Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tazminat Alamıyoruz Madur Olduk ( Yardım Lütfen )

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. LU950

LU950 Guest

Firma Türkiye den çekilme kararı aldığını beyan ediyor arkadaş ve x firmasından y firmasına geçiş yapılacak diyor. Buda demek oluyor ki firma unvanı değişecek, değişen firma unvanı sonucu iş yeri sigorta numarası da değişmiş olacak. Yani arkadaşların çıkışını verecekler, y firması da alımı yapacak... Ip ucuna gerek yok durum bu şekilde devam edecek emin olun

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    En kisq zamanda arkadaşlarim ile paylaşıp birseyler yapmayi deniycegim abi cok tesekkur ederim bilgilendirmen icin

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LU950 bunu beğendi.
  3. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    yöneticilerin tazminat almadığından emin misin böyle durumlarda kimsenin sözüne inanma...
    her koyun kendi bacağından asılır...

Asel Kaan Efe ve LU950 bunu beğendi.
  4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    GEçmiş olsun.
    Bu değişim sırasında , Çıkışınızı alabilme hakkına sahipsiniz.

Firma El değiştiriyor. Hukuksal olarak hak doğar.

cenker_baba bunu beğendi.
  5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yani başta yönetim dahi herkes parladı gürledi çıkıştı şuanda kimseden pek ses soluk çıkmıyor , alamıycaz devir olucaz gibiisnden muhabbetler dönüyor . Onlara bir miktar daha fazla veriliyormuş personellerden ama gerçeği bilen yok malesef :/
    Ogün abi merhaba , kesin olarak alma hakkına sahipmiyiz ? Şimdi firma el değiştiriyor bunun yanı sıra bulunduğum firma türkiyeden çıkıp gidiyor bizde başka bir mağazaya devroluyoruz orada işe başlıycaz yeni ortam yeni insanlar birde neredeki mağazada olucaz ? bizim kendi mağazamızımı kendi mağazalarına çeviricekler bilmiyoruz . Karşı firmadan gelen gidende yok 1.5 ay zaman kaldı napıcaz şaşırdık . Çalışmayı istemediğim bir firma fakat tüm çıkışlarımızı kapatıp çalışmaya mecbur ediliyoruz orada resmen . Kimsenin avukata verecek 1500 2000 lira durumuda yok herkes genç çalışan ve herkesin belli başlı ödemeleri ile dolu hayatı . Razı olduk gibi herşeye sanki

6. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bildiğim kadarıyla mevcut şirkette sigortanız sonlandırılmalı sonra yeni şirkete tekrar sigorta girişiniz yapılmalıdır. Bu durumda mevcut şirketinizin sigortanızı neden sonlandırdığına dair sigorta kurumuna bir gerekçe sunulması lazım. İşçinin istifası, şirketin feshi vb. gibi. Sizi yasal olarak bağlayan kısım burası. Yani sigortalı çalışan herkes için bu durum böyle. Sigortadan çıkışınız yapıldıktan sonra tazminatınızı alıp yürüyüp gidebilirsiniz.

Eğer sigortanız kısmi yatmıyor ise yani bir ayda örneğin 8 gün, 14 gün gibi değil de sürekli 30 gün şeklinde gidiyorsa 3 yıl demek 3 maaş, 10 yıl 10 maaş demektir. Üstüne ihbar tazminatı gelir. Şirket size yazılı ihtarda bulunmadan ve iş arama süresi vermeden sizi pat diye işten çıkarıyorsa 3 yıl ve sonrasında 2 maaş da buradan gelir. Eğer ihtarda bulunuyorsa her gün 2 saatti sanırım iş aramak için firmadan izinli oluyorsunuz. Brüt mü net mi hatırlamıyorum ama 5 maaş temiz var. Biraz nette baktım brüt referans alınmış yani 1700 tl'net maaş ile 3 yıl 2 ay diyelim çalışan birisini işveren olarak yarın sabah işten çıkardığınızda bu kişiye yaklaşık 12.000 tl ultra herşey dahil tazminat ödemelisiniz.

