Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex yakıt tartışması - 2

'Starex Forum - Club' forumunda starexci tarafından 21 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar Mehmet bey.
    Bir süredir "giremiyordum". Daha doğrusu aracım satmaya çalışırken girip birşeyler yazmak pekde etik gelmiyordu.Neyse artık kısmetse buradayım.

Adana'da araba fuarı var. Dün gittim. Adana'da 38.500'den pazarlığa açtılar. Ama dediğin gibi 38.000'e verecekler. Çok yanlış bir uygulama. Zira araba daha çıkalı 2 ay olmadan 100YTL bile indirmek, yeni alıcıların "acaba biraz daha düşermi" endişesine kapılıp alımları durdurmasına neden olur. Zaten ekonomi dikiş ipliği üzerinde...

2. Misafir

Misafir Guest

Aracımı satıyorum diye foruma küsmek gibi algıladım doğrumudur Tolga Bey?
    Aracımla takas teklifinde bulunduğum Crdi 140 lık Starexler fiyatları baya uçtular ama ileride değerlendireceğim.H1 i almak şimdilik hayal.

3. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hasan bey iyiakşamlar.
    Ben küstüm demedim ki, "etik" bulmadığımı söyledim. Ailemizde farklı araçlara sahip olduğumuz halde hiçbirisini bu formda herhangi bir konuda örnek dahi vermemişimdir mesela (Ankara fotoğraflarındaki 2008 orjinal kore malı Starex hariç. o bir espiri idi) bu da bana etik gelmez, sattığım aracım için "ben eskiden starex'e binerdim" demek de.

Bu piyasayı anlamış değilim zaten. Starex'in 2006 model panelvanını 12.000'e de gördüm, 17.000'e de (TCİ). CRDİ fiyatları uçuyor doğru, ama satan var mı? bilemem. Crdi yada Tci sonunda çok çok iyi bir tercih yapacaksınız emin olun.H-1'in fiyatı daha iki ay olmadan 1.000YTl düştü. yıl sonuna 25.000'e satmazlarsa..."arabam 500krş yaksın"https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hasan bey aradığınız orjinal space modeli ise, özellikle uzun şaseleri biraz pahalı. Ancak panelvandan minibüse dönüştürülenleri ekonomik olarak karşınıza çıkar. Orjinal minibüslerden farkı, iç aksamdaki kaplamalar ve sert makaslardır. Başka bir fark yok. Mesela (aracımı satarken, araştıra araştıra Türkiye'deki starex sahiplerinin bugün akşam çorbalarına tuz atıp atmadıklarını dahi öğrendimhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif) 2005-2006 model bir panelvanı uzun şase (CRDİ) 17-18 arasında bulabilirsiniz.Ama bu orjinal space olursa bu değer 19.000'den başlar.Piyasa bayağı karışık anlayacağınız.

5. Misafir

Misafir Guest

İyi akşamlar Tolga Bey.Ben yeniyim bu forumda biliyorsunuz.Tabi bende sahibinden.com daki starexleri hergün inceliyorum.Çok değişik fiyatlar var sizin dediğiniz gibi.Yalnız Crdi ler o fiyatlarda biraz alıcı bulmaları zorlaşıyor.Ben en azından o şekilde gördüm.Bazen de ya yazık şu verdikleri fiyatlara diyorum.2004-2005 model araçlara 12-13.000 ytl fiyaf çekenler var.Şaşkınlıkla bakıyorum ve yazık kaça aldı kaça yazmış fiyatını dediğimde oluyor içimden.İnşallah hakettiği yere gelir starexler.Sadece Starex ler için geçerli bir durum değil sanırım bu fiyat düşmesi.Bir arkadaş Elentra almıştı 2004 model sanırım 37.000 ytl ye maletmişti krediyle falan.Şu an değeri ne 17-20.000 ytl en azından ikinci el satışlara göre.Ben ise 20.750 anahtar teslim aracı 2005 te 3 yıl krediyle 23.500 ytl ye mal ettim ve şu anki değeri 16-17.000 ytl arası değişiyor.Buradan biraz da araç alırken pekte lüksüne kaçmamak gerekiyor izlenimi oluşturuyor bende.H1 in fiyatları düşmüş mü bilmiyorum ama bana baya kullanışlı geldi içi.Beliki Starexlere göre iç hacmi küçük olabilir ama kullanışlı ve artıları çok.

6. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    kardeş doğru söylüyorsun her marka ve modelde bu aralar piyasa ölü.kuş serisi hariç tabi...

fakat kredi işini göz önüne alacak olursak......bence aracın peşin satış fiyatından bakarak ettiğimiz zararı bulursak...mesela ben transporteri kredi ile almıştım araç bana toplamda 58,000 ytl ye maloldu ama peşin fiyatı 52,000 ytl idi.ve 40,000 ytl ye sattım...yani 12,000 ytl zarardayım krediyide katarsak 18,000 ytl zarardayım.ettiğim masrafları aksesuarları saymıyorum.

7. Misafir

Misafir Guest

Peki Tolga Bey Space veya multivay olablir.Multivay daha iyi olur ayrıca.Bunların açma kasa olmayanlarında makas olayı minibüşlerdeki gibi dahamı yumuşak.Aslında bir tane vardı Ordu da 2005 şu güzel gece mavisi renginden 2005 modrl ve 17.000 kmde crdi.18.650 ytl yazmıştı sahibi abs siz.(absli daha iyi olur) takas teklfinde bulundum ama sonuç olarak pek bir şey çıkmadı.Bir tane daha var Space o abs li 22.000 ytl fiyat istiyor sahibi gri renkte.Ona da teklifte bulundum ama pekte anlaşamadık sayılır.

8. Misafir

Misafir Guest

Anladım Krediyle aldığınız da ettiğiniz zarar %30 civarında.Benim ettiğim zararda krediyle yine %30;lakin Elentraya bir bakın Zarar %50.Benim aracımıda Vw üretti konu o değil.Accent lerde bu zarar belkide %30 olabilir.Hyundai zarar ediyormu ikinci elde bilemiyorum.Sonata da belki daha fazla ama ben mesela Accent te ise böyle olmadığını düşünüyorum.Peynir ekmek gibi satılıyor Accent ler bence.

Düzenleyen : hans35

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bildiğim kadarı ile multivay ile space arasında yarı açıp panelvan (space) ve tam camlı panelvan (multivay) dışında farklılık bulunmuyor. Zira bu araçlar yarım yada tamcamlı( 5+1 (space) ve 4+1 (multivay) ) olmalarına rağmen iç aksam farklılığı dışında bir fark yok. Makasları panelvanlarla aynı. Ancak sadece minibüslerin makasları daha yumuşak biliyorum.
    bu araçlardaki fiyat farklılıkları genelde klima, ve ABS'den kaynaklanıyor. Klimalı modeller en az1 milyar farklı. ABS olursa daha fazla. Ancak bu araçlarda ABS şart oğlu şarttır. Çok sert lastikler, yüksek yapı, aracı özellikle ıslak zeminde çok zor durumda bırakıyor. Aracı kısa şase bakın derim (sanırım binek almak istiyorsunuz) O zaman daha ekonomik olarak bulabileceksiniz.

10. Misafir

Misafir Guest

Tolga bey ben Hyundai ye geçiş yapacağım böyle giderse.İlginize teşekkürler.Doğru tahminde bulunmuşsunuz kısa şasi tercihim olacak ve o da abs li model.En azından yolcu hava yastığıda var extradan.Zaten 900 kg lık makasla değiştirildi gibi yazılarıda okuyorum satış yapan kişilerin.Parçası ucuz diye biliyorum Starexlerin birde.Tarafsız olmak gerekirse Starex sahiplerinin şikayetlerini dinlediğimde iç mekanın darlığından,arka koltukları yüksek oluşundan(Pencerelerin alçak),zıplatmasından,yakıtından olarak karşıma çıkıyor.Bence hepsi aşılabilir.

Düzenleyen : hans35

11. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bir de panelvan alıp arkaya camlar açtırsak ve koltuk koydursak maliyeti fazla olur mu?Ruhasata sadece abs li araçların arka ların açılabileceğ ve ruhsata işletilebileceği söylendi böyle bir şey varmı acaba.Birde bu vip olayı nasıl?Minibüs ruhsatlı diyor ama vip.Bir sakıncası yokmu böyle geçerse ruhsatta en azından trafik yönünden ? Vip ruhsatlı olursa vergi anormal mi oluyor?

12. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Şimdiden hayırlı olsun diyelim. ancak unutmamanız gerekenleri bir starex hayranı olarak söylemekte fayda var derim. (ben aracıma aşık birisiyim. Yazılarımı okumuşsunuzdur.)
    1- Bu araç alışta ekonomiktir. Bakımları gerçekten ucuzdur. Parçası ekonomiktir. Ama 140hp'de olsa bu araç safkan ticaridir. Ön ve arka takımı basittir. Kolay kolay bozulmaz. Bozulsa da sorun çıkarmaz. Ama makasları yünden de olsa bu araç ticaridir. Aracı kıyaslarken mutlaka segmenti ile kıyaslayın derim. Zira bu aracı alanların çoğu doblo, kangoo almayıp da bu aracı alan kişiler olduklarından birçok şikayetle karşılaşılmaktadır (özellikle tüketim)
    2- Kısa şaselerde tavan yüksekliği düşük. bu nedenle ön ve arkada biraz baş mesafesi dardır. ama iç genişliği birçok araçtan fazladır. Aracın ön koltukarı yüksek yapılı. buda direksiyonu ne kadar yukarı kaldırırsanız kaldırın ön koltuklara inişi binişin zor olmasına neden oluyor. Ayrıca ön ve orta kapı eşiği biraz düşük. Ben orta kapıya kafa atmaktan artık 20 tuğlayı kırabilecek performansa ulaştım. Ancak ön kısmı ve görüş açıları çok çok iyidir. Dreksiyonunda asla ticari araç kullandığınızı hissetmezsiniz. Hem açısı hemde sürüş tarzı çok çok keyiflidir. Arıca uzun ve kısa şaseler arasında tavan yükseklikleri farklıdır. Bu nedenle kısa şaselerde arka koltukların yüksek, yada camların alçak olduğu söylenmektedir.
    3- Ne TCİ'si nede CRDİ'isi çok tüketir (sadece gerektiği kadar)Bendeki araç otm. ve uzun şase TCİ2008 model. bol üç harfli özellikli. Ben şehir içinde 11.5-12.5 arası tüketiyorum. oldukça güçlü ve torkludur. Ama sakin kullanırsanız bile belirli bir değerin altına inemezler. Ben 90'ı geçmediğimde (aslında 80km hızı geçmeyi pek sevmem ama benim aracım 85km'den aşağı hızlarda OTOMATİKMAN https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif3. vitese geçiyor. Ben mecbur 90km hızda gidiyorum) 8.5 litre tüketimi elde ediyorum. Siz bu değeri uzun yolda 7 litre civarında tutabilirsiniz.
    4- kısa şaselerin aks mesafeside kısa. bu nedenle ne yaparsanız yapın biraz zıplarlar. 900kg'lık makaslar minibüslerdeki makaslardır. Ancak bildiğim kadarı ile multivan veya spacelere taklımadı. zira katalog değerlerinde iki araçta da (kısa yada uzun) 1370kg istihap haddi vardır. Ancak kısa şase birazda SUV'a benzemektedir. bu nedenle daha yakışıklı. Ayrıca parketmesi ve kullanımı daha rahat. Ben aracımı dar Adana sokaklarında süre süre uzun yol kaptanı kıvamına geldim.
    5- Aslında satışının zorluğuna da bakmamak lazım. şimdi siz 1998 model en az 180.000km'de, biraz minibüs, azıcık panelvan, klimasız, bir aracı mı, yoksa en az 5 yaş büyük ve klimalı bir aracı mı alırsınız? Emin olun herkes sizin gibi düşünüyor.

13. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben aracımı ilk olarak minibüse çevirmek üzere aldım. Aracımda bu yüzden ABS var. Dediğiniz doğru. Artık kanunen ABS şart koyuyorlar. Ruhsat değişimi + iç aksam değişikliği + makaslarla 3 milyarı bulur (bana 3 ay önce fiyat verdilerdi. Ben 2008'i bekledim. Sonrada biraz sıkışınca satmaya çalıştım. olmadı. Şimdi tekrar bakacağım) Ancak temiz bir panelvan bulmanız gerekli. Ben aracımı sıfır olarak 20.800'e aldım. Ben 3 milyar verirsem bana 24.000'e mal olacak ve bu fiyata fıul bir minibüsüm olacak. Bu şekilde bana cazip gelmişti. Ancak siz mesela 2005 model ikinci el bir minibüs ile panelvan arasında en az 3.000YTL avantajı yakalamanız lazım ki, biraz zor. Bence önceki sahibi en azından minibüse çevirmiş bir seçeneğe bakın. Size sadece iç aksesuarı değiştirmek kalsın. Daha ekonomik olur kanısındayım. Vip ruhsatı diye bir şey yok. Vip aracın ticari tabiri. Genelde minibüs ruhsatlarında projelendirmede araç 10+1 gözüküyor. Kullanıcılar genelde birbirine bakan koltukarı yerleştirip kullanıyorlar araçlarını. Muayene gelince de ilave koltukları takıyorlar. Aracınıza düşük bir vergi ödersiniz ama bunlarında sigortası pahalı. Tercih sizin.

