Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Stop Ve Katalitik Konvertör Sorunu

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda necmi33 tarafından 11 Ağustos 2026 18:12 tarihinde açılan konu

1. necmi33

necmi33 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    necmi ak
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Adana'dan kısa süreli taksi çıkması Accent Era aldım ocağıma incir ağacı diktim. Hiçbir zaman sorunu bitmiyor.İki senede iki defa katalizör arızalandı yeniledim şimdi üçüncüsü. Boşalttım ve egzoz üzerine mini katalizörlu rekor takıp kullandım. Pek sorun çıkmadı ancak yıkamaya sokunca tuhaflasmaya başladı. Olacak gibi değil ama gerçek. Ne için yaptığını çözemedim. Bu sefer katalizör içine susturucu boru taktırdım. Egzoz üzerinde oksijen sensörü ecudan iptal ettirdim. Araba saat gibi oldu yokuşta daha rahat oldu ayrıca egzoz sesi muhteşem oldu. Şimdilik herhangi bir sorun çıkmadı. Bu şekilde yapıp ilerleyen zamanlarda sorun yaşayan var mı acaba? Satacağım zaman mecburen sıfırdan katalitik konvertör taktırıp başa döneceğim kimsenin arkamdan beddua küfürünü yemek istemiyorum.

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,650
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Öncelikle geçmiş olsun... Canına okumuşmbir taksi çıkmasına denk gelmişssiniz bunun sonucunu da çekiyorsunuz. Çıkma katalizörle halledebilirdiniz. Yaptığınız bu işlemin pek zararı olacağını sanmıyorum çünkü katalizör sonrası o2 sensörü emisyon kontrolü ağırlıklı . Manifold çıkışındaki asıl yakıt değerini ayarlayan sensör.

Basit bir obd2 cihazıyla bakarsınız o2 sensörünün verisinin sabit olmasını beklerim.
    Çıkma katalizör taktırıp sorunu çözmeniz daha iyi olacaktır.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,735
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş