Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Alacam Ama Çok Kötülüyorlar

'Starex Forum - Club' forumunda BARANZ tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    valla bizde starex alıcaktık kime tanıştıysam aman aman uzakdur dediler kimi km de 40-50krş yakıyor dedi. sitede ise 25 kruş yakıyor diyolar en sonunda vaz geçtik almaktan.

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar. Öncelikle starex'in modelleri hakkında (Form içerisinde aratırsanız daha detaylı bilgiye ulaşırsınız) çok kısa bilgi paylaşalım.

İlk modelleri (1997-200) arası 2.5 motor TC olup, turbo beslemeli 85 hp gücündedir. Araçta sadece intercooller bulunmamaktadır. Vİtes kutusu oranları ve diferansiyeli farklıdır.

2001-2008 arasında 2.5 litre TCİ turbo intercoller endirekt püskürtmeli 100hp ve 2.5 litre CRDİ 140 hp motorlu 2 model piyasada mevcuttur.

Multiway ile space arasındaki fark taşıma kapasitesi ve cam şeklidir. Multiway tüm camları açık uzun şaseli olanıdır (multiwayın orjinal kısa şase tüm camları açık olanı yoktur) Bu araç 4+1 oturma düzenindedir ve 1100kg taşıma kapasiteli makaslara sahiptir. Nispeten biraz daha konforludur.

Space ise yarı camlı (arka camları kapalı) kısa ve uzun şase 5+1 oturma düzenine sahip bir araçtır. Space'nin taşıma kapasitesi 1300kg civarıdır.

Minibüs versiyonu (orjinal olarak) çift renkli ve tamamı çift klimalıdır. 9+1 veya ilk modellerde 11+1 oturma düzeni vardır. Tek renk ve tek klimalı orjinal fabrika çıkışlı ve kısa şaseminibüs versiyonu kesinlikle yoktur.

Vip diye orjinal bir versiyon yok.

Bu araçlar sürat aracı değildir. Safkan bir ticari araçtır (orjinal minibüs versiyonu hariç) bu nedenle yüksek hızlarda segmentlerindeki her araç gibi güvenli değildir. Starex TCİ'ler 3800 devirde 100hp güç üretir ve bu motorun çevirebildiği en yüksek devir yük altında 4000-4200 arasıdır (düz yolda, 5.viteste) araç, 5.viteste 1000 devirde 39km hız yapar ve basit bir hesapla 4000 devirde 160km hıza tekabul eder. Starex bu hızda sürekli gitmeye müsait bir vites kutusuna ve motor gücüne sahip değildir.Starex TCİ maalesef kısason dişli oranı nedeniyle 120km hızların üzerinde hem gürültülü hemde müsrif bir hal alır. CRDİ modeli ise 1000 devirde 5.viteste 45km hıza ulaşır ve 4000 devirde ulaşacağı hız 180km'dir. Bunların üzerindeki devirlerde motor güç üretmez ve ancak yokuş aşağı gidildiğinde limitler aşılabilir.

Alırken öncelikle motorunun sağlam olmasına, bakımlarının zamanında yapılmasına dikkat edilmelidir. Özellikle diferansiyel seslerinin gelip gelmediğine, şaft boşluğuna mutlaka dikkat edilmelidir. Bu araçla yapılan hızlı kalkışlarda şaftbağlantıları hep zarar görmektedir. Ayrıcaağır hizmet tipi diferansiyelde yer alan boşluklar, yine sert kullanımlarda artarak ses yapmaktadır. Ön taşıyıcılar torsiyon cubuklu ve amortisörlü bir yapıdadır(Önlerde helezon bulunmaz...) ve arka yaprak yay sistemine göre daha esnek bir yapıdadır. torsiyon bağlantı burçlarının boşluksuz olup olup olmadığına, burç ve lastiklerinin aşınıp aşınmadığına baktırılmalıdır.

İntercoller'in hemen altında soğutma fanı mevcuttur ve bu fan konumu gereği arıza yapmaya müsaittir ve arıza durumunda farkedilmemektedir. Bu durumda aracın performansı düşer ve tüketimi artar. Araç çalıştırılıp mutlaka kontrol edilmelidir.

