Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Genel Paylaşım Alanı

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 10 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bak şimdi 0-100 falan dediniz kanıma girdiniz https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    ben de bu akşam bi deneme yaptım bir elimde telefon falan bi de göstergeleri tutturmak biraz zor oldu ama başardım.
    12,5-13 sn gibi bir değer yakaladım
    birazdan paylaşıma açacağım çok iddalı değil ama ilk deneme için fena değil gibi sanki https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

http://www.youtube.com/watch?v=ZuS0qu0PTXU
    Düzenleyen : Halil KURT

2. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Arkadaşlar bugün komple triger zincir set değişimi yaptırdım serviste.yağ değişimde yaptırdım bor power koyalım dediğimde(daha önceki yağ değişiminde aynı serviste koymuşlardı) artık kullanmadıklarını ve kesınlıklede tavsiye etmedıklerını özelliklede hergün ve sık kullanılmayan araçlarda hiç tavsiye etmediklerini hyundai dende böyle bir yasak geldiğini söyleyipkoymadılar bilgilerinize !!!

Düzenleyen : merikemal

3. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    :)))
    Düzenleyen : Umr

4. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    MERHABA;aynen dediğiniz gibi 100-105 kmde tork konvertörü kilitleniyor ve araç 4. viteste sabitleniyor çaresi yok bildiğimkadar o hızı bulmadan 4.vites sabitlenmiyor ama kilitlendikten sonra eğer düz yoldaysanız 90 km ye indiğinde eğer gaza tekrar basmazsanız devir değişmiyor acaba hala 4. vitesde sabit kalıyormu bunu bende merak ediyorum arabanın rahatlaması devam ediyor gibi geliyor bana 90 kmye indiğinde.........

5. toporomboz

toporomboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İLHAN DEVRİM
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    acaba neden yasak gelmiş veya sık kullanmak veya kullanmamak ne alakası varki zaten yağın içine karışan bir ürün ben anlamadım !!!!

6. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arkadaşlar hepinizin bayramı müberek olsun
    şanzuman yağı değiştikten sonra sabahları hareket ettikten sonar 1. ve 2. viteslere geçişlerde aşırı bir sertleşme oldu ..
    aynı sorunu yaşayan varmı acaba
    biraz yol aldıktan sonra sıkıntı kalmıyor.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Değişmeyen Yaglı Starexdede Biraz FArklı Sıkıntı Var :) Giderken 1 E Geçmesi İçin nerdeyse Durmak Gerekiyor Ama Sıcakken Geçiyor .. Bu Bakımda Komple Bakım Yaptıracam .. Şanzıman Yağı Diferansiyel Yağı :. Komple Amortisöler BUrçlar Falan

Bu Arada T5 İle Orduya Geldim.. İnanın Araba Kullanmaktan Soğudum.. Her An Starexi Aradım..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

8. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

1. vitese geçmeme sorunu bendede var. Sinir oluyorum. düz yolda hız çok yavaşken gecmiyor. ama rampada daha rahat geçiyor. adeta arabanın ciğeri sökülüyor. hırt hırt ses çıkarıyor. ersin yağdan mı kaynaklı bu sorun?

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Normalde Geçmemesi Normal.. Bildigim Kadarıyla 1.Viteste Senkronmeç Yok Zorlanması Normal.. Zaten Giderken 1.Vitese Atmayın Geçmez Denir Doğru Belirli Bir Hızın Üstünde GEçmiyor Ya Durmak Gerekiyor Ya Çok Yavaş.. H100 De Durmak Gerekiyordu Yürürken Çok Çok Yavaş Olması Gerekiyordu 5 Km/h Falan.. Starex 20 De FAlan Geçiyr Ama Üstünde Geçmiyor..Yağla İLgili Bir Sıkıntı Değil Çoğu Araçta Böyle Ama Soğuk Şanzımanda Dahada Belirginleşiyor

10. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracı ilk aldığımda böyle bir sorunla karşılaşmadım ama 1-2 aydır var bu sorun. araç cok yavaşken atmayı deniyorum. 5-10 km hız. hatta tam durmadan çoğu zaman geçmiyor

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O Hızlarda Soğukkende Zorlanması Normaldir . Kaç Kmde Araç ? Yağda Değişse İyi Olur Aslında 6 Yaşında Araç.

12. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ersin o gün sipariş verdiğim ampüller geldi.park lambasını değiştim. süper oldu. neredeyse kısa gibi oldu :) ama tavan aydınlatmasını yapamadım. Kapağı kaldıracam sanırım ama kırarım diye korktum

13. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    125 bin de su an normal motor yağını yeni değiştim. 1000 km olmadı daha. ama sanırım bahsettiğin yağ başka yağ

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kapagın Bir Tarafında Tırnak Var Oraya Tornavida Sokup Attırıyorsun. Kırılmaz Öyle Kolay Kolay:) Zaten Kitabında Yazıyor Sökmesi

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dediğim Yağ Şanzıman Yağı Motorla Bir İlgisi Yok Bu Yağın Ap Ayrı Standartlard Zaten

16. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Farkında mısınız; havalar soğumaya başladığında bu vites sorunları artıyor. :)
    Uzun zamandır rahattım, şimdi de iyi ama havalar daha da soğuduğunda birinci vites yine canımı sıkmaya başlayabilir. :)
    Yağın, geçişlerde rahatlama sağlayabileceğine inanıyorum ama vitesin geçmemesi Ersin'in de söylediği gibi tamamen transmisyonun yapısıyla ilgili bir durum.

Düzenleyen : tahrikk

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    haftaya elazığa gideceğim. İlk iş baktırayım bu yağa. dur aklımda kalmasın gidip deneyeyim su tavan aydınlatmasını :)

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ama Şöyle Bir Durum Var Manuel Şanzıman Yağını Değiştirmeyin Gerek Yok Diyolar Neden Bilmiyorum

19. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bizim usta şanzıman yağı evsafını kaybetmediğinden değiştirmeye gerek yoktur demişti. Bir bakıma haklı, kitabında yazdığı gibi yapsak servisler hidrolik yağını senede bir değiştirecekler. Yalnız, araç yeni alındığında, alışma sürecinde motor yağının sık değiştiği gibi şanzıman ve difransiyel yağının da en azından bir kere değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir otomobil mühendisi de buna benzer bir öneride bulunuyordu.

Şu Starex bölümüne bir şey yazılmayınca günlerce yazılmıyor, bir yazılınca ana sayfada 'son iletiler'i kapatıyoruz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

<table ="tableBorder" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"><t><tr ="ableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td> Bizim usta şanzıman yağı evsafını kaybetmediğinden...</td><td align="center">tahrikk</td><td align="center">Bugün 21:39</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="oddTableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td>Ama Şöyle Bir Durum Var Manuel Şanzıman...</td><td align="center">Ersin Cerrah</td><td align="center">Bugün 21:35</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="ableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td>haftaya elazığa gideceğim. İlk iş baktırayım...</td><td align="center">firatonal</td><td align="center">Bugün 21:34</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="oddTableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td> Farkında mısınız; havalar soğumaya başladığında...</td><td align="center">tahrikk</td><td align="center">Bugün 21:33</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="ableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td> O Hızlarda Soğukkende Zorlanması Normaldir...</td><td align="center">Ersin Cerrah</td><td align="center">Bugün 21:32</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="oddTableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td>Kapagın Bir Tarafında Tırnak Var Oraya Tornavida...</td><td align="center">Ersin Cerrah</td><td align="center">Bugün 21:31</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="ableRow"><td>Starex Genel Paylaşım Alanı</td><td> O Hızlarda Soğukkende Zorlanması Normaldir...</td><td align="center">firatonal</td><td align="center">Bugün 21:30</td><td align="center">5689</td></tr> <tr ="oddTableRow"><td>Arabam fazla yakmaya başladı</td><td>İyi akşamlar hayırlı bayramlar sayın hyundaiclub...</td><td align="center">z0dyak</td><td align="center"><span ="smTe

20. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

ampül biraz uzun geldi.yarın telle lehimleyip yapacam .ben beyaz diye almıştım ama mavi çıktı .

Bu Sayfayı Paylaş