayrıca cep telefonuyla konuşmaya aynı cezaların verilmesini bekliyorum.

riocan

3. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :RpS_thumbup:

4. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yerinde ve güzel uygulama. Trafikteki bilinçsizce makas atan magandalar yüzünden yüzlerce insan canından ve malından olur. Araç içi seyir kameraları zorunlu olup iyice yaygınlaşınca daha kolay tespit edilir bu tip istenmeyen olaylar.

5. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Uygulamayı desteklemekle birlikte denetimi ve uygulaması konusunda ciddi şüphelerim var..
    rakam diğer cezalara göre yüksek, fahri müfettiş gördü yazdı deyip çat diye ceza geldiği zaman aksini nasıl ispatlayabilirsiniz?
    mutlaka insanlar işini layıkıyla yapmaya çalışıyor ama kimse kusura bakmasın şuanda bile birçok uygulamada insanlar mahkemelik iken böylesine anlık bir olayın kaydedilip cezaya tabi tutulması bana oldukça şaibeli geliyor..
    maalesef ben de maliyeye para lazım diyorum..

6. x3rqin

x3rqin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkin Tanyeli
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Zorunlu araç içi seyir kameraları ile gayet güzel bir uygulama olabilir. Ben şeridimde giderken gelip aptalın biri bi anda önüme atlarsa panik yaparım ve kazaya sebep verir. Onun zevki yüzünden canımdan olamam ben. Fakat dediğiniz gibi böyle bi ülkede nasıl böyle bir uygulama yapılabilir ki ?

7. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Düşünce güzel, fakat uygulama konusunda sıkıntı olabilir. 1. Köprüden ne zaman karşıya geçsem millet zik zak şeklinde, keza sahilyolunda da öyle. Radarla hız ölçümü olan yerde yavaşla, olmayan yerde 120-130 böyle trafik kuralları bilinci verilemez malesef. Ceza ile en fazla korku salıp, kontrol olan noktada düzeni sağlayabilirsin. (EDS olmayan yerde ışıklarda durmayıp devam edilmesi, olan yerlerde dikkat edilmesi gibi) Eminim ehliyeti olanların 3/4 ü kavşak geçiş üstünlüğünü dahi bilmiyordur. O sebeple, yeni ehliyet alacakları seçmede dikkatli olunması, belli bir süreyi geçmiş ve ceza geçmişi kabarık insanların trafik kontrolüne tekrar alınması, gerekiyorsa ehliyetlerine eln koyulması gerekiyor.

8. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    701
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    guzel uygulama ancak olmasi cok zor...

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bunu (makasi ) engellemek istiyorsa en sol seride geçip tin tin umursamazca giden "sen benim kim olduğumu biliyor musun ! " tiplerinden sol seridi temizlemeleri lazım. Yoksa makasa hevesli falan değilim. Ama sağ dolu. Sol dolu ikiside uyuz uyuz gidiyor. Benim acelem varsa ben napacam ? Sellektor yapinca dda anlamiyor buranın şoförleri. İlla solda gidecek. Once sol seridi duzenlemeli. Sonra makas cezani koy gene koy.

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Atarım 6 ay yatarım :)

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,301
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    trafikte birbirimize saygı değil sevgi göstermeliyiz çünki saygı kavramı uzaktan bakınca soğuk bir ifade taşıyor ve çoğumuz hatta zaman zaman ben bile yapamıyorum. Kamyoncu arkadaşlar evde yediğimiz domatesi patatesi giyeceğimizi taşırlar onlar olmadan olmaz otobüsler olmasa herkes özel araçlarla gider yollar otostopçu kaynar önümüze atlarlardı hepsini severim ayrı ayrı o yüzden hepsinin yeri başkadır fakat makas atan sürücülere yada drift yapanlara karşı başka gözle bakarım bu gençlerin değerlendirilmeleri ve olgun şekilde yetiştirilmeleri gerek telkin edilmeleri gerek eğitim verilmesi ve trafikte değil ayrılan özel yerlerde yeteneklerini göstermeleri gerek, neden ülkemizden bir Schumacher bir Ken Block çıkmasın ? herşeyde olduğu gibi onunda ülkede bir değerlendirme yeri olmadığı için işte. Kendim hiç beceremem ne makası ne hızlı viraj almayı:( Trafikte yapılan driftler makaslar elbette çok kötü ve arkasından söyleniyoruz ediyoruz çünki korkuyoruz doğal olarak bir kaza olsa en basitinden yolu 2 saat trafiğe kapatır

Sürekli sol şeritte gitmenin mantığı benim için şudur; çünki sağ şeritte sürekli kamyon otobüs gibi ağır vasıta araçlar gittiği için zemin bozuk oluyor ve bizim gündelik arabayla 90-100km hızla bozulmuş zeminde çukurlara gire çıka gitmek pek hoş birşey olmuyor, mecburen sola geçip basıyoruz önümüz bir yerde tıkanıyor sonra arkamızdan gelen yol istiyor:)

Yolda yara yara yardıra yardıra da gitsek yavaş normal şekilde de gitsek gideceğimiz yere vardığımızda aradaki fark en çok 5-10 dakikadır bunun için 5-10 dakika erken gitmek için kaportayı şaseyi kafamızı gözümüzü riske atıp kırıp dağıtmaya değermi?

