Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tartarini tam iyi ayarı bulmuşken.....?

'LPG Sistemleri' forumunda Wolverine tarafından 9 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bujilerde sorun varsa bu tarz tekleme sorunları yapar mı araç? Ama benzinde sorun yok..
    Enjektörlerin hortum uzunluğuna bakmayı unuttum, gündüz kesinlikle bakıp yazarım.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tekleme sorunu daimi olmadığı için yapmaz. Eğer motor hem soğuk hemde sıcakken bunu yapıyorsa buji yada bobin'de sorun var diyebiliriz.

3. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Dışardaki hava sıcaklığı 15-17 derece civarında ve araçla 5-6km.lik mesafe gittikten sonra 4. vitesteyken biraz yavaşladım ve boşa aldım, ardından tekrar 4e çekerek hızlanmaya kalktığımda gazı yerken yine tekleyerek hızlandı. Yanımdaki arkadaşım da farketti bunu. Hararet göstergesi normalde duruyordu, yani 5-6km.lik mesafeden sonra bile hala yapıyor bunu, benzinde hiç rastlamıyorum. Bujileri kontrol ettireyim mi bu durumda?

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet kontrol ettirin, tırnak aralığı 1.1 milim ideal. Eğer bujilerkötü durumdaysa bosch'un lpg bujilerini denemenizi önerebilirim. İyi yorumlar duyduğum bu bujileri bende alıp deneyeceğim.

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bugün bujileri baktırdım, ustam bujilerin platinum uçlu olmalarına, ngk marka olmalarına ve daha 10binde olmalarına rağmen ömürlerinin bitmiş göründüğünü söyledi. Bujileri yeniliyecem anlaşılan. Farklı tarz bir buji takımı deniycem bu kez, sonuçları burdan yazarım.
    Not: Buji değişiminden sonra tekrar lpg ayarı yaptırmam şart mıdır?

Düzenleyen : Wolverine

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bugün aracıma 4 adet ultrasonic buji taktırdım, takar takmaz denemeleri yaptım. Lpg deki tekleme sorunum tamamen kayboldu. Aracın çekişi arttı, ara ve ana hızlanmaları düzeldi. Ayar yaptırma gereği görmedim, şu anki güzellik gitsin istemiyorum, araç benzindeki gibi gidiyor.

Yalnız bişeye kafam bozuldu, şimdi ben bu tekleme sorunu nedeniyle lpg ayarı için gittiğim usta farklı bir yazılım yüklemişti, sonrasında da hava soğukken ilk çalıştırmada lpg ye geçinceye kadar benzinde gaz yememe, titreme, motorda boğulma sorunları yaşamıştım. O ayarları Serdar ustamızın da yardımlarıyla düzelttik ama tamamen geçip geçmediğini anlamak seneye kışa, havaların soğumasına kaldı. Halbuki ayarlarda sorun yokmuş, sorun bujilerdeymiş.

Peki şimdi ne olacak? Yani ben standart eski ayarlarına mı aldırmalıyım, yoksa bu şekil kullanmaya devam mı etmeliyim?

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Serdar usta, motor sıcakken de soğukken de tekleme yapıyordu lpg de, siz de üstte söylemiştiniz, bujilerden olabilir demiştiniz, baktırdığımda bujilerin ömrü bitikti, yenileriyle değiştirdim, şu an tekleme yapmıyor artık.

Trabzon'da Tartarini bayiliği Muarrem ustada, ona lpg taktırdığım için gerekli ayarları da ondan yaptırıyordum ama aracın çekişinden hiç memnun olmazdım lpg de. Öte yandan sabahları aracı çalıştırdığımda benzindeyken gaz yememe, silkeleme, motor bayılma derecesine devir düşüklüğü (gaza geçene kadar) sorunu da onun yaptığı ayarlarda hiç yaşamadım.

Ne zaman ki lpg de tekleme sorunum için başka bir ustaya gittik, sorunlar o zaman başladı; o usta laptoptan baktığında mevcut yazılımın eski olduğunu, elinde daha iyisi olduğunu söyledi, tekleme sorunumun çözüleceğini belirtti. Ben de usta odur, tama dedim, kurdu yazılımı.

Baktık ki tekleme sorunu geçmediği gibi sabahları soğuk havada benzinden lpg ye geçinceye kadarki motor ısınma sürecinde sorunlar yaşamaya başladım. Fakir karışım var dedi. Bu sıralar da aracın lpg deki seriliği, ataklığı benzini aratmamaya başladı. Neticede sizden aldığım bilgilerle o ustaya yeniden ayar yaptırdım, o günden sonra sabah ilk çalıştırmada sorun yaşamadım ama havalar da eskisi gibi hiç soğuk olmadı.

Tekleme sorunu için gittiğim usta o sorunu gideremediği gibi başka sorun çıkmaya başlamıştı araçta. Şu an tekleme sorunu kalmadıysa mevcut yazılımla kullandığımda soğuk havalarda ilk çalıştırmada o malum sorunları yaşamamak için yazılım değiştirmek v.b. yaptırmam gerekir mi diye öğrenmek istemiştim.

10. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben buna istinaden yazdım.

11. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki ustam, ben bu durumdane yapmalıyım? Mecvut ayarla devam etmemde sakınca var mıdır?

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki teşekkür ederim bilgiler için.
    Sorun çıkmadığı müddetçe devam edecem bu ayarlarla kullanmaya.
    Açıkçası ben bu bujilerin araca bu kadar iyi geleceğini beklemiyordum, sanki rahatladı araç.

Bu Sayfayı Paylaş