Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Genel Paylaşım Alanı

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 10 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klasik Hyundai işte... Sen sat bunu, Transporter'a bin, bizi de uğraştırma sorunlarınla kardeşim!

2. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8

3. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    işte durum bundan ibarethttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    :) Yokmu Bendeki Sorunu Yaşayan Yada Yardımcı Olabilecek.
    Ve Ön Arka Takımda Konforda Azalmaya Ve Seste Artma Yapabilecek Parçaların İsimleri Nelerdir

5. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam Ersin,senin sorun rölantide direksiyondaki hafif titreme,ben böyle bir titreme hissetmedim,incelenmeli ama ciddi bişey olacağını sanmıyorum,belkide direksiyon hidrolik pompasında aksaklık vardır inşallah basit bişeydir.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben Motor Takozlarından Şüpheleniyorum Abi.. Yoksa Motorun Çalışmasında Gram Sorun Yok Hala Canavar..

Birde Motor Soğukken Atıyorum 2 .Viteste Dipgaz Yapıp 4000 Devir Yaptıgınızda Arkanızda Simsiyah Bir Duman Bulutu Görmemiz Normalmidir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Starex'lerde ön takımda ses yapabilecek parçaların başında üst ve alt salıncak burçları geliyor,yine ön takımda üst salıncağa bağlı torsiyon milinin sonundaki ayar mekanizmasından ses gelebiliyor.
    Daha sonra ön takımda ömrünü yitirmiş alt,üst rotiller ve direksiyon rotilleri ciddi ses çıkarabiliyor.
    Viraj demirinin lastiklerinide değişmek gerekir.Bu parçaların hepsininde fiyatları ucuzdur.
    Arka sistemde makas burçları ses çıkarabiliyor,ön-arka amortisörlerde takırtı yapabiliyor.

8. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim Starex'de egzosta hiç duman göremiyorum giderkende aynadan kontrol ediyorum hiç duman çıkmıyor dizel motordan nasıl duman çıkmaz anlayamıyorum,acaba kaliteli dizel kullandığım için mi?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ön Arka Amortisörler Kesin Değişecek Abi.. Usta Patlak Degil Desede Onlar %100 Patlak Bundan Eminim.. Tamam Yağlanma Olurda 1.5 Senede Yağda Kurur Gider Nede Yağ Kalır....

Şöyle Anlatayım Abi Sorunu ; Geçen Yazın Orduya Gittigimde Orada Önden Lok Lok Sanki Amortisör Boşa Vuruyormuş Gibi Ses Çıkıyordu.. Yani Bana Göre Patlak Amortisör sesi .. İstanbula Geldim O Ses Kesildi.. Bir Süre Sonra Arabanın Altına Baktım Sol Z Rotunun Somunu Çıkmış Ve Z Rotu Yerinden Çıkmıştı Neyse Onu Degistirdik Konforda Değişen Hiçbirşey Olmadı Yine Tümsekelrden Geçerken Pat Küt Geçiyor Yani Hiç Darbeyi Absorbe Etmiyor Ve Çok Rahatsız Edici Sesler Geliyor.. İlk Aldıgımda 403 Gibiydi Resmen Süzülüyordu Orduya Gittim Geldim Bayaa Bir Sert Koşullarda Kullandım Ondan Sonra Herşey Başladı

10. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Motor soğukken egzoz dumanı biraz daha koyu oluyor ancak hareket halindeyken aynada pek belli olmuyor. Ya dururken gaz verip ayandan bakılacak ya da direksiyonda bir başkası olacak. Total Excelium kullanmama rağmen benim Starex'te duman çıkıyor.

