Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Genel Paylaşım Alanı

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 10 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Turbo Büyük Ses Normal..Transporter Gibi Yumruk Kadar Zırt Pırt Bozulan Turbosu Yok... Bizdede Transporter Var Ama İnanın Gidipte Koltuguna Oturmak İstmeiyorum Bana Starexdeki Zevki Vermiyor..

O Turbo Sesi Yokmu O Turbo Sesi Beni Tam Gaza Getiriyor Dahada Bas Dahada Bas Diyor :)

Transporter Hikaye Starexin Sorunsuzluguna Yaklaşamz Bile

2. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ersin hocam yanlız soyle bır durum var etraftakı starexlerde bu ugultu olmuyo benmkısınde ıse oldugu yerde gaza hafıf dokunsan bıle o ugultu cıkıyor kımı crdilerde ıse o ses hıc yok o yuzden canım sıkılıyor sızce baktırmalımıyım ve aracın ataklıgı meselesı bu babamın derdı sızın bır fıkrınız varmı neden olabılır sonuk oldugunu soyluyor babam ve amcamda eklendı sımdı :D

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Biz Burdan Ne Desek Boş Çıkar.. En İyisi Turboyu Ölçtürmek.. İşin Aslı Bizim Turbolar Kaç Bar Basıyor Onuda Bilmiyorum Bir Araştırmak Lazım..

Dediginiz Gibi Bende Aşırı Bir Ses Yok.. Hatta Motorun Sesi Zaten Yok Gibi Birazcık Turboyu Duyuyorum O Kadar

4. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yardımlarınız ıcın tesekkurler en kısa zamanda gıdıp olctureceğim.

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ama Starex CRDİ Gerçekten Çok Sessiz Bir Araç 90 Km/h Da 5.Viteste İnanın İçerde Neredeyse Ses Yok Gibi Bişey.. Teybi Açmasam Uykum Geliyor O Derece :)

İddaa Ediyorumki 1.5 DCİ Renodan 1.3 Multijet Fiattan 1.9 Tdi Ve 2.5 Tdi VW Lerden Çok Çok Çok Sessiz Rölantide Olsun Giderken Olsun

6. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten aracın kendı sesı yok benım aractan cıkan tek ses turbo sesı bana gore ugultu normalden fazla gelıyor mutlaka baktıracam ıs acmayalım basımıza .

7. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ersin, ne adamsın ya. B sınıfı arabayla minibüsü kıyaslamışsın.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

@pluse, bahsettiğin ses hangi devirlerde geliyor ve vites boşteyken geliyor mu? Ayrıca tam olarak nasıl bir ses? Islık gibi mi, uğultu gibi mi, metal sürmesi gibi mi?

8. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam ses ugultu bıcımınde gelıyo hanı tcilerın sogukken cıkardıgı bır ugultu vardırya aynı ole ama benımkısı starex bostayken rolantıde sıkıntı yok ama sanırım 2000 devırden sonra veya 2500den sonra bır ugultu verıyor benı asıl dusunduren ıse aracı bızde olmadan oncede kullanan babamın eskıden daha atak oldugunu soylemesı bu benı suphelendırıyor.

9. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada benim aracım crdi olduğunu belirteyim.

10. papicity

papicity Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    uğur temiz
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    aynen benim araçta eskiden gaza hafif dokununca şahlanıyordu fakat son yıllarda o ataklık yok,enjektör vs turbo da mı bi sıkıntı var anlamıyorum ama yakıt olarak eskiye göre uzun yolda daha az yakmaya başladı.

11. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen bendeki sorunda bu bugün servise götürdüm turbodaki uğultu için bilyada sıkıntı olabılır dıyor ona bakıcaklar birde enjektörün sökülüp bakılması bile dünyanın parası üstelik serviste değil dışarda sorduk hatta usta bize hiç elletirmeyin böyle idare ediyosa diyor hatta neredeyse bu araba bu kadar gidiyor diyecek sanki bilmediğimiz araç :)

12. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Her ustaya güvenmeyin. Benzer bir olayı ben de yaşamıştım, hava filtresinin hortumu çıkmış, usta fark etmişti. Hava filtresinde kırık, çatlak olmadığından, kapağının tam oturduğundan emin olun. Ses turbodan gelseydi büyük ihtimalle yükteyken daha düşük devirlerde de ses yapacaktı. Tabi sesin kaynağıyla ilgili farklı ihtimaller de yok değil. Özellikle turbo dizel araçlar konusunda deneyim sahibi bir usta bulursanız kesin bir şey söyleyecektir.

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Niye Daha Az Ses Çıkmıyormu Çıkıyor Gerisi Yalan :) Fordun C Sınfı Araçlarıda Gelsin Farketmez Onlardanda Sessiz

14. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    O uğultu tci soğukken fandan gelensesdir bilginize...
    Düzenleyen : Beemer

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu An Aklımda Koltuk Isıtma Projesi Var :) Bu Aracın TR Dışında Koltuk Isıtmalı Modelleri Var Ama TR De Bomboş Starexi Üretmişler.. Bari 4x4 Ü Üretseydin..

Buda Koltuk Istma En Sağdaki Altlı Üstlü Switch

Birde Michelin Agilis Kullananlar ; Bu Lastik Nasıl İyi Gıcırdıyormu:) Patinajdad Falan Güzel Ses Çıkarıyormu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : Ersin Cerrah

16. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hele lastik yeni ise fena ses çıkarıyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. herotci

herotci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese selamlar. 2005 model strex orjinal minibüsüm var alalı 2 ay kadar oldu. aracıma park sensörü taktırmak istedim netten aldım 1 adet hatta . ancak takılma kısmı biraz can sıkıcı oldu. ankara bir kaç yere gittim ancak takma işinin çok zor olduğu tamponun sökülüp arkasındaki demirin oksijen le delinmesi gerektiği ni söylediler. aca başka bir alternatif var mı. yardımcı olursanız sevinirim. sadece tamponu söküp demir delmeye 70-80 tl.artı park sensörümontajına 50 tl istediler.sensörü ben 60 tl ye aldım. 200 tl gibi rakam tutacak nerdeyse.

18. iLkan

iLkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arka tampon sokmek kolay ve ordakı demırın kesılmesıne gerek yok cunku o demır ıle tampon arasında köpük oldugu ıcın mresafe park sensorunu kurtarıyor.benım aracıma montaj yapılırken basındaydım bızzat gordum.
    montajına ben 50 lıra verdım

19. herotci

herotci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İLKAN bey peki tampon sökülmeden delinebilirmi? o köpüğü çıkardılarmı acaba sizin aracınızdan

20. pluse

pluse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok enteresandır uğultu gitti arabadan hayırdır inşallah :)

Bu Sayfayı Paylaş