Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Suriyeli Elemanlar Ve Iş Bilmezlikleri...

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 26 Şubat 2017 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bence gayet hoş laflar . Biz istemiyoruz , En iyisini dahi istemiyoruz. Bizim ülkemizde her meslekte ve sektörde insan var. İsterse o sektörde en iyisi olsun istemiyoruz. Bizim kendi vatandaşımız bize yeter. Vatansız serserilerin bizim ülkemizde işi yok . Ülkede zaten seviye düşüktü bunlarıda getirecek düşük olan seviye yerlere indi eksilere düştü. Ayrıca ülkede bir durum olsa o Almanyadaki gurbetçiler silahını kapip Türkiyeye koşarlar...

YasinD., Asel Kaan Efe ve MSC bunu beğendi.
  2. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,279
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    +1

3. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ankara'da 06 SAA, SAD, SAL, ML VE MK Harf grubu Suriyelilerin araçlarına ait. Genelde Hyunda/Kia araçlarla geziyorlar. Tek tük Broadway ve Şahine binenler var. Gören şerit değiştirsin. Hepsi allaha emanet araba kullanıyor.

Samsung Galaxy S5 Cihazından Tapatalk aracılığıyla gönderildi.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    istememe hakkiniz var biz bencil düşünmüyoruz irkcilik da yapmiyoruz kimseyi hor hakir görmüyoruz tipine bakip asagilamiyoruz. kapimiza siginana yardim etmeye calisiyoruz calisacagiz da. karsilik da beklemiyoruz bu dünya size de kalmayacak onlara da. şunu da tahmin olarak söyleyeyim sadece suriyeli değil dunyanin cok daha farkli bolgelerinden insanlar turkiyeye gelmeye devam edecek ve yakin gelecekte avrupada oldugu gibi sanayide vs eleman sektörü göçmenlerde olacak

5. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,279
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Ben şunu merak ediyorum devletin kesesinden yedirmek icirmek kolay 26 milyar dolar harcadik diyor sayin c başkanı veya bir kesim yazık yardim diyor hicbir kimse yapmayalim demiyordu kamplarda kalsalardi temiz suyun icine bile biraz kirli su koyuyorsun koca su kirleniyor sen 70 milyonun icine yaklasik 4 milyon adami sokarsan toplumun yapisini bozarsin ben kendimden yasadigim yerden oturduğum mahalleden ornek veririm yasadigimi bilirim benim çocuğum ozel okula gidiyor ama mahalledeki cocuklara bakiyorum her sinifta 10 tane suriyeli ne yapiyorlar diyorum oturuyorlar diyor biz onlari anlamiyoruz onlar bizi anlamıyor diyor peki yazik degilmi türk çocuğuna ogretmen ne yapsin biz ne yapalım aciyor kocaman cocuk evimin duvarina isiyor cunku oyle alışmış bizden 50 yil geriler cocuklari sabah 8 den gece yarisina kadar sokakta benim cocuklarim sokaga cikmiyor yeminlen tasiniyorum bu yaz peki bana gunah degilmi masallah kimse yardim etmiyor belediye devlet kaymakamlik valilik sirada bunlar için, çocuklari aile hekimine götürüyorum sırada 2 turk 5 suriyeli var keyifleri tikir elinde 3 tane birde karninda ne ara yaptin yaşı 20 daha sonra ne olacak nerde istihdam edeceksin nasil okutacaksin sonra gunah
    EVET GUNAH BIZE GÜNAH

Canarslan006 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,162
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    savaşacak adam sevişsin, sen git savaş. kaldı mı hippilik?
    çoluk çocuğu hanımları tenzih ediyorum tabii.

cenker_baba ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,243
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam iyi hoşta , askerlik çağında savaşabilecek kapasitede 415bin Suriyeliden bahsediyoruz , bunlarda mı gariban sığınmacı olarak besleyelim ? Yani biz onların vatanında ölelim , onlar bizim vatanımızda ölür mü yaşar mı ? ,yani konuyu sadece dünya/ ahiret kavramıyla açıklayamayız , yani bunlar ve diğerleri için ülkemiz bir ikinci vatan değil nihai hedeflerii için sıçrama tahtası olacak ama Batı kabul etmiyor , biz alemin sığınma yeri olacaksak biz kime sığınacağız bu gidişle onu düşünelim..

