Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex yakıt tartışması - 2

'Starex Forum - Club' forumunda starexci tarafından 21 Ocak 2008 tarihinde açılan konu

1. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyiakşamlar.

Starex TCİ versiyonu 2476cc hacmindedir ve 100hp'dir. Starex CRDİ versiyonu 2497cc hacmindedir ve 140HP'dir. Sanırım ruhsatınızda yazan 140hp bilgisi yanlış. Çünkü genelde motor hacminde pek fazla hata olmuyor. en sabit yolu, motor kaputunuzu açın. Yağ çubuğunuz sağ alt köşede, üst taraftaki intercoller'in altında ise motorunuz 100hp TCİ'dir. Yağ çubuğunuz solda ise CRDİ'dir. TCİ versiyonunun 140hp olanı maalesef yoktur.

2. karakurt99

karakurt99 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın tolga bey size çok teşekkür ederim öncelikle werdiğiniz bilgiler için.size bişi daha soracam.peki crdi olmayıpta 140 hp olan warmı bide araba.com sitesinde starex sayfasında tci 105 hp 110hp 130hp vb. bunlar nasıl oluyor bilginiz warsa bizide bilgilendirirseniz çok memnun olurum.çünkü bu durumda ben bunu alırken aldatılmış oldum.yanlız uzun yolda denemesini yaptım 90 hızla 7.6 lt yakıyor.bu konular hakkında beni bilgilendirirseniz sizden çok memnun olurum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

3. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Rica ederim. Starex'in TCİ 140 HP yoktur ve 85hp 100hp ve 140hp dışında motor seçeneği Türkiye'de satılmamıştır. Maalesef sizi yanılmışlar. Aracınızın tüketimi 100hp tci'ler içinfabrika verisi 7.8 litredir. Ancak bu değer yarı taşıma kapasitesinde (700kg) elde edilen değerdir. Normal şartlarda yüksüz bu değerleri yakalamak mümkündür (ben otomatik olanı ile 8.5'i yakalayabiliyorum) Ancak lastik ölçülerinizi öğrenebilir miyiz?

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tuncay bey teşekkür ederim de "bilgelik" lütfunu hakedecek kadar bir şey yapmıyorum. burada herkes gibi bende birkaç kelimeyi paylaşıyorum.
    Starex ile ilgili her konuda bildiğim varsa, buradaki tüm starex dostları gibi tabiki paylaşırım(z).

5. Misafir

Misafir Guest

yeni h1 yani starex lerde otomatik vites yokmus bu nasil is yahu anlamadim bu zamanda adam ikisinide getirir varmi boyle birsey hayal kirikligi yazikhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sanırım getirirler. Starex 1997'de piayasaya sürüldü, ama otomatiği neredeyse 2003'ü buluyor.

Ama benim şaşırdığım büyüyen dış boyutlarına rağmen iç hacminin daha küçülmesi.

7. AKTOLGA

AKTOLGA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MERHABA ARKADAŞLAR STAREX MİNİBÜS ALACAĞIM. 100 HP OLANLAR 90 KM SABİT HIZLA 5. VİTES UZUN YOLDA NE KADAR YAKIYOR KM BAŞINA ? TEŞEKKÜRLER.

8. karakurt99

karakurt99 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ii akşamlar tolga bey werdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim benden lastik ölçülerini istemiştin sana yazıyorum 205/70 R 15 c ölçüler işte bunlar... değerlendirmenizi yaparsınız:)

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İyiakşamlar.
    Rica ederim. Bu araca takılan geniş lastiklerde jant çapı büyük yada küçük takıldığında ölçüm hatasına neden oluyor. Bu nedenle sormak istedim. Sizinkinde bir sorun yok. Sizin ve bizlerin tarafından ortaya koyulduğu gibi, bu araçlar çok değil gerekitği kadar yakıyor.

10. karakurt99

karakurt99 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <TABLE ="this.='#f1f4f5'" ="this.='#FFFFFF'" cellSpacing=1 cellPadding=1 width="100%" =#ffffff>

<TD width=75 rowSpan=2>
    [​IMG] Hyundai Starex TCİ AC
    <TD noWrap>
    <DIV align=right>14.750 YTL

<TD width="95%" colSpan=2>Yılı: 2003, KM: 80000, Motor gücü: 136 BG (100 KW), Renk: Bej
    Silindir hacmi: 2500 cm³, Yakıt Tipi: Dizel, Vites: Düz Vites
    Yer: 6510 Emek, İL: Ankara tolga bey bunu ben araba com dan kopyaladım bu farklı bg gücü nasıl oluyor bunun böle çok çeşitleri çıkıyor bunları ban açıklarsNIZ MEMNUN OLURUM...

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İyigeceler.
    1kw=1.36Hp'ye eşittir. Birçok internet servisinde eğer aracınızın HP gücünü biliyorsanız, Hp hanesine yazarsınız, KW değeri otomatik olarak hesaplanır, Kw değerine yazarsanız Hp olarak hersaplanır.Siz Kw değeri yerine Hp değerini yazarsanız, bu tür sorunlarla karşılaşılmaktadır.

12. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bazen internette 115hp olan versiyonlarını görürsünüz. Bu da genelde 85hp olan değerin KW hanesine yazılmasından kaynaklanıyor.

13. secondmate

secondmate Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2003 ara starex kısa şasi istanbul antalya pendik yalova üzerinde 700 km 55 lt yük yok hususi kullanım şahsi eşyalar starex ikinci eli berbat insanların elinde patladı.bakım tutumu gücü iyi parça ucuz ama fabrikanın yapacağı modifikasyonu cebimizden yapıyoruz hususi kullananların makasları yumuşak olanla değiştirmesi gerekiyor.kar lastiği takınca arkada
    ağırlık olmazsa patinaja kalıyor.enjektörleri küçültünce yakıt tüketimi düşüyor.ford kadar dayanıklı bir araba değil servisi iyi değil satış sonrası
    hyundai bayileri yeni araba alacaksanız yüzünüze bile bakmıyor.h1 çıkmış
    hususi kullanımı yok gene makaslı o arabayı yolda tutana şaşarım.ellerinde
    binlerce mühendis var adamlar amartisörlü makassız sistem yapmayı düşünmüyorlar.ben aldım elimde patladı arabamıda 12.5 milyara satmakda
    işime gelmiyor ben alırken iyi düşünün yedek parça servis dayanıklılık zatençok iyi olsa insanlar satmak için uğraşmaz.fiat brava 2003 yılında 12.5 milyara sattım 45000 km de şu an gene 12.5 biz boşuna para ödemişiz.

14. Misafir

Misafir Guest

Secondmate çok haklısın sanıyorum aracın 100 Hp(2003 Model).Bu yazılardan anladığım 100 Hp Starex i olanlar biraz da olsa kızıyorlar.Sonuçta yapacak bir şey yok sanırım;lakin şu sıralarda 100 Hp lere çok ucuz fiyatlara satılıyor.Yani bu fiyatlara binek araçlar alınıyor ve bundan pahalı.Starex in hakettiği yer aslında bu olmamalı.Bu arada da 140 Hp lerde de ben pek kıpırdama göremiyorum.En azından 2005 Model 140 Space i 20 ve 22.000 Ytl den 4-5 aydır satamayanlar var sanırım Sahibinden:com da.Ne zamandır Takip ediyorum Starexleri.Belki bende bir Starex alırım diye.Hele zaten çoğu araçta ikinci el durma noktasına gelmişken en iyi yol ya satmamak ya da takas etmek gibi geliyor bana.Forumda ki çoğu arkadaşlarında görüşleri satmamak ve binmek.Bence çok acil bir şeyiniz yoksa binin Starexinize.Çünkü gerçekten güzel araç.

Düzenleyen : hans35

15. alusta

alusta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Merhaba secondmate, Epey bir aradan sonra STAREX forumunda yaprak kıpırdattın. Starex kurbanı mı desem, ya da şanslı starexci mi desem. Biraz gergin girdin foruma. Sakin ol. Elindeki araç kesinlikle kötü bir araç değil. Kötü şöhreti, hyundai-assan tarafından bile bile yayıldı kanaatindeyim. Servislerdeki cahil kişilerin menfi söylentilere çanak tutması... İşte öyle. 55 lt ile 700 km yol yapmışsın. Daha ne istiyorsun ki? 21 kuruş ile gitmişsin. Gayet iyi bir sonuç. Makas konusu çok tartışıldı. Çözümler var. İlinizdeki ile yaşamaya alışın, mutlu olursunuz. Ya da satın gitsin... H-1 denen makinaya gelince, ümidim, bizden kötü olacak.Selamlar.

16. AKTOLGA

AKTOLGA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MERHABA ARKADAŞLAR HAFTA SONU ANKARA'DAN STAREX CRDİ ALDIM. MİNİBÜS VİP.GELİRKEN DEPOYU FULLEDİM.142 YTL. 560 KM YAPARAK MANİSA'YA GELDİM. ÇEYREK DEPONUN BİRAZ ÜSTÜ KALDI DAHA.ALIRKEN ÇOK YAKAR DEDİLER. İYİKİ ALMIŞIM. DEMEKKİ 200 YKR 'NİN ALTINA İNİYOR.WW POLO CLASİC VARDI 200 YAKIYORDU.UZUN YOL 5. VİTES 90 KM/H. KALDI Kİ 2 TONLUK ARABA. RAMPADA DESEN BANAMISIN DEMİYOR. DONANIMI FİYATI CABASI. DAYIMDA 98 TRANSPORTER VAR . 190 -200 YAKIYOR DİYOR. ARKADAŞTA CONNECT VAR. 220 YAKIYOR DİYOR. STAREX'E ÇAMUR ATIYORLAR. ŞEHİR EFSANESİ OLMUŞ. BEN 19 MİLYARA ALDIM. BİNEK ARABA FİYATINA.

