Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tazminat Alamıyoruz Madur Olduk ( Yardım Lütfen )

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. RUSSO

RUSSO Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Ad Soyad:
    osman kuloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Veloster (2012-201X)
    ALİ TEZELE basvur kardesım...Bildiğim kadarıyla bu tip sorunlarda kazanamadığı dava yok. Tabi inşallah davalık bir durum söz konusu olmaz..Allah yardımcın olsun..

EmreFirat bunu beğendi.
  2. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Konu ile ilgili yardimini esirgemeyen tum abilerime cok tesekkur ederim sagolun . Yoneticilerimden ricam istek uzerine konu icerisinde gecen firma isimlerinin silinmesini istiyorum. Firmamizla ilgili bir kac gelisme olacak gibi :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

ya şimdiye kadar birisi okuyup çıktısını aldıysa kardeşim :) her zaman karda yürü ama iz bırakma hakkınızda hayırlısı olsun
    her zaman mesai saatine ve işin gereketirdiği işleri yapmaya devam et
    artık çekişmeli olacak anlaşılan üzere herkes bir kayıt bulmaya çalışacak.
    ben olsam konuyu komple sildirirdim.

<<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Haklisiniz yani fakat sirketi kotuleme soz konusi degil maksat haklarımızı ogrenmek :) sirkrt geri adim atiyor gibi cunki tum nagazalar ayaklandi :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. cenker_baba

cenker_baba Guest

olsun sen hak aramak öğrenmek için buraya yazdın ama bu tip durumlar senin tazminat ödemene bile sebep olabilir hayat senin sen bilirsin inşallah herşey istediğiniz gibi olur

6. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tabi dusunceniz icin cok tesekkur ederim serdar abiye ozel mesaj attim ))

cenker_baba bunu beğendi.
  7. cenker_baba

cenker_baba Guest

var mı gelişme

8. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba abi , bize karşı firmadan açıklama yapılmadı ceo'lar konuşmuş müdürlerle toplantı yapılmış ekim sonu tüm mağazalar kapanmış olucak , şube kapanmadan 1 ay önce personellere haber verilip x firma tarafından iş görüşmesi yapılcakmış .. 3 seneyi dolduran kişiler 1 maaş sadakat maaşı , 3 sene altı ise yarım maaş sadakat parası alıcakmış . Durum bu anlamadık bizde 5 ile 9 sene arası çalışanları dahi dava etmiyor x firmaya geçiş sağlıycak düşünüyoruz yani alsak 7 8 bin tazminatımız var yok daha 3 yıllık elemanız tam 3 senede dolmadı ama yönetimin ortalama 30 40 bin üzeri tazminatları var onlar neden uğraşmıyor . Tüm herkesten ses soluk kesilmiş durumda çoğu istifa ediyor zaten iyi firmalar bulup bakalım nolucak :/

9. cenker_baba

cenker_baba Guest

yönetimdekilerin tazminatlarını almadığı nerede görülmüş :) sen milleti bırak kendine bak avukat falan tanıdık varsa araştır tazminat için dava açman gerekiyorsa onlar son noktayı koyduklarında birde bunları araştırmak için vakit geçirme bence.
    şirket satışı deviri olunca yani patronlar değişiyorsa tazminat vermek zorundalar ama sende anlaşma yapıp haklarınlada alabilirler işe ha girmek istersen o ayrı ama imzaladığın kağıtlardan birer ıslak imzalı örnekte sen al iyice oku kardeşim en ufak bir hatan maddi olarak üzmesin sizi.

10. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi aslında çok haklı diyorsun bize denilen tüm haklarımız tazminatlarımız dahi x firmaya devredildiğinden hak talep edemiyormuşuz ancak çalışma şartlarımızda değişiklik olur kabul etmezsek alırmışız . Ben mesela şuan haftada 2 gün üst üste tatil yapıyorum çalışma saatim ise 08:00 - 16:00 , 10:00-18:00 , 14:00-22:00 olarak değişiyor gayette rahatım müşteri yoğunluğumuz yok sakin bir ortam şimdi bahsi geçen firma aşırı yoğun ve tempolu . Nasıl olucak bilmiyorum bir yandan dava açıp çıkayım diyorum başka iş bulayım ama diğer yandan askerlik tecilime 3 sene kadar daha var , kolay işe almıyor heryer . İçeridede 2.5 seneden fazla tazminatım var , iş değişip sıfırlamak yerine o firmaya geçeyim tazminat katlansın 3 sene sonra çıkarken en azından elimde bir adam akıllı bi araba parası olur hiç yoktan 16 17 milyar civarı diye düşündüm açıkcaıs :/

11. Atilla25

Atilla25 Guest

Durum çok vahim değil.