Eğer kısmi sigortalı çalışansanız mesela sözleşmeli öğretmen gibi, işsizlik sigortasını almak değil sigortaya başvuru bile yapamıyorsunuz diye biliyorum. Böyle seksen tane detay var, sigorta kurumu ya da işkur gibi kurumlarla görüşmelisiniz.

Ayrıca illa avukata gitmeye gerek yok, arayıp danışabilirsiniz, baskı altında olduğunuzu belirtip birilerinin kulağına kar suyu kaçırdığınızda emin olun şirkete gelen iki müfettiş ciddi bir etki yaratabilir.

Aşağıdaki siteleri incelemenizi öneririm;

http://www.alo170.gov.tr/

http://www.maashesapla.com/tazminathesapla.php#.V8tb0VuLSUk

Stresinizi anlayabiliyorum ama şirketin size verdiği dokümanları paylaşmayın.

Zor bir süreç, umarım istediğiniz şekilde hasar almadan işleriniz yolunda gider, kolay gelsin...

7. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Slm Emre akşam zaplarken eski firmanın reklamını gördüm, burdaki faaliyet sonlanacaksa bu ne demek, bir de aklıma geldi sen bu yazıyı yazdıktan kısa zaman sonra darbe gerçekleşti firma yabancı diyorsun kendi ülkesi bunlara haber verip ayrılma kararı almış düye düşündüm!

8. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba abi değerli yorumun için çok teşekkür ederim :) yani durum basit fakat bir o kadar karmaşık . Şimdi firma devredip ülkeden çekiliyor fakat devir oldumu bizim aynı yerde aynı şartlarda çalışmamız gerekirken hepimizde şuan mağaza kapanıcak dolayısıyla nereye hangi şubeye gidicez şartlar nasıl bunun telaşesindeyiz süremiz daralıyor ve karşı firma bunla ilgili bir açıklamada bulunmuyor . Kapanan şube 1 ay önceden belli olucakmış o süre içinde karşı firma gelip iş görüşmeleri sağlayacakmış . kendi mağazamız kapanınca karşı firmada devam edecekmişiz işe . . Çalışmak istemiyoruz ki biz , giyim sektöründe şartları bizim kadar iyi olan firma az . Yani o karşı firmada mağaza müdürü olacağıma kendi firmamda satış danışmanı olarak devam etmeyi daha çok istiyorum o derece artık siz düşünün . İş görüşmesine geldiklerinde ben diyeceğim çalışmak istemediğimi , askerliğim tecil bakmışsınız sizin firmaya geçmişim 2 ay sonra askere gitmişim tazminatımıda sizden alırım deyip korkutayım yeni giren elemana vermek istemesinler gibi heh :) Benim brüt maaşım şuan 1750 yada 1800 olması lazım yanlışım yoksa kafadan hesabıma göre tam 2.5 yıl olmuş oluyor 5 ile 7 arası birşey düşünüyorum alabilirsem

Firma alman kökenli bir şirket abi , birisi daha şakadan takılmıştı çekilcez dediniz darbe oldu gibisinden :) :)

9. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sirket el değişiyor.
    Haklariniz sıfirlanabilir.

Attığınız İMZALARİ okumadan sakın atmayin.

Size bilgi verilerek , devam etmek isteyenlerin haklarının saklı kalacağı bildirilmeli,
    çalışmak istemeyenlerin tüm hakları imza. Karşılığında verilmeli.

Yeni şirket geçişinde oldugu gibi devir alınıyor ise, kıdem kalır lakin ihbar sifirlanir.
    Her halükarda yeni firma sizi bilgilendirip kalacak gidecekleri belirlemeli.
    Aksi durumda mobing e girecektir durum

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    SGK ya axilen gidip net bilgi alın
    Haklarınınz orada net

Bir asgari ucretlinin işveren maliyeti net in ortalama 2 katı gibi.
    Yani senin tazmitatin
    2.5 x 2xxx =5xxx/6xxx sikalasi olmali

LU950 bunu beğendi.
  11. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Herkese merhabalar abilerim kardeşlerim . Konu ile ilgili sonucu sizlere aktarmak istiyorum . Konu bildiğiniz üzere açalı baya oldu gerçi , alman firmamızın Türkiye operasyonunu durdurma kararı alması ve mağazalarını X firmaya devrederek çıktığı için tazminat alamıycağımız yönündeydi . Mağazaların kapanmasına 10 15 gün gibi süreler kalana kadar herşey olumsuzdu tarafımıza , devamlı insan kaynakları ile irtibat kurduk malesef onlarında bir bilgileri yoktu sorduğumuz sorular karşısında ve nihayet şubemizin birine X firma devir ile ilgili personellerle iş görüşmesi yapmaya başlamıştı sözleşme resimlerinde hiç bir hakkımız aynı kalmıyordu şöyle açıklayayım
    X firma karşı firma
    Y Firması bizim firmamız
    Sözleşmede yazan X firmasının bize verdiği imkanlar . Aylık 1.127 tl net maaş , agi , günlük 11 tl yemek parası , haftada 1 gün tatil
    Bizim firmamızın bize verdiği imkanlar ise şöyle : Aylık 1.950tl brüt , agi , 130 tl yol parası , günlük 16.50tl yemek parası , haftada 2 gün üst üste tatil
    Bu durumda bize verdiği şartlarda haklı fesih sebebi oluyordu personel devir işlemini kabul etmezse X firma tarafından tazminatını almak üzere işten ayrlıyor .
    Bizim şubemizde ise bulunduğumuz avm de aynı firma olduğu için mağazamızın metrekaresi yüksek olduğundan mağazamızı devralmak istemediler . Dolayısıyla bizim şubemiz direk kapanış oldu devir söz konusu olmadı ve haklarımız bulunduğumuz firma tarafından tazminatlarımız bize ödeniyor .
    En başta tazminat verilmeme karari ile bizden 3 5 kişi ve toplamda 50 kişiden fazlası firmadan haklarını almadan ayrıldı büyük ihtimal bu tarz düşünceler olucağından firma bir oyun politikası yapmış olabilir diye düşünüyoruz bizde

muhendus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet aynen dediğin gibi, psikolojik olarak yıpratıp ayrılan ayrılsın diyorlar.

bu tip durumlarda hem sabırlı olmak lazım hem de hukuki yolları iyi araştırmak lazım.

sen şimdi tazminatını aldın sanırım, sıkıntı yoktur umarım.

13. cenker_baba

cenker_baba Guest

sen tazminatını aldın ya bende senin kadar sevindim kimsenin hakkı kimsede kalmasın bu dünyada

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

en başta demiştim acele etmeyin diye hayırlısı olsun , her firma ilk başta nekadar az verirsem okadar kar manatığı ile hareket eder sektore çok yakınım neler donuyor goruyorum :D

15. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Değerli yorumlarınız tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim abilerim , dediğiniz gibi oldu çok sağolun allah bin kere razı olsun hepinizden :)
    Bugun bi veda partisi düzenledik bomboş mağazamızda , mağazanın camlarını siyah folyo ile kaplanmış görmek çok üzücü oldu benim için , O avmye geldiğinden beri oradaydım o şekilde görmeyi hayal edemezdim . Hüzün verici oldu .
    Şöyle de bir gelişme oldu bizim firmamız Alman olduğundan personel şartları oldukça iyiydi. 10 Ay 800 lira işsizlik maaşı alma hakkım vardı fakat boş beleş dolaşmayı seven birisi değilim , bugun yemek faslı yaparken yan mağazadan iş görüşmesine çağırdılar gittim bölge müdürü ile sohbet ettik iş görüşmemizi yaptık . Olumlu geçti evrak listemi verdi , firmayı önceden araştırmıştım tereddütte etmedim çok burasıda amerikan firması . Yine yola yabancılarla devam ediceğim bu güzel oldu benim için çünkü Türk firması ve Türkleşmeye başlayan firmalar ile iş yapmak çok zor ve çok sömürgen oluyorlar . Velhasıl herşey istediğim gibi işe ara vermiş olmuyorum buradaki iş bitti haftaya yeni bir iş hayatı beni bekliyor . Yardımını esirgemeyip fikrini veren tüm abilerime çok çok teşekkürlerimi iletiyorum tekrardan , hoşçakalın :)

<<bülent>>, Halil, onursumer ve 2 kişi daha bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş