Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

temiz araba bulmak çok zor gibi...

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda my2002 tarafından 19 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    bir ay boyunca araba aradım. eşim evde iken bilgisayar başında sahibinden.com'u her 10-15 dakikada bir güncelledi ve şu anda kullandığımız aracı buldu hemen bana haber verdi ben de aradım. satan kişiyi arayan ilk kişi de ben oldum. benden sonra birsürü kişi aradı ama ilk ben aradığım için alabildim. gerçekten zor oluyor temiz araba bulmak resmen pusuda beklemek gerekiyor. yoksa hemen gidiyor temiz arabalar. öncesinde bu şekilde yapmadığımdan temiz olduğuna kanaat getirdiğim bir kaç araba kaçırdım.

2. ararat04

ararat04 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    barış çiftçi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar temiz araba mantığı boyasız ve degısensızse boylesını bulmak ımkansız ıstanbulda bulsan dahı bır yere park edersın bı bakarsın bırı vurmus gıtmıs ben arac aldıgımda acıkçası motora bakarım mekanık ıyıse problem degıl tabı kaput ve komple boya olmamak sartıyla 1 2 parca boya problem edılmemelı bence.

3. tekosis

tekosis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    331
    Ad Soyad:
    Mustafa Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Barış hocam haklısınız da temiz denilen araçları satması biraz daha kolay oluyor. ayrıca başıma geldi acil şekilde paraya sıkıştım aracım temiz olduğundan hemen elden çıkartabilmiştim. ondan dolayı düzgün bir araç bulmaya çalışmakta fayda var.

4. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Özellikle tutulan araçsa. Clio yu yarım saatde sattık

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. my2002

my2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    m.yuşa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    walla arkadaşlar arabamı sattığıma bin pişmanım eski aracımın fotoları profilimde mevcut bakarsınız aramadığım gitmediğim era kalmadı piyasasının üstünü yazanlar hariç tabiki adam yemin etti çok büyük konuştu 3 parça hadi 4 olabilir belki dedi bi gittik arabanın tavan sacı değişmiş direkler sırf macun ortalığı karıştırdık geldik napalım kısmet değilmiş dedik bu araba hala ilanda ümraniyede onuda söylemiş olıyım bakıcaz artık nasipte ne var...

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi senin yerine ben burada ah çekiyorum satılırmı hiç öyle accent? eksozu bile düz borudan şimdiki arabalardaki eksozlar cins sanayide bile yok üçgen uçlu profilli vs. lastiği ucuzdan stepnesi tam boy jantı eğsen lastiği yarsan masrafın yok şimdiki arabalar yarım stepne, bizim i30 da bile içeriden benzin kapağını açamıyorsun, arabada büyük kazan belan da yoksa mis gibi çürüyene kadar binecen sonra 10-15 sene binip ölü fiyata verirsin yada diriltirsin ah ah aaah bin ah çekiyorum senin yerine inanki

galerilere baktınızmı? pahalı fiyat çekerler ama genelde temiz araba alır satarlar. Bence ön arka traversleri şasi bağlantı noktaları ve perte çıkmaya sebep olan yan direkler ön arka sağ sol alt köşe kaynakları sağlam olan motoru çekişi ideal düzeyde ve tam gazda arkadan renkli duman atmayan çamurluk altında pastan öte küf olmayan, vitesi yolda giderken kendi kendine boşa atmayan, elektrik aksamı bujilerden torpido ışığına kadar tam çalışan her araba sağlamdır geri kalan herşey değiştirilir mobilya gibi, lastikler camlar aynalar tamponlar fren diskleri amortisörler salıncaklar boya atması olan kısımlar ikinci el araçta o kadarda kafaya takılacak şeyler değil aslında Türkiye yolları ve koşullarını düşünürsek ve iyi bir servisimiz tamircimiz varsa herşey hallolur. Zaten sattığımız aracı satmasak dört beş sene içinde ikinci el aldığımızda açacağı bu masrafları bize kendi eski arabamızda açacak, kazadan ötürü şasi falan kaymamışsa sağında solunda boya var muhabbeti falan boş laf, gidip boyasız temiz araba bile alsanız bir martı tavana pislese o pislik üç dört gün orada kalsın boya zaten mahvoluyor pisliği temizlerken birden alttan fosfat kaplaması çıkabilir garajınız yoksa yol kenarında park halindeyken size sürtüp kaçan serserileri saymıyorum dahi.

hatta benim şahsi fikrim şu bu forumdaki pekçok kişide bu fikri destekleyecektir eğer ikinci el araç yada eski bakım ihtiyacı olan aracımız varsa o arabadan soğumuş olabiliriz bu durumda ona bakım yaparken mesela amortisörleri değiştireceksek tuning yada spor tarz bilstein koni eibach kyb gibi markaların tiplerini kullanırız biraz masraf olur ama araba içimize siner zevk verir yada direksiyon simidi boyası kalkmıştır gider karbonfiber kaplama yaptırırız mclaren gibi olur, ne bileyim işte cam çatlaktır gider üstü hafif renkli lazer işlemeli falan bir cam taktırırız muayeneden geçebilecek ama performans ve göz zevki verecek türden ne varsa artık stoplar kırıktır gider mercekli güzel stop taktırırız burada yoksa ebay da falan neler var. Yeterki şasi ve güç ünitesi (motor+şanzıman+elektrik aksamı) sağlam olsun en büyük problem onlar, teyp bozulur gidip multimedya set çakarız navigasyonlu falan sonra öyle bir aracı satmaya kalksak zaten fiyatı uçar ama meraklısına hitap eder.

7. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende aylarca aradım dostlar Era mı sonunda boyasız bi tane buldum. Alırken ön tamponunda ki çatlaktan dolayı boyattım. O şekilde biniyorum şubatta aldım 72000 de şu an 81000 e dayandı 2011 model arabam ve ben buna bi kaç yıl daha binmek istiyorum olağanüstü bi durum olmazsa... Sözün özü temiz araba demek tabii ki motor elektrik aksam vs iyi olduktan sonra çok düşünülmez ama insan hasarsız boyasız bulunca tadından yenmez diyor içinden :)

8. 81081

81081 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Mahir Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Kia
    Cogu kimse hem dusuk km hem boyasiz ve degisensiz hemde ucuz ariyor biraz zor bulabilen varsa hic kacirmasin

9. fatihko

fatihko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Boyasız denk gelmiyor nerdeyse. Artık önden kazasız olsun yeter diyorsun. Lokal boya olmayan araçtan şüpheleniyor insan

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. my2002

my2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    m.yuşa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    en sonunda temiz bi araç buldum ama malesef hyundaı değil artık biraz uzaklaşıcaz hyundaı den sağlık olsun herkese iyi forumlar dostlar...

11. salih42

salih42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    salih genç
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    kusura bakmayın konuyu değiştirecem ama acaba hundei elentra 94 model hakkında genel bilgi verirmisiniz

Bu Sayfayı Paylaş