Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Süleyman Şah Türbesi ve Geri Adımımız

'Sohbet-2' forumunda koreci tarafından 22 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    @MSI
    Siz bu duruma Siyaset üstü OPERASYON diyorsanız,
    Sizede PES,

YArın KIBRISI da Türkiye ye taşıdıklarında ne denir.

Şunu söyleseniz anlarım.
    MEvcut TOPRAKLAR zaten Uluslar arası anlaşmalarla TÜRK topraklarıdır. Ne suriye Ne Pyd ne PKK nede X buraya giremez.
    Konsolosluk kriterleri eşittir TÜRBE kriterleri.

Türkiyede bir Alman konsolosluğuna saldırı olduğunda Polisten önce Konsolosluktan Uyarı gelir.

Özetle ; Toprak Hukuksal olarak bizim toprağımızdı.
    Eski tarih yada yeni tarih! Siyaset üstü miyaset üstü...
    Söylenecek şudur Dünya Liteatüründe,

" Önceden Askerlerinin başına Çuval geçirilmişti , tuksak edilmeleri de cabası idi.
    Sonra Atalarının Mezarını da Sırtlayıp Kendi topraklarına çektiler."

Bu Beceri değil BECERİKSİZLİKTİR.

Güçlü TÜRKİYENİN Siyaset üstü Beceriksizliği.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz bilmiyor olabilirsiniz, orta okul tarih kitabında vardı. Tabii tahsiliniz nedir bilmiyorum...

sismo bunu beğendi.
  3. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hay allah razi olsun cok guzel demissiniz ordaki askerlerin aileleri hergun dua etmistir biran önce ogullari gelsin dye zaten askerlerden ozel mail gelmis isid heran saldirabilir can güvenliğimiz yok diye ordaki canlari kimse dusunmuyo küçücük kara parcasini düşünüyor can bu kadarmi önemsiz klavyeden yazmak kolay ordaki sartlari dusunen yok kimse kendini ordaki askerimizin yerine koymuyo cok yazik bu... Ayrica particilige ne gerek var can bizim canimiz ya yapmayin bu yuzden biyerlere gelemiyoruz

memleket ve abdullah3471 bunu beğendi.
  4. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

:) neyse ben tartışmanın dışında kalayım o zaman. Gerçekten üzülüyorum bu duruma. İnsanımız siyasetin içine o kadar girmiş ki biz siyasiyi tartışıyoruz diyorsun Fırat bey. Bu konu siyasi bi konu değil ama bende tarafsız bir şekilde bunu anlatmaya çalıştım ama bu konu adı altında siyaset tartışılacaksa ben konuşmak istemiyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Devlet Başını Dik Tutsun Onurlu Millet Olmanın Bedeli Neyse Biz Öderiz..
    Allah Sonumuzu Hayır Etsin.....

MehmetHan, Köksal ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz subayken başınıza çuval geçirmeye çalışsalardı ne yapardınız çok merak ettim. Konuyla ilgisi yok, cevap vermek istemezseniz anlarım.

MehmetHan, sismo ve Fırat Ö. bunu beğendi.
  7. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Siz biliyor olabilirsiniz ama benim lafım bilmeyipte elestirenlere ayrıca tahsiliniz nedir gibilerinden alaycı şekilde laf söylemeniz yönetici olsanız dahi bu hakkı size vermez kaldıki ilkokul terkte olabilirim benimle alay edebilirsiniz ama tarihimi iyi bilirim okuldaki kitaplarla kendimi sınırlamadim

memleket bunu beğendi.
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    şehidimizin babasının anlattığına göre çok talihsiz bir kaza yaşanmış, bu bence olaydan tamamen apayrı bir şey bunu operasyonun kusuru olarak görmemek lazım nitekim herhangi bir sevkiyat halinde de yaşanılabilir bir durum.

memleket bunu beğendi.
  9. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ogün bey yaşın benden büyük sana abi diyeyim. Güzel abim saygı duyuyorum görüşlerine ve cevap veriyorum.

