Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Süleyman Şah Türbesi ve Geri Adımımız

'Sohbet-2' forumunda koreci tarafından 22 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Daha ilk mesajlarında " yav he he " diye alaycı tutumlara girmeyi biliyorsun'da,

Doğrudan şahsına yönelik olmayan, ama her nedense üzerine alındığın " örümcek beyin " meselesine ' mi takılıyorsun?

Sen forum yöneticilerine hesap soracağına,akıl vereceğine, önce yazdığın yazıları içerikleri biraz detaylandır. Zenginleştir. 2 boş kelime yazan adamın altına " güzel yazmışsın " demekle olmuyor o işler...

2. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sararmen bey isminizi bilmiyorum o yüzden rumuzunuzla hitap ediyorum. Peki örümcek beyinli kelimesini kimin için kullandınız yorumlarınıza dikkat ettim sizinle aynı düşüncede olmayanlara karşı acayip kindarsiniz ve hakaret ediyorsunuz herkes sizinle aynı düşüncede olmayabilir herkes düşüncesinde özgürdur burdada bunu paylaşa bilir bence

memleket bunu beğendi.
  3. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abdullah kardeşim, ben kindar falan değilim, bir vatan evladı olarak bu son yapılan hamlenin ne kadar yanlış olduğunu, bundan sonra neler doğurabileceğini anlatmaya çalışıyorum... Ama sana kindar görenebilirim neden ? Çünkü senin gibi düşünmüyorum. Senin gibi düşünmediğim için kindar olduğumu sanıyorsun.

Uslup meselesine gelince, onu hele sen hiç bana soramazsın neden mi ?

Önceki mesajlarında " sende ermenilik var her halde, hadi osmanlıya küfret " gibi abuk sabuk yazan kim ?

Kuzenin mi yazdı ?

Zaten siz yazdıysanız asıl sizin ne kadar karşı görüşe açık yada kapalı olduğunuz ve hemen hakarete başladığınız ortada... E ne oldu, herkes düşüncesinde özgürdür diyordunuz,ama en ufak bir sizinle aynı olmayan düşünce görünce adama ermeni imasında bulundunuz ? Bu hakaret değil mi ? Bu hoşgörüsüzlük olmuyor mu ?

i20 elite ve KemalAkel bunu beğendi.
  4. Cpt.Price

Cpt.Price Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    121
    Ad Soyad:
    Enes Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Sararmen abi haklı olduğun yönler yok değil.
    Burada hepimizin ortak düşündüğü şey vatana ve millete hayırlı olanın ne olduğudur.
    Sen de bu milletin evladısın diğer arkadaşlarda.
    Ortak bi noktamız var herkes kendince doğru olanı seçiyor, kendince doğru olan fikri destekliyor.
    Üslup konusunda mümkün oldukça kalp kırmamak lazım aynı şeyleri bana da söyledin.
    Fakat ben senin içinde hasetlik olduğunu düşünmüyorum, sana bu sözleri söyleten fikirlerine derinden bağlı olman bunu biliyorum.

memleket bunu beğendi.
  5. i20 elite

i20 elite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    EMRE ZEYTUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Sosyal medya ya girin bakin.akp milletvekili aday adaylari nasil bir basitlik nasil bir cahillik nasil bir yalakaliksa adaylar padisah kostümü giymis.nasil bir pislik ezik millet olduk ciktik boyle.şu japonlara korelilere dinsiz deriz adamlarda hirsizlik iftirasi bile olsa intihar ediyor.ki onlarin kitabinda ayet filanda yok.bizim kitabimizda hirsizlikla ilgili onlarca ayet var.ama bu hirsizlarin kicinin kili olanlar, allahin lutfu diyenler filan var, bakara ayetini makara yapanlar var.kisacasi bu ulke ve millet adam olmaz

6. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Asıl şu AKP-MHP-CHP vs. fanatikliğini bırakıp halkın menfaatini düşünerek hareket edebilseydik eğer bugün şu durumda olmazdık. İktidara kim gelirse gelsin, Bu ülkeyi iyi yönetemezsem bu halk beni gönderir diye korkup, her türlü hizmeti en iyi şekilde vermeye çalışırlardı ama böyle bir durum olmadığı için; kendi ceplerini, mal varlıklarını çoğaltıp bunu hizmet bilmeleride çok normal.

