Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tavan ve döşeme temizliği hakkında

'Detaylı Temizlik' forumunda pasaoglu tarafından 28 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ben ayda 1 defa sıcak su mikro fiber bez ile halıları ve trim parçaları detarjan ile yıkarım ama işin sırrı mikrobezde galiba çok güzel pislik topluyor

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Ustalar

Ustalar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mustsfa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Başarılı bir temizlik için tavan döşemelerde halı yıkama makinesi ve halı şampuanları ile temizlik uygun bir yöntem olur mu? leke kalmadan koltukları temizleyebilirmiyim?

3. astamiga

astamiga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    halı yıkama makinası tavanı cekip indirir aşağı. pek başarılı bi temizlik olmaz :)

bluedd ve (silinmiş kullanıcı) bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

yarın nasipse bende tavana girişeceğim atas detap köpük var 1,5 şişe
    vinet var 1 lt :)
    anway loc var 150 gr kadar :)
    kosla oxi var :)
    bol bol micro fiber bez var
    allah ne verdiyse yarın fazla kirli olmayan tavanı mı temizlicem

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar.
    Pazartesi getzimi satın aldım.
    Ancak aracın içi biraz kirliydi. Duramadım yerinde.
    Bağaj halısı rezil durumdaydı. Arka koltukları katlayıp kaldırdığımda dort tane plastik saplamayla bagaj halısının sabitlendiğini gördüm. Hemen bunları söküp halıyı banyoya götürüp Ataş vinet ile temizledim. Lekeler uçtu gitti.
    Buhün de tavan döşemesinin temizliğine giriştim.
    Malzemeler
    Ataş vinet.
    köpük yapan şişe
    Bir adet sünger
    Bolca mikrofiber bez
    Türk sanat musikisi şarkıları ile dolu bir mp3

Temizlemeye aracın arka tarafından başladım.
    Bu yarı olmuş hali. Kirleri net görebilirsiniz. Tavanı sadece köpükle silmeyi unutmayın. Mazallah sarkma olmasın.
    /hizliresim.com/b5WD48][​IMG][/url]

Bu da bitmiş hali. Bazı yerler dalgalı gibi görünüyor. Başımı sürekli kaldırmaktan ağrıdı. Biraz da orucun etkisiyle sıkıldım. Daha şöför tarafını bir tur daha geçecem müsait zamanda. %90 temizlendi ama. Şöför bolca sigara içmiş. Tavan yanmış nerdeyse.

Detaylı temizlik kılıfların sökülüp yıkanması, taban halısının temizlenmesiyle devam edecek.
    Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

LU950, Asel Kaan Efe ve koreci bunu beğendi.
  6. leventyurt

leventyurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Levent YURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    2 hafta önce 2006 getz 1.4 dohc aldım ilk sahibinden. Mâlesef yaklaşık 10 yıldır içerisinde zevkle sigara içilmiş ve otomobil bildiğiniz küllük gibi kokuyordu, oda parfümü falan nafile yani.

Geçen hafta ilk önce küllüğü 4-5 defa fırçalamak suretiyle tertemiz yaptım ve içerisine oda kokusu boca ettim.
    Klimayı açınca, yıllanmış nikotin kokusu geliyordu iğrenç iğrenç, hemen polen filtrelerini söktüm, simsiyahtılar, önce iyice silkeleyip çarparak yıllardır biriken tozun pisliğin dökülmesini sağladım, ardına kuru bir fırçayla yapılarını bozmadan iyice fırçalayıp yapışan pisliklerinden de arındırdım, sonrasında yumuşak bir diş fırçası ve oda parfümüyle nazikçe yıkadım iki filtreyi de, güneşte iyice kuruttuktan sonra yerlerine taktım. Şu an 1 hafta geçmiş olmasına rağmen klimayı açtığımda nikotin kokusu yerine rahatsız etmeyecek oranda oda parfümü kokusu geliyor.
    Fakat tavan bildiğiniz kararmıştı, yani lamba yandığında bile otomobilin içerisi aydınlanmıyordu, buradaki mesajları okuyunca bugün gittim bir BİMe 'Asperox Asprin' aldım, 3 ölçü suya 1 ölçü Asprin karıştırdım, tüylenme ihtimali olmayan eski bir tişörtümü bu karışıma bandırdım, ıslakla nemli arası bir durumda kalacak şekilde sıktım ve tavanı 2 defa çok bastırmadan ve tavanı ıslatmadan sildim. Daha ilk silmede o baskın nikotin kokusu ve iç karartan koyuluk gitti, 2. silmeden sonraysa tavan resmen ilk günki rengine döndü, otomobilin içerisi aydınlandı. İlk fırsatta bir defa daha silmeyi düşünüyorum. Tavanı ıslatmamış olmama rağmen 1 saat iyice havalandırdım. Şu an o yıllanmış nikotin kokusundan eser yok gibi, bakalım zamanla geri gelecek mi?

