Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Minibüs

'Starex Forum - Club' forumunda Beemer tarafından 9 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Starex değeri yeterince bilinmeyen bir model ama bilen biliyor işte sizin gibi kullananlar herşeyi anlatıyor.

2. Sukara

Sukara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kısa Starex TCI ile normal şasi TCI arasında ağırlık olarak kaç kg fark vardır? Kısa TCI yakıt karşılaştırması yapılırsa, daha hafif olması nedeniylenormal şasili hemcinsine göre daha az yakması gerekmiyor mu? Kullandığım kısa şasili Starex'den gayet memnunum. Özellikle şehir içinde, normal bir binek araç kıvraklığına ve park kolaylığına sahip.

3. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kısa olanını tam bilmiyorum ama tahminde bulunursam uzunu ile arasında 200 kg gibi bir fark olabilir yakıt olarak kısa biraz daha az yakabilir ama sonuçta ikisinde de 2500cc motor var ve bu motoru binek bir araca bile koysanız yakıtı yine 2500 cc olarak aşağı yukarı aynı olacaktır yani 200kg lık fark olsa bile pek bir oynama olmaz ama tcı olduğu için 100 hp 2.5 motor kısa kasayı daha rahat taşır yakıtı çok az farkedebilir.

4. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selamlar,

Arka makaslara baktım 4 kat makas var.Ve araç boşken yol tutuşu negatif etkiliyor.Bir süre sonra bir katını aldıracağım.

BMW M5 jantları muhteşem durur.Ama ben normal 520 jantına da razıyım:)

Servis işine başladığımdan beri 3406 KM yol yapmışım şehir içerisinde ve 940 TL yakıt tüketmişim küçük bir hesapla .275 Krş yakıt tüketmişim depoda biraz daha yakıt vardı bu hesabı yapmadan önce...
    Kısa şasi TCİ'de belki çok az yakıt fark edebilir.Beyler yakıt tüketiminde her şey aracı kullanan arkadaşa bağlı.

5. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O dört makastan birini aldırak veyayerine hepsini daha ince olanlarıyla değiştirme seçeneğinde var tercih senin her ikisi de eskiye oranla daha iyi sonuçlar veriyor.Ayrıca jant konusunda 16" takmanı tavsiye ederim üstü konforu bozar yakıt değerleri de tcı motora göre çok çok iyi demekki tcı ler de istendiğinde çok değil az yakabiliyormuş bu arada şehir dışı değil mi bu rakamlar?
    Düzenleyen : Davtor

6. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şu an üzerindeki jantlar 15''. 5.20 jantları da sanırım 16'' üstü zaten motoru zorlar.
    Yakıt değerlerim şehir içi.....

7. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    15" olduğunu biliyorum o yüzden en fazla 1" büyütülmeli bu tip araçlarda daha fazlası kötü sonuçlar çıkarabiliyor h-1 olsaydı 17" gider derdim çünkü onda orjinali 16" ama 520 16" olması lazım çok kullandım ama hiç dikkat etmedim sen güzel bir 16" le arabayı şahlandırırsın bu arada ben verdiğin değerleri ş.dışı olarak anladım çünkü bu değerler ş.içine göre çok az hemde servis işi sürekli dur kalk yaptığın halde ş.içinde bu rakamı yakıyorsan bu araca çok yakıyor diyenin cahilden başka birşey değildir yani düşün birçok 1.6 benzinlinin yakıtından daha ekonomik bir bir yakıt ile koskoca aracı taşıyorsun artık bu değerlerden sonra bi kişiden daha çok yakıyor lafı duymayayım.

8. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İşin sırrı gaz pedalında ve devir saatinde......Starex'deturbo 1500devirden sonra performansını gösteriyorbunu göz önüne alarak uygun viteste 2000-2500 devir arasında kullanılırsa ve agresif kullanımdan kaçılırsa bu değerler yakalanıyor.
    Şehir içi için bence de çok iyi...Şehir dışında ise 90 KM sabit hızla İzmir'den Aydın'a 50 TL ye gidip geldim....(birde Aydın'da sağa sola gidildi hepsi içinde bu tüketimin.)
    Tabii aracın bakımlarının zamanında yapılmış olması çok önemli...

9. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet herşey sağ ayağımızda başlar vebiter,vites değişimleri bakımı vs bunlarda söylediğin gibi çok önemli,belirleyici konular ş.içi dediğinde şahsen ben çok şşırdım nitekim ben o rfakamları ş. dışı olarak algıladım ve benim crdi starex ile ş.içi o rakamları ancak normal kullanımda görüyorum ama geneldepek göremiyorum max300krş civarı oluyorgerçi söylediğimiz gibi suç arabada değil suç bende ışıklarda kalkışımı göreceksin sanki 0-100 deniyorum genelde böyle olunca otomatikman senin tcı crdi den de az yakmış oluyor bu arada sende sabit hız mı var.

10. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hayır,sabit hız yok.Ayağımı sabitledim:)

11. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ayak sabitlemek çok önemli sürekli değişken bir gaz pedalı-ayak ilişkiniz varsa yakıt artıyor.

12. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bilirsiniz dolmuşcular ara gaz yapar hep...Allahtan Tci'de bu olmuyor.İstesenizde yapamıyorsunuz....

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Şaşırtıcı Ama O Aragaz Olayı Olmuyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Neden Peki ?

14. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bazı motorlarda olmuyor.Örneğin Mercedes Atego ve Axorlar'da olmuyor.Genelde üretim yılı ve teknolojisi eski dizellerde oluyor.Daha yakın dönemlere ait dizellerde olmuyor.Peugeot j-9/ Magirus'lerde iyi oluyor....
    Ama gereksiz bir şey ekstra yakıt sarfiyatından başka bir şey değil....

15. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Katılıyorum sanırım motor teknolojisi önemli.

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    motorla ne alakası var anlamadım, bildiğim kadarıyla şanzımanla alakalı, eski şanzımanlarda vitesin geçmesi için boşa alınca bir de gaz vermek gerekiyordu. bahsettiğiniz bu aragaz mı?

17. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kara şanzıman diye tabir edilen düz dişli şanzımanlı araçlardavitesin geçebilmesi için yapılıyordu.Artık günümüzde böyle şanzımanlar üretilmiyor ama özellikle minibüs-kamyon şoförleri bu hareketi yapar.Kulağa da hoş gelir aslında....Ama bahsettiğim öbür ara gaz sadece motordan gelen sesi dinlemek için yapılanı.....
    Düzenleyen : Beemer

18. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet ben de bu şekilde biliyorum.

19. Sukara

Sukara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Binek araçların bagaj kısmına bisiklet taşıyabilmek için takılan aparatlardan Starex'lere uygun olanı var mı? Var ise nereden temin edebilirim?

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hayır O Araç Daha Rahat Yesin Diye Yapılan Bir Hareket..Zaten Kamyonların Magirüs Minibüslerin Falan Vitesleri Çok Rahat Geçer Sadece..O Kavramayı Motorun Daha Rahat Yemesi İçin Yapılan Bir Harekettir ....Ama Şu Anda Sadece Alışagelmiş Bir DUrum Olarak Kaldı...

Bu Sayfayı Paylaş