Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Takipte Borcu Olanla Aynı Isimi Taşımak.

'Sohbet' forumunda Asel Kaan Efe tarafından 7 Şubat 2020 tarihinde açılan konu

1. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    @Asel & Kaan Efe, içiniz rahat olsun. Bazı hukuk büroları banka ve diğer kurumların dönem dönem tahsil edemedikleri borç dosyalarını ihaleyle toplu olarak ve çok büyük bir kırım oranıyla (500 TL'lik borcu 50 TL'ye mesela) satın alırlar. Sonrasında borç sahibine ve tüm akrabalarına hukuksuz şekilde posta, SMS ve telefon aramasıyla ulaşıp şahsı psikolojik olarak sıkıştırır, örneğin "500 TL borcun faiz ve masrafıyla 1500 oldu, nakit ödersen 1000 TL olur, yoksa hesaplarını dondururuz, malına el koyarız, evine gelir, açmazsan ya da yoksan kapıyı kırar ve eşyalarını alırız" diye tehditler savururlar. Geçenlerde bu durumu aynen yaşayan bir vatandaş dava açmıştı, hukuk bürosuna da güzel bir para cezası verilmişti.

Sizin sorumluluğunuz E-Devlet üzerinden Dava Dosyası Sorgulama ve İcra Dosyası Sorgulama isimli iki hizmeti arada bir kontrol edip adınıza açılan bir dava olup olmadığını kontrol etmektir. Olmayacaktır ama olursa hemen adliyeye gidip isim benzerliğini kanıtlama üzerine menfi tespit dilekçesi vermeniz yeterlidir. Bu arada eklemeyi unutmuşum, hiçbir telefon aramasında kişisel bilgilerinizi vermeyin. Onlar okusun, doğruysa onaylayın.

sipartacus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam çok teşekkür ederim , alenen malını haciz ederim tipi tehdit bizi huzursuz etmişti , bu cevabınız oldukça açıklayıcı. Tabii aranan ve benimle maalesef aynı adı taşıyan vatandaşı bulmalarını ve çökmelerini isteriz. Ben de bu konuda tedbirli davranmak adına uyanık olmam gerekiyor , tekrar teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi

fume bunu beğendi.
  3. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Abi zaten mahkeme kararı olmadan siz evde yokken evinizin kapısını kırıp yada çilingirle açtırıp eşyalarınızı alıp götürürlerse alırlar başlarına belayı. Hemen şikayetçi olur dava açarsınız. Haneye tecavüz yada hırsızlık olur bu durum. Aklı başında bir hukuk bürosunda böyle birşey yapmaz sanırım.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ahmet abi mahkemeye başvurup ismini değiştirebilirsin mesela Ali Eylül yerine Polat Alemdar gibi:) bunun gibi sorunlar ortadan kalkar

Ahmet Demir ismi Türkiye de çok yaygın bir isim, seyrek kullanılan isimler var ve o ismi taşıyan aynı kişilerden sayıca çok olmayınca aralarından borç batağına girmiş ve torbacılık yapanları da az olur.

Geçen gün arkadaşlar Hakan abinin garajı konusundaki içerikte "Ahmet abi hayırlı olsun" şeklinde sahibinden com araç opsiyonlamaları ekran görüntüleri paylaştıkları zaman bu şüphe sende uyanmadıysa bence biraz saf ve temiz kalplisin abi:)

Ben o işin içindeki art niyeti yazayım şöyle bilinsin: İkinci el satıcılarının ellerindeki araçları opsiyonladıkları falan yok. Sadece potansiyel müşterileri gazlamaya çalışıyorlar bir nevi dolandırıcılık yöntemi gibi birşey bu ve opsiyonladıkları sahte isimleri gidip te Rüzgar hanım a opsiyonlanmıştır Durdu bey e bir haftalığına opsiyonlanmıştır şeklinde yazsalar göze ve gönüle klişe bilinen düşüncelere karşı itici geleceği için gidip Ahmet, Mehmet, Hüseyin gibi isimleri seçiyorlar ve tabi ki bu opsiyonlanan ilanlar belirtilen süre aşıldıktan sonra günlerce durmaya devam ediyor yani satıldığı falan yok hep yalan dolan bir çeşit dolandırıcılık ve sattığı malı olduğundan çekici gösterme ve olası alıcıların iki ayağını bir pabuca sokma acele ettirip oldu bittiye getirme çabası. (Bknz: Film çevirmek)

Bu arada Rüzgar ablamız Opel Tigra ya biner çok muhtemel olarak:) ama Ahmet Demir isimli öbür şahıs ta muhtemelen bir Seat Leon kullanıyor. Bu son cümle çok ciddi sıkıntılı bilinç altı mesajlar içeriyor:) haliyle bu son cümleyi okuyup anlayanlar biraz gülüp eğlendikten sonra bu son paragrafı silebilirim de:) her iki araba da güzel arabadır ama bizim ülkede böyle ilişkilendirmeleri de olmuştur, yanlış anlaşılmasın bu iki otomobili de severim bulursam biner gazlarım:)

Geçmiş olsun Ahmet abi. Bir mevzu hakkında daha bilgi sahibi olduk.

Asel Kaan Efe ve rpurcek bunu beğendi.
  5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bu hukuk bürolarına bir ara çalınan kimlik/telefon/tapu/ruhsat bilgilerini sattılar. şimdi isim soyisimden arayıp numaranızı bulup tehtid ediyorlar. ya numaranızı değiştireceksiniz yada bunlarla muhatap olmaya devam edeceksiniz.

fume ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    şimdi hatırladımda sene 2008 filandı kuzen ingiltere den havaalanına gelecek amcam mercedes vaneo sunu babama vermiş git yeğenini havaalanından karşıla benim çok işim var diye babam vaneo ya binmiş daha 2km gitmeden ve Gebze çarşıdan çıkmadan bir tane opel astra gelip yan kapıdan çarpıp kaçmış plakayı almış babam karakola gidiyorlar sistemden sorguluyorlar plaka peugeot marka motorsiklete ait çıkmıştı:) Koluman vaneo yu rezil biçimde tamir edip verdi hala kullanıyorlar babam amcama demişti ki: böyle şeyler hep seni bulur zaten abi:)

peugeot motorsikletin sahibine mercedes vaneo kapısını göçertmekten kasko dan onarım yapan Koluman tarafından yaklaşık bir 10000 liralık masrafa istinaden kasko tarafından açılmış davaya ait mahkeme celbi gitmiştir:) halbuki adamın ne günahı var? kanıtlayana kadar epey çekmiştir ama bunlar sadece tahmin... bu olayların peşine gelişen olayları tabiki bilmiyoruz tahmin yürütüyoruz sadece.

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    @erenuzel41 kardeşim , tavsiyelerine teşekkürler , kabul edemiyeceğim tek tavsiye adımı değiştirmek. Diğer yandan , milyonlarca vatandaşın çok özel bilgileri kimlerin elinde bilmiyoruz bunlar başta gsm şirketlerince satılıyor gibime geliyor , daha bu gün haberdi Kocaeli de galiba bir kaç ile yayılmış şebeke , sahte kimlikle , yeniden çıkartılan gsm numarasıyla alınan kredi kartı , banka kartı , int bank kığı şifresi bilmem kaç milyon götürmüşler , bu ülkede her zaman böyledir , adi hırsızlara ,ya hiç yok ya da birazcık ceza ( ceza sayılırsa), nitelikli hırsıza hiç ceza yok , nice tosuncuklar krallar gibi yaşıyor nerelerde vatandaş nerede hata yaptığını düşünüyor, internetten ,inek , keçi , tavuk alıp tosuncuğa güvenenlerin halini görüyoruz. Banka kart dolandırıcılıklarında Romen ve Bulgar hırsızları içeridekilerle iş birliği içinde. Hiç bir bilgimiz güvende değil , durum böyle.

8. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Öncelik ile geçmiş olsun abim. Bu ülke de önüne geçene tc verip duruyoruz kargocudan tut telefon satan adama kadar işlerin suyu çıktı. Tc no kişiye özeldir o zaman da özel kalması gerek ama milletin tc no dağlara taşlara yazılmış durumda. Abim e devlet üzerinden takip et adına açılmış icra dosyası olması durumunda oradan görünüyor. Diğer konu da hukuk büroları bankalar alamadıkları para dosyalarını varlık şirketlerine filan satıyorlar onlar da hukuk bürolarına veriyorlar sonra arar durumlar hatta hiç unutmuyorum bir hukuk bürosu zamanında 9 icra dosyam var idi oradan soy isim ile beni buluyor ve bana amca oğlunu soruyor o kadar utanmazlar. Çünkü ellerinde olan eski bilginden dolayı beni arayıp bilgiye ulaşmaya çalışıyor ve bastım fırçayı bir daha aradığınız zaman sizin sesinizi kaydedip mahkemeye vereceğim dedim bir daha da aramadılar.

sipartacus ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. ihakkis

ihakkis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    51
    Ad Soyad:
    İ. Hakkı Seçkiner
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Bir ara benimden böyle bir olay geçti sözde şahin arabam varmış ve yıllarca vergisini ödememişim vergi dairesine müracat ettim tekirdağ vergi dairesi ilgileniyor dediler. Birde kredi kartımdan bir yıl önce amerikada 3000 dolar harcama yapılmış yapılmış bankaya beni bilgilendirmediniz diye dilekce verdik iki olayıda bimere ayrıntılı şekilde yazarak şikayette bulundum sorun çözüldüğüne dair resmi evrakla durumu bildirdiler 3000 dolar olayınıda bankayı bıraktım kredi kartımıda iptal ettim birdaha ses seda çıkmadı. Siz olayı çimere yazarsanız çözüm bulabilirsiniz.

10. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Teşekkürler kardeşim , henüz cimer lik bir durum gözükmüyor , aynı şekilde ses kayıdı yapacağım aradıkları zaman elimde delil olsun.

11. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    2004 yılında inşaatın önünde babamın arabadan camı kırmak süretiyle bizim 3 adet banka çek defterini çaldılar...
    Tam 3 yıl sonra izmirli bir firmadan başlayarak konyada ayakkkabı sektöründe kullanmışlar ,6000 ,6500 ve 7000 diye sıralı olarak kullanmışlar...
    Bir gün büroda oturuyorum,telefon çaldı, açtım, konya akbank tan ariyorlar ve diyorki bayan bugün cekiniz var ödeme yapacakmisiniz...bizde diyoruzki bizim bu ay verilmiş çekimiz yok tabi mecburen karşı taraf çekin arkasını yazdırıp avukata vermiş,
    Tabi yaklaşık 10 gün sonra icra kağıdı bize ulaştı...
    Hayatımızda vergi dairesi ile sıkıntı yaşamamış biz,bir anda icra kağıdı gelince şaşırdık, akıl aldık herkes bisey söylüyor bizim cek çalıntı polis raporu var filan diyoruz o kadar eminiz...verdik tanıdık bir avukata işlemi biz cok eminiz,o sırada bizim birinin yönlendirmesiyle gittiğimiz akıllı avukat bizim evrakları göndermeyi unutunca bizim "5 iş günü içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir" hakkı kaçtı, asıl tantana ondan sonra başlıyor, menfi tespit davası itiraz sureci filan derken bizden çek miktarı kadar teminat yatirmamiz karşılığında dava başladı..Izmir firması parayla konyaya gidiyor ayakkabıları aliyor ,tanışınca ikinci sefer para artı çek götürüyor 3.seferde iyice tanışınca tüm vurgunu yapıyor...hatta guven kazanmak icin bankayı arayip bizi soruyorlar nasil esnaf diye,referans iyi gelince adamlar vurgunu vuruyor...aradan cok sure gectigi içinde çalıntı olan cekler kimsenin aklına gelmiyor...
    O süreçte şunu anladım,sayısız ankara konya gidiş geliş, mahkemeye gir kalk otur ileri tarihe erteleniş, 2 ay sonra kalk otur ileri tarihe yine ertelen...
    Bu kadar mahkeme bilirkişi, adli tıp derken, bir türlü bu imza babamin mi? Başkasının mı cozemiyorlar!!!
    (O dönem ibrahim tatlisesin çocukları öz mü uveymi hemen adli tip cevabı geliyor bizim gelmiyor, yok tam imza belli değil yok cizgilerden faktör bilmem ne...)
    Neyse çıkıyoruz avukatla karşı tarafın avukatiyla sarılıp opusuyorlar sonra mahkemeye giriyoruz ,otur kalk ileri bir tarih...
    Bu süreçte herşeyi soran mahkeme bir türlü bu çekin karşı tarafa nasıl geçtiğini bir türlü sormuyor,her seferinde ben diyorumki bu çek nasıl karşı tarafın eline geçmiş efendim bir soralım, araba satışımı malzeme verişi mi?daire satışımı derken yaklaşık 3 yil sürdü ve tabi 3 yil sonunda mahkemeyi biz kazandık fakat işin temyiz kısmında kaybettik...
    Temyizde ilk bakılan şey itiraz günü, yani 5 iş günü içerisinde kapına ne gelirse gelsin itiraz edeceksin...
    Tabi bu temyiz süreci olupta bizim kaybedeceğimiz taaa başından beliymiş...
    Hem ankaradaki ilk avukat hemde konyadaki ikinci tuttuğumuz avukat bunu bile bile bizi bu işe sürüklemiş...
    Işin özü o 5 gün cok önemli...
    Sonrası ikinci ve üçüncü ceki hemen durdurduk fakat ilk çek yaklaşık 20 bin olarak ödendi...
    Hakimle tekrar konuştuk bu iş böyle bitti ama bir dava daha açın parayı geri alırsınız dedi ama biz bir daha 3 yil uğraşmayalım diye girmedik.
    Koskoca mahkemeler tek bir soru sormadan bitiyor, tek soru soracak Bu çek size nasıl geçti Nokta.....

muhendus, tbk_1980 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Korku filmi gibi , geçmiş olsun , sonra da diyorlar , bu çek senet tahsili mafyası niye var ? Adam adaleti arayacak yer arıyor.

13. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Zaten bizim 2. Ve 3. Cek bu cellolarin eline düşmüş, çok aradılar once güzellikle anlattım biri anlamadı bayağı telefonda kufurlestik ,gelirim keserim dedi adres verdik gelmedi konu kapandı gitti...

14. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Digitüerkün hukuk büroları 20 senedir sürekli ararlar beni mesaj atarlar telefonla taciz ederler. Her aradıklarında sövüp kapatırım. En son sizi baroya şikayet edicem dedim bir daha aramadılar. Ortada sözleşme yok imzam yok borcum varmış. Ben hiç abone olmadım diyorum haciz göndeririz diyorlar. Bok gönderirsiniz dedim taciz devam edince baroya şikayet edicem dedim bir daha aramadılar :)

muhendus, Burak&Buse ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam beni son bir kaç kez arayanlar , “ İşbankası Hukuk Bürosuyuz “ diyorlar , kendilerine karşı fazla agresif davranmadım ama sizin gibi ben de “ İşbankası Genel Müd ne şikayet edeceğim “ desem ve şikayet etsem yararı olur mu acaba ? Ya da Türkiye Barolar Birliğine mi şikayet etsem ?

16. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Babamın adı ve benim adımda Türkiye de tek bize bulaşamazlar.

ai_torcuk ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Kendini garantiye almışsın hocam , insan adını seçemiyor ?

smtsmt227 bunu beğendi.
  18. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Avukatların hukuk bürolarının korktuğu tek merci barolar birliği.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

smtsmt227 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    sen rahat ol abi vermeyiz seni ellere kolaymı:D yatarız tankların önüne gerekirse

20. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    690
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Alacaklı olan hukuk bürosu, diğer alacak yönetimi vs vs kuruluşlar direk telefon edip tahsilat ya da şahsi bilgi isteyemezler. Kanuni olarak buna hakları yok abi. Eğer bir daha ararlarsa hukuki süreci başlatın öyle görüşelim, hukuki sürece kadar ararsanız ben de sizin hakkınızda hukuki süreç başlatırıö de karşındaki kişiye.

Bu Sayfayı Paylaş