Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

T-gdi Motor Sağlamlığı Ve Ömrü Hakkında.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Kibitzer tarafından 1 Mart 2025 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Kibitzer

Kibitzer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar merhaba.

Yaklaşık 4 yıl önce 51bin kmde aldığım başka marka-model bir suv aracım vardı. Maalesef benim bilmediğim ama o markanın o motorunda kronik rastlanan arıza nedeniyle 61bin kmde motor arızası verdi ve aracı yaptırıp sattım. O sırada ev değiştirmemiz de gerekiyordu, hem tamir masrafı, hem “motor tekrar ayar tutmaz” muhabbetleri yüzünden sattım ve küçük bir araca geçiş yaptım.

Şimdi hemen olmasa da bir süre sonra tekrar benzer bir suv araca geçme ihtimalim var. Yaptığım araştırmalarda en mantıklı seçenek olarak kia sportage t-gdi awd ve kardeşi tucson t-gdi awd çıktı. Fakat çok az rastlasam da bu motorun da blok içinde çıkan problemlerden dolayı su-yağ eksiltme ve mecburi motor rektifiye yaptırılan örnekleri olduğunu okudum.

Dizel tucson ve sportagelerde dahi bu sorunlar yaşanmış. Dizel istemiyorum çünkü günlük yolum toplam 10km bile değil ve motor defalarca durup çalışıyor her sabah ve akşamüstü. Tüketim 20-25ltlere ulaşmadıkça sıkıntı değil.

Hyundai Kia grubunun T-gdi motoru kronik sorunlu mu? Elbette her motorun bir ömrü var ama 200-250bin km görmeden motor yenilemesi ister mi?

Bu mesajı üye olduğum forum/gruplarda paylaşıyorum ve mümkün olduğunca çok bilgi edinmek istiyorum. Uygun görülmezse silinebilir veya yayınlanmasına izin verilmeyebilir.
    Teşekkürler.

MAERKEK bunu beğendi.
  2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kronik sorunlu motorlar piyasada biliniyor, tgdi motor kesinlikle o sınıfta yer almıyor. belki atmosferik 1,6 benzinli kadar uzun ömürlü olmaz ama sizin bahsettiğiniz kadar kısa sürede(61bin kmde) arıza açan tgdi ben hiç duymadım. bu nedenle sizin aradığınız motorun tgdi olduğunuı düşünüyorum.

Kibitzer bunu beğendi.
  3. Burak Gürsoy

Burak Gürsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Burak Gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Merhaba,
    konudan bagımsız bu kronik sorunlu motorlar hangileridiri? Marka model olarak belirtebilirmisiniz bizde bilgilenelim

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kısa sürede sandık motor değişimi yapılan 150lik TSI ve 2,0 dizel boxer subaru motorları ilk aklıma gelenler. ayrıca 1.4 turbo astra motoru, 1,2T PSA motoru da yakın zamanda kronik sorunlu diye bilinenler.

MAERKEK, Kibitzer ve Burak Gürsoy bunu beğendi.
  5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,070
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bizim binada 2 tane tucson var 1 tane de sportage var hiç kronik birsey duymadım

Kibitzer bunu beğendi.
  6. Kibitzer

Kibitzer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çok teşekkürler arkadaşlar. Bizim sitede de 2 tucson 2 sportage var. Herhangi bir sorunlarını duymadım. Çok fazla görülen modeller oldukları için arıza oranı çok düşük dahi olsa birkaç örnek çıkıyor.

Benim önceki aracım çok bulunan bir markanın az bulunan bir modeliydi. Fakat muhtemelen kendinden onlarca kat fazla satmış t-gdi motordan çok daha fazla arıza çıkartmış bir motordur. Halen de bazı modellerde satılıyor. Okulda geçen gün öğrenciyi babası bıraktı, hemen çağırdım "oğlum sizin arabanın motoru benzinli 182 beygirlik motor mu?" diye, çocuk "evet hocam" dedi. "Hemen bu akşam söyle babana yarın satsın o arabayı, her an motor arızası çıkabilir, sen ikna edemezsen getir ben ikna edeceğim" dedim.

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Merhaba. Bahsettiğiniz aracı merak ettim benzinli 182 lik hangi araç bu kadar sorunlu? Alman mi Fransız mi?

8. Kibitzer

Kibitzer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Zafer A.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ford Ecoboost 1.5 182'lik motor.

Bu Sayfayı Paylaş