Şimdi öncelikle bahsetmiş olduğunuz Alman firması Türkiye'de kurmuş olduğu şirketi kapatıp tüm haklarını başka bir firmaya devir ediyor ise kesinlikle hem İhbar hem de kıdem tazminatına hak kazanırsınız.

Ancak Alman firması şirketi kapatmak yerine firmanın tüm hisselerini başka bir şahısa veya bir şirkete satıyorsa ve sizde yine aynı şirkette kalmaya devam edecekseniz bu durumda herhangi bir tazminat hakkı doğmuyor ancak geçmişe yönelik tüm haklarınız olduğu gibi devam ediyor.

Sizin durumunuzda yukarıda bahsetmiş olduğum senaryolardan 1. geçerli ise, şirketi kapatacak ve ya şirketi gayri faal konuma geçireceğinden, akabinde sigortadan çıkışlarınızı yapacağından bu durumda tazminat ödemesi gerekir. Şirketin faliyetlerini durdurup, mevcut haklarını başka bir şirkete devir etmesi, çalışanlarını yeni firmaya geçirmesi ilgili firma sahiplerini tazminat ödeme yükümlülüğünden kurtarmıyor.

Önerim; Eğer şirket tazminat ödemeye yanaşmıyor ise, hiçbir belgeyi imzalamayın. Diğer tüm şubeler ile iletişime geçip organize olun. İş mahkemelerinde deneyimli bir avukat tutun, topluca mahkemeye verin. Mahkeme en fazla bir yıl sürer, sonucunda ise gecikme faizleri de dahil olmak üzere haklarınızı alırsınız.

Asel Kaan Efe ve cenker_baba bunu beğendi.
  12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi değerli yorumun icin cok teşekkür ederim. Bizim alman firmasi magazayi piyasada adi bol gecen meşhur giyim firmasina tum haklarimizla devredip turkiyeden cekilip yatirimina avrupada devam edecek. Ekim sonu gidiyor her hakki devrettiginden bize tazminat odemiyolar malesef durum.bundan ibaret ordaki calisma sartimizla ilgili hic bir bilgi verilmedi . Bizde calismayi istemedigimiz.bir firma açıkçası ama malum kendi adima söyliyim çalışmaya ara verecek durumum yok borçlarım fazla ayda 1500den fazla borc ödüyorum 1 ay ara verirsem direk 3 bin tl olur ve durum kotuye gider hepten. Mecbur calismaya devam edicegim istemeyerekte olsa :/

13. Atilla25

Atilla25 Guest

Emre kardeşim;

Öncelikle bu Alman firması mevcut şirketi kapatıyor ve mukavele ile mağazalarını başka bir firmaya mı devir ediyor, yoksa mevcut şirketin tüm hisselerini başka bir şirkete satarak mı haklarını devrediyor, bunu öğrenmelisiniz.

Örneğin, bu firma sizi sigortadan çıkarıp diğer firma sizin sigorta girişlerini yapıyorsa firma hisseleri satılmamış ve siz ilk firmadan işten çıkarılmışsınız demek, bu durumda tazminat hakkınız var.

İşverenler böyledir. Çalışanlardan birçok şeyi kapalı kapılar ardından yaparlar. Maksat yasal zorunluluklardan kaçmak içindir. Her daim uyanık olun ve dikkat edin, merkez ofis, genel müdürlük çalışanları nedense bu ve buna benzer durumlarda her zaman tüm haklarını kuruşuna kadar alırlar;)

14. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi firmamiz 24 magazasini x magazaya devredip isim olarak turkiyeden cikiyor . Yani magazalarimizda x firma kendi urunlerini satacak kendi konseptini getirecek . Ekipmanlar ve personeller devir yapiliyor . Merkez ofis calisanlari ise aliyor tazminatlarini