MehmetHan ve koreci bunu beğendi.
  7. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dünya'nın en büyük 3. kara ordusu olan Peygamber ocağımız, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi hür iradesi ile değil de, hükümet emriyle koruyamadığı Süleyman Şah Türbesi ve Karakolunu terk etmeyi, tahliye etmeyi zafer olarak görenlerden, kahramanlık sayanlardan bu cesaretsizliğin, korkaklığın hesabı er yada geç mutlaka sorulacaktır.

Birde çoğunluğun bilmediği bir cahiliyet söz konusu; Türbenin sadece sandukaları alınmıştır. İslami usüllere göre defnedilen Süleyman Şah ve 2 muhafızının naaşları sandukaların altında, toprağın içindedir. Türkiye'ye getirdik dedikleri naaşları görmek isteyen uzmanlara ve muhalefet yetkililerine gösterilmemiştir. Sadece sandukaları mı getirdiniz? sorusuna yetkililer cevap verememiştir. Sonuç olarak artık yeni bir yere defnedilecek naaş yoktur elimizde sadece türbelerde altında yattığını yer olarak belirlemeye yarayan tahtadan yapılmış sandukalar vardır. Süleyman Şah ve 2 muhafızının kemikleri terkedilen topraklarda kalmıştır ve büyük ihtimalle imha edilen karakol ve türbe binası ile birlikte imha olmuştur.

koreci, Köksal, sonatım51 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bayındırlık ve iskan bakanlığı Yapı ve İmar İşleri Etüd Proje Dairesi Müdürü Prof. Dr. Ünal Demirarslan, Tarafından 1973 tarihinde islami usullere gore caber kalesinden sonraki yeni yere defnedildi.1.5 metre toprak kazılmış definden sonra üstü beton kapak ile kapatilmiş uzerinede sembolik sandukalar yerleştirilmiş.işte gelen bu boş sandukalar.ve ben hala bu kaybı içime sindiremiyorum. Bir karışı için bile can verecekken hala doğru hamleydi diyeeek kahramanlik cakası atıyorlar e askerimize birşey olsaymış . askerimize birşey olma ihtimali olan heryerden çekilelim o zaman... Bu bir algı operadyonu bana göre ve sonuçlarını ileride çok net göreceğiz

Son düzenleme: 26 Şubat 2015
    MSC ve ilkerdiyebiri bunu beğendi.
  10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bakın arkadaşlar,
    Empati kurdum ve gündemi araştırdım. Sonuç aşağıda,

Her birimizin Kimliğinde DİNİ=islam yazıyor ve bizler de MÜSLÜMANLIĞI kabul ediyorsak!

Sen az ben çok müslümanım muhabbeti olamaz. Tıpkı Çok müslüman Siyasi parti olamayacağı gibi.
    Ayrıca İslamiyette Zorlama yoktur DAVET vardır. Öğrenmek isteyen Kimliğinde Dini İSLAM yazıyorsa Ailesinden , Okuldan kitap/lardan İlahiyatçı Hocalardan öğrenir.

İnsanların önüne ISITA ısıta bazı şeyler konulmaz Gözünün içine sokulmaz, Göstere göstere yardım edilmez, İbadetin reklamı yapılmaz,
    DİN ÜZERİNDEN SİYASET yapılmaz, Rant elde edilemez,
    MANEVİYAT silah olarak kullanılamaz, Adem oğulları ile , ve onların manevi duyguları üzerinden Maddi yada manevi çıkar elde edilemez.

Bir işi yapıyorsan, Hz. Ömer adaleti ile yapar, iyiliğiniş yapar denize atar geririni Yaradan dan beklersin.

Hiç bir din kardeşini küçümsemez, kırmaz, Sadece onu doğru yola DAVET edersin.