1) Öncelikle toprak kaybı söz konusu değildir. Siz benim yazımı okurken biraz dikkatli okusaydınız ben bunu da yazdım. 'Toprak hukuksal olarak bizim toprağımızDI diyorsunuz'
    Türbe başka bir suriye toprağına taşınmıştır şu anki yeri taşındığı yerinden 355 m2 daha büyüktür hatta. Da işte ben bunlarıda burada yazarsam komik duruma düşüyorum. Abicim sen medyadan öğrendiklerinle ben gerçekle konuşuyorum.
    2) Birde dünya literatüründe şöyle denecek diyip kendi topraklarına çekildiler yazmışsın. Öncelikle literatür ne demek bunu bi bilmek lazım konuyu tarih not ederken literatür kelimesini kullanmaz . Literatür edebiyat demektir kabaca anlam yüklemek gerekirse.

Tekrar söylüyorum kim ne derse desin benim bu söylediğim tarafsızdır. Yanlı yorum yapılacak konu değildir.
    Benim yazdıklarımda hükümeti öven veya yeren bi açıklama yoktur.
    Olay askeri boyuttadır.

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mesajların bir kısmını değil, keşke hepsini okusaydınız. Tüm basını okuma tavsiyeniz gibi...

1. Siyaset üstü olaylarda milli refleksler göz önüne alınır, misal kardak gibi. Bu şekilde zoraki ve cebren toprak terk etmeyi hiçbir vatandaş istemezdi. Yapılan iş zaten başlı başına " basitçe " o bölgeyi terk etmek, yorum basit olunca neden garip oluyor.

2. Zaten tüm basını okuyup karar veriyoruz, havuz medya belli cümle kalıpları ile emir dahilinde söyleyeceklerini söylüyor, geri kalanı ise diğer organlardan rahatlıkla takip ediyoruz, isteyen tıklayıp dilediği içeriğe kolayca ulaşabilir.

3. Bende bir dönem ordudaydım, yaklaşık 1 yıldan fazla kara kuvvetleri komuta katında ( bilenler bilir, kartla girilen ve rütbe ve göreviniz çerçevesinde erişim yapabileceğiniz kat ) bulundum. Özetle orada neler yaşanıyor gayet iyi biliyorum.

Sonuç: ışid gibi çapulcu sürülerinden oluşan bir örgüt o bölgede tehdit etti diye, yıllardır nöbet tuttuğumuz bu toprağı onlara bırakıp kaçmayı, üstelik bunu'da kahramanlık gibi halka sunmayı, ülkesini seven ve toprağın kutsal olduğu gerçeğini kabul etmiş bir vatandaş olarak içime sindiremiyor, kabul etmiyorum...

Ne zamandan beri yıllarca nöbet tutulan bir vatan toprağını bırakıp kaçmak kahramanlık oluyor? Tam tersine orada Ülke olarak yapmamız gereken her türlü tehtide rağmen orada dimdik ayakta durmaktı. Hadi duramadık, terk ettik, hoş karşımıza dikilende olmadı. O halde başarı bunun neresinde ?

Başarıyla dış güçler ne emrediyorsa yaptık, bunu başka türlü çarpıtmanın kime faydası var ?

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Alay etmek için yazmadım, bilmediğim için yadım. Size öyle göründüyse özür dilerim.

Ben şu an bu ülkenin bir vatandaşı olarak ne askerden ne de polisten memnun değilim. İkiside son 10 yılda teröre ve teröriste çok göz yumdu. Başarılı operasyon bayrak kaçırma değil bayrak dikmektir, teröristin peşinden gittiğimiz günler yerine bildiğin kaçış konumuna geçtik.

TSK'nın subayı kalkmış can kaybından v.s. bahsediyor, silahın/bayrağın üstüne elini koyup ettiği yemin yalanmış demek ki. İşin dini boyutu da var ama müslümanmıdır bilmediğimden onu yorumlamayacağım.

alper4159, koreci ve abdullah3471 bunu beğendi.
  12. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi bu konuyu burda afişe etmek istemiyorum ama ben sana özelden cevap verdim. Saygılar.

