19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafik Cezası Hk.

'Sohbet' forumunda acaraktrem tarafından 12 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Ya benim sanırım anlamak istediğimi ya anlamadınız yada anlamazlıktan geliyorsunuz. Birincisi vatandaş olarak vergimizi cezamızı ödeyeceğiz zaten devletin gelir kaynağı bu vergilerdir. Ama buna karşın durmadan çıkan aflar yüzünden ödeyen ödediği ile kalıyor. Ülke de adaletli vergi isterim adaletli ödeme isterim. Ödeyen ödediği ile kalmayacağı sistem isterim.

Şimdi o af dönemin de 3000 TL yakın cezası olan ve bu aracın 6 yıldır hiç muayeneye gitmemiş ve buna karşın en az 7-8 kez trafik kazasına karışmış araç sahibi biliyorum. Bu kişi bunca zaman yani altı muayene dönemi 3 kez olması gereken muayene olmamış. Ben bu zamana kadar zamanında yaptırmışım ve bu araç sahibi de trafik içinde dolaşmaya devam etmiş. Peki benim yada benim gibi olanların suçu ne?

Muzzyy ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    O konuda katılıyorum af olmamalı, zamanında ödeyene de indirim Yapılmalı. Son zamanlarda hatta uzun süredir 3000 lira cezası olana af çıkmadı yani borcu silinmedi. Sadece cezaların faizleri dusuruldu ve tahsil edebilmek için taksitlendirme imkanı sağlandı. Eleştirilerinizi doğru bilgilere dayandirarak yapin desteksiz sallamayin. Ayrica ilk mesajdan beri ödeme, nasılsa af çıkar, enayi misin, ben odemedim diyen de ben değilim hatirlatirim.

Tilki ve MSI bunu beğendi.
  3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet işte ben bu yüzden enayimiyiz dedim. Çünkü ödeyen kesim enayi yerine konuyor. Her zaman bu böyle. Şimdi aflar olmasa. Trafik denetimleri düzgün bir şekilde yapılsa adam trafik cezası yemiş ödememiş. Hemen aracını çekeceksin otoparka vereceksin bir hafta süre diyeceksin git cezanı öde sonra gel aracını al hımmm baktın adam gelmiyor cezayı da ödemiyor. Hemen aracını çıkaracaksın ihaleye satacaksın ve direk parayı hazineye aktaracaksın işte o zaman ben ödediğim her kuruş helal olsun derim bir adam 3 muayene dönemi için o kadar kazaya karışmasına karşın nasıl oluyor da trafik içinde dolaşmaya devam ediyor? Aklım fikrim mantığım almıyor yeminle. Her zaman eksoz muayenesi yaptırırım gününü geçirmem ama şunu da bilirim ki daha bu eksoz muayenesinin farkında olamayan adamlar var. Ama bu adamlar belki bin tanesinden sadece biri ceza yer. Oda yerse iyi o zaman benim suçum ne? Eksoz muayenesi yaptırmak mı?

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Faiz affından ben de 2 kere yararlandım, bir kere trafik cezasının faizini sildiler, bir kere de geri ödemeli kredinin faizini sildiler. Ama hiç bendensin demediler. Keşke herkes borcunu zamanında ödesede affa gerek kalmasa. Ama malesef ödenmeyen oluyor, devlet de almak için her yolu deniyor, icra gönderse milletin malını alsa olmaz, mecbur ödesin diye kolaylık sağlamaya calışıyor. Burada kilit soru eğer faiz affı veya taksitlendirme imkanı sunmasa o kişi borcunu öder mi.?

Tilki, Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  5. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İşte bu konuda sonuna kadar katılıyorum. Cezalarin faizleri indirilebilir ama 1 lira dahi olsa ceza silinmemeli. Yapilandirip odemeyene de faizi daha yuksek hesaplanmali. Yakalandigi an dediğin gibi yaptirimlar uygulanmali. O zaman daha adil olur sistem