17. Misafir

Misafir Guest

İşte bu kardeşim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifDaha ne istiyorsunuz.Herkes Starex den kaçıyorsa ben neden Starex almaya çalışıyorum bir düşünün.Alırsam 140 Crdi alacağım 2.el çünkü H1 e yetişemem sanırım.Bende aracımla takasa gitmeyi düşünüyorum bakalım ne olacak.

18. excellent32

excellent32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar iyi günler uzun zamandır bende takılamıyodum.
    geçen gün bizim memleketede bi h1 geldi tesadüfen benimarabanın yanuna koymuşlar biraz inceledimde benim pek hoşuma gitmedi arkadaşın dediği gibi makaslı oluşu bizimkilerden dar ve ufak oluşu sanki eski modeller daha heybetli ve gösterişli duruyo ama sanırım fiyatı uygun.baktığım model city van türü bişeydi

19. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Herkese iyiakşamlar.
    Alparslan bey öncelikle hoşgeldiniz. Aracınızla kazasız sürüşler dilerim. 55 litre ile 700km yapmanız normal. Zira 80litre ile (rakiplerindeki gibi) bu değer en az 1000km civarında olacaktı. Bizleri yanıltan en önemli nokta, bu aracın deposunun küçük oluşudur. İkinci eli berbat değil, berbat ötesi. Bunun tek nedeni (daha öncede belirttim) Hyundai'nin umarsız davranışlarıdır. Makas konusunda ise, bu araç 1370kg taşıyabilmesi ve bu yükü arka aksa eşit dağıtabilmesi için amortisöz sistemi de koysanız aynı sertliği elde edecektiniz (1000kg istihap haddi olan bir araca 2000kg yük konulması detayını es geçiyorum) Minibüs makasları ile çözüm bulunmakta. Ancak panelvan araçların Safkan Ticari olmaları bu makas yapısını zorunlu kılıyor. enjektör küçültmeye yada mazot pompası kısılmasından yana değilim. Zira bu ileride (fakir karışımlar altında çalışan ağır hizmet araçları, yüksek hararete bağlı kapak çatlatma sorunları yaşamaktadır) büyük problemler açmakta. Bunun yerine uzun yolda daha az yakabilmek için (ali beyin kulakları çınlasınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif) TCilere (eğer yük taşımayacaksanız) 3.65 diferansiyeli ve 195/80/14 veya 195/75/15 lastikleri öneririm. Zira hem kaygan zeminde patinajınız azalır, hemde gerek uzun yolda gerekse şehir içinde en az 1 litre/100km tasarruf edersiniz. Aracın ticari başarısı konusunda size katılıyorum. Maalesef 2004 senesinde 500 milyon indirmedikleri ve 29900YTL ye sattıkları aracı, ikinci elde şimdi 12.500-13.000 arasında bulmak mümkün. Yakın zamanda aracımı satışa çıkardım ve 2008 model full aracıma 17.000 bile vermediler. (veren de geri caydı ) Aşağısını denemediler. Bende satmaktan vazgeçtim. Zaten bir daha Rusyadan ötesineAzarbeycandan yukarısına yanaşmayacağım.

Ali bey iyiakşamlar. Sizinde dediğiniz gibi Starex kesinlikle kötü bir araç değil. Ama Hyundai firması için aynı fikirdemiyim? bilemem.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifH-1 iyi araçtır, güzel araçtır. Ama daha yılbaşında 21-22.000YTL fiyat verdikleri era, 2 ay geçmeden 19.000'e düştü. H-1 içinde aynını yaparlarsa..... sonu starex'den kötü olur.

Tolga bey hayırlı olsun. CRDİ alanlar aracı nüfusa geçiyor. ancak aracınızın modeli nedir?

Yeni H-1 modelinin içi starexlere göre hem kısa hem dar. Eski versiyonlar 5.4m3 olmasına karşın yenisi 5.2m3. Bunda dışının sadece çamurlukformundan dolayı büyüdüğünü gösteriyor. Henüz test etmedim. Düşünmüyorum da (araç bana fazla geldiğinden. Başka bir nedenden değil) Zira bana 100hp bile çok fazla geliyor. 170hp alsam, herhalde 70-80 tanesini damızlık olarak haraya verirdim.

20. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    nerdesin tolga hocam sen....

bu arada ilk çıktığı gün 39 bin küsür dedikleri h-1 camlıvan dün 38,000 ytl ye çekildi.belki dahada ucuza alınır.hyundaı sitesini güncellemiş.

Bu Sayfayı Paylaş