14. Misafir

Misafir Guest

Tolga Bey teşekkürler.Aracınızın 2008 ve otomatik olduğunu bilmiyordum.Tci olduğunu biliyordum ama.Sizin anlattıklarınızdan şu sonuca varıyorum tabi benim anlattıklarımla birlikte.Arkadaş starex alırsak
    1)Crdi olmalı
    2)Abs li olmalı
    3)Uzun şasi Olmalı
    4)Düz vites olmalı(Ben uzun yolda hiç 90 ı geçmem)
    5)2005 ve üstü tercihen 2007 (Cd player + makyaj) olmalı
    6)Az km li olmalı
    Herşeyden önemlisi adam gibi bir Starex olmalı
    Çok teşekkür ediyorum ilginize Tolga Bey.

15. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Rica ederim. Sizinde belirttiğiniz gibi ABS şart. Düz vites KESİNLİKLE olmalı (Tamam konforlu, sessiz, rahat. Ama "Bu arabada debriyaj yok. Bu arabada debriyaj yok" diye tekrar etmekten arabayı süremiyorum. Birde 65-85 arasında 3. viteste gitmeye inat etmiyor mu?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif)Uzun şase tavan avantajı sağlasa da, 5 metreyi geçen boyu nedeniyle şehir içinde hem daha fazla tükettirir, hemde park sorunu yaşatır. İyigeceler.

16. alusta

alusta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Hey Tolgakmg, kayıptın. Tekrar aramızda olman ne güzel. Bak starex konusu nasıl akıcı hale geldi. Aracının senden ayrılmamasına memnunum. Ancak sıkıntını halledebildin mi bilemiyorum. Starexe yapılanlar beni aracıma iyice yakınlaştırdı. Takıntı haline geldi. Maliyet konusunda bile kendimi rahatlatacak hesaplar yapıyor, fazla zararım yok deyip rahatlıyorum. Örnek starexi 27500 ytl aldım. dolar 1.45 idi. Eder sana 18965 dolar. Bu güne çevirelim, yaklaşık 23000ytl ediyor. Böyle bakınca iyi oluyor.
    Şaka bir yana 10 kişi binip seyahatlar yaptıkca starexin kıymetini anlıyoruz. H-1 konusuna gelince, sevmiyorum, sebep rekabet, starexi aradan çıkartıyor ya işte ondan.
    Bu fırsattan faydalanıp starex alacaklar pişman olmayacaklardır. Fakat kusur aramak niyetinde olnlara mükemmeli de verseniz memnun edemezsiniz.
    Selamlar.

17. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    şu an eralarda bi durgunluk var.nedeni ise herkesin krediyle araba alması.kimse 2,elin yüzüne bakmıyor.ama dikkatinizi çekmiştir pazarda en çok satılan arabalar 10,000 ytl ve altında fiyata sahip araçlar bunların içinde 95-2000 accent,kuş serisi,broadway v.s.....

her araç şu anda 2,elde mutlaka zarar ediyor.eski yıllardaki gibi sıfır aldığın aracı 1 sene sonunda %50 karla satmak imkansızlaştı.herkes sıfır araca yüklendi,parası olan olmayan kredi çekti....

18. ömürhan

ömürhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba
    2005 crdi kullanıyorum
    17" celık jant ve performan lastıgı taktırdım gayet memnunum fakat 55 lt motorın -ıle 700 km gormuyor 670 lerde lamba yakıyor bunu dahada yukseltme sansım varmı bır ıkıncı sorum aracın zıplaması makas sıstemı nasıl yumusatılır sızden fıkır almöak ısterım tesekkurler

19. ömürhan

ömürhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar
    2005 model crdi kısa şase 5+1 kullanıyorum 140 bg lık 2500 cc nın verdıgı haz ve enerjı hakıkaten ınsanda tarıfı mumkun olmayan duygular yasatıyor.helekı kalkıs ve uzun yoldakı rahatlıgı tartısılmaz bır konfor.ben aracımı alma asamasında degerlendırken guc ve zındelıge baktım.ıyıkı almısım hem aılem hem ben cok memnunuz.genel olarak seyehatlerımde kullanıyorum aracımı cunku bırazda hızı sevdıgım ıcın guvenlık ve guc arıyorum.yanılz aklıma takılan bır olay var kocaelınde bır pompa ustası pompa ayarı ve kucuk bır aksesuarla yakıtını 157 ykr ye dusuruyormus bu konuda bılgıız varmı.ıyı seyırler hoscakalın

20. alusta

alusta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Merhaba Ömürhan, sorularının tamamına cevap bulabileceğin bir forumdasın. Arama yaparak ulaşacağın bilgilerin tatmin edici olacağına eminim. Kolay gelsin.

Bu Sayfayı Paylaş