Adana'dan kısa süreli taksi çıkması Accent Era aldım ocağıma incir ağacı diktim. Hiçbir zaman sorunu bitmiyor.İki senede iki defa katalizör arızalandı yeniledim şimdi üçüncüsü. Boşalttım ve egzoz üzerine mini katalizörlu rekor takıp kullandım. Pek sorun çıkmadı ancak yıkamaya sokunca tuhaflasmaya başladı. Olacak gibi değil ama gerçek. Ne için yaptığını çözemedim. Bu sefer katalizör içine susturucu boru taktırdım. Egzoz üzerinde oksijen sensörü ecudan iptal ettirdim. Araba saat gibi oldu yokuşta daha rahat oldu ayrıca egzoz sesi muhteşem oldu. Şimdilik herhangi bir sorun çıkmadı. Bu şekilde yapıp ilerleyen zamanlarda sorun yaşayan var mı acaba? Satacağım zaman mecburen sıfırdan katalitik konvertör taktırıp başa döneceğim kimsenin arkamdan beddua küfürünü yemek istemiyorum.
Öncelikle geçmiş olsun... Canına okumuşmbir taksi çıkmasına denk gelmişssiniz bunun sonucunu da çekiyorsunuz. Çıkma katalizörle halledebilirdiniz. Yaptığınız bu işlemin pek zararı olacağını sanmıyorum çünkü katalizör sonrası o2 sensörü emisyon kontrolü ağırlıklı . Manifold çıkışındaki asıl yakıt değerini ayarlayan sensör. Basit bir obd2 cihazıyla bakarsınız o2 sensörünün verisinin sabit olmasını beklerim. Çıkma katalizör taktırıp sorunu çözmeniz daha iyi olacaktır.