Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tartarini tam iyi ayarı bulmuşken.....?

'LPG Sistemleri' forumunda Wolverine tarafından 9 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    selamlar bende 20061.6 admire var ve üzerinde tartarini marka lpg var ortalama 10 tl gaz ile 40-44 km şehir içi yol gidiyo sizce normal mi ??(lpg fiyatı 1.90) .Yukardawolverine arkadaşın yaşadığı sorunu bende yaşıyorum sabahları ilk çalışırken benzinden lpg ye geçişte tekliyo araba baya bi silkeliyo 2-3 dk sonra herşey normal motor ısınınca hiç bi sorun yok.birde arkadaşlar mersinde tatarini markasının servisi yok program atarken dier markaların servisleri halledebilirmi sorunu. şimdiden teşekkürler..

2. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Enjektör memesi olayını da söyledim, ama onunla ilgili bir değişiklik yapmak istemedi. Kaçlık olduğunu da bilemiyorum haliyle..
    Şimdi bu haliyle sorun çıkma ihtimali yine var mıdır?

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Merhaba, muhtemel nedenler yanlış ayarlanmış regülatör basıncı ve yanlış seçilmiş enjektör nozulu (memesi). Başka bayii sorununuzu çözemez çünkü tartarini'nin bağlantı kablosu başka kitlerle aynı değildir. 2 hafta kadar beklerseniz size kablodan tedarik edebilirim. Regülatör basıncınızı kendiniz ayarlayıp bilgisayarla kalibrasyon yapabilirsiniz yada montaj yaptırdığınız il'e giderek aynı kriterlerde ayar yaptırabilirsiniz.
    Düzenleyen : MSC

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

El işçiliği ister biraz, tabii malzemede sarf olur :) Kaçlık olduğu üzerinde yazar.

Mesela resimdeki 1.8'lik nozuldur.

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Arkadaşım, 10lt gaz ile 40-44km şehiriçi çok az, bir sorun var araçta, en az 90-100km. şehiriçi gitmeniz gerekir, acaba yanlış mı hesapladınız?

6. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Serdar usta, bu nozulun tam olarak yeri neresidir? Lpg enjektörlerinin neresindedir?

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkür ederim lpg ben aracı satın aldığımda vardı bn taktırmadım malesef araştırdım adana da varmış ama sonuçta tanımadığım bi ustaya gidecem usta kontrolleri yaparken nelere dikkat edecem

9. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    wolverine 10 tl gaz ile (1.90 lt fiyatı) 40 - 44 km gidiyorum şehir içi sen 90 -100 kmdemişssin bende 90 km yapmak isterim bunun için neler yapmam lazım bu konularda teknik bilgim zayıf aracıma ne gibi bakım onarım yapmam lazım neleri kontrol ettirmeliyim yardımlarınız için şimdidentşkrr

10. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    @faruk1907 arkadaşım, şimdi baktım, çok özür dilerim, siz 10 tl (Türk Lirası) demişsiniz, bense lt (litre) anladım ya.. kusuruma bakmayın. Hesabınıza göre yaktığınız lpg oranı şehiriçi değerlerde normal görünüyor.
    10/1,90=5,26 yapar. 1lt lpg ile şehiriçi ort. 9km yol gidiliyorsa 5,26x9=47,34km.eder. Aslında 45-50km. arası gitmeniz gerekir. Azcık düşük sizdeki değer ama önemli olan uzun yoldaki durum, şehiriçi kullanımda birçok etken işi değiştiriyor.

11. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    wolwerine teşekkür ederim ben yinede bi gösteryim diom aracımın bakım zamanıda geldi çok bi fark yokmuş rahatladım valla saygılarrrrr

12. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Rica ederim, tekrar kusura bakmayın. Aracınızın lpg filtrelerini kontrol ettirin. Normalde mesela tartarini de 300 saat kullanım ömrü max. süredir, bitiminde bipliyor, o zaman geldiğinde filtre kesin değişmeli denir ama daha önce yapmakta fayda var tabii..

13. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    selamlar aracım 2006 hyundai admire sabahları çalışırken benzinden lpg ye geçişteki teklemesi ve bunun 2-4 km sürmesi aracımda lpg nerdeyse full depo iken kendi kendine benzine geçmesi üzerine bu sabah erkenden lpg ustasına gittim tartarini bayisi deil ama mersinde bilinen bi yer ve bunun gibi 2-3 ustaya gittim hepside enjektör arzalı ve deişecek dediler 250 tl civarı masrafı olur dediler naapacam bilmiyom yeni lpg kitleri 900 tl den başlıyo

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    resmi motorun üzerinde çeksem yetrli olur mu birdelpg filitresi deişmesi gerekiomuş zaten programıyok naapacamı bilmiyom..Tartarini marka lpg var arabamda 3-5 gündür benzinde biniyom yeni lpg taktıracak arkadaşlar lpg markanızın şehrinizde en az 3 tane servisi olsun buna çok dikkat edin tartarini markasının 1 milyon nufuslu mersin.de türkiyenin 4. büyük şehri nufusu nerdeyse 2 milyon olan şehri adana.da yetkili servisi yok antalya.da servis bayiliği bırakmış bu konuda duyarlı olun saygılarrr
    Düzenleyen : faruk1907

16. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    enjektör arzası yaşayan arkadaşlar sorunu nasıl giderdiler ve nekadara mal oldu

17. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    güncel

18. faruk1907

faruk1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <DIV =msg style=": left; OVERFLOW: auto">selamlar aracım 2006 hyundai admire sabahları çalışırken benzinden lpg ye geçişteki teklemesi ve bunun 2-4 km sürmesi aracımda lpg nerdeyse full depo iken kendi kendine benzine geçmesi üzerine bu sabah erkenden lpg ustasına gittim tartarini bayisi deil ama mersinde bilinen bi yer ve bunun gibi 2-3 ustaya gittim hepside enjektör arzalı ve deişecek dediler 250 tl civarı masrafı olur dediler naapacam bilmiyom yeni lpg kitleri 900 tl den başlıyo

19. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Serdar usta, lpg ile bu tekleme sorununu bir türlü çözemedik. Şöyle ki, aracı çalıştırdık, ısınınca bir süre sonra lpg ye geçti, sürüyoruz, biraz hızlandık ve 3. vitese geçtik, sonrasında az biraz yavaşladık ve vites boşta diyelim ama araç hareket halinde, o anda vitesi tekrar 3e alıp hafif gazı yedirerek hızlanmaya kalktığımda tekleme, egzostan pat pat sesi geliyor, gazı yedirince düzeliyor ama aynı işkemi benzinde yapınca araç gayet güzel gazı yiyor ve hızlanıyor.

Bu yaşadığım sıkıntı başka mesela yokuş aşağı inerken kırmızıda durduk ve sağa viraj var, yeşil yandı, aracı boşa alıp biraz bırakıp hızlandıktan sonra vitesi 2ye çekince de oluyor. Ama tüm bunlar genelde ilk kilometrelerde olan şeyler.

Benim bu yaşadığım tekleme, gaz yememe sorunumu çözmem için aracın neresini baktırmam lazım?

Düzenleyen : Wolverine

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eğer motor soğukken bunları yaşıyorsanız normal diyebilirim. Isındıktan sonra bunlar yaşanıyorsa gaz ayarı ile ilgili. Montajda enjektörlerin hortum uzunluğu ne kadar?

Bu Sayfayı Paylaş