Unicorn, MSC ve YasinD. bunu beğendi.
  8. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kapımıza sığınmış dediğiniz adamlar, bizim Ülkemizde yan gelip yatarken, biz her gün onların kaçıp geldiği topraklarda Şehit veriyoruz. Bir de şimdi vatandaşlık veriyoruz.

Haberlerde belki izlemişsinizdir. Tedavi için yardım isteyen, Diyaliz hastası Ahıska Türkü sınır dışı ediliyor.

Adamın dediği laf şu; "Türk olmak suç mu?"

Samsung Galaxy S5 Cihazından Tapatalk aracılığıyla gönderildi.

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    o nasıl ahiret planı öyle, şimdi biz bunları aldık diye bütün TC vatandaşlarının sevap hanesine artı mı yazılacak?

ben yılda 20 bin lira doğrudan vergi veriyorum mesela, yılda 500 lira vergi vermeyen küçük esnaftan daha çok sevap alırım herhalde.

Allah'ım sen büyüksün. sen bizi aldatmak isteyenlere izin verme, amin.

MSC, olur_bazen, Ersin ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  10. sunbeki

sunbeki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,178
    Ad Soyad:
    Adem
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Kadınların, çocukların, yaşlıların ve savaşamayacak durumdaki erkeklerin ülkemizde olması beni kesinlikle rahatsız etmiyor. Hangi milletten olurlarsa olsunlar bu insanların her zaman her yerde sığınma hakkı olmalıdır ve imkanlar ölçüsünde sığınma talepleri karşılanmalıdır. Ancak savaşabilecek durumdaki erkekler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Ülkelerinde bir savaş var ve onlar burada vakit geçiriyorlar. Bazen internette Suriye'deki şehirlerin önceki ve sonraki hallerini görüyorum. Benim bile içim parçalanıyor. Kabul edebilmek için çok geniş ve boş bir vicdan lazım galiba...

Çanakkalede düşmana bir kurşun dahi sıkmaya vakit bulamadan, mevziden çıkar çıkmaz vurulup şehit olacağını bile bile cepheye koşarak gidenlerde ruh vardı, vatan aşkı vardı. Ben eminim ki bugün yine aynı duruma düşsek Çanakkale şehitlerinin torunları yine aynı duruşu sergileyeceklerdir. Çünkü o ruh hiç bitmedi ve bitmeyecek...

Halil, MSC ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,194
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bunları isteyenler evlerine birer aile alsın madem. Daha çok sevaba girerler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Halil, MSC, Asel Kaan Efe ve 7 kişi daha bunu beğendi.
  12. cenker_baba

cenker_baba Guest

türkiye savaşa girse bunlar biz suriyeliyiz bizene diyecekler
    sonra bizler savaşa gidince bunlar malımıza canımıza eşimize kardeşimize salça olacaklar.

13. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Adana'yı bilen bilir, Çok sayıda Arap asıllı vatandaşımız vardır (onlardan biriyim, büyük büyük dedelerim Irak-Küfe'liymiş). Çok sayıda arap asıllı hala Arapça bilir ve gündelik hayatında konuşur.

Adana'daki otobüslerde yaşanan ve otobüsteki Adanalılar tarafından anlaşılan iki diyalog:
    1- Suriyeli iki genç erkek otobüste konuşuyor. Biri diğerine "Ne güzel lan, havadan para geliyor (devletten alınan yardımı kastetmiş sanırım), yiyoruz, içiyoruz...Yakında Türk'lerin karılarını da alırız" diyor. Otobüs şoförü anlıyor, bu ikisinin ağzını burnunu kırıyor. Konuşmayı anlayan bir-iki yolcu şoföre engel olmaya çalışan diğer yolculara durumu anlatıyor. Sonra ağzı burnu kırılan Suriyelileri her birlikte otobüsten çuval gibi atıyorlar.

2- 15 temmuz soysuzların darbe girişiminden 1-2 gün sonra otobüste Suriyeli iki adam konuşuyor.
    - Darbe gerçekleşseydi veya iç savaş çıksaydı bu sefer ne bok yiyecektik, nereye kaçacaktık?
    - Sen bizi bırak milyonlarca Türk nereye kaçacaktı?
    - Türkler kaçmazdı ki.

İkincisini sosyal medyada görmüştüm yani doğru mu değil mi bilemem ama ilki gazetelere çıktı.

14. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kuş Fotoğrafcılığı yapanlar bilirler.Sadece Çiftleşmek için Ülkemize gelen Kuş türleri var.Bu Suriyelilerde sanırım bu türden.Ülkemize Çiftleşmek ve Üremek için gelmişler.
    Hani bir söz vardır ya Savaşma Seviş diye, İşte bunlar bu Sözü farklı anlamışlar :D:D

sukru56, MSC, Asel Kaan Efe ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  15. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar;

Suriyelilerin yaşam tarzlarını ve toplum içindeki konumlarını birçoğumuz tasvip etmiyoruz lakin onların tipleri ve yaradılışlarıyla alay etmek birincisi insanlığa ikincisi müslümanlığa (veya herhangi bir dine, felsefeye, inanışa vs) yakışmaz. Ben bir gurbetçi torunu ve çocuğu olarak, çok iyi empati yapabiliyorum. Bunun yanısıra fırsat buldukça yurtdışına çıkan birisi olarak, tıpkı bizim Suriyelilere karşı yaklaşımımızın aynı şekilde sürekli bizim başımıza geldiğine defalarca şahit oldum. Bizden kültür ve yaşantı olarak tamamen farklı olan bir milleti kalkıp kendi kültürümüze, hayatımızın tam ortasına yerleştirenlere kızın, bu insanlara değil. Kimse içsavaşın zirve yaptığı bir ülkede salakça ölmeyi beklemek zorunda değil. Bir tarafta ordu, diğer tarafta YPG, IŞİD vs.. Hepsi donanımlı ama siz kalkıp halktan kendi ülkesinden niye kaçmış gibi saçmaca bir hesap sormaya çalışıyorsunuz.. Adamların g*tündew hergün onlarca bomba patlıyor, tepelerinde savaş uçakları vs...
    Oysa biz meydanlarda patlayan birkaç bomba yüzünden korkumuzudan sokağa çıkamaz olduk. Sempati yapmak zorunda değilseniz bile biraz olsun empati yapın. Ve bu insanları ülkeye dolrudan kadar, onları ucuz işgücü olarak görüp çalıştıran insanlara kızın.. Devletin yürüttüğü yanlış politikaları kalkıp "tamamen" savaş mağduru bir millete yüklemek ve acısını oradan çıkarmaya çalışmak büyük bir yanlış.
    Almanya başta olmak üzere, Avrupa'ya göçün ilk yıllarından itibaren başta Türkler olmak üzere, diğer etnik grupların oralarda yaşadığı zorlukları ve karşılaştıkları şeyleri araştırmanızı dilerim.
    Suriyelilerin işlediği suçlar onlara özgün değil, ülkede hergün bizler tarafından da işlenen suçlar. Tıpkı bizim de gurbette işleyebildiğimiz gibi.. Bu insanın doğasında var, sen bu insanları bu ülkeye doldururken hesap edecektik bunları..

sukru56, Asel Kaan Efe ve ahmetakif34 bunu beğendi.
  16. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Yazdıklarınızın bir kısmı doğru. Hak vermiyor değilim. Kaldı ki ben de gurbetçi bir ailenin çocuğuyum. Almanya'da doğdum 8 yaşımdayken ailemle döndüm. Yazınızda hak vermediğim tek şey "Hepsi donanımlı ama siz kalkıp halktan kendi ülkesinden niye kaçmış gibi saçmaca bir hesap sormaya çalışıyorsunuz.. Adamların g*tündew hergün onlarca bomba patlıyor, tepelerinde savaş uçakları vs" cümlesi. ÖSO profesyonel askerlerden oluşmuyor. Bizim devletimiz tarafından silahladırılıp, subaylarımız tarafından eğitilen Suriyeli vatansever insanlardan oluşuyor. Burada savaşıp kendi ülkelerini savunabilecek durumdaki erkekler ÖSO saflarında ölen kardeşlerine ihanet ediyor bence.
    Hiçbirimiz asker değiliz, elimizde silah mühimmat yok ancak bizim ülkemizde böyle birşey olsa savaşırız. Siz de savaşırsınız.

