Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sürüş Keyfini Alamiyorum

'Getz Forum - Club' forumunda s3ckin tarafından 30 Mayıs 2020 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Birkaç fotoğraf buldum.

[​IMG][​IMG][​IMG]

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    keşke konforuyla meşhur mercedes, volvo, range rover'da bu eğimli amortisör teknolojisini kullansalarmış.

Rio35 bunu beğendi.
  3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bu meşhur firmalar Renault ve Peugeot motoru kullanıyorlar. Bakarsınız bu teknolojiyi de kullanırlar.

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Giulia nın 2810mm aks mesafesi 280hp lik motoru ve dört çeker özelliği ile otomatik vitesli şanzımanıyla 0-100 hızlanmasını 5.2 saniye yapıyor, bu çekicilik değil de nedir? @Tamer5150 kardeşimiz gibi Ferrari ve italyan aygırı severler şunu bilirler ki bizim gibilerin tercih ettiği otomobiller genelde hep kırmızı renklidir:)

İtalyanlar pek sağlam araba yapamıyor, orası tamamen su götürmez kesinkes doğru birşey.

Tripleri çekilmez kadınlardan bile beter birşeydir o arabalar, italyanlar aşırı milliyetçilik yüzünden biraz kibirli davranan insanlardır.

Avrupanın güneyinde haritada çizmeye benzeyen bir memlekette arkasını yıkamaktan aciz makarnacılar Ferrari, Lamborghini, Pagani, Maserati, Alfa Romeo gibi markaları gerek milli duygularla gerek içlerindeki hız yapma sevdasıyla 1915 lerden beri bir tanesi bile ekonomi ve sıradan tüketim malı amacı gütmeden tamamen performans ve gösteriş amacıyla yani bizim insanımızın otomobil anlayışıyla bakarsak "ciddiyetten uzak" otomobiller üreterek caka satıyorlar. Bu markaların tarih kitabı yazacak yüzlerce sayfayı dolduracak kadar motorsporları geçmişi ve zaferleri var. Ferrari Formula 1 de halen en fazla sürücüler ve markalar şampiyonluğu kazanan takım ünvanını koruyor, Alfa Romeo ise Ferrari den bile eskidir daha önce kurulmuştur daha önce yarışma işlerine atlamıştır. En az bir 20-25 tane motor üretimi yapan firma vardır orada, bizdeki pat pat motorlarının birçoğundaki motorun markası olan Lombardini den tutun da Lancia ya Abarth a kadar bir sürü firma var önüne gelen ya otomobil ya motor fabrikası açmış otomobil üretmeye kalkışmış. Bunların çoğu iflas etmiş yada kapatmış durumda. Motor lazım olunca Lombardini yerine gidiyoruz Honda GX serisi motorlar alıyoruz ki torunlara kalsın diye:)

Bunları hep bilmek lazım ama gidip te bu otomobilleri satın almak ve hadi gündelik olarak kullanayım demek ileri vadede psikolojik olarak bizi epey bir üzer. Ülkeye marangoz da lazım ama sen olma gibi birşey yada kadın haklarına saygı duyduğumu özellikle belirterek özür dileyerek söylüyorum ki klişe bir laf vardır pek tasvip etmem ama "evlenilecek kız ile eğlenilecek kız" lafı gibi birşeydir bu. Alfa ile eğlenirsin ama Toyota ile evlenirsin şeklinde örnek verilebilir. Alfa dan en fazla metres olur:). Giderim GT86 falan çekerim kapıya daha iyidir bütçe yoksa 2 litrelik i30N pek ala iş görür keşke burada satılsa.

Alfa Romeo fabrika takımı olarak Formula 1 e yıllar sonra 2018 yılında tekrar girdi, takımda sürüş yapan pilotlara birer tane giulia quadrofoglio hediye edildi ama o otomobili pilotlar bile gündelik kullanım için pek sevemediler.

geriye kalıyor asıl tartışılacak Fransız markaları, ortada ne çok büyük bir performans başarısı nede çok büyük bir dayanıklılık başarısı var genelde ortalama otomobiller ortalama başarıları yakalayan araçlar çıkıyor bu adamlardan rallileri süpüren marka yine makarnacıların Lancia olmuş:) Alman Porsche ise Le Mans serisini götürmüş.