Şimdi, elime sinen asprin kokusunu gidermenin çaresini arıyorum :D Eldiven kullanın lütfen.

LU950 bunu beğendi.
  7. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Polen filtresini temizlemeye uğraşmasaydınız. O arabanın hava filtresi gibi belli aralıklarla değişmesi gereken bir şey.
    Temizlemiş olsanız bile güvenemezsiniz. Sanayide takımı 20 tl serviste biraz daha pahalı.

Tavanı ıslatmadan sadece köpükle silip gerektiği kadar kurutursanız sarkmaz. Ben de yapmıştım aynı temizliği koltuk kılıflarını da yıkamıştım makinede. Şimdilik sıkın yok 6 geçti.
    Elinize sağlık. Güle güle kullanın.

8. leventyurt

leventyurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Levent YURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Teşekkürler.
    Sizin tavan temizliği fotoğraflarınız gaz verdi bana aslına bakarsanız, hemen kolları sıvadım.
    Polen filtreleri de evet ucuzmuş, temizledikten sonra öğrendim, ilk fırsatta değiştireceğim onları.
    Sizin de elinize sağlık.

9. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben köksal abinin dediği ates vinet ürününü aldım , detaylı temizliğe vericektim aracı denememi tavsiye etti kargoyla 20 liraya geldi . Dediği gibi köpük yapan şişeye koydum ve mikrofiber beze sıkıp tavanı sildim . Leke felan bırakmadı . Plastikleride ilk günki haline getiriyor ben yarım saat giriştim araca kabaca . Fırsat bulunca tamamen yapıcağım tavsiye ederim :)

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    maşallah. Temizleniyor yavaş yavaş. Elinize sağlık.

EmreFirat bunu beğendi.
  11. leventyurt

leventyurt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Levent YURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    @EmreFirat;
    Elinize sağlık, tertemiz oluyor gerçekten de.

Benim Getzdeyse maalesef sigara kokusu geri geldi, özellikle otomobili birkaç gün kullanmadığım zaman rahatsız ediyor koku. Sanırım ozon şart.

12. mahsun

mahsun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mahsun durna
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhabalar. Araç temizliği özellikle de döşeme temizliği konusunda hassas ve titiz biri olarak bej renk araç koltuklarına sahibim. Temizlik için kosla kullandım iki sefer, ilkinde güzelce temizledi ama ikinci temizlememde ne var ne yoksa kustu. Bu yüzden yeni arayışlar içine girdim ve en sonunda en temiz ve uygun uygulamayı buldum. Beyaz veya yeşil banyo kalıp sabunu. Uygulama ise şöyle: Ilık suya sabunu atıp el veya lif yardımıyla köpürtüp kaba pisliği alınmış koltuğa uygulamak ve ardından küçük bir kovaya suya ve çok az yumoş katıp durulamak. (yumoş hem sabunun sertliğini alıyor hem de hoş bir koku veriyor. işlem bittikten sonra da kuru bir havluyla üzerinden geçin ve bırakın kurumaya. Hem çok temiz hem de masrafsız bir işlem.

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Halı yıkama yoksa temizlik ürünü etkisini tam olarak gösteremez. Kusma nedeni kosla değil halı yıkama olmamasıdır.

ahmety17 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş