Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Genel Paylaşım Alanı

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 10 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Moonspell

Moonspell Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmişolsun arkadaşım 2 ay önce bende starex tci silindir kapak deiştirdim,daha öncede bahsetmiştim 450 tl olan kapaklardan taktılar,şimdilik sıkıntı yok,dün bi arkadaşın tanıdığı hyundaiden anlıyan arkadaşa götürdüm aracı araba sesli çalışıyordu,avans vuruntusu vardı,neyse gittik yanına bizim pompayı yapan arkadaş araç rahat çalışsın diye avansı yüksek ayarlamış arkadaş ayarladı düşürdü sabah geç çalışır dedi (sabah ilk çalışmada basınca alıyordu yine alıyor bu sabah denedim sıkıntı yok) ama aracın gürültülü çalışması azaldı,usta tanıdık olunca silindir kapağını sordum klimayı yaz aylarında özellikle rampa çıkarken çalıştırma dedi bu araçların kliması güçlüymüş o yüzden bizim silindir kapak çatlama olayı oluyormuş,ona özellikle dikkat et dedi,ben zaten aracı sakin kullanırım,birde benim aracın hararet termostatını iptal etmişler,yani motor ısınınca falan açmıyor devamlı motoru soğutuyor,belki hararet yapmasın diye iptal etmişlerdir dedi,onuda şuradan anladık araç rampa çıkarken hararet yarıya kadar yükseliyor sonra inişlerde 3-5 km içinde hararet sıfıra iniyor ama termostat iptal olduğu için kışın motor soğuk ve araç çok yakar dedi,ben daha önce pompa yaptırdığım yere gittiğimde bizlik problem yok bu araç böyle çalışır diye salladılar ama avansı yüksekmiş,ama siz inanmayın ustanız güvenilir değilse sallama iş yapıyolar,şimdi düşünüyorum belkide pompanın işlem görmesine gerek yoktu,sadece siyah duman vardı oda enjektörler bakılıp halledilebilirdi gibi geliyor.ben en son araca 5/40 sentetik yağ koydurmuştum,bana tavsiyesi mobil1 15/40 koy dedi,motorun yatakları o yağa uygun dedi,neyse dün 2 saat uğraştı avans ayarıyla açılmışken ön triger kayışları dahil kontrol ettirdim 2 saat uğraştı saolsun ve 20 tl para verdik, heleli hoş olsun,keşke her gittiğimiz usta böyle olsa,sorduğumuza cevap alabilsek,biraz uzun oldu kusura bakmayın hayırlı günler.

2. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    benim starexin üstünde mitsubishi L300 çıkması kapak var.hiç bir sorun yok temiz çıkma bir kapak bulursanız kaçırmayın derim

3. h.kılıç

h.kılıç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin starex tci mi crdi mi?

4. HNevzat

HNevzat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun arkadaşım. benimde motorla ilgili bir sorunum var subap sesi geliyor bir ustaya götürdüm yaptı ancak ses kesilmedi aksine yükseldi . iki defa daha gittim ayar için ama nafile en sonunda motor açılacak falan yada yeniden yapılacak dedi. size sorum yağ eksiltmeyen motor yapılırmı? subap sesi nasıl kesilir? yardımcı olursanız sevinirim.

5. Moonspell

Moonspell Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşım subap sesi dediğiniz motorun kaputu açıkken yani dışarıdan sesi duyabiliyormusunuz yoksa aracı kullanırkenmi sesi duyuyorsunuz,subap ayarı güzel yapıldıysa eğer aracı kullanırken özellikle sabah araç soğukken sesi duyuyorsan ses motor piston eteklerinden geliyor olabilir özellikle araç daha önce hararet yaptıysa bu ses pistonlardan geliyor,motor soğukken daha bariz duyuluyor motor ısınınca 5-10 km gidince azalıyor ama dikkatli dinlersen sesi tam kesilmiyor.inşallah aracında sadece subap sesi vardır,piston etek sesiyse insanı bazen delirtiyor:)birde mesela 2. 3 viteste giderken gaz kesince piston sesi bariz belli oluyor motor soğukken benim araçta böyle bi sıkıntı var,silindir kapak çatlattım 1500 tl gitti inşallah pistonlarıda yemeyiz. hayırlı günler

6. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Arkadaşlar herkese selamlar ayarlamalara rağmen subap sesini kesemedi iseniz triger kayışını kontrol ettirin

7. AZİZ USTA

AZİZ USTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    AZİZ USTA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    egzantirik milinin üzerinde bulunan küçük bir tırnak var bu tırnak yamulduğu takdirde zamanlama ayarları bozuluyo ve gürültülü çalışmaya sebep oluyo bunuda kontrol ettirin

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sağ Taraftaki Kemer Mekanizması Sürücü Kemer Mekanizmasına Uyarmı ?

9. adem61

adem61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    adem güneş
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    starexini alçaltan varmı? yada nasıl alçaltabilirim? 5 cm alçaltmak istiyorum

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Starexlerde Yay Yok , Arkayı Makaslarla Oynatarak Alçaltabilirsin , Önüde Torsiyon Çubugundan Alçaltılabilir Diye Biliyorum (Önlerde Emin Değilim )

11. adem61

adem61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    adem güneş
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    eyvallah.biraz alçaltmam lazım.torsiyon filan araştırdımda yapana hiç rastlamadım.belki yapan vardır diye sordum

12. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Alçalır alçalmasınada lastiklerde sürtme durumu oluşur mu?Bilemem!

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Şu Anda Alçak , Ama Ben Hiçbişey Yaptırmadım Önceki Sahibi Yaptırmış.

14. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Starex akülendi.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif 90A Mutlu Akü'yü biri 60A, diğeri 72A olan, evde bulduğum aküleri vererek 160 TL'ye aldım (Liste fiyatı 217 TL). Fiyat nasıl sizce?

Düzenleyen : tahrikk

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    100AH Neden Almadınki ?

16. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    90 amperliğin birim fiyatı daha düşüktü ve akü büyük olduğu için yeterince dolmazsa yine ömrü kısalacağını düşündüm. Biraz da aceleye geldi, 100'lüğü sormadım. Var mı, sığar mıydı bilmiyorum.

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Orjinali Zaten 100 Ah Sığardı :) Birde Ters Kutup Oda Var

18. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aldık artık.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Eleman Starex'in orijinal aküsü bu demişti. Artık ters kutbu mu kastetti, sığasını mı; bilmiyorum.

Akünün yeni olduğunu da yazmayı unuttum. Üretim tarihi 31 Ocak 2012, yani iki haftalık. 217 TL olan liste fiyatından 160 TL'ye düştü.

Düzenleyen : tahrikk

19. cuneytkeser

cuneytkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum teşekkürler

20. h.kılıç

h.kılıç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba benim starex te araç soğukken 2. vitese geçişlerde zorlanıyor ama ısınınca pamuk gibi oluyor sizce nedeni nedir?

Bu Sayfayı Paylaş