sukru56, Asel Kaan Efe ve ahmetakif34 bunu beğendi.
  17. olur_bazen

olur_bazen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    303
    Ad Soyad:
    mert demir
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    abim devletin çocuk esirgeme kurumundan türkmenistan uyruklu bir çocuk için koruyu aile oldu. 3 yıldır onlarda çocuk okul yaşına geldi nüfus cüzdanı yok. tc kimlik kartı yok. hastaneye gidiyor sorun, okula gidecek sorun, bi yere kayıt yaptıracak sorun... aile bakanına kadar gidildi konuşuldu sorun çözüldü mü hayır... evlatlık alacak koruyucu aile süresini geçti devlet onay veriyor ama alamıyor. kurum bize dava açın diyor belki öyle çözülür... devlet kendi kurumundaki türk çocuğunun evlatlık edilmesine bile engel koyarken suriyeli mülteciye geçici kalıcı kimlik vatandaşlık işyeri açma çalışma çalıştırma vs izinleri şartsız şurtsuz veriyor. (ki terörist mi değil mi ne olduğunu bilmediğimiz) ben sadece devlete kızarım arkadaş. kanunu koyanda denetleyen uygulatanda uygulamayanda çifte standart yapanda kendi vatandaşını mağdur sıfatına sokanda o... iş veren ucuz işçi çalışıtırıyor ona kızın... niye kızayım. devlet izin vermesin ceza kessin... biz kendi çocuğumuz gibi benimsediğimiz evlatlığımıza 3. sınıf insan muamelesi yapalım, sokakta benim eşimi çocuğumu hatta beni rahatsız edecek adamlara benden daha iyi haklar verilsin... yazık. yazık... mülteci alınabilir ama sınırı folloş edip gelen geçeni almazsın kuralın şartın alt yapın hazırlığın olur. denetimin olur... adamlar dış cephe yaptılar apartmana şirket suriyeli çalışanlar da öyle (yaptıran yöneticinin allah belasını versin ayrı) heryerden su akıyor dökülüyor. şikayet ediyoruz ne düzelten ne ilgilenen ne de sorumluluk alan var... bişey demeye korkar olduk. sokakta esnafın alayı suriyeli. dükkan önlerinde oturup akşama kadar karı kıza bakıp laf atıyorlar... vergi var mı yok. denetim var mı yok... şikayet etsen ilgilenen var mı yok... başına bişey gelse ceza alacak mı hayır... ama ben yasadışı bişey yapsam anamdan emdiğim sütü burnumdan getirirler... valla helal etmiyorum benim çoluğumun çocuğumun rızkından vergi diye alıp bunlara verenlere çalanlara kendileri yiyenlere helal etmiyorum... allah hepsinin belasını versin...

Asel Kaan Efe, Roadrunners ve koreci bunu beğendi.
  18. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorun bence şurada; ülkede bir iç savaş var ve birden bi hayli fazla taraf ve kuvvet var. Bir yanda ordu, bir yanda ÖSO, bir yanda terör örgütleri ve neredeyse hiçbirisi savaş kanunu gözetmiyor. Siz aileniz ve diğer savunmasız insanlarınızı gerinizde bırakıp biraz zor savaşırdınız öyle sanıyorum ki. Savaş bile denmez buna; tam bir vahşet var. Ülkenin akıbeti belli değil, adamlar hangi ülke için savaşacak? Türkiye ve Suriye'yi bir tutmak yersiz bu yüzden. Eğer aynı şeyler bizim başımıza gelseydi tabi ki şartlar farklı olduğundan, bizim tepkimiz de farklı olacaktı. Bence biraz bu açıdan bakın. Adamlar cehennemin tam ortasındaydılar.

19. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,279
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hasan dedem buyuk dedemiz canakkale sehididir Allah rahmet eylesin cok aradik arastirdik bir bilgi yok gitmiş ama donmemis 1.Dunya savasinda bu din kardeslerimizin bizim askerlerimize nasil ihanet ettiklerini tarihten okudugumuz gerceklerin trt1 veya kanal d dizilerinde olmadigini anladigimiz gün bu memleket daha ileriye gidecektir

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne yazık ki ülkenin durumu daha da kötü olacak. Paraya muhtaç bu insanlara her türlü pis işler yaptırılacak veya kendi rızalarıyla yapacaklar... Bu işlerden menfaat sağlayanlar bile belki günün birinde pişman olacaklar ama artık çoktan iş işten geçmiş olacak...

olur_bazen ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş