Merhaba ; Sonatamın ön göğüste resimdeki gibi yırtılma oldu. Öncelikle neden olabilir ? Sorduğum tamircilerde kaplamanın komple değişmesini öneriyorlar. Tamir yapamazmıyız daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu? [/url][/IMG]
Torpido daha önceden kaplama yapılmadıysa eğer sıcak-soğuk ve güneş etkisiyle yırtılmalar meydana gelebiliyor. ya da daha önce kalitesiz torpido bakım sıvıları kullanıldıysa bu da sebep olabilir. Torpidoyu mümkün olduğunca güneşten koruyun. Nemli bezle silin. Hatta aracı kullanmadığınız zaman torpido üzerine örtü örtün. Yazın araç için çok ısınırsa hemen klimayı açmayın. 2-3 dakika camları açıp iç sıcaklık biraz düşünce klimayı açın. Ek bilgi olarak son dönemde eğer aracımızın torpidosu yumuşak malzeme ise benzer torpido çatlakları 2004-2007 elantra araçlarda da sık görülmeye başladı.
Tamiri nasıl yapılır bilgisi olan var mı ? Kople kaplatmalı mıyım? Yada Tamir edilebilir mi? Tecrübesi olan var mı?
xd2 elantra grubunda çatlağın içini doldurup yapan bir arkadaş vardı. Bulabilirsem linkini atarım. Ama biraz belli oluyordu.
O bölgede hava yastığı yok mu? Uygun olmayan bir kaplama, hava yastığının açılmamasına yada kaplamada kullanılan malzemenin parçalanarak daha ciddi yaralanmalara yol açmasına sebep olmaz mı?
Kapylamayı yapacak olan yer Airbag tamircisi .. Çok detaylı konuşmadım ama Onlar bunu biliyorlardır. Kaplama esnasında referans noktalarında gerekli ayarlamaları yapıyorlardır.
Bir diğer etkende ikinci el değeri. Airbag açılmış kaplama yapılmış diyecek iş bilmez ekspertiz sayısı azımsanmayacak kadar fazladır
En iyi olar yaparlar kaplamayı, kaplatmaktan başka çözüm yok gibi, daha önce kapağın kenarından çatlak görmüştüm yukarı doğru ama bu şekil sanki alt kısımda bir yer çökmüş gibi, şimdiki halinin foto sunu saklayın satarken sorun olmasın.
Çöküntü yok. Orası Cama giden havalandırma çıkışları. Yırtılma haricinde sıkıntı yok. Ben tamir ettirmeye karar verdim Dediğiniz gibi satarken sıkıntı yaşamak yerine böyle bir sorun oldu bende tamir ettirdim siz isterseniz böyle kullanın yada Kaplatın derim diye düşünüyorum
Çok güzel tamir olur, hemde hiç belli olmaz. Konyada yapan bir yer var bir kaç araç yaptırdık çok iyi sonuç aldık
Bende 2004 elantra var.Güneş altında çok kaldı Ankara'nın güneşi pistir. Sıcağın etkisi de var tabi ama ben bozuk orman yolunda uzun süre araç kullanmak durumunda kalmıştım, takır tukur bir yoldu, ondan sonra bir baktım ki on konsol on cam orta hizasından vitesi topuzu istikametine doğru 20 cm çatlamış. Sonrasında ön düzeni de komple değiştirmiştim, o kadar kötü bir yoldu yani. Sonra, Ankarada sordum soruşturdum, çatlağı tamir eden bir kaç yer buldum. Bana göğüsü söküp getirirsem ya da ön camı söküp gidersem 800 tl fiyat vermişlerdi şaşmaz sanayisinde. O da 4 yıl önce. ben de araca özel ön göğüs koruma paspası aldım onu kullanıyorum. en azından o çatlağı görüp moralim bozulmuyor.