Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

SUPAP SESİ

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ademira tarafından 13 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim araç dizel.Bu şıkırdama sesi benimkinden de geliyor ama şu ana kadar bir sorun yaşamadım.Sorun olacağını düşünmüyorum.Performansta sorun yoksa kafaya takmayın.

2. istileli61

istileli61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 sytle eramdada (gazlı) ilk çalıştırmada tık-tık-tık diye ses geliyor ama ısınınca gidiyor. Bir sorun yaşamadım.

3. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Buradaki asli sorun ses duymak değil, bilumum sese alıştık önce. Müteakiben bağışıklık kazandık. Sonunda da bağımlı olduk zaten. Aslolan mevcut durum yani ses 3-5 gün sonra motorda bir sıhhatsizliğe sebebiyet verir mi? Arıza çıkarır mı yani asıl merak ettiğimiz bu. Herkese saygılar.

4. profesör_42

profesör_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim 2009 1.6 eradada aynı ses var. Motor soğukken oluyor ve 5-10 dakika sürüyor.Bugün akşam aracı servise bıraktım.sabah motor soğukken dinleyecekler.Ama ben sorunu anlattığımda hiç şaşırmadılar hemen sübap tır dediler. yinede sabah bir dinleyelip dediler. aracı bıraktım. Bakalım sabah ola hayrola.

5. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ilk çalıştırmada bendede var bu ses ama denildiği gibi 5-10 sn sonra geçiyor.
    zararımı varmış?

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Aramıza hoşgeldiniz. Kendini "tanışma" bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

7. emreaccent

emreaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aynı sorun bende de var sonucunu burada paylasırsanız sevınırım...aracınıza ne ıslemlerın yapıldıgını sorununuzun cozulup cozulmedıgı bu ses ıcın servıse gıdılıp aracı oynatılıp oynatılmayacagını paylasırsanız sevınırım..

8. profesör_42

profesör_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar az önce aracı servisten aldım. Bu sadece era 1.6 larda olan kronik bir sübap sesiymiş. Aracın normal çalışması böyle olurmuş. Servisin dediğine göre araç motoru soğukken yani 5-6 saat beklerse aracı çalıştırıp yaklaşık 1 dakika bekleyip öyle hareket ettirmeliymişiz. Bu sübap sesi hep var diyorlar kafaya takınca insan daha çok o noktaya odaklanıyor sanki çok ses gibi oluyormuş. Başka bir 1.6 nın yanına gittik marşa basınca gerçekten ondada aynı ses geliyor. Ama 1.4 te bu ses yokmuş.

9. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Benimki 1.4 bendede var önemli olduğunu sanmıyorum. Sadece hareket etmeden önce 1dk kadar bekliyorum öyle hareket ediyorum.

10. profesör_42

profesör_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle kafaya takmayın. Zaten servisin ilk sorduğu araçta belirgin bir güç kaybı titreme olup olmadığı. Eğer yoksa onlarda çok önemsemiyor.

11. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar. Aracı çalıştırdıktan sonra 1 dakika beklemezsek ne olurmuş arabamız infilak mı edermiş. Bu konuda bir fikir beyan ettimi servisçi arkadaşlar.

12. emreaccent

emreaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tesekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın bende bakıma gıttıgımde bu sesı sormustum banada aynı cevapları vermıslerdı hatta baska aracı gostermıslerdı onda da gelıyordu ama benım aracımda daha sonra cok mus gıbı geldı.belkıde her calıstırdıgımda o sesı aramamdan kaynaklanıyor bılmıyorum:)ama cekısınde yakıtında bır sorun yoktıtreme felan yok.
    Düzenleyen : emreaccent

13. ytahtaci

ytahtaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yıldıray tahtacı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    subap iticilerini garanti kapsamında değiştiriyorlar. benim getz aracımdada olmuştu. hiç problem çıkarmadan değiştirmişlerdi. bilginize.

14. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hangi Kahraman servisti abicim o.

15. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar araba soğukken adam alamaz oldum, binen soruyor dizel mi diye. Bazıları da olayı bir adım daha ileri taşıyarak '' Araba kömürle mi çalışıyor'' diyor.

16. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servis mervis garanti maranti hepsi yalan, tamamen hikaye arkadaşlar. Normal şartlarda ''durum çok acil'' ''hastanın hayati tehlikesi var'' diyerek derhal motoru indirip silindir kapağını dağıtarak 2000 Türk Lirası fatura edecek olan servisler, kasılarak ''aracım garantili'' dediğiniz zaman kendilerinden beklenemeyecek müşteri odaklı ve menfaatine bir tutumla ''aracınızın durumu çok iyi, hiç bir problem yok, bunların hepsi böyle, babalarıda böyleydi zaten'' tarzında zırvalarla sepetleyiveriyorlar adamı. Nasıl olduğunu anlayamıyorsunuz.

17. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence bu konuyu okumadan o kadar kesin konuşmayın, hyundai firma ve servislerinin eksikleri olabilir ancak birçok markaya göre garanti kapsamındaki hizmetleri daha fazladır https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9989

18. ytahtaci

ytahtaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yıldıray tahtacı
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    İ10 (2008-2013)
    Abicim derken? Benden küçük olduğunuzu sanıyorum. Ereğli simge plazanın servisi. İtiraz bile etmeden değiştirdiler. Hayat boyu şıkırtıyla arabaya binecek değiliz herhalde.

19. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın Moderatör'üm ben kendi yaşadıklarımı bilirim. Era benim 7. arabam 15 yılda 7 araba. Yani nereden ne ses gelir hangisi normaldir hangisi anormal ayırabilecek tecrübeye, yeteneğe ve zeka düzeyine sahibim-kendimce- Şimdi ön amortisörlerim yoğun çukur-tümsekli bozuk yolda çatır çatır ötüyor. Gittim servise, usta geçti direksiyona gidiyoruz adam çukurlardan kaçıyor varmı böyle birşey ya bozuk yola sokamadım adamı servisin adınıda vereyim isterseniz. Bana göre bu olay bile yeterli mantaliteyi ve stratejiyi deşifre etmek için.

20. ademira

ademira Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abicim işte, bildiğiniz abicim. Küçüklüğümü bildim ABİ dedim hatamı ettim?

Bu Sayfayı Paylaş