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende Normalde Göremiyorum Ama Dedigim Gibi Yapın Soğuk Motorda 2.Viteste Şöyle Bir 4000-4200 E Kadar Birden Yüklenin Arkanız Simsiyah Olsunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Şimdi Hakan Abi Şu Parçaları Diyorsun Zannedersem.. Bu Yanında Takımı Yazmayanlardan 2 Adet Almam Gerekiyor Kanımca ? Sağ-Sol Olacak Sonuçta

Starex Minibüs Alt Salıncak Burcu 02-08
    Starex Minibüs Arka Makas Lastik Burç Takımı
    Starex Minibüs Ön Viraj Lastiği / Burcu
    Starex Minibüs üst Salıncak Burç Takımı

12. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Konforu bozan aksamlar değişince yine süzelecek sonuçta bu sesler bahsettiğimiz oynar parçalardan kaynaklanıyor ve parçalar ucuz iyi birde usta çok önemli tabi,
    Şu anda tavsiye edebileceğim işini iyi yapan bir ustayada rastlamadım,tanıdığı gerçekten iyi bir usta olan varsa tavsiye etsin lütfen bende bundan sıkıntılıyım.

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet Bende Bu Durumdan Sıkıntılıyım.. Tamam Usta Güzel Usta Ama 1 Senedir Şu Konforu Bir Halledemedi... Her Zaman Bişey Yok Falan Dedi. Fakat Motor Konusunda Mükemmel Usta Orası Ayrı Mesele..

Düzenleyen : Ersin Cerrah

14. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ersin kardeş tabi parçalar sağ sol şeklinde fakat parçaları değişmeden öncearacı iyi bir rot balanscıya göstermek gerekiyor,rot balanscı değişecek parçaları listeliyor.

Alt ve üst salıncak burçlarını kimi usta burçları değilde salıncaklarla birlikte değişmesi gerektiğini söyleyebilirler.Salıncaklar komple değişecekse alt ve üst salıncaklar üzerlerine monte edilmiş alt üst rotillerle birlikte satılıyor.
    Sağ sol direksiyon rotilleride değişebilir,sağ sol viraj cubuğu lastikleri değişir.
    Direksiyon kutusu takımında sorun varsa direksiyon lastik körüklerinin içine direksiyon yağı dolar bu durumda direksiyon kutusu tamir takımı yenilenir ve atf dextron 2 yağ konulur.

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Rot Balanscıyada Girdim Abi Sadece Z Rotu İle Sol Direksiyon Milli Değişti... Bana Göre Onların Hiç Biri Bişeyden Anlamıyor

16. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Starex'le ilgili fren balata değişimlerini ve çeşitli bakım işlerinivideo şeklinde kayıt edip bölümümüzde paylaşmayı planlıyorum,bu sayede gerçekten çoğu kişi birçok parçasını kendi alıp değişecek ve çoğu ustadan daha iyi iş çıkaracağına inanıyorum.
    Parçayı kendimiz değişince çok daha itinalı olunuyor.

17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Fren Hidroligide Tam Ortaya İnmiş .. Bu Balata Aşınmasına Görede İnme Yapıyormuş Herhalde.. Onlarıda Mando Marka Alacagım. 1.5 Sene Oldu Birde Agresif Kullanım Yapınca Aşınma Olabilir..

18. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    O halde biraz masraflı olur ama dediğin gibi ön takımın oynar tüm aksamlarını dikkatli satın alıp değişmek en iyisi olacak bu parçaları yine teferruatlı olarak düşünüp listeleriz.Amortisörler ölçülüp karar verilir makas lastikleri bozuksa değişir bu kadar al sana konforhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte Abi Onları Bana Tek Tek Söyleyecek Birini Bulamadım.. Ama Herkes Bişey Yok Bişey Diyip Duruyor.. Yahu Arabayı Benden İyimi Tanıyacaksın :)

20. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ön disk frenlerde balata azaltıkça fren kaliperlerinin içerisindeki çift piston balataya doğru ilerliyor ve fren hidroliği haznesindeki hidroliğin seviyesini düşürüyor. Bende Mando balata almıştım biraz daha pahalı ama kaliteli 2 çiftini 55tl ye almıştım
    Düzenleyen : sdiect

Bu Sayfayı Paylaş