Keza kimseyi küçümseyemeyiz. Okuma yazma oranımız okadar yüksek olmadığı yetmediği gibi,
    Kitap okumayı araştırmayı Kaynak bulmayı hiç ama hiç sevmeyen bir millet olduğumuz AŞİKAR,

Yanlış diyen YAzsın..

Şimdi; Konunun başında tartıştığımız icraat,
    Devletin bekası için mi yapılmış, siyaset uğruna oy kaygısı için mi yapılmış,
    Gündem değişmek için mi yapılmış,

Meclisteki iç hizmet maddeleri ne oldu.
    Üniversitelerde NEDEN KARŞIT görüşülü Öğrenciler deniyor.
    Bir grup Türk milliyetçileri diğer grup KÜRT milliyetçileri neden denmiyor.

Şu anda evinize gelen elektrik, telefon , doğalgaz internet faturaları şiştikçe,
    Semt pazarındaki Haftalık alışverişiniz her 2 ayda 3-7 tl artıyorsa
    ve buna benzer bir sürü konuda
    kalkıpta Önümüze atılan Gündem şaşırtma olaylarını kavga ederek savaşırken,
    Atı alan üsküdarı geçmiş, biz hala KAYIKÇI kavgasındayız.

BELGESELLERDE aslanlar saldırıda genelde tek ve zayıf hayvana saldırır. Hiç bir zaman gruba saldıramaz.
    Biz Tekleştikce bizi parçalarlar. Ötekileştirilmemizden anlaşılmıyormu , düşmanlaşmamaızdan anlaşılmıyormu ?

Siyaset üstü olaylar.. evet yaşanıyor. Ömrü hayatımda görmediğim şeyleri gördüm. KEŞKE GÖRMEZ olaydım

Gelecek çok kötü olaylara gebe arkadaşlar. Çok ama çok.... Bunu Bülent arınç bile anlamış miller hala anlamıyor.

Bırakın her şeyi, ilk önce bunu düşünelim.

Cpt.Price bunu beğendi.
  11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorun orda zaten abi. Düşünemiyoruz. Günümüzde doğru bilgiye ulaşmak aslında çok kolay değil. Çok zor. Doğru bilgiye ulaşmak için ortalığı didik didik okumak gerekiyor. Ama biz okumayı sevmeyiz. Geçenlerde dersim olaylarını araştırayım dedim. Yaklaşık olarak 15 gün elimden geldiğince okudum ,izledim . kafamda birşeyler şekillendi. Ama tezatlıklar var.

Artık ülkemizde oyun içinde oyun varken doğruya ulaşmak için çaba sarfetmemiz gerekiyor. Ülke kimilerine göre iyi yolda gibi görünsede aslında hiç iç açıcı değil. Ancak biz kötüye gidiyoruz dediğimiz zaman akp karşıtı, çapulcu , mhp li, chpli yani bi taraflı oluyoruz.

Ogun bunu beğendi.
  12. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    söylenecek cok söz var ama öyle ama böyle herkez herkezi tutabilir ve icimizde chp mhp li ve akp li arkadaşlarımız var ortak noktamız ülkemizi sevmemiz zaten siyaseti heryerde konuşur olduk burada olmasın bare bence bu konu kapatılsın ben siyaset konuşmayı ve ülke hakkında cok konuşmayı seven bir insanım ama burada bu tip konuşmaların bir yere varmıcagı gibi bir cok tatsız konuşmaya gebe kalırız o yüzden hadi burada siyaseti düşünmeden arabalarımız hakkında konuşalım bilgilerimizi paylaşıp ögrenelim burası temiz kalsın lütfen