15. LU950

LU950 Guest

Öncelikle geçmiş olsun, internet ortamından 4857 sayılı kanunun tüm maddeleri seninle alakalıdır. Bu işi böyle forum sayfalarında, ona buna sorarak çözüme ulaştırman zaman alır. Bu tarz çekilme kararı alan firmalar çok hızlı hareket eder. Şirketinin sana getireceği hiçbir evrağı imzalama ilk öncelik bu. İmzalamamak için de; vermiş olduğunuz evrağı avukatıma göstermek incelemek sonrasında avukatımın uygun görmesi halinde imzalayarak size teslim edeceğim de. Unutma başında ki insan her ne kadar yetkili olursa olsun senin işçi hakların var ve anayasa ile korunmakta bu hak. Avukatının inceleme isteği de senin bu kanunlar çerçevesinde ki en doğal hakkın.. Avukat tutacak bütçeye sahip değilsen bu da problem olmaktan çıkıyor. Derdini bize anlattığın gibi kağıda dökerek altına isteyen personellerin de imzalarını alarak Unkapaninda (şu an nerde bilmiyorum uzun zamandır gitmedim adliyeler degisti cunku) bulunan işçi mahkemesine başvuruda bulunarak gereğinin yapılması ile ilgili dilekçe vereceksin. Bunun için elini çabuk tutman gerekir. Bahsettiğin gibi bir kapama olayına giriştiğiniz takdirde hakli iken haksız duruma dusersiniz bu fikri kafanizdan silin.

16. Atilla25

Atilla25 Guest

Emre kardeşim, işin arka planı önemli, ve ben hala durumun nasıl olduğunu anlayamadım.

Tamam devir yapılıyor fakat şirket devri sözleşme ile mi yapıyor (hava parası vs. gibi düşün, şirket elindeki mağaza ekipman vs. fatura ile satabilir)
    Yani önce siz eski firmadan sigortadan çıkarılıp yeni devir alan firma da işe giriş mi yapıyor (bu durumda tazminat hakkı var)
    Mesela genel müdürlük çalışanları tazminat almış, iki senaryo söz konusu, 1.si alman firması şirketi kapatır çalışanların tazminatını öder ve ya şirket hisselerini yeni firmaya satar, yeni sahipler eski çalışanlar ile yola devam etmek istemez işten çıkarır ve tazminatlarını öder vs..

Ya da x şirketi mevcut tüm şirket hisselerinin satışını bu yeni firmaya satışını gerçekleştirip öyle mi haklarını devir ediyor (aynı şirkete yeni sahipler gelir, sigortanız aynı firmada devam eder, tazminat alamazsınız)

Şirket Türkiye'den çekiliyor ama hangi şartlarda?

Şirketi tüm mal varlığı ve yasal haklarını, Şirket hisselerinin de satışını yaparak mı?

Yoksa " gel kardeşim benim falanca yerde mağazam var, içinde bu kadar tezgah şu kadar demirbaş, şu kadar stok malım var" diyerek fatura ile satışını yaparak mı çekiliyor?

Ya da daha basit olarak, sigortadan çıkışınız yapıldı mı ve ya yapılacak mı? Buradan bir ip ucu elde edebilirsiniz..

17. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi degerli yorumun icin cok tesekkur ederim oncelikle . Yani bizle mudur haric kimse muhattap olmadi suana kadar. Mudurlere toplanti yapildi 3 sene alti yarim maas 3 sene uzeri 1 maas sadakat parasi verilcek herkes o denilen firmaya calismaya gececek durum bu baskada bişi yok bildigimiz . Durumu arkadaslarimla paylasicagim bilgilendirmenizi

18. LU950

LU950 Guest

Demek ki alacaklarınız birer maaşın üzerinde bunu teklif ettiklerine göre, geç kalmadan konuyu takip et bence, zira geçişler yapılırsa şayet hele birde basiretin bağlanıp imza atarsan daha da hiç bir şey alamazsın benden demesi tecrübe ile sabit...

19. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi merhaba . Aimdi calistigimiz sirket turkiyeden su sekilde cekiliyor . Ekim ayi sonuna kadatlr magazalarimizdami tum urunleri satip bitiricez. yeni firmada bizim urunumiz ve adimiz olmiycak . Ancak suan ki magazalarimiz ekipmanlarla birlikte x firmaya satiliyor ve o firma kendi isimleriyle kendi magazalarini acacak bizim yerlerimize . Bunun yani sira calisanlarda o firmada devam.edecek fakat ayni sube mi baska yermi hic bilgimiz yok bilgilendirilmiyoruz bu konuda malesef :/

20. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi merhaba . Aimdi calistigimiz sirket turkiyeden su sekilde cekiliyor . Ekim ayi sonuna kadatlr magazalarimizdami tum urunleri satip bitiricez. yeni firmada bizim urunumiz ve adimiz olmiycak . Ancak suan ki magazalarimiz ekipmanlarla birlikte x firmaya satiliyor ve o firma kendi isimleriyle kendi magazalarini acacak bizim yerlerimize . Bunun yani sira calisanlarda o firmada devam.edecek fakat ayni sube mi baska yermi hic bilgimiz yok bilgilendirilmiyoruz bu konuda malesef :/

Bu Sayfayı Paylaş