Derseniz ki zevk için yaparım yine basar giderim makas atarım diyorsanız İstanbul park F1 yada İzmit körfez yarış pistleri gibi pistlerde falan intercity yarış günleri düzenleniyor belli bir ücrete pistte gazlayarak dolaşabiliyorsunuz otomobil kiralayarak.

makas adı üstünde makas... :) bu bir yarışçı kavramıdır, bir ara buluşma düzenlensin bizim iş çıkışında eskiden yaptığımız gibi gidelim karting e 5 dakikası 10 lira burada atalım gönlümüzce makas, inanın ki go kart insanı inanılmaz yoruyor ve adrenalin açısından doyuruyor.

ne demişler gül dalında güzel işte hızlı gitmekte pistte güzel çünki yarım saniyenin bile değeri olan yerde risk alınmaya değerdir

bu konular hortladı iyice arka koltukta kemer takmayana kadar uzayan bir kanun tasarısı gündemde şu sıralar makasa takılmayın sadece, birde aslında bu kanunlar eskiden beri vardı son zamanlarda gevşedi şimdi biraz sıkılması lazım.

can01 bunu beğendi.
  12. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bu aralar güzel şeyler olmaya başadı trafik konusunda hem modifiye serserilerini hemde makasçı pislikleri halledecekler...Ama tabi kanun çıkartmakla olmuyor çok kapsamlı bir uygulama yapılmalı yoksa yine polisler umursamazsa bişey değişmez.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,149
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    adam geliyor üzerime kırıyor ben frene basıyorum o önüme giriyor sorsan bir şey becerdim sanıyor. ama arbada yalnızsam frene basmıyorum o da giremeyeceğini anladığında önündeki arabanın altına girmesine ramak kalıyor. bana fren yaptırmadan makas atanı tebrik ediyorum en azından daha bilinçli ve tecrübeli oluyorlar. rahatsız etmeden makasını atıp gidiyor.

14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çokkk zorr bence

15. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sonuna kadar katılıyorum ustalıkla yapılıyorsa sakıncası yok. ama ben frene basacaksam önce küfürü basıyorum sonra kornadan elimi hiç çekmeden basıyorum bu arada benim araçta 6 adet korna var. o zaten o kornanın sesini duyunca elimide çekmeden bastığım için konsantresi bozulup bir sonraki hamlesini yapamıyor sonrasında ben haylen daha sinirimi alamadığım için öyle gidilmez böyle gidilir diyip tamponuna öylebir yapışıyorumki sıkıyorsa bassın frene sonra hepten dağılıp sağa kaçıyor. sonra göz göze geliyoruz o mallaşmış bir şekilde bana bakıp duruyor. :)

16. ÜmitGüzel

ÜmitGüzel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Ümit Güzel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Diğer arabamız 90 Model Kartal ve bayağı yıpranmış arabanın kaportası.Onunla eskiden trafikteyken makas atmaya çalışanların önünü keserdim yada önüme geçecekse hiç frene bazmazdım ama yeni araba alınca mecbur frene basıyorum.Yoksa hiç yol vermem de şimdi Allah korusun kaza falan olur bir ton masraf ve eziyet.

17. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    471
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bence de süper bi uygulama umarım uygulanması sıkıntı olmaz. Araç içi kameraların zorunlu olmasıda gerekiyo bence. Bu şekilde daha rahat tespit edilir çoğu şey...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. ozanunlu

ozanunlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Ozan üNLü
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cezadan korksak arabaya binmezdik :) misali bir durum var bana göre. sol şeridi satın almış gibi tın tın giden amcalar ve bayanlar olduktan sonra makas atma işi hiçbir zaman çözümlenmez. önce trafiği gereksiz yere yavaşlatan sürücülere çare bulsunlar ondan sonra makascılara ceza yazsınlar. hız sınırını aşan sürücüler zaten bunun cezasını ödüyor, o halde boşaltın sol şeridi isteyen basıp gitsin istemeyen sağ şeritten devam etsin. bir de uygulaması konusu gerçekten iç acıtıcı bir durum. fahri görevliler bile yazabilecekse vay ki vay halimize.

19. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Taklaya gelmeyin ;)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  20. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Az önce Altınyoldan geliyorum 80 km hızla ve orta şeritten Arabada hamile biri var Astra turbo öyle bir gelip makas attıki üstelik seri şekilde ve resmen diğer araçların arkasına yapışıp taciz ederek , tedirginlikten yavaşladım önüme geçip öndeki araçla arama girip fren yaptı ve sonra sola sert kırdı.ben şimdi bu ... adama nasıl küfür etmem inanın en az 140 yapıyordu ve etraf araç olarak kalabalıktı.En sol şeritten ortayı keserek tekrar en sağa geçip yine saçmalamamaya devam etti.önümdeyken kornaya asıldım anlamıştır herhalde ama nafile bence anlasa yapmaz.!

Çok yerinde bir uygulama kesinlikle katılıyorum.Kimse kimseyi tarfikte tehlikeye atmamalı...

Bu Sayfayı Paylaş