mesut_src ve Ogun bunu beğendi.
  13. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    vallahi can bey aslında tartışmak konuşmak en güzeli ama En Başta BEN hatamizi dusunceelerimizin yanlış olduğunu kabul etmiyoruz ve çabuk sinirlenip karşı tarafı rencide edici laf söylüyoruz bakın unuversitere 70 li yıllardan beri kavgalar eksik olmaz defter kitapla gidecekleri yere satırla bıçakla okula gidip birbirlerini dogruyorlar çünkü oturup medeni insanlar gibi konuşmasını bilmiyoruz fikirlerinde yenilen taraf hemen şiddete başvuruyor sen hakliymissin diyemiyor sanki dersek dünyanın sonu alın size meclis koca koca adamlar utanmadan mecliste tekme tok kavga ediyorlar üniversitedeki çocuklar etmiş çokmu sonuçta konuşmamak çözüm değil çözüm insan gibi konuşa bilmekte BUNA En başta BEN dahilim bu yüzden burada her kimi ki kalbini kirdiysam afola inanıyorum ki bu forumda bulunan sağcısı solcusu ortasi herkes vatanı çok seviyordur Allah Devletime Milletime zeval vermesin hakkımızda herseyin hayırlısını versin SAYGILAR

can01 ve memleket bunu beğendi.
  14. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Uluslararası kabul görmüş ve birçok Avrupa ülkesinin imzası bulunan Lozan ve Ankara Antlaşmalarında Süleyman Şah Türbesinin durumu sabittir ki, Türbenin bulunduğu bölge sınırın ötesinde de olsa şu anda gezdiğimiz sokaklar gibi bir Türk toprağıdır. Ve Türkiye bu antlaşmaları referans göstererek bu bölgeyi gerekirse 1 komando tugayı ile koruyabilirdi. Yine bu bölgeyi bu 2 antlaşmayı referans alarak kuşatıp geniş bir bölgeyi sınır ötesi harekat ile tehlikeli durum her ne ise bu tehlike bitene kadar da o bölgede sırf Ecdadımızın Türbesi var diye, Türk toprağıdır diye durabilirdi ama yapamadı.

Türbe birazda şu şekilde beklenir;
    57 yıl Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Osmanlı Askeri Iğdırlı Onbaşı Hasan gibi beklenir. Ve 57 yıl sonra orayı ziyarete giden Tarihçi İlhan Bardakçı'ya Tokat Sancağındaki komutanı Kol Ağası Yüzbaşı Mustafa Efendiye gidip şu sözleri söylemesini istemiştir; "On birinci Ağır Makineli Tüfek takım kumandanı Iğdırlı Onbaşı Hasan, o günden bu yana bıraktığı nöbetin başındadır. Tekmilim tamdır. Kumandanım. Ona böyle de".

"O günden bu yana" dediği süre 3-5 gün değildir, 3-5 ay değildir, 3-5 sene de değildir arkadaşlar. Mescid-i Aksa'da sırf komutanı emir verdi diye 57 yıl tek başına beklemiştir. Türbe böyle bir iman ve inanmışlıkla, böyle bir sadakatle ve şerefle beklenir.

SuperNova ve Ogun bunu beğendi.
  15. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yazdıklarına katılıyorum ama incelik içinde incelik vardır abicim şöyle ki;

İbadetlerimizi gizli yapmakta gururdan ve riyadan kurtulma gibi bir avantaj var. Açıktan yapmakta ise insanlara örnek olmak gibi bir artı fazilet söz konusu. Aslında riyâ ve gurur tehlikesini savmak, artı fazilet kazanmaktan daha önce gelir. Bu bakımdan eğer gurur ve riyâ söz konusu olacaksa ibadetleri gizli yapmak, açık yapmaktan daha evlâdır. Fakat farz ibadetler, Allah’ın kesin emirleridir. Yani borcumuz olan ve yapmakla yükümlü olduğumuz emirlerdir. Kula borcumuzu ödemeyi nasıl gurur konusu yapmıyor isek, Allah’a borcumuzu öderken de esas olan, bunu gurur meselesi yapmamaktır. Gurur tehlikesini savdığımızda, başkalarını da Allah’a ibadet yapmaya teşvik etmek gibi bir hayır kapımızı çalar.

Sözün özü yapılan ibadet farz ise reklamı yapılır yapılması hayırlı bir durumdur.

Not: Tekrar belirteyim söylediklerine katılmakla birlikte benimde yakın zamanda öğrendiğim ve yazdıklarının bir kısmıyla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. Saygılar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş