Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

< Stop motor Sarsıntı / titreme >

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda H.SAHİN tarafından 3 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Bu olaya genelde "ters çalışma" derler, aynı şey benzinli araçlar içinde geçerlidir ve genelde yakıtın kalitesizliğinden kaynaklanır...

2. himmetce

himmetce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MERHABA ARKADAŞLAR 2000 MODEL YUMURTA KASA ACCENT LPG Lİ ENJEKSİYONLU. ARKADAŞLAR SON 2 HAFTADIR ARACIMDA DURURKEN YADA HAREKET HALİNDEYKEN STOP ETME VE ÇALIŞMAMA SORUNUM VAR BUJİ BUJİ KABLOLARI KRANK SENSÖRÜ ARIZALI DEDİLER DEĞİŞTİRDİM ANCAK YİNE YAPIYOR.ENJEKTÖRLERİN KLİPSLERİNİ ÇIKARTIP OKSİTLERİNİ TEMİZLEDİM ÇALIŞTI ANCAK YİNE YAPTI.BU GÜN BİRKAÇ KEZ STOP ETTİ YİNE BAĞLANTI YERLERİNİ AÇTIM KAPADIM (ENJEKTÖR,SENSÖR V.B.) ÇALIŞTIRDIM.EN SON AKŞAMLEYİN EVE DÖNÜŞTE STOP ETTİ BİR DAHA ÇAIŞTIRAMADIM.ARIZAYI ELEKTRONİKÇİLER BEYNE CİHAZ TAKIP OKUTARAK SİLDİRİNCE ÇALIŞIYOR ANCAK YENE YAPMASI BİR KAÇ SAATİ GEÇMİYOR.AKŞAMDAN BU YANA BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPIYORUM.YARIN SERVİSE GİDECEĞİM SİZCE ARIZANIN SEBEBİ NE OLABİLİR? SELAMLAR

3. Misafir

Misafir Guest

Lütfen küçük harf....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Misafir

Misafir Guest

Silindiği halde aynı şeyi yapması demek arızanın devam ettiği anlamına gelir, sildirmek çözüm değil, arızayı iyice okumak gerekiyor.

5. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Stop etme esnasında havayı açıp/kapatan valfın (olarak tabir ediyorlar) tam olarak kapanmamasından ve motora hava girişinin devam ettiğinde ilgili sıkıntı olabileceği.
    ilgili valfın tam kapanmamasıda zamanlabirazda olsa turbodan hava ile gelen yağın tortulaşmasındanbu parçanın tutukluk yapması.

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    "havayı açıp/kapatan valfın (olarak tabir ediyorlar)" bu hava debimetresimi oluyor acaba, bazen bendede oluyor bu durum, aşırı sarsıntılı stop ediyor, söküp temizlesek düzelirmi acaba?

7. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:

Denemek gerekir.

Çok nadir oluyor fakat hafta sonu çıkarıp tekrar bakacağım.

8. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Yaklaşık 1 yıl önce serviste 1 ve 2. resimde bulunan küçük daire içine aldığm yerde uzun yola çıktığımda az miktarda yağ damlaması üzerine intercooler radyatörü ve boruların yağlanmadan dolayı temizlik işlemi yapılmıştı.

Geçen hafta içinde aracın sarsıntılı stop etmesi ile ilgili servis ustasıyla sohbet esanasında stop valfının tam kapanmadığında olabileceği belirtmiştir...

Denemekte fayda var dedim ve bugün stop valfını kontrol ettiğimde yine yağlanma olduğunu tespit ettim ve temizlik işlemini yaptım..

Parçaları çıkarmadan önce 1 ve 2. Resimde bulunan küçük daire içinde bulan yayın bulunduğu bölgeyi el/göz yordamı ile kontrol ederek yağlanmayı tespit edebilirsiniz.

Düzenleyen : H.SAHİN

9. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi eline sağlık, ama tam anlamadım 2.resimde görünen kelebeğin olduğu yerimi temizlicez?

10. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Evet kelebeğin olduğu yer yağlanma yapmakta orayı temizliyoruz..

Bu Sayfayı Paylaş