Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tank Gibi Dediğimiz Araba...

'Sohbet-2' forumunda TuracENGIN tarafından 25 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şimdi Baktımda Araç Yüklü :) T3 Olma İhtimali Var Ama Pek İnandırıcı Gelmedi.

Bu Yorum Çok Güzelmiş .
    This is even better than winRAR.

2. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Hatlar karışmış Ersin... Ben bu aracı T3 diye vermemiştim... T3 iyi diye bi önceki mesajda verilen linkteki araçdan bahsetmiştim :D Gerçi benim verdiğim linkteki araçta t3 gbi görnyo ama benim aracın çin malı olma ihtimali yüksek... :d

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İlk Mesajdaki T3 Onda Bir Sıkıntı Yokta. Senin Verdigin Linkteki Araca Baktım Yüklü Gibi Duruyor Eger Yüklüyse O Test Tankla Bile Yapılsa Sonuç Normal Gibi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    e yani... :D yük oldummu öyle de... sanmıyorum ki testi aracı yükleyipte yapsınlar... bu testler bildiğim kadarıyla hep minimal şartlarda yapılıyor..

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kas yada heybet denilen şeyin dayanıklılıkla bir orantısı yok ne yazık ki..

bu gün dışardan oyuncak gibi görünen pek çok araç ncap den 5 yıldız almışdır görsen dersin bunla minicik kaza yapsın dağılır ölürsün içinde ama öyle olmuyor ..

o yüzden hep derim bir araçda kullanılan malzeme kalitesi her şeyin önünde gelir benim için.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
  7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    katılıyorum.

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    O yıllarda !!! FRANSIZ BOYKOTU !!! dışında güvenliğe önem veren fazla bir marka yoktu; hele ki Amerika'da. Arabalar darbeye dayanacak şekilde tasarlanmıyordu. Belki de kalın kaportaya güveniliyordu. Ama bu tek başına bir etken değil. O yaştaki bir arabada metal yorgunluğu var, belki kazaları var. Kütlesi fazla olduğu için duvara çarpınca dağılabiliyor fakat kafadan çarpışmalarda diğer araçlara daha fazla hasar veriyor. Bir arabayı koruyan sacı değil, şasisidir esasında. Eskiden kullanılan tam şasiden yarım şasiye geçildi ve saclar inceldi. Hafifleyen arabalar, darbeyi emecek şekilde tasarlanıyor. Bu şekilde sürücü de daha az hasar almış oluyor.

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o yıllara gitmeye gerek yok ncap zaten şunun şurasında daha yeni standart güvenlik ölçü birimi olarak baz alınmaya başlandı 90 lıların ortasına kadar güvelikmi vardı yıldızmı vardı gene araçlar ortalama bir standarta göre üretiliyordu.. ve zamanında tek kaza testi yapıp kendi ncap ini yapan volvo idi..

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kalıbının arabası değilmiş :)

12. Emir-07

Emir-07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

13. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Yinede bir ihtimal bundan çıkarsın Ersin ya...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley22.gif

14. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)

ahahahahahhhah yorum fena :D

<div ="comment-text" dir="ltr" style="margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 6px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; border-: initial; font-size: 13px; -: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgba(255, 255, 255, 0.699219); line-height: 16px; color: rgb(51, 51, 51); font-family: arial, sans-serif; text-align: left; ">This is even better than winRAR. <br ="Apple-interchange-newline"> Bu(araç) winrardan daha iyi yazmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

15. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dünyada, kendi bünyesinde ilk çarpışma testlerini yapan Rènault'tur. NCAP gibi güvenlik standartlarından önce ise, güvenliğe en çok önem veren markalar Rènault, Volvo, Saab ve Mercedes'ti.

16. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok

Direk Metal Yorgunlugu Aracın İlk Üretimde Oldugu Yıllarda Vursun Bakalım Ondan Sonra Konuşalım

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kaporta büyüklüğü o arabanın sağlam olduğu anlamına gelmez o zamanki yıllardada bu günün ncap standartı olsa o araçlar gene aynı sonucu verirdi..

bunun kanıtı ispatı var ben belgeselde izlemişdim amerikalılar 1980 lilere kadar araçlarında güvenliğin g sini düşünmemişler önemde vermemişler..

