Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

TORK nedir?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda BaDBoY27 tarafından 17 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    tekrar ve tekrar dıyorum butun iş motorda bıtıyorsa neden traktorden cok daha guclu bır otomobılın traktoru cekmesı ımkansızdır, bana bunun cvb ını versınler eyvallahhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

2. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Traktör örnegi gayet iyi olmuş ben direk oradan girmek istiyorum konuya izninizle :)

Traktördeki 55hp güç 1500-2000 d/d da veriliyor hemen hemen.. Buda şu demek oluyor.. bu arabanın 1500 devirdeki üretmiş oldugu torku benzinli atmosferik bir araç 6000 d/d da verebilecekse 6000/1500 den motor gücünün 220hp olması gerekir.. (max güç devrinde ikisinde de eşit tork olur tabii ki bu sadece motorun ürettigi..) Buna ek olarak işin birde tekerleklere gitme boyutu var.. Motorda üretilen gücü şanzımanla tekerleklere iletirken traktörde kullanılan kısa şanzıman wheel power da (tekerlek gücü) ekstra bir avantaj saglıyor diger araçlara göre.. Ve yük kaldırma çekme gibi bir işlemde avantajlı olan düşük devirde yüksek tork üretebilen araçlardır.. Bu yüzden dizel motorlar yük taşımada benzinlilere göre daha avantajlıdır diyebiliriz.. Bunu rampa çıkan iki araba olarakta düşünebilirsiniz.. Turbo Dizel bir araç aynı max güce sahip benzinli atmosferik araca göre daha iyi rampa çıkar..

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

ozaman coşkun hocamın dediğiyle çelişiyor...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

4. ilhan2010

ilhan2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teknik ve faydalı bir bilgi... Teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş