Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

starex güncel yakıt tüketimi

'Starex Forum - Club' forumunda starex2004 tarafından 4 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Toplamda 100km yol yapmışsındır heralde 13-14 litre yakmış yanlış hesaplamadıysam. Zaten bu araç rahat 50 kuruş yakar şehiriçi motor büyük turbo desteği var önyargılı olduğumu düşünmeyin h100 minibüsün bile 50 kuruş yaktığnı gördüm bunun ondan az yakacağını kesinlikle sanmıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    100 Mü ? FSM Den Çıkında Otogara Giden Arka Yol Rahat 20-25 Km Var..
    TCİ Starex Bile H100 Minibüsden Den Az Yakıyor Ne 13-14 Litresi..

Ha İlla Yakıt Görmek İsteyen Vars Koyar 100 Liralık Mazotu Km Sıfırlarız Bir İstanbul Turuz Yaparız https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    TCI starex h100den azmı yakıyor? TCI motor bildiğim kadarıyla h100ün motoruna turbo uygulanmış hali.Turbo uygulanmış bir motorda güç artışı meydana gelir gücü arttırılan motordada belli bir miktar yakıt artışı olur.CRDI motorda yazılım yoluyla yakıt artışı bir miktar önlenebiliyor.Ama misal 1.5 CRDI Era kadar az yakmasını bekleyemezsiniz.Motor hacmi geniş olduğundan püskürtülen yakıt miktarıda fazla olacaktır.Mantıklı düşünürsen sende bunun farkına varır ve Hyundai fanatikliğini biraz olsun bırakıp evet TCI Starex bu kadar yakıyor dersinhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Amacım starexi kötülemek değil ilerdede ticari bir araç almamız gerekirse hyundai tercih ederim ancak gerçekleri görerek yaparım bunu ne kadar ekmek o kadar köftehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aslında normal şartlarda yani ortalama 90 Km/h sabit hızlarda H100,Tci Starex'den az yakar.Fakat Bu hızların üzerine çıkıldığında şanzıman oranı yüzünden H100 Starex'le aynı yakmaya başlar.Belkide çok az fazla bile yakabilir.Bu arada H100 2700cc/Tci Starex 2500cc'dir...Sonuç ta ne kadar para o kadar güç....

5. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Starex TCi motor, H100'den çok daha farklıdır.

Turbo dizel motorlar, başta yakıt tüketimi olmak üzere, güç konusunda atmosferik dizellere göre daha başarılıdır. Atmosferik benzinli motora turbo uygulandığında güçle birlikte yakıt tüketiminde de artış olur ama dizelde genellikle olmaz. Benim Starex'im şehiriçi 100 km'de 10 lt yakıyor. ;)

Ayrıca, yakıt tüketimi etkileyen çok daha farklı etkenler de vardır. Lastik, yakıt kalites ve katkıları, kullanım tarzı, motor gücü ve hacminin araç ağırlığına oranı... Ayrıca düz mantık düşünürsek 1600cc'lik bir araba 100km'de 10 lt benzin yakar. 4500 cc'lik bir arabanın bu durumda 25-30 litre kadar benzin yakması gerekir ama 4500cc'lik otomobillerin yakıt tüketimi ortlama 15-17 litre civarıdır.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benim söylediğim değer şehiriçidir yanlış anlaşılmasın.2003 model h100den bahsediyorum 2476cc idi sanırsam 2.5L motor var.TCI motorun turbo uygulanmamış hali yani.Bu araçlar ticari olduğundan hız yapacak değiliz bu yüzden yüksek hızlara ihtiyacımız olmadığını düşünürsekStarex TCI H100e göre fazla yakar.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Şunu hiç anlamıyorum zaten firmalar yükü daha rahat çeksin diye arabaya 140bg motor koyar bizim milletimiz çekişine değilde son hızına bakar bmwlere bilmemnelere kafa tutar mantığını hiç anlamış değilim bu işin..

7. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadaşım Starex TCI motor uzaydan gelmedi ya bunuda hyundai mühendisleri yaptı.En basitinden bir örnek otomatik jikle yok TCI starexte rölantiyi elle ayarlıyorsun h100deki gibi..

8. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    H100 LE STAREXLE KIYASLIYOSUNUZ YA HELAL OLSUN ...

9. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    @Balkan, Starex'te otomatik jikle yoksa soğuk havalarda motor çalıştığında ilk on dakika kadar bir sürede neden rolanti devri kendiliğinden 1K rpm'lere çıkıyor?

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadşın Bir Direksiyonu Patladı OBD Soketi İle 2 Değer Okuyamadıgı İçin Hyundai Düşmanı Oldu..

TCİ H100 De Otomatik Jikle Var.. Oda TCİ Motor..
    Ayrıca Turbo Fazla Yaktırmaz Hatta Bazı Durumlarda Az Yaktıracaktır.. Düz Motor Bazı Zamanlar Zorlanacaktır Ve Klasik Mazot Pompası Olduguı İçin Yakıtı Zorlandıkça Sünger Gibi Çekecektir.. Ama Turbo Dizel Motor Daha Rahat Çekecegi İçin Yakıtı Azaltacaktır.. O Zaman Tırlarda Düz Motor Kullansın Nasıl Olsa 13000 CC Motor Var Madem Turbo Çok Yaktırıyor 18000 CC Yapıp Aradaki Güç Kaybını Kapasınlar DAha Az Yakar O Zaman..

Ayrıca H100 Minibüsün TCİ Dan Fazla Yaktıgını Ben Degil Eski H100 Minibüs Sahibi Yeni TCİ Starex Sahibi Özgür Abide Söyledi...

H100 Minibüsler 2476 CC Degildir 2476 CC Olan STAREX Ve H100 TCİ Dır.. Minibüsler 2600 CC Dir.. 2004 Modelden Sonra Farklı Hacimde Motor Gelmiştir ..

Ben Yine İddaamı Sürdürüyorum Pazar Gel 100 Lira Ver Koyalım 100 Liralık Mazot İstanbul Turuna Çıkalım Bakalım Kaç Litre Yakacak

11. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Starex kullanmış biri değilim sadece gördüğüm bir detayı söyledim.Rölanti ayarı var direksiyonun hemen solunda h100deki gibi..

12. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Havayı rahat çekmesi değil motora hava basması mesele ne kadar fazla hava br o kadarda yakıt. Araç 2.5 2003 sonu çıkışlı olabilir bakarım ona. Direksiyon patladı o çatladı bu zıpladı meselesi değil sadece Hyundai FANATİKLİĞİ yapmıyorum aracım neyse onu söylüyorum..

13. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet var, ama otomatik jikle de var. Kullanmadığın, kullansan bile hakkında fazla bilgi sahibi olmadığın bir araç hakkında fikir sahibi olman sence ne kadar doğru?

14. alusta

alusta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Starex TCI (1997-2008)
    Starexte otomatik jikle elbette var. ayrıca jikle düğmesi de var. 2004 den beri hiç elle ayar gerekmediğini söylesem.. hem de kış memleketlerinde. Yakıt konusu ise tamamen tevatür. Yurdum insanı sabah uydurup, akşama essahmış deyip kendi de inanıyor. Benzer araçlardan starexten daha az hatta eşit yakanı yok. Tabi doblo, berlingo..hariç.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. EgeTim

EgeTim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet Ersin BALKAN, Ersin'in dediği doğrudur eski aracım 2001 model H!00 panelvan idi 2500cc 1475kg.uzun yolda bir depo mazotla 550-580 km. gidiyor du normal motorin. şimdiki aracım Starex 2003 model TCI minibüs 2100 kg. uzun yolda bir depo mazotla 800 km. euro dizel ki normal dizel olsa daha fazla km. yapar her iki aracıda aynı hızlarda kullandım uzun yol sarfiyatlarında Sarex H100 den daha az yakıyor şehiriçini net hesaplayamadım ama yine H100 den daha az yakıyor.

16. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Özgür Ağabey, H100'ün yakıtını bilmiyorum ama depo, kuruş hesabının sağlıklı bir ölçü olmadığını düşünüyorum. Eğer 100 km'de şehir içi ve şehir dışı kaç litre yaktığını hesapladıysan, tüketim verilerini o şekilde paylaşabilir misin?

17. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Ben bu aracı kullansam gelsem burda bu kadar yakıyor diye yazsam burada artılarını eksilerini yazsam bile eminimki yine tepki toplayacağım.Tamam altımızdaki araçlar ayağımızı yerden kesiyor ancak piyasadaki en mükemmel araçlar bunlar değil mükemmel göstermeye çalışanları anlamıyorum ben sadece.. Bende Hyundai kullanıcısıyım hyundaiye Ersin Cerrah arkadaşımızın dediği gibi bir düşmanlığım yok.Benim aksime o tam bir Hyundai fanatiğidir ki MSNde starexe veya başka bir modele takılmak için bile bir laf etsem sayfalarca yazmaktan çekinmezhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Benimde aracım çok yakıyor.Yakmadığını kanıtlamak için ayağımın ucuyla kullanmıyorum uzun yolda gaz vermesem bile 25-30 kuruş en az yakacak biliyorum.(1.3 Admire) Bence objektif bakmak mesele otomatik jikle olsun olmasın o motorun altyapısı h100ün motorudur bu bir gerçek belki bazı ekipmanlar geliştirilmiştir.Az yakar çok yakar diye artık tartışmayı bırakıyorum çünkü konunun sonu kapatılma gibi geliyor banahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ya Bırak Bu İşleri Burada Kim En Mükemmel Araç Yazmış.. Sen ASıl Başka Marka Araç Fanatikliginden Vazgeç... Evet Bir Araç Bana Masraf Çıkarmıyorsa Parçası Ucuzsa Ota B... A Arıza Çıkarmıyorsa En Güzel Araç Odur... Eger Bunu Savunmak Fanatiklikse EVET FANATİGİM Varmı İtirazı Olan ?
    Ben Başka Bir Konuda 10-15 Tane Rahatsız Oldugum Konuyu Yazdım Hani Hiç Bir Starex Kullanıcısı Karşı Çıkmadı..

19. damien

damien Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Işık Cirit
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracım 2005 crdi svx otomatik. ankaradan aldım. uzun yol gelirken depoyu fulleyerek ölçtüm, 110 km 11 litre yaktı. istanbula geldim, bütün filtreleri ve yağı vs değiştirdim, depo fulleyerek henüz ölçemedim ama, ışık yanmasıyla ölçtüm ortalama şehir içi 15 litre yakıyor şimdi. çekişinde sorun varmı çok anlamıyorum. daha önce hiç kullanmamıştım starex. mazotu genelde opetten euro dizel alıyorum. araçta yük veya yolcu olmuyor.kullanım sakin(1500-2000 devir arası özen gösteriyorum) ama şehir içi burda yazılanlara göre fazla görünüyor. daha yeni hyundai ailesinden olduğum içinde çok fazla nereye güvenirim bilmiyorum. bir tur atıp arabayla bunun şurasında sorun olabilir(çekiş vs) diyecek arkadaş varsada, zaman ayırabilirse memnunda olurum

20. suhatr

suhatr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yakıt konusunda forumu inceledimde bana tartışmalar biraz boş ve saçma gibi geldi sonuçta bu araçlar ticari amaçlarla üretilmiş araçlar.2500cc 2000kg mın üzerindeki bir araç için 10-12lt şehir içi yakıt çok çok iyi daha ne bekliyorsunuz 5-6 litre yakmasınımı bekliyorsunuz anlamadımki ben starex sahibi değilim ama şirketimizde 2006 starex 140 hp 2007 transit jorney 140hp3 adet ve 2007 transporter 2500tdi var yakıt sarfiyatları hepsinde hemen hemen aynı hepsini zaman zaman kullandım en beğendiğim stareks abartısız çok rahat kullanımı olan çok seri ve kuvvetli bir araç diğer şirket arabalarıda yüksek beygirli ama sürüş konforu ve rahatlıkta tartışmasız bence starex birkere arabanın ağırlığını yolda hissediyorsun buda kullanımda güven veriyor birde bunların işletim maliyetleri var bence en önemli konuda bu yedek parçada en mantıklı fiyatlar starx te transporter i servise çekinde görün önünüze konulan faturalar dudak uçuklatır
    ha unutmadan transit coonekt 90 hp şehir içi tüketimi 100km de 9lt bizzat test edildi 12lt starex için kilosuna göre çokçok iyi saygılar

Bu Sayfayı Paylaş