Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Genel Paylaşım Alanı

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 10 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bu konu ile ilgilenen ve fikirlerini paylaşan forumdaşlara teşekkürler chiptunner rumuzlu arkadaşım güzel açıklamış da otomatik starex de düz yolda 100-105 kmde tork konvertörü kilitleniyor ve araç 4. viteste rahatlıyor ben bu aralar akçay datça arası gidiş gelişlerimde izmir otobanında bunu denedim 105 e kadar 2200 devir buluyor bu kmde kilitlenme olunca devir 2000 ve altına düşüyor 1800 e kadar işte bu durumda sizin dediğiniz 2000-3000 devirdeki verimli turbo çalışması gerçekleşemiyor ben sizin yazdıklarınızdan bunu anladım doğrumu?o zaman ortalama 2500 devirde gitmekmi lazım bunun için overdrive anahtarını kullanıp bir alt vitesdemi kullanmalı veya vites kolunda D modunu kullanmamalımıyım otoban gibi sorunsuz düz ve şehirler arası yolda hız sınırlaması nedeniyle100-105 km de nasıl ve hangi vitesde kullanmalıyım şimdiden teşekkürler......

2. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Polis çevirmesinde aracınıza bakarlarsa koltuk sayısı eksik ve fazla olduğu için aracınız bağlarlar. Aynı şekilde aracınız eksik veya fazla koltuktan muayeneden de geçmez. Bu yüzen her muayene öncesi koltuk sayısını ruhsata uygun hale getirmeniz gerekir. Bu arada artık ticari/hususi dönüşümü yapılmıyormuş. Ayrıca hususi olmayanlar şehir merkezinde sorun olabiliyor. Benim önerim en az 8+1 koltuk sayılı, Antalya sıcağında sıkıntı çekmemeniz için çift klimalı (Yalnızca uzun kasalarda oluyor ve sanırım SVX modellerindeydi) bir Starex almanız.

Bakımları düzenli yapılmış, atmosferik motor gibi kullanılmamış bir araç büyük sorun çıkartmaz. Almadan motora da baktırmak gerekir tabi. Yukarda yazdıklarımdan dolayı verdiğin bağlantılardaki hiçbir ilâna bakmadım.

@Toporomboz hocam, ekonomi için aracınızı düz yolda 1500-2000 devir arasında kullanmaya çalışın ama arada bir 3500 devirleri de görün.

Düzenleyen : tahrikk

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracın En Arka Camını Açmam İçin Ne Gibi Bir İşlemler Uygulamam Gerekiyor ? Koltuk Koymayacam Sadece Camı Açacam..

4. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhabalar tekrardan. Sabit süratle giderken 100-105 km arasında ayagınızın gaz üzerindeki pozisyonu hemen hemen %30-%40 civarındadır. Bu yüzden zaten turbo basıncı oldukça düşüktür. Max turbo basıncı tam gaz durumunda ve yüke binince ortaya çıkar(rampada vs.) yakıt tasarrufu ise amaç sizin kullanım tarzınız gibi sabit süratle ve gaza en az basma pozisyonunda ( yüzde olarak ) kullandıgınızda minimum yakıtı saglayabilirsiniz. Yani olabildigince yüksek süratte fakat en az gaz pozisyonunda kullanım olmalı..bununiçinde en büyük vites ve en verimli motor devrinikullanmak gerekir. rampaya geldiginizde 105 ile gitmek için gaza daha fazla basmanız gerekecektir. düz yolda 105 ile gidebilmek için gazdan ayagınızıbiraz daha çekersiniz bu yüzden rampa yukarı daha fazla tüketir araç. Kabaca anlattımumarım karışmamıştır :) tabiki en büyük viteste kullanılmalıdır 100-105 km oldugunda.. fakat 70-80 km arasında bir küçük vites tercih edilirse daha verimli olacaktır sizin için.
    Düzenleyen : chiptuner

5. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ruhsata bunun işlenmesi gerekiyor muameleciler var Ersin panelvancılara git ruhsata işleme dahil fiyat verirler sana..

NOT : Cam sacdan her zaman ağırdır.... :D ağırlık iptaline uğraşıyoruz biz..

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Can Zaten ARaçta Cam Var Biliyorsun Space Modeli. Ruhsattada Yandan Camlı Yazıyor
    Hep Performans Performans Birazda Görsellik Verelim :)

7. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gerçi haklısın yandan camlı çift sıra koltuklu kamyonet olarak geçiyor. sadece cam açma işlemini yaptırabilirsin.. Panelvancılar var bu crafterlar vs. tamamı panelvan olarak geliyor burada açılıyor. zor bir işlem olmaz bu..

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte O Yüzden Çelişklide Kaldım. Multiway Modeli Full Camlı Mesela FUll Camlı Minibüs Olmayan (5+1 , 4+1 ) Birisi Ruhsatta Ne Yazdığını Söylese Güzel Olur

Full Yapıştırma Cam Yapacam :)

Şimdi Ruhsata Baktım ; Yandan Camlı Çift Sıralı Yazıyor

Düzenleyen : Ersin Cerrah

9. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    [
    Merhabalar tekrardan. Sabit süratle giderken 100-105 km arasında ayagınızın gaz üzerindeki pozisyonu hemen hemen %30-%40 civarındadır. Bu yüzden zaten turbo basıncı oldukça düşüktür. Max turbo basıncı tam gaz durumunda ve yüke binince ortaya çıkar(rampada vs.) yakıt tasarrufu ise amaç sizin kullanım tarzınız gibi sabit süratle ve gaza en az basma pozisyonunda ( yüzde olarak ) kullandıgınızda minimum yakıtı saglayabilirsiniz. Yani olabildigince yüksek süratte fakat en az gaz pozisyonunda kullanım olmalı..bununiçinde en büyük vites ve en verimli motor devrinikullanmak gerekir. rampaya geldiginizde 105 ile gitmek için gaza daha fazla basmanız gerekecektir. düz yolda 105 ile gidebilmek için gazdan ayagınızıbiraz daha çekersiniz bu yüzden rampa yukarı daha fazla tüketir araç. Kabaca anlattımumarım karışmamıştır :) tabiki en büyük viteste kullanılmalıdır 100-105 km oldugunda.. fakat 70-80 km arasında bir küçük vites tercih edilirse daha verimli olacaktır sizin için. [/QUOTE]
    çok iyi anlaşıldı :) teşekkürler eski sistem kullanmaya devam etmece ben şehir içi hiç kullanmadığım için hep şehir dışı kullanıyorum demekki kullanım şekli doğru otomatik olmasına rağmen 100 km de yaklaşık 8,5 lt tüketim beni memnun ediyor zaten arada bir devirli kullanmak en azından kurum işini biraz azaltır diye düşünüyorum bunu denedim akçay a gelirken trafik ışıklarında kalkışlarda en küçük vitesden D ye kadar manuel geçtim ve her geçişde 3000 deviri aşarak vites değiştirdim bunu yapmamıştım hiç roket gibi gidiyor yanımda araba kalmadı :)) paylaşımınız için teşekkürler....kazasız günler herkese.......

10. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    [
    @Toporomboz hocam, ekonomi için aracınızı düz yolda 1500-2000 devir arasında kullanmaya çalışın ama arada bir 3500 devirleri de görün.
    [/QUOTE]
    aynen söylediğiniz gibi devam etmece :) 3500 ü değil ama 3200 leri görmeye başladım :) kısa sürede olsa kazasız günler paylaşım için teşekkürler....

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu Cam Açma İşinden Anlayan Yokmu.. En Arka Kargo Kısmındaki Camı Açmak İstiyorum.
    Ruhsatta Yandan Camlı Çift Sıra Yazıyor..

12. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    bendede öyle yazıyor yandan camlı çift sıra koltuklu ama araç kamyonet diye geçiyor multiway olduğundan.arkadaki camı açarsan minibüs diye yada camlıvan diye ruhsatı değiştirmen gerekicek

13. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    o camı açtırırsan şöyle bi dezavantajın olabilir yükleme yaparken cam hizasına kadar yaparsın camın üstüne yük koyarsan cezası var diye biliyorum

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Seninki Full açık Değilmi Abi ?

15. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    2004 model olduğu için multiway diye geçiyor.ama 2005 ve sonrasında multiway camlıvan oldu bizimkilerin adıda space oldu

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Seninki Yarım Camlımı Abi. Space Bendeki Oluyor . En Arkada Cam Yok Ve Kargo Bölümü İle Arada Separatör + Cam Var..
    Multiwaylarda Arada Separatör Yok Ve Arka Koltuk 2 Kişilik Full Açık

17. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    benim araç seninkinin uzun şasisi.orjinalinde arka koltuk 2 kişilikti.ben değirtirdim 3lü taktım.separötör yok.en arkada camda yok.

yani 2004 yılında starexin camlıvan modeli yoktu.oyüzden bizimkilerin adı multiwaydi.2005 te camlıvanlar çıkınca multiway camlıvan oldu bizimkilerede space adını verdiler

18. brava

brava Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar,sizlere bir sorum olacak beni 2005 crdi multiway komple camlı starex'sim ruhsatta kapalı kasa geçiyor ben aracımı alalı 1 ay oldu ocakta vizesi var. Benden önceki sahibi bir sorun yaşamadığını söyledi ama tedirginim.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi? teşekkürler.

Düzenleyen : brava

19. brava

brava Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Heralde bilen yok!

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bugün Starexle Kaza Siftahını Yapmış Bulunmaktayım :) Bir T5 E Tam Çamurluk İle Kapısına Dayandım.. Benim Tamponda Biraz Boya Çizildi .. T5 İn Kapı Büküldü Ve Boyası Çizildi. Polis Tutanak Falan Hiç Ugraşmadan Dağıldık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Yandan Camlı Yazmıyorsa Sıkıntı Yaşarsınız..

Bu Sayfayı Paylaş