Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Genel Paylaşım Alanı

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 10 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araç 50000 E Dayandı :) Hala Üstünde Orjinal Lastikler Var Ne Yapayım ? Dİş Eksiltme Falan Yok...

Frenlerinden Memnunmusunuz Starexin Bana Tutmuyor Gibi Geliyor.. ABS Oldugu İçin Lastiklerden Dolayı Yaptıgını Düşünüyorum..
    Birde Ayagımın Ucuyla Dokundumu Freni Hissetmek İstiyorum Bende 1 Cm Sonra Falan Hissedilir Dereceye Geçiyor

Düzenleyen : Ersin Cerrah

2. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ECU'nun yeniden programlanmasına karşı değilim ama tek başına yapılmasına karşıyım. Sonuçta mevcut donanımlara ve düzene göre, fabrikada en iyi yakıt/performans oranına göre programlanıyor. Az yakıt harcaması için programlatanlar çekişten, güç için programlatanlar yakıt tüketiminden ve/veya egzozdan çıkan dumandan şikâyetçi oluyorlar. Ciddi anlamanda motorda değişiklik yapılmadan ECU'nun programlanması tamamen gereksiz.

Frenlerin bana güven verdiğini söyleyemeyeceğim. Uzun inişlerden sonra kolayca şişiyor ama bahsettiğin tutmama ve pedaldaki boşluk hissi lastiklerin sert olmasından, fren pedalında boşluk olmasından, frenlerin hava yapmış olmasından, belki balataların eskimiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Benim Starex'ten bir şikâyetim varsa o da tasarımı olur. Genel tasarım Mitsubishi Delica ama motor tasarımı tamamen baştan savma. TCi için konuşuyorum, başta su haznesi ve yakıt filtresi olmak üzere birçok parça saçma sapan yerlerde. Özellikle de yakıt filtresi; yakıt filtresi değişimi için başka parçaların da söküldüğü (Starex'te su haznesi) kaç araba vardır bu dünyada? Bunun dışında beklentilerimi karşılayan bir araç. Zaten ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Düzenleyen : tahrikk

3. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Diğer minibüslerde yakıt filtresi ne tarafta bilemiyorum fakat minibüslerde kaput ebetları küçük olduğundan bazı parçaların yerlerindeister istemez sıkıştırma oluyor,bence bunlar çok önemli değil,yol tutuş ve frenler banada güven vermiyor.

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yol Tutuşunda Bir Problemim Yok Gayet Memnunum Çok Sert Virajlara Giriyorum Agırlıgından Dolayı Güvende Hissediyorum Ama Frenler Zayıf

5. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    sahibinden .com daki klasik fiyat yükseltme politikası ile verdiğim ilana gelen mesajı paylaşmak istiyorum bir vw transporter sahibinin yorumu olması beni mutlu etti....

<TABLE style="MARGIN-TOP: 5px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" sizset="37" sizcache="9" has="2"><T sizset="37" sizcache="9" has="2">

<TR has="2">
    <TD style="LINE-HEIGHT: 3px; BORDER-TOP: #ecebeb 1px solid" width="100%" has="2">
    <TD vAlign=top width=14>[​IMG]
    <TR sizset="37" sizcache="9" has="2">
    <TD style="BORDER-LEFT: #ecebeb 1px solid" height="100%">
    <TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-TOP: 0px" sizset="37" sizcache="9" has="2">

<TABLE style="MARGIN-TOP: 5px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" sizset="37" sizcache="9" has="2"><T sizset="37" sizcache="9" has="2">

<TR has="2">
    <TD style="LINE-HEIGHT: 3px; BORDER-TOP: #ecebeb 1px solid" width="100%" has="2">
    <TD vAlign=top width=14>[​IMG]
    <TR sizset="37" sizcache="9" has="2">
    <TD style="BORDER-LEFT: #ecebeb 1px solid" height="100%">
    <TD style="PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 5px; PADDING-TOP: 0px" sizset="37" sizcache="9" has="2">
    <DIV has="2" ="f14 inMessageContent">

<DIV style="HEIGHT: 16px" sizset="37" sizcache="9" has="2">
    <DIV sizset="37" sizcache="9" has="2" ="gri">mal60
    <DIV ="gri"><NOBR>06-07-2011 16:40</NOBR>

<DIV has="2" ="f14 inMessageContent">
    kardeş ne diyebilirim çok haklısın babamda 2.5 tdi transporter var zamanında 2007 starex i almaktan vaz geçirdiler yerine 2000 carevalla aldı bir motor unu 4 milyara yaptırdık transpoter ler göründüğü gibi değil babam şimdi almadığına yanıyor herkesde bir ön yargı var starexler acayip yakıyo diye crdi motorları anlattığnıda ise aynı fark yok onlarda aynı deyip geçiştiriyolar çok haklısın inşallah insanlarımız araç hakkında biliglenir çook teşşekkür ederim
    Düzenleyen : toporomboz

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yarın Bakım Malzemelerini Alıyorum..
    Orjinal Filtre Seti
    8 Litre 10w-40 Yağ..

Monreo Ön Amortisörler İle Mando Ön Balatalar Bir Dahaki Sefere Kaldı

7. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Chip tuning yapılalı 4 sene oldu Starex imize hala en ufak bir sıkıntı yok.. Bilinçli yapılan hiçbir işten zarar gelmez arkadaşlar fabrika en iyi ayarda üretmiş vs. diye birşey yok.. Birçok değer var fabrikanın uyması gereken.. Bu arada frenler için ısınma sorunu yaşayanlar varsa (aşırı agresif kullanımdan sonra starexorjinalteneke jantlar ve kapaklarlakaliper yeterince çabuk soguyamadıgı için ısınma ve frenajda ciddi problem yaşayabiliyor) 17" çelik jant taktıktan sonra kesinlikle bu şekilde bir problem yaşamadım hava giriş çıkışı daha rahat oldugundan frenler daha iyi ayrıca taban genişligide 205 mm den 225 mm e çıktıgı için sürtünmeden dolayı frenleme mesafesinde ciddi iyileşme oldugunu farkedebiliyorsunuz.. yakıt tüketimi lastik değişiminden sonra aşırı derecede fark etmedi.. Performans olarak zaten chip tuning oldugu için araçta çokta problem olmadı..

8. yolcubeyi

yolcubeyi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar bursadayım yeni üye oldum formdaki starexle ilgili çoğu konuyu okudum.1998/2001 svx almayı düşünüyorum kararsıoz kaldım herkes alma diyor benim çok hoşuma gidiyor artı özekleri dolu svx kullanan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim yakıt bakım güvenlik çok agresif araç kullanan biri değilim aile için uzun yolda binmek için düşünüyorum ş.içi çok gezmiyorum ayda 150/200 km anca olur teşekürler

9. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hoş geldiniz Yolcubeyi...

2005 ve üzeri alırsanız Starex sizi daha çok memnun eder.Yakıt okarak korkulacak bir şey yok kesinlikle.Bakım maliyetleri ve yedek parça fiyatları düşüktür.(Yetkili servis hariç :)Paranızın karşılığını alırsınız.Kullanım kolaylığı açısında da çok rahattır sizi yormaz....

10. yolcubeyi

yolcubeyi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 e param yetmez 1998 2000 arası svx bakıyorum o yüzden 12000 tl civarı param var

11. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aile için alınıyor ve uzun yolda kullanılacaksa SVX daha iyi olur ama eski modellerde turbo yok; bu da yakıt tüketimini bir miktar artırıyor ve çekişi düşürüyor. Tabi uzun yolda kullanılacağı için bunlar belki de çok önemli değildir ama alacağınız araç eski olacağından yaptığı yol da fazla olacak. Bunları da düşünmelisiniz.

12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araç Geldimi Sen Ondan Haber Ver :)

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz O Alma Diyenlere Sorun Ne Alayım Diye ? L300 Mü Alalım..

Bunu Diyen Starexin Koltuguna Oturmuşmu..

14. yolcubeyi

yolcubeyi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    turbo var intercol yok diye biliyorum ama yanlışmı

15. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1 hafta öncesine kadar burdaydı 1 ay kadar kaldı yine sivasa gitti :) uzun yolda geziyor zaten paso..

16. eleanor91

eleanor91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese merhaba.Ben Erdi İstabul'da ikamet ediyorum.2003 Model Hyundai Starex Klm TCI sahibiyiz.8+1 koltuklu minibüs ruhsatlı.Aracımızın arka camları açılmıyor ve koltukları uydurma.Orjinal minibüs koltukları almakve camları açtırmak istiyoruz.Bu işlemleri nerede yaptırabiliriz ?Maliyeti ne kadar olur ? Ayrıca ruhsatta herhangi bir değişiklik gerekir mi ?
    Teşekkürler...

17. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Koltuklar ruhsata işliyse değşiklik gerekmez ama orijinal koltuklar 500€+KDV gibi uçuk fiyatlara satılıyor (Bir adet üçlüsü). Hepsini değiştirmek inanılmaz pahalıya mâl olur. Döşemecilerden kaliteli bir takım bulabilirsiniz. Rahatlığna, emniyet kemerlerine, kafalıklarına ve koltuğun genişliklerine bakarak almalısınız. Geçen haftalarda muayeneye girmiştim ve katlanır koltuğum dar olduğu için muayeneden geçmedi. Onun yanındaki ikili koltukta 10 cm kadar dar olduğundan üçlü sayılmadı ve geçici bir koltuk taktırıp gittim. Koltuğun, TÜV Turk standartlarına göre kişi başı 40 cm genişliğe sahip olması gerekiyor ama arkaya geçiş sıkıntı olmayacaksa biraz daha geniş olabilir veya katlanır koltuk alınabilir. Ayrıca arka koltuk takılırken arkada bagaj olarak kullanılacak boşluk bırakılır, orta koltuk yatar olursa daha rahat olur. Bir de daha estetik görünmezi için, koltuğun altı deri kaplanmış ahşap levhayla kaplanabilir. Koltuklarımın fotoğrafını çekersem paylaşırım. En azından fikir edinirsiniz.
    Arka camlar sanırım yapıştırma ve onları sürgülü yapıştırma yaptıracaksınız. Doğru mu?

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu Jant Lazım 5x120 Olmalı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

19. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Beyler klima temizliğini nasıl yapıcağız??

20. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu Sayfayı Paylaş