Tilki bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hocam muayene de eyvallah güvenlik açısından araç bağlanmalı ama trafik cezası vergi için bu malesef olamaz. Insanın işi malesef her zaman iyi gitmiyor, yeri geliyor evin ihtiyaclarinı karşılayamıyor, bu dar bogazında adamın elinden arabasıni alırsanız olmaz. Devlete yakışmaz. Kişi cezasıni geç ödeyebilir bu bir haktır ama bunun maliyeti olan faizine de katlanmalı çünkü zamanında ödeyen ile geç ödeyen arasında fark olmalı.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bakın buda çok önemli bir konu. Şimdi hayatımızın içinde ekonomi her zaman vardır. Ama buna karşın bu ekonomi sadece hep vatandaşın ekonomisi oluyor. İşte film burada kopuyor. Şöyle düşünün bir kişi kredi borcunu ödeyemiyor ve sonra bankaya gidiyor ben borcumu ödeyemiyorum diyor neticede banka her zaman borcunu ödeyemeyen müşteriyi çok sever. Neticede verdiği para belli ve verdiğini zaten çoktan almıştır çünkü bir kişiye bir banka kredi verir ise ilk önce faizini alır. Neyse hım gel tabi senin borcunu bir güzel yapılandıralım der. Senin borcun 5000 TL ilse yapılanma ile oldu sanan 6500 TL hadi bakalım biraz daha öde yine tıkanır gel sana bir daha imkan sağlayalım derler ve sürekli artık bankaya çalışmaya başlarsın. Hım yetmez artık senin öyle bir noktaya getirirler ki yapılandırma da yapmazlar hadi bakalım doğru icraya ülke de eflasyon %10 demelerine karşın bankalar senden çatır çatır %100 temerrüüt faizi ile parayı tahsile gider. Hele birde maaş karşılığında çalışan isen oh gel keyfim gel. Öde Allah öde ama bu borcu ödemeye zaten ömrün yetmez. Neden? Sen şimdi 5000 TL icraya düşersin ama senin borç 10 000 TL olarak sana döner. Yetmez sen bu 10 000 TL öderken artık icra kesintisi ile kalan borcuna faiz işlemeye devam eder. Sen tam bitti dersin anam birde bakmışsın ki arkadan sana bir 5000 TL daha geldi ulan bu ne? Bu senin 10 000 TL öderken geri de kalan parana işleyen faizdir. Hadi bakalım ödemeye devam et. Tam bitti dersin 2000 TL daha gelir bu da bizim 5000 TL faizi :) öde Allah öde. Biter mi? Bitmez bunlar yaşanırken bizi yönetenler sadece kendi maaşlarına yada özlük haklarına nasıl bir güzellik yaparız düşüncesi içinde çalışmaya devam ederler. Hani meclis çatısı altında birbirlerinin ağzını burnunu kıranlar var ya iş vekil maaşları yada özlük haklarına geldiğin de 550 de hazır nazır mecliste olur ve o elleri anın da hava da olur al sana mis gibi yasa ama bu yasa ben kendileri için olan yasa ;)

8. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    İşte kredi alırken, borclanirken iki değil on iki kere düşünmek lazim derim ben. İnsan altından kalkamayacagi yükün altına girmemeli. Ayağını yorganına göre uzatmalı.

Onur- ve Sabahattin bunu beğendi.
  9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Evet ama burada sadece vatandaşın suçu yok. Sistem vatandaştan daha suçlu. Bir zamanlar vatandaş kredi kartı kullansın diyen yine bizi yöneten siyasiler idi. :) Ya insanlar şu anda ki sistem içinde borçlanmadan yaşayamaz duruma geldi.

Ekonominin çivisi çıktı. Nereye kadar gider? Bana göre bir yere gitmez. Enin de sonun da boğazı sıkılan kişi belli bir süre sonra zaten nefessiz kalacak ve ölecek. Gün kadar açık. Geçenler de merkez bankası yıl sonun da doların 3 TL olacağını açıkladı daha senin sonuna 7 ay var ve dolar şimdi 2.95 dayandı. :) şimdi dolar 3 TL geçtiği zaman bunun bedelini kim ödeyecek? Tabi ki her zaman olduğu gibi vatandaş ;) vergisini ödeyen vatandaş cezasını ödeyen vatandaş. Aradan geçen zaman içinde orta direk denen kesin direk bir kenara kürdan oldu yeminle.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    iki konu var yaşadığım:

babam bir motor kazası yaptı, biz de ceza gelsin de indirimli ödeyelim diyoruz. ceza görünmüyordu, e-devlette bile görünmüyordu. ceza gelmedi. sonra baktık ki cezayı kesmişler, hem de kazanın olduğu günden itibaren faiz işletmişler, kesinlikle tebliğ edilmedi, tebliğ imzası attırılmadı. biz de her vergisi ödeyen bireyleriz, yılda yaklaşık 20 bin TL geklir vergisi veriyorum. benden zengin esnaflar bu vergiyi vermiyorlar. ama bu tebligat işine çok kızdık. şu anda fazladan ödememiz gereken tutar yaklaşık 2000TL. biz de belki af gelir diye bekliyoruz, hatta avukatla da konuştuk, ilgili memura dava açacağız, tebliğ etmedi diye. mümkünse o memur faiziyle kendisi ödesin de vatandaşa tebliğ etmediği cezadan dolayı kendisi madur olsun.

ikinci olay, bir gün evimin önünden arabamı çekmişler, polise gittim. burada park yasağı yok ki dedim, polis var dedi, nerede tabela dedim. meğer 1 gün önce park yasağı tabelası koymuşlar. neyse,tabelayı görmemek bahane değil tabi. gidip çekici parasını verip arabayı aldım, ama cezayı bir hafta sonra ödeyeceğim dedim. sonra ceza affa uğradı, hiç ödemedim.

adalet yoksa hiçbirşey yok.