öncelik hep tasarım performans olmuş.. 60 lılara kadar sadece direksiyona çarpıp ölümler artınca bir direkson sistemini elden geçirmişler onunda nedeni adamlar sırf şekil olsun diye ucuz sivri çivi gibi direksiyonlar yapıyorlarmış o direksiyonlarda kaza anında insanlara saplanıyor yada ağır hasar veriyormuş yani tek yapdıkları güvenlik adına iyileştirme bu oda ne kadar iyiletirme denirse..

amerikan araçlarında var sayılan kanının aksine kaliteli bir karoseri kullanılmamış hiç bir zaman
    motordan kazanmış oda yüksek hacminden insanlar yüksek hacimli motorun dayanıklılığı ile karoserinin dayanıklılığını karıştırıyor..
    neyse velhasıl bu günün araçları bir bilim ışığında tasarlanıyor adam a sütünündan darbe alırsa bu araç şu olur şurdan darbe alırsa bu olur gibi araçları bilim ışığında yapıyorlar o günlerin mühendislik anlayışında bu yokdu heleki amerikada..

18. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    katılıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

19. Ümit Zengin

Ümit Zengin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit zengin
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Emre(panzer)yaşınız kaç bilmiyorum,böyle bir araç kullandınımız mı onuda bilmiyorum,lakin çocukluğu,ergenliği,gençliği,olgunluğu 64 İMPALA'da geçmiş biri olarak yorumunu eleştiri mahiyetinde değilde bilgilendirme amacıyla açıklama gereği duydum.Bu konuya emsal olan kendi aracımı anlatayım(ki foruma üye oldumda bu araç vardı hala altımda) bunlarda 2 mm kalınlığında ve 20 cm eninde çelik tampon (saç değil)var+kasa tren rayı gibi tam şase üzerine oturtulmuş+neredeyde 1,5 era motorunun sığacağı kadar motor havuzu ve bağajı var+kapılarda o yıllara rağmen çelik barlar var+plastik aksam arama ki ön gögüslük dahi sactır vs.vs.Şimdi konuya dönersek önce ALLAH kimseye kaza bela göstermesin, evet o yıllarda şimdiki gibi güvenlik testleri olmadığı aşikardır,ama buna karşı adamlar mantıksal olarak bu kadar sağlam bir araçlar üretmişler,şimdi kazanın şiddetine bağlı olarak o çelik tampon aşılacak, ray gibi şase devreden çıkacak ve kallavi gibi motor havuzunu aşıp kaportayı yutup yolcular için tehlike oluşturacak, eğer İMPALA bu hale gelecekse karşıdaki aracı düşünmek bile istemem.Demek istediğim Özhan'nın(DİMİTRİ) teşhisi yerindedir hatta metal yorgunluğu değil metal özelliği bile kalmamıştır.Haa bu arada bizler şikayet ederiz ya araçların süspansiyonlarından yok amortisörmüş,yok yaymış,yok arka yüksekmiş falan ben şimdiki yüksek teknoloji araçlarda bile o konforu bulamıyorum,gençliğimden kalan anıyla konuyu noktalayalım,Rahmetli babam arakadaşları ile Karaburun'a balığa giderlerdi İzmir'liler o yolun eski halini bilirler bol virajlı,inişli çıkışlı,tek şeritli yolda arka camın oraya çilingir sofrası kurup arka koltukta tavla oynalardı seyir halinde..O yılların teknolojisiyle şimdikini karşılaştırmak,güvenlik testine sokmak bence mantıksızdır.Selamlar..

20. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Ümit Abi yorumun için çok teşekkürler... İnan bana tahminlerim konusunda en doğru açıklama bu idi... Beklediğim açıklama... :) Keşke bende senin yakaladığın fırsatı yakalayabilsem de, altımda sağlam bir impala olsa... :(

Bu Sayfayı Paylaş