MSC bunu beğendi.
  13. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Savunduğun hükümetin daha birkaç yıl önce şehide " kelle " dediği günleri unuttun galiba...

Geçtiğimiz aylarda kendi askerine füze göndermeyi güvenlik kurulunda görüşen kim ? Sen kim, şehitlikten bahseden kim.

Son düzenleme: 23 Şubat 2015
  14. memleket

memleket Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    Ad Soyad:
    Mustafa Ö
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Başarıyı hazmedemeyenlerin durumları da ayrı bir komik.
    Tarih sadece ortaokul ve lisede öğretilen (ne kadarda doğru olduğu tartışılır ya) ibaret değildir. Ayrıca küçümser bir tavırla tahsizliniz nedir diye sormak olmadı.

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abiler kardeşler bu konuyu herkes kapatsın bence kendi iç dünyasında yaşasın hyundaiclubtr de hyundai ve rakiplerini konuşalım. ;)

ec0961, erenuzel41 ve Murat55 bunu beğendi.
  17. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben 20 yıllık polisim mesleğe başladığımda buyana pkk dhkpc terör örgütü vardı hertürlü çatışmaya girdim bunlarla birçok arkadaşımda şehit oldu şimdi olaya gidiyorum kafama yağmur gibi molotof kokteyli yağıyor inanki geçen yanmaktan zor kurtuldum küçük Armutluda çekip silahını kullansam adamı vursam cezaevine girecem atanları yakaliyoruz mahkemeye sevkediyoruz bizden önce adliyede kahraman gibi çıkıyorlar peki ben nasıl görev yapayım avrupada amerikada bunu yapabilirler mi acıp kanunlara bir bakın birde güvenlik paketine karşı çıkarlar çıkan partiden biride pkk nin sözcüsü hdp ona destek veren chp ve seçmeni oldugum mhp

memleket bunu beğendi.
  18. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şahsen ben kapatılacak bir durum görmüyorum, ulusal bir meseleyi konuşmak ve gerçekleri anlatmaktan daha güzel bir şey olabilir mi ?

Forum paylaşım forumu, herkes fikir ve düşüncelerini komik olmadan, çarpıtmadan, saçmalamadan aktardığı taktirde konu kapatmanın ne gerekçesi olabilir ?

19. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tamam kızmayın hiddetlenmeyin siz isterseniz devam edin . Dikkat ederseniz alıntı yaptığınız yazımda 'bence' ibaresi var. Yani benim görüşüm. Siz benim görüşümü nasıl yok sayamayacağınız gibi benimsemek zorunda da değilsiniz. Saygılar.

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sana yazmadım onu, cevap verdi muhattabı, bende yazacağımı yazdım. Boş yere üçüncü olma bence.

İşte çelişkide bu noktada çıkıyor, MHP'li olup bu operasyonu doğru buluyorsanız ciddi sıkıntı var demektir. İç güvenlik paketinden önce bulamaç etmeselerdi daha güzel olmaz mıydı? Bu aşamaya getirdikten sonra iç güvenlik paketi çıkartmanın ne anlamı var. Kaldı ki bu paket öyle bir kapsamda ki kurunun yanında yaşın yanmaması yada kötüye kullanım gibi sıkıntıların olmaması mümkün değil.

Uyuşturucu arttı, tecavüz arttı, terörizm arttı bildiğin Brezilya gibi bir şey oluyoruz. Güvenlik paketleri çözüm değil, ağır cezalar çözümdür. Brezil'ya polisinin Amerikan polisi gibi vurma yetkisi var, elinde molotof olsun sadece 1-2 kez yere bırak der ondan sonra bi şarjör boşaltır. Ama Brezilya'da hergün polis öldürüyorlar, içeri giren 1-2 ay sonra çıkıp polis vurup tekrar 1-2 ay yatıyor. Bilmem anlatabildim mi, memleket iyi bir yere gitmiyor.

Bu Sayfayı Paylaş