Asel Kaan Efe ve Yusuf bunu beğendi.
  11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kredi kartının teşvik edilmesinin sebebi parayı izleyebilmek ve buna baglı vergi kaçırmanın önüne geçmek. Kredi kartı bilinçli kullanıcida gayet faydalı ama bilinçsiz ellerde bir silaha dönüşebiliyor. Bir kredi kartim var onu da netten alışverişlerde ve zor durumda kullanıyorum. Misal gecen ay sadece aldıgım lastiklerin taksitini ödedim 200tl. Bu konuda kredi kartinın maaşın 4 kati ile sinırlandırılmasinı olumlu buluyorum. Hatta düzensiz odeme yapanın daha da aşagıya çekilmesi gerek. Bu kişi icin hayırlı olur.

Asel Kaan Efe ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bakın ben kendi olayımı bir şekil de başımdan geçeni yazdım. Aracım da ogs olmasına karşın ben bu cezayı yedim. Aradan zaman geçti osg filan kullanmadım nakit kullanmaya başladım dedim ulan zaten yılda bir kere kullanıyorsun ne gerek var dedim. Nakit kullanmaya başladım. Epey bir zaman sonra biliyorsunuz nakit gişelerini de kaldırdılar ve kgs almak zorunda kaldım. Dedim hiç yoktan iyidir. Verdim 10 TL kgs kartı aldım sonra onu da kaldırdılar HGS dediler iyi de benim KGS ödediğim bedel ne olacak diye sordum dedikleri çok basit üstüne su iç.. İyi de kardeşim ben bu karta para ödedim en azından HGS kartını bedava erin oda yok. Hadi onu da geçtim kart bedelini HGS içine yükle de mağdur olmayayım. Oda olmaz. İşte ülke de işler böyle ödedin mi? Evet ödedim. Sistem değişti mi? Evet değişti. Eeee benim ödediğim ne oldu? Yandı bitti kül oldu... bu kadar basit.

13. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    O tren çoktan kaçtı kardeşim sanırım 7-8 yıl önce idi. Adliyeye gittim işim vardı işte icra dairlelerinin önünden geçtim millet hep bir telaş içinde. Neyse geçenler de yine gittim anam icra dailerinin önlerin de eşek yükü ile dosya ve dolaplar millet o kadar icraya düşmüş ki artık dairelerin içi almamış adamlar kolidora dolap yapıp içine kolymaya başlamışlar dosyaları. Bu iş nasıl düzelecek? Hiç. Devlet vergi kaçaklarını önlemek için bir kere fiş toplama işinden vaz geçmeyecek idi. Ondan vaz geçince zaten kaçak aldı başını gitti. Sadece AVM deler vergi öder duruma geldi. Kaç kişi bakkaldan para ile alış veriş yapınca fiş alıyor ki?

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Kgs'de yüklü bakiyeden bahsediyorsan Hgs ye aktarıldı ama sen sanırım sureyi kacirdin. Kart alirken ödenen ucreti diyorsan o konuda haklisin iki kere para vermiş olduk

15. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    O karta ödediğim parayı söylüyorum. Bedava vermedi o kartı bana sanırım o zaman 10 TL para verip aldım. Sen benim 10 TL ödeyerek aldığım kartın parasını bana ödemiyorsun. Böyle bir şey var mı? Sadece o değil ki millet hep böyle uyutuluyor. HGS sistemi çıktıktan sonra zaten OGS kullanıcının indirimi de ortadan kalktı sanırım '20 oranın da bir indirim alıyor idi. Ama anında onu da kaldırdılar bu da ne demek oldu? Al sana köprü ve otoban geçişlerine %20 zam. Allah aşkına yıllardır emekçi kesimi hiç %20 zam aldı mı?

16. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Muhtar bey kapıya not bırakmış. "Trafik cezası var, gel al" diye...
    Yani tebliğ tarihi mantık olarak muhtarın bıraktığı kağıt üzerinde yazdığı tarih oluyor.

Asel Kaan Efe ve Tilki bunu beğendi.
  17. bacadir68

bacadir68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    74
    Ad Soyad:
    Bahadır Singin
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Tebliğ tarihi postacının muhtara postayı bıraktığı tarih malesef. Benim başıma gelmişti ve muhtar bana haber vermediği için yaklaşık 1 yıl kadar sonra faiziyle ödemiştim.

18. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Haklısın ;) Postacının muhtara bıraktığı tarih.

19. Beyazburak44

Beyazburak44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Burak
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kardeş ben yorumları pek okumadım ama sana şöyle bi tavsiyede bulunayım eğer o gün o saatte geçmemişsen ve dersen ki ben şu gün o saatte farklı bir yerdeydim kamera kaydı vs gibi delilim var fotoğraflarsın kaydını falan bağlı bulunduğu mahkemeye bir dilekçeyle yollarsın cezayı iptal etme şansın olabilir böyle yok eğer o saatte oradan geçmişsen o zaman yapacak bişey yok boynun kıldan ince

20. acaraktrem

acaraktrem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Mert Karaca
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yanlış bilgiyi düzeltelim. Düzeltelim.
    Tebliğ Tarihi: postacının muhtara bıraktığı tarih değil. Muhtarın size haber verdiği tarih(kapıya not astığı tarih). Bu tarihten itibaren 15 gün içinde öderseniz indirimli oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş