Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

starex güncel yakıt tüketimi

'Starex Forum - Club' forumunda starex2004 tarafından 4 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. dolphen

dolphen Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha bugün sordum 1 depo 220 tl doluyor ş.içi 450 km yapıyor övmeyin arkadaşlar kendiniz yandınız bari başkasını yakmayın :)

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ne Demek Şimdi Bu ? 3 Sene Sonra Foruma Bu Mesajı Yazmışsınız Direkt..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    mercedes için bir laf vardır*** MERCEDES'E BİNMEYEN BİLEMEZ BİNENDE İNEMEZ** şiz kulakdan dolma bilgiyle kendinizi yanıltıyorsunuz STAREX SAHİPLERİ ne yaktıklarını gayet iyi biliyor şu kadar bu kadar değil aynı şey defalarca yazıldı YAKIT SARFİYATIAYAK TABANININ ALTINDA GİZLİ starex e otomobil muamelesi yaparsan ki yapsan hiçde hayır demez 140 bg yerleri kazıyor o zaman 220 tl ile 350 km de yaparsın ....***STAREX VERİLEN HER KURUŞU HAK EDİYOR***
    ama siz sakın almayın........

4. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Normal kullanırsanız o kadar çok yaktıramazsınız... İşim gereği şehir içi kullanıyorum ve çok dur kalk yapıyorum.Ona rağmen 300 TL mazot ile (Euro dizel 3.66TL /BP) 800 Km yapmışım.Siz kendinizde hesaplayabilirsiniz...
    Ancak yukarıda arkadaşlar bazı hususlara değinmişler.Bu araçlar otomobil değil.Otomobil gibi kullanmayın.Bazen ben 90 KM yada 100 Km gibi otobanda sabit hızla giderken başka bir starex yanımdan 140-150 km gibi geçip gidiyor.Haliyle o aracında o an için az yakmasını bekleyemezsin.
    BizStarex kullanıcıları olarak zaten araçlarımızı satın almadan bu yakıt konusundan oldukça çekimserdik.Sonra baktık ki insanların söyledikleri ile hiç alakası yok.Adam gibi kullanıldığında normal yakıyor...Bu yakıt konusunda olumsuz yorum yapan arkadaşlar ya hiç bu aracı kullanmamış,ya da otomobil gibi kullanmaya çalışmış...
    Bir de Mercedes,VW ile karşılaştıranlar oluyor..Ya yapmayınarkadaşlarkimse adı geçen araçlara kötü demedi diyemezde.Ancak bir fiyat olayı var.Bu gün tam donanımlı bir Starex'i18.000-25.000 aralığında satın alabilirsiniz.Ancak bahsettiğim markalı araçları 40.000-50.000 aralığında satın alabilirsiniz.Bırakında bu kadar fark olsun...Neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var.Bu farkında elbet bazı eksileri olacaktır...
    Herkes istiyorki hem çok güzel bir araca binsin,hem çok az yaksın hemde araç çok ucuz olsun,yedek parça ve serviside çok hesaplı olsun.Varsa o tarz bir araç söyleyinde bizimde haberimiz olsun....

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte Budurhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

6. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Süper olmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok iyi anlatımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

8. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Starex kullanmamış, kullanmış olsa da gaza basmasını bilmeyen adamlar ahkam kesiyorlar. Arabayı aldığım ilk zamanlar sanayiye gitmiştim. Yolun karşısında duran Starex'ten bir adam indi, yanıma geldi, camı indirdim ve sordu
    S: Selamın aleyküm.
    B: Aleyküm selam.
    S: Ben bu arabayla 50 kuruşun altına düşemedim, siz ne kadar yakıyorsunuz?
    B: 100 km'de 10 litre. Yaklaşık 30 kuruş falan. (O zamanki rakamlar öyleydi galiba).
    S: Allah Allah. Nasıl oluyor ya bu iş? Neden benimki çok yakıyor?
    Bunu deyince zaten adamın Starex'i araba gibi kullandığını anladım. Gerçi ilk başlar da biz de öyle kullanmıştık ama sonra düştü yakıt.
    B: 1500-2000 devir arasında sakin kullanımda tüketim düşer. Araba gibi değil büyük araç, hatta otobüs, kamyon gibi kullanmak gerekir dedim. Koskoca Ankara, ondan sonra zaten adamı bir daha görmedim zaten ama dediklerime uyduysa duacım olmuştur sanırım. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. dolphen

dolphen Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

YA ARKADAŞLAR ETMEYİN EYLEMEYİN HANGİ 2000 DEVİR ALLAH AŞKINA SİZ UZUN YOLA ÇIKIPTA 120 DEN AŞAĞI DÜŞMEYEN OLDUMU?BENDE L300 VARDI ONLA BİLE 80-90 LA HİÇ GİTMEDİK,,ALTINIZDAKİ MÜNÜBÜS EN AZ 100 KM YAPACAKSINIZ SİZ BURDA MOTORUN ÇOK YAKTIĞINI YARGILAMAK YERİNE KENDİNİZİ ZAPTEDİNDE FAZLA YAKMAYIN DİYORSUNUZ OLACAK İŞMİ ? BUGÜN 3 KİŞİYİ DAHA TUTTUM KONUŞTUM,,1 TANESİ 2005 100HP FULL OJR MÜNÜBÜS FAB.ÇIKIŞLI ADAM BANA DİYORKİ BU ARABA 50 LT DEN FAZLA ALMIYOR 180 TL YE UZUN YOLDA 650 KM GİDİYORUM AMA BENDE BİLİYORUMKİ 50 LT ALAN HYUNDAİ YOK DOĞRUMU ??? DİĞER 2 KULLANICI CRDİ MODELİ KULLANIYOR BUNLARIN 1 TANESİ 2008 MODEL CITYVAN 1 DEPO İLE 550 KM GİDİYORUM DEDİ YANİ 220 TLYE..DİĞERİ İSE 2007 CRDI CITYVAN ODA 220 TL YE 500-600 KM ARASI Ş.İÇİ YAPIYORUM DEDİ,BİZ BUNLARA ORT.Ş,İÇİ 500 KM YAPSIN DİYELİM KM DE 450 KRŞ EDER BUNA % 30 Ş.DIŞI EKLEYELİM 320 KRŞ YAKITI VAR ! YANİ BU ARAÇ Ş.İÇİ 11-12 LT Ş.DIŞI 9 LT YAKIYOR..

10. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifbu kadar olur tüm starex sahiplerinin hislerine tercüman olan bir yazı...bence artık forumda starex im ne kadar yakıyor şu kadar yakıyor bu kadar yakıyor diye yazmayalım bu yazı KAPAK OLSUN yakıtını öğrenmek isteyenler bu yazıyı okusun bu nasıl olur bilmiyorum forum yöneticileri bu işi ayarlayabilirmi ....merak edenlerin karşısına direk bu yazı çıksın......artık diğer ticari kullanıcılarına malzeme olmayalım lütfen bilhassa arıza yazı yazıyorlar foruma yakıt olayını kaşıyorlar buna müsade etmeyelim BU YAZI ÖRNEK OLSUN BEN ÇOK BEĞENDİM ...starex ancak bu kadar anlatılır......

11. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    YA ARKADAŞLAR ETMEYİN EYLEMEYİN HANGİ 2000 DEVİR ALLAH AŞKINA SİZ UZUN YOLA ÇIKIPTA 120 DEN AŞAĞI DÜŞMEYEN OLDUMU?BENDE L300 VARDI ONLA BİLE 80-90 LA HİÇ GİTMEDİK,,ALTINIZDAKİ MÜNÜBÜS EN AZ 100 KM YAPACAKSINIZ SİZ BURDA MOTORUN ÇOK YAKTIĞINI YARGILAMAK YERİNE KENDİNİZİ ZAPTEDİNDE FAZLA YAKMAYIN DİYORSUNUZ OLACAK İŞMİ ? BUGÜN 3 KİŞİYİ DAHA TUTTUM KONUŞTUM,,1 TANESİ 2005 100HP FULL OJR MÜNÜBÜS FAB.ÇIKIŞLI ADAM BANA DİYORKİ BU ARABA 50 LT DEN FAZLA ALMIYOR 180 TL YE UZUN YOLDA 650 KM GİDİYORUM AMA BENDE BİLİYORUMKİ 50 LT ALAN HYUNDAİ YOK DOĞRUMU ??? DİĞER 2 KULLANICI CRDİ MODELİ KULLANIYOR BUNLARIN 1 TANESİ 2008 MODEL CITYVAN 1 DEPO İLE 550 KM GİDİYORUM DEDİ YANİ 220 TLYE..DİĞERİ İSE 2007 CRDI CITYVAN ODA 220 TL YE 500-600 KM ARASI Ş.İÇİ YAPIYORUM DEDİ,BİZ BUNLARA ORT.Ş,İÇİ 500 KM YAPSIN DİYELİM KM DE 450 KRŞ EDER BUNA % 30 Ş.DIŞI EKLEYELİM 320 KRŞ YAKITI VAR ! YANİ BU ARAÇ Ş.İÇİ 11-12 LT Ş.DIŞI 9 LT YAKIYOR..
    [/QUOTE]

BEEMER kodlu forumdaşın yazısını bence okuyun bir daha çoookkk iyi anlatıyor anlaşılan sizde ticari araca otomobil muamelesi yapan kullanıcılardansınız dediğiniz hızlarda inşallah birgün radar a girerseniz hangi limitlerde gideceğinizi öğrenirsiniz altınızdaki araba 170 km ve+ hızıda yaparda nasıl durur allah bilir lütfen altınızdaki araca otomobil muamelesi yapıp karşınızdan gelenleride riske atmayın derim.......yineliyorum BEEMER in yazısını defalarca okuyun .........

12. dolphen

dolphen Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BEEMER kodlu forumdaşın yazısını bence okuyun bir daha çoookkk iyi anlatıyor anlaşılan sizde ticari araca otomobil muamelesi yapan kullanıcılardansınız dediğiniz hızlarda inşallah birgün radar a girerseniz hangi limitlerde gideceğinizi öğrenirsiniz altınızdaki araba 170 km ve+ hızıda yaparda nasıl durur allah bilir lütfen altınızdaki araca otomobil muamelesi yapıp karşınızdan gelenleride riske atmayın derim.......yineliyorum BEEMER in yazısını defalarca okuyun .........[/QUOTE]

ŞİMDİ EĞERKİ BENİM YAZDIĞIMI OKUDUYSANIZ TİCARİ ARACA OTO MUAMELESİ YAPMADIĞIMI TAM AKSİNE BU ARAÇLARINDA MOTORSİKLET OLMASIĞINI ANLARDINIZ 90 KM İLE NEREYE KADAR GİDERSİNİZ ?BEN SİZE KALKINDA 170 VURUNDA DEMİYORUM AMA İDAALİ 120 KM DİR BUNU HERKEZ BİLİR,OZMAN DAHA AZ YAKSIN DİYORSANIZ 60-70 LE GİDİN ? GÜZEL KARDEŞLERİM BU ARACIN YAKIT DEĞERİ DİYE BİRŞEY VAR KURU YOL İYİ HAVA KOŞULU SABİT HIZ : 12 LT Ş.İÇİ 9-9,5 LT Ş.DIŞI BEN BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM BUNUN ALTINA ELBETE DÜŞERSİN AMA BU ARACIN YAKMASI GEREKEN DEĞER BUNLAR,,VE BU OLDUKÇA FAZLA ONU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM BEN YILLARCA ACCENT OTM. VE H100 LER KULLANDIM KEZA L300 VE FUSO CANTERDE KULLANDIM YERİ GELDİ MAN FORTUNADA KULLANDIM DEMEK İSTEDĞİM BEN BU ARACIN 9+1 ORJ.MÜNÜBÜSÜNÜ ALICAM,AMA BAHSEDİLEN DEĞERLER OLDUKÇA YÜKSEK HANİ ÇIKIPTA BİRİ DESE KARDEŞİM 450 KRŞ GEÇMEZ AMA Ş.DIŞI 350 DENDE AŞAĞI DÜŞMEZ HAAAA TAMAM DİYİCEM DEMEKKİ BU,,AMA OKADAR ÇELİŞKİ VARKİ 1 DEPO İLE Ş.İÇİ 500 YAPANDA VAR HELE BUGÜN SATILIK VARDI ADAM YAZMIŞ KLİMA AÇIK Ş.