Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex ön hoparlör ve tweeter

'Starex Forum - Club' forumunda ElektroNet tarafından 19 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Abicim kontağın altına doğru alt bölüm plastiğin hemen bitim yerinde 5 kuruş büyüklüğünde plastik tıpa göreceksin hafifçe tırnağınla zorla çıkar altında vida var.
    Saati sökmek zor değil alt kısmındaki boşluk var oradan şu kaydırmaz bez kılıklı madde varsa onla tut hafif kenarı çıkar sök saati soketini boşa al altında vida.
    Hoparlör çapı herhalde 13cm idi.
    Ben Pioneer takım aldım içinden 2 hoparlör 2 tanede tweeter çıktı ve cuk oturdu yerlerine.

Kalorifer teli benide çok tedirgin etmişti ama inan çok kolay zorluğu biraz döşemelere ters yatıyorsun falan o bakımdan.
    Teli görürsün o alttaki 2 vidanın tuttuğu kapağı sökünce eğil bak emin olamazsan socak soğuk düğmesini çevir diğer elinle zaten ben buradayım der sana.
    Onun dışını tutan geçmeli bir saç parçası var zaten tek tarafı ele gelir yani sökmek için kulağı var onu attır yerinden tel boşa çıkar orta kısmınıda çentiğine denkgetir ve çıkart daha önce mobilet gaz veya fren teli söküp taktıysan mantık aynı zorlanmazsın.
    El feneri veya bir aydınlatma ile çok daha kolay olur.
    Gözünde büyütme o kadar da zor değil gözünde büyütürsen o iş DAĞ olur karşında bırak o korksun senden :D
    Keşke yaparken videoya alsaydım şimdi çok işinize yarardı.
    İşin bittikten sonra kalorifer telini takmayı unutma ben unutmuşum beyşehire giderken piştik resmen sonra yol kenarına çekip takmıştım teli yerine :D
    Kolay gelsin.

2. StarexciSV

StarexciSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Arif Kiraz
    Ali abicim gerçekten çok sağolasın yarın yapıcam inşşallah ,olayı çözdüm :D Bi de hani şu konsola ahşap kaplama yapıyolar ya hani svx lere onları nerde yaptırabilirim,döşemeciler yapar mı ne kadara yapar?Bi de tweeter nereye cuk oturdu?

3. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Kaplamayı kim yapar bilmem ama eskiden otobüs kamyon direksiyonlarına aseton ile kapladıklarını biliyorum sanayilerde sormak lazım yapan vardır. Tweeterlar göğüs üst kısmında cama yakın kenarlarda 2 tane süs tweeter yeri var işte o kapakları sök içine yerleştir süper oluyor. Camdan kırılan ses dalgaları tam kulağa geliyor inceden hafif ama etkili ve lezzetli tiz geliyor o bölümü mutlaka değerlendir emeğin boşa gitmez.
    Gelişmeleri paylaşırsan hatta foto alma imkanın olursa görelim böylece bu zor sanılan işin aslında o kadar da zor olmadığını göstermiş oluruz.
    Kolay gelsin.

StarexciSV bunu beğendi.
  4. StarexciSV

StarexciSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Arif Kiraz
    Saolasın abicim.Peki teyp olarak Pıoneer ne önerirsin? Fiyat:150-200-250...En fazla 300.. Hoparlör tavsiyedini de alayım uygun bişeyler :D

5. StarexciSV

StarexciSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Arif Kiraz
  6. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Teyp konusunda önerim belki size uygun olmayabilir ben genellikle üst donanıma sahip bir cihaz alır ve onu yıllarca kullanan biriyim.
    Starex için aydınlatması beyaz olan animasyonlu bir model aldım ama işin doğrusu önceki cihazımdaki özelliklerin olmadığını gördüm keşke almasaydım da demedim değil ama yerine güzel oldu ve fazla uğraşmadım.
    Hoparlör de tesadüfen gördüm ve aldım 13cm ama modelini şuan bilemiyorum çok istersen kutusunu bulur yazarım modelini.
    Kapılardan öyle aman aman ses beklemem sizde beklemeyin güçlü ses isterseniz hazır kutular var üzerinde 2 oval hoparlör yuvası ve woofer yeri var ben geçen haftalarda böyle bir kutu alıp arka kısımdaki karmaşayı biraz azalttım.

7. StarexciSV

StarexciSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Arif Kiraz
    Abicim sağol.. Teyp bakmaya başlayacağım.. Bilgilerini paylaştığın için teşekkür ediyorum. . .

8. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Bence çok basitlerine kaçmadan biraz iş görecek bir teyp al derim.
    Teyp güzel olursa ileride anfi vs. sistem kurduğunda üzmez.
    Kolay gelsin.

9. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    abi kapı döşemesini nasıl söktün cam düğmesinin olduğu yeri çıkaramadım tüm vidaları söktüm

galaxy mini2 ile gönderildi

10. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kapi döşeme si komple sokuluyor ora ayri cikmaz

11. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    ben onu zorla çıkardım döşemeyide çıkardım hemen geri taktım

12. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Kapıların siyah döşemelerinin en alt orta kısmına bak orada çentik var.
    O çentikten kavrayacak bişey veya tornavita ile asıl veya kaba olacak ama kanırt :) sonra kenarları dolaşarak segmanları attır.
    Çok aşırı sert değil ama çokta yavaş değil kıvamında tek hamlede asılırsan segmanları kırmadan alırsın.
    Bu işe başlamadan camı komple indir sonrasından plastik ve üst kolçak kısımları komple çıkacak.
    Son çıkacak kısım ayna tarafı bu yüzden camı indir yön ver komple çıkart.
    Plastik kısım ve üst döşemedeki tüm vidaları sökeceksin zaten söktüğünü yazmışsın yine unuttuğun varmı kontrol et.

13. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    anladım abi teşekkür ederim hoparlörden bas vurdukça patlak gibi sesler geliyo ona bakıcaktım 2sindende ama arabada yüksek sesle müzik dinlenmedi patlak değil diye düşünüyorum
    - teybi ve hoparlörü değiştirmek istiyorm ama bizim kamyoneti işte kullandığımız için bizden fazla şöför sürüyo kararsızım hiç değiştiresim yok

14. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Hoparlör göbeklerine toz giriyor ayrıca nemden dolayı kağıt deforme oluyor ve yine göbekleri sürtme yapıyor sebebi bunlardandır.
    Benim taktığım hoparlörlerden takarsan daha uzun ömürlü olur kağıt değil kapılar için daha uygun.

15. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    evet toz hiç aklıma gelmemişti zaten içindeki naylon hafif ayrılmıştı içi çok tozluydu bu hafta acıp içine hava tutarım

16. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    hoparlörü söküp hava tuttum başka hoparlör denedim yine aynı sorun vardı sorun teypde

17. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Olabilir bizler buradan sadece senin tarifine göre anlamaya çalışıyoruz orada olup sesi duysak elbette daha net anlaşılır ama tarifinden ilk akla gelen hoparlör sorunu. Mademki hoparlörü söktün başka bir teyp ile dene o zaman emin olursun daha olmadı teyp üzerinden basları kıs ortaya al veya sil baştan ses sistemi yapalım :)

Edit;
    Daha önce hoparlörleri sormuştun sanırım şimdi netten baktım resmini ekleyim.
    Pioneer TS-G132CI 13 cm

18. StarexciSV

StarexciSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Arif Kiraz
    Ali hocam o hoparlörlerin ikisi aynı model değil galiba? Bide benim starex çalışınca motoru çok hırlama yapıyor,titriyor.İçerden çok duyulmuyo ama dşardan çok böyle traktör gibi, o kadar yüksek ses değil ama ona benziyor.Bu sizde de varmı .Nası giderilir bu ses?

19. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Hocam hoparlörler aynısı içinde kapak çıkıyor birinde takılı diğerinde takılmamış zaten kapaklarını biz kullanmıyoruz kapılarda.
    Tweeterlar resimdeki gibi haricen biryere takılabilir veya içinde bir aparatı var gömülü takılabilir ama starexlerde ön cam kenarlarındaki yerlere tabiri caizse cuk oturuyor.
    Tweeter üzerindeki yatay koruma pastiğinin geleceği yerlere yankeski ile 2 çentik açıp yârine takıyorsun. Hızlı yapıştırıcı ile işlem tamam oluyor.

Motor sesi diğer baktığım starexlerde banada çok gelmişti ama sebebini bilmiyorum diğerleri TCI motordu belki ondandır benim araç onlardan daha doğrusu görüp baktığım araçlardan daha sessiz gibi ama benim şimdiye kadar bindiğim diğer araçlardan daha çok sesli.
    Sanırım motor hacmi büyük ondandır birde sabahları soğukken 1 vites sokakta ağır ağır giderken motor sesinden çok rüzgar gürültüsü gibi ses yapıyor galiba turbonun sesi ve intercooler sesi birleşince senfoni oluşuyor :)

Bunların haricinde bir ses varsa yani mekanik vs. sesler bilemiyorum ama tam anlatırsan eski starex ustaları bilirler ben daha çok yeni sayılırım.

20. StarexciSV

StarexciSV Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Arif Kiraz
    Evet anlattığınız gibi mekanik sanmıyorum.. Teşekkürler ali hocam..

Bu Sayfayı Paylaş