suleymanozer ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  5. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Gulia'nın daha güçlü bir versiyonu daha vardı sanırım değil mi quadrofoglio 500 Hp civarında gücü olan bir canavar? Bir de ralli konusunda zaman zaman Fransızların damga vurduğu dönemler oldu. Hatta belki de makarnacılardan daha uzun süre hüküm sürmüş olabilirler.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    salı akşam işten çıkınca sanayiye gidip fren disklerimi değiştirdim.

bir citroen picasso, şarj dinamosu bozulduğu için yolda kalmış. sanayiye çekmişler. sanayicilerin yakından tanıdığı birisiymiş.

fransızlar her zamanki gibi yapacağını yapmış, şarj dinamosu değiştirmek için motor bloğu hariç her şeyi sökmek zorunda kalmışlar. tamirat 8 saat sürmüş. şarj dinamosunu tamir ettirmişler ama orjinal kasnak kullanmak zorunda kalmışlar. sonuç olarak 2400TL masraf açmış, çekici parası hariç.

umutd07, Rio35 ve MSC bunu beğendi.
  7. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    206'da da motor bölümü baya sıkışıktı fakat yeni araçlarda durum değişik sanırım ya da modele göre farklılık gösterebilir nitekim Clio5 ve GrandlandX'te motor bölmesinde baya çalışılacak bolca alan var, gerçi araçların motorları küçük onunda etkisi vardır, biri 1lt diğeri 1.2lt.

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kullanmiyorlar, kullandilar. Tipki renonun japonlardan, psa'nin italyanlardan caldigi gibi teknolojilerini caldilar, caliyorlar. benchmarking diyebiliriz. Litaraturde fransızlar cinlilerden sonra dunyadaki en buyuk teknoloji hirsizlaridir.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rio35 ve suleymanozer bunu beğendi.
  9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Daha önce kullanmış oldukları sonuçta kullandıkları gerçeği değişmez. Şu anda kullanmıyorlarsa bile uzun bir süre kullandılar. Hatta BMW sanırım hala PSA ile ortak geliştirdiği benzinli motorları, Mercedes ise Renault'un motorlarının bazı modellerinde hala kullanıyor. Bunun yanı sıra mevcut bir teknolojiyi alıp geliştirmek ve kullanmak sadece bu markalara özgü değil bir çok marka bunu yapıyor. Hatta bu sadece otomotiv endüstrisinde değil sanayinin bir çok farklı alanında yapılıyor. Başkasının bulduğu teknolojiyi kullanmak kötü bir şey değil. Eğer herkes kendi bir şey üretmek istese hala 20 sene öncesinin teknolojisini kullanıyor olabilirdik.

Bunlardan sonra benim soruma gelirsek buradaki amacım kimsenin aracını kötülemek ya da şu marka bundan üstündür, şu millet ahlaksızdır bunlar çok daha ahlaklıdır demek değil. Ben teknik olarak bir şeyi merak ettim ve bunun gerekçesinin ne olabileceğini bilen var mı diye sordum. Direk helezondan çalmak için böyle yapıyorlar diye cevap aldım (ben bunu daha kısa helezon kullanmak olarak düşünmüştüm ancak hiç helezon olmadığı söyleniyormuş, paylaşılan bazı araçlar da sanırım helezonu amortisörden ayrı bir yere monte edilen araçlar). Bu Fransızlardan başka markada yok dediniz doğru olabilir ancak helezon kullanmayan ve Nemo, Berlingo sınıfındaki bazı araçlarda da yok diye hatırlıyorum (bundan emin değilim denk gelirsem fotoğraflarım).
    Bu açıklamalardan sonra paylaştığım fotoğrafta görüldüğü üzere soruyu sorduğum araçta helezon mevcut yani öyle çalınmış falan değil hatta fotoğrafa göre bir çok araçtakine göre daha büyük bir helezon kullanılmış da olabilir .
    Şimdi kimsenin kullandığı araca, aracını üreten ülkeye ve ırka çamur atmadan sorumu teknik açıdan sorduğumu yineliyorum.
    Amortisörlerin (helezon yayı ve çok noktadan bağımsız arka süspansiyonu da mevcut) neden bu şekilde kullanılmış olabileceğini bilen varsa bu bilgiyi benimle paylaşabilir mi?

10. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hangi parçalar değişti, ne gibi işlemler, nasıl yapıldı bilmiyorum. Siz de gördüğünüz değil duyumlarınızı iletiyorsunuz. Dolayısıyla yapılan işlemde hata var mıdır, neler yapılmıştır net olarak bilemiyoruz. PSA grubu araçlarında bazı parçaların pahalı olduğu gerçeği kaçınılmaz ama bu uzun vadede daha pahalıya geldiği ve ekonomik olmadığı anlamı taşımaz. Örneğin dizellerde triger kayışı değişimi başka markalara göre biraz daha pahalıdır ancak değişim süresi 180.000 km/ 10 yıl olarak bildirilmiştir. Bunun yanı sıra araçların biraz daha hassas olduğu, bazı problemlerin çözümü için tekniğini bilmek gerektiği ve işçilik istediği de doğrudur. Hatta sanayideki bazı Peugeot-Citroen servislerinin bile yetersiz oldukları konular mevcut. Bu nedenle duyumlar üzerinden bir markayı kötülemek (hangi marka olursa olsun) bence doğru değil.

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    suat bey,

ben mühendisim, ben bir araba tasarlasam ve şarj dinamosunun sökülmesi için altında üstünde ne varsa sökülmesi lazım desem beni kapının önüne koyarlar. sökülmüş halini gördüm. diğer bütün markalarda o dinamonun sökülmesi en fazla 20 dakika sürer. bazı fransızlarda bu işlem maalesef böyle.

bir de o araç yanlış hatırlamıyorsam 120bin kmde.

umutd07 bunu beğendi.
  12. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben sökülmesi ile ilgili birşey demedim ki. Yanlış anlama olmasın bazı işler işçilik isteyebilir diye belirttim. Bu arada ben de mühendisim.

13. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    bu hangi aracın
    yol tutuşa veya konfora lafım olmaz. bana göre göreceli şeyler.

ama şu sistem boşa ağırlık,araca boşa yuk gibi geldi bana.

birde bu tarz sistem üreten otomobil firmaları sadece yol tutuş ve konforu düşünmez. iç mekan genişliği,arka diz mesafesi,bagaj hacminide düşünüp ona göre tasarlarlar.

arka düzende en iyi yol tutuş ve konfor çok kollu(çift salıncak) sistemdir.masraflıdır,parçaları pahalıdır.
    ama en çok kullanılan U tipidir.torsiyon çubuklu ve yaylı farklı sistemleri ve kombinasyonları vardır.

aracın ruhsuzdur direksiyonda zevk vermez,frenajı seni tatmin etmez,virajda çok yatar.onu kendi çapında geliştirebilirsin.zaten benimde en sevdiğim işlerdir.kullanım zevki benim için ön planda olduğu için sert arabayıda severim.
    viraj takozu-viraj demiri-jant-lastik-amortisör-spacer-yay-kule gergisi(alt,üst,ön,arka) gibi işlemlerle aracınızı daha hisli hale getirebilirsiniz.

14. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Bu 407 ye ait sistem. Çok kollu bağımsız sistem.

15. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    1.6hdi boş ağırlığı 1500kg miş

yabana atılıcak bir ağırlığı yokmuş :)

16. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Evet doğru pek hafif bi araba değil ama sınıfına ve dönemine göre aşırı ağır da sayılmaz. 1450 kg.civari boş ağırlığı.

Son düzenleme: 4 Haziran 2020
  17. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Nemo da helezon olmadığına emin misiniz?

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben yok mu dedim? Hepsinde var ama zayif normale gore. Siz konuyu baska yerlere tasimaya basladiniz, psa forumu degil burasi.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umutd07 ve Rio35 bunu beğendi.
  19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,085
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Dün akşam nemo fotoğrafı koymuştunuz diye hatirliyorum sonra silinmiş. Berlingo için de yok demiştiniz. Denk geldiğimde Nemo'yu resimledim Berlingo'da resimleyebilirim eğer sizce sakıncası yoksa.
    Bu arada konuyu başka yere taşımadım PSA sempatizanligi yapip övmedim. Ayrıca her marka hakkında konu var forumda ve soru paylaşıyor herkes. Ben de teknik soru sordum. Konuyu başka yere ben taşımadım. Objektif olarak yorumlayabilecek kişiler bunu görebilir.

20. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hem Mercedese bineceğim hemde reno motoru kadar az yakacak bizim gibi memur zihniyetine çok mantıklı geliyor zengin yine binmez o ayrı :)

Bu Sayfayı Paylaş