İÇİ 750 KM YAPIYORUM YUHH BE ARTIK BU KADARDA ATMAK OLMAZ BİRİ YAZMIŞ Ş.DIŞI 260 KRŞ YAKIYOR İİ OZMAN SEN 1 DEPOYLA 850-900 KM YAPIYORSUN HİÇ BİRİ,DİĞERİNİ TUTMUYOR,,BİRİ ÇIKIYOR BENİM 2005 SV MODEL VAR 70 BİNDE 1 DEPO 50 LT ALIYOR 180 E FULLUYORUM 600-650 KM Ş.DIŞI YOL YAPIYORUM ??? ŞİMDİ GELDE ÇIK İŞİN İÇİNDEN KARDEŞİM HANGİ MODELLER 50 LT ALIYOR VE ADAMIN ARABASI 100 HP ??? BEN HYUNDAİ STAREX ALICAM,ALICAM AMA YANLIŞA DÜŞMEKTE İSTEMİYORUM BAKIMLARI UCUZ VE ÖMRÜ UZUN,EMSALLERİNE GÖRE AYNI ÖZELLİKLERDE 15 MİLYAR FARK ATIYOR MADEM ÖYLE NEDEN BÖYLE DİYORUM ?DOBLOLARA BAKIYORUM 1.9 MOTOR 105 HP TAMAM HAFİF DİYECEKSİNİZ AMA ODA AZ DEĞİL 1650 KG ARAÇ VE Ş.İÇİ 8 LT Ş.DIŞI 6 LT YAKITI VAR,HADİ BUDA 9 YAKSIN 10 YAKSIN 11 YAKSIN AMA ADAMLAR 12 LT VE 13 TEN BAHSEDİYORLAR GELDE ÇIK İŞİN İÇİNDEN AİLEM KALABALIK OLMASA BURDA SORU SORMAZ DİREKT ALIRIDIM BU KONUDA BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM,,AMA 1 DEPOYU 220 TL YE DOLDURUPTA SAĞ AYAĞIMI AZ YAKSIN DİYE FELÇ EDİP Ş.İÇİ 550 KM YOL YAPACAKSAM BENCE ALMAYA DEĞMEZ....HER TÜRLÜ YORUMUNUZU BEKLİYORUM SAYGILAR..

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Madem Bu Kadar Bilgilisiniz Hadi Söyleyin T5 7 Litre Yakıyor Dİyin.. Hadi Çekinmeyin Söyleyin 7 Litre Yaktıgını

14. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gülmekten nefes alamadım. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

@[​IMG]dolphen, bak, BMW 7 de çok rahat 250'yi görüyor, sonrasına yola ve kullanan bakar kaç kişi o arabayla 110'u geçer? O zaman biz de uzun yolda 200 vuralım. Hem yakıt tüketimi de azalır, zaten 100 km'de 17 litre yakıuor.

Düzenleyen : tahrikk

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2200 Kg Araç.. Space Modeli ( Her Gün Kantara Girip Çıkıyorum ) SVX Minibüs Modeli 2500 Vardır..

1600 Kg Araç 9 Litre Yakıyorsa 2500 Kg Araç 11 Litre Yakmış Çokmu..

Ben Ticaretle Uğraşıyorum Gün Sonunda 50 Liralık Mazot Almışsam
    Arabadaki Malzemenin Kafadan 50 Lirayı Kurtarması Gerekiyor.. O Yüzden
    Bu Yakıt Konusunda Kimse Benden Hassas Olamaz..

Önceden Yazdığım Bir Tüketim Mesajı

''

Bugün Işık Yanıyordu 50 Liralık Mazot Aldım (Topkapı) ..Bahçelievlere
    Gittim Oradan Aksaraya Geldim Aksaraydan Kavacıga Geçtim (Acarkentin Taa
    Aşalarında Bir Köye ) Oradan Bayrampaşaya Geçtim Tekrar Kavacıga Geldim
    Kavacıktan Aksarayda Kontagı Kapattım Hala Işık Yanmadı.. 4-5 Km Sonra
    Yanacak Ama..

(Araçta Sürücü&Yük İle Birlikte 500 Kg Agırlık Var )''

Aksaraydan Kavacık 35 Kmden Fazla
    Kavacıktan B.Paşa 40 Km Civarı Hesabı Siz Yapın

35+40+40+35+15 ( 15 Km B.Evler Aksaray İçin Dedim )

Km Ler Tam Tutmasa Bile 3 Aşagı 5 Yukarıdır.. Ama 35 Km Kesin .. Kavacık B.Paşada Tam Hatırlamıyoruım Ama 35 Üstüydü

16. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    kardeşim kendi aracımdan test ettim defalarca yalanım varsa motorum patlasın aracım tci 100 bg uzun şase multiway : 110-120-130 gittiğinizde yani 3000 devir civarında 10 lt yakıyor.şehir içinde ise 11,5 civarı yakıyor.mal bu.emsalleriyle karşılarştırın sonra konşun ..

17. zeuss

zeuss Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar 50 tl ye araba gibi kullanımla şehir içi dur kalk lı 100 km gidiyor aile için kullanıyorum sürüş keyfi donanım lüks herşey bu parayı hak ettiriyor bence birde 20 haziran bir yurt dışı seyahatınde kullanıcambirde uzun yol (yaklaşık 4.000 km ) da göreceğiz

18. dolphen

dolphen Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar kusura bakmayın yanılmışım daha 3 gün önce 2004 model 100hp boş starex 1960 kg geliyor araç bursaya gittim geldim ve 90 km yi aşmadım yol bomboştu ve 1 depo ile 500 km yaptım yani 230 tl mazot ile,,buda 460 krş ediyor vay canına yaaa uzunn yolda 13 lt yakıt !!! unutmadan bu arac hep bakımlı !bakın arkadaşlar bir aracın ortalama yakıtı vardır siz burda bunu bir kenara bırakmış ayağınızı zabtedin diyorsunuz ben mercedes acsor kamyon kullanıyorum kardeşim 23 lt yakıtı var üzerine 40 ton atsan vursan rampaya 25 lt bir gram geçmez,bir tanesi çıkmıi t 5 i hesaplamış dükkanım önünde 2005 model bakın iyi okuyun 2005 model ww transporter var 2.5 85 hp 2100 kg full koltuklu !!! kaç yakıyor biliyormusunuz ş.içi 380 krş ! varın ş.dışını siz düşünün kardeşim diyorsnuzki 16 milyarlık araba ama falancanın 30 milyarlığına kafa tutar ya artık bunlardan vaz geçin mazotu yıllara vurunca o farkı çoktaaaan geriyorlar,bir ara bizde hep şahin sevdası vardı hayvan gibi yakardı ama hep birbirimiz avuttuk sonra ne oldu enjeksiyonlular çıktı bizde tüpe sarıldık,adam benznle gidiyordu biz kalkıp lpg ile kıyaslıyorduk,,5 milyarlık şahine 2 milyarlık tesitsat bağlar kendimizi avuturduk buda aynı mesele,,adam kalkıp t5 reklamı yapıyor bak kardeşim vw passat 1.6 benzinli uzun yolda 900 km yapyor ama 2.0 dizeli 1000 km fakat arada 15 milyar motor seçenek farkı...bir düşünün ben erzurumluyum burdan çıkıcam 1250 km yolda 150 litre mazotla gidicem öbürü aynı model hatta 85 beygir arabayla 100 lt ile gidicek aradaki fark 180 lira !!! git gel 360 TL...ben burada 90 km den bahsediyorum varmı daha ötesi ?çok km yapmak istiyorsanız ozman 50 de gidin uzun yolda????

Düzenleyen : dolphen

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte Hikaye Yazdıgınız Buradn Belli 2005 Model 2500 Motor 85 Bg Bir T5 Yok

Daha Kale Almaya Gerek Yok Arkadaşlar... Bizdede T5 Var Hatta Sizin 2.5 85 BG Olan (!) T5 İnizin 130 Bg Ligi Hemde 4Motionhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Hikaye Yazmaya Gerek Yok Hala Daha Karalamayın Boşuna

Düzenleyen : Ersin Cerrah

20. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifharcadığı yakıttan vw'nin fiyatına ulaşır diye bir şey yok,çok saçma.Ezbere bu laflar.
    Düzenleyen : sdiect

Bu Sayfayı Paylaş