TCİ'ler için alım sonunda mutlaka enjektörler kontrol edilmelidir. Zira kötü yakıta bağlı olarak aşınmalar ayarsızlıklar bu aracın kötü şöhretine en büyük etkendir.

Starex'in TCİ olup 140hp versiyonu alsa üretilmemiştir.

Düzenleyen : tolgakmg

3. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sağolasın altattık çok şükür burnum bile kanamadı sadece ayağım pedallara çarptı hafiften ağrıdı yoksa darbe emici tamponlar sana zaten bütün hızı yansıtmıyor kazayı kızıldağ civarında yaptım sivas bölgesi yani ve eskiye göre yine yolar çok iyi ama kışın soğuk olduğu için tehlikeli seninde yaşaığın olada geçmiş olsun o durumda kaza yapabilirdin çünkü kış aylarında tunellerin içi de güneş görmediği için buzlanma olurya tunele girmeden yavaşlayacaksın ya da içerde freni çok hassas kullanacaksın aksitaktirde tunelin içinde bi o duvara bi bu duvara vurmak mümkün TFF başkanı da buna benzer kaza yapmıştı hatırlasan.Doğan arkadaş iyi söylemiş transit doğarken de dandikti şimdi biraz düzeltti ama yine de genetiği değişmemiş.

4. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım Öyle diyorsunda bi arkadaşımız TCİ motorla 180 km hızı yapmış

5. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    DAVTOR arkadaşımız Tci motor bi starexle 180 km yaptı ama yokuş aşagıda deilmiş galiba

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:

Basit bir hesapla 180km hıza ulaşmak için en az4600 devir çevirmek gerekir ki....bu ancak yokuş aşağı motoru patlatırcasına yüklendiğinizde ve %5-7 gösterge hatası ile mümkün...

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tolga Hocam Artık Bu İşin Herşeyini Biliyor..Hyundai Ticarilerin Kitabını Yazdı Diye Bilirizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

8. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Davtor Arkadaşımız Bi baksa iii olur :)

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benim bu araçla yokuş aşağı ulaşabildiğim hız 170km. Tamamen boş ve iyi sayılabilecek bir eğim ile bu mümkün oldu. Motor devri 3750 devri gösteriyordu ve yokuş aşağı olmasına rağmen araç daha fazlailerlemiyordu. Benim aracım otomatik ve4. vitesidüz viteslilerden daha uzun olmasına karşın bu devri geçmem mümkün olmadı...
    Evet aracımdan memnunum. Özellikle 120-140km hızlardaki sessiz ve güçlü halinden çok memnunum. Ama düz yolda bu araçla 155km hızı geçemedim (ki çok normal. Araç 100hp, 1900kg ağırlığında ve 1850mm yüksekliğinde....)

10. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam şimdi ukalalık yapmak istemem starexte kullanmadım tecrubenizede saygılıyım
    ancak düz vites araçlar otomatik araçlardan daha hızlı gitmezmi ?

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Estağfurullah. Bu genel bir kaide değildir. Otomatik vitesli bir çok aracın düz vitesliye göre daha hızlı ve daha seri olduklarıo artık bir aşinadır. Ancak şu bir gerçektir ki...fabrika verilerine bakarsak starex TCi düz vites 145km son hıza sahiptir. Otomatik olanı ise 140km....Peki bu hızın üzerinde ben 155 km hızı nasıl gördüm derseniz.....Rüzgar, gösterge hatası....eğim v.s.....Dolayısıyla zaten fabrika verilerinin üzerindeki hızlar yol ve vites kutusu oranlarına bağlı olarak değiştiği için....olaya otomatik veya düz olarak değerlendirmemiz doğru olmaz.

12. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Davtor arkadaşımız konuya bi bakarsa iii olur :)

13. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aklınıza takılan şey nedir? 100hp 2 ton ağırlığında ve 1400kg taşıma kapasitesine sahip bir araç zaten 180km hıza ulaşsa...fabrika neden bunu saklasın ki?

14. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet sizde haklısınız ama fabrikadan çıkarken azami limit veriliyor yani fabrika 140 demisse 150, 160 ypar ama 180 km arada 40 km fark olur bu da bayagı bi fark yani davtor arkadaşımız dedigi ile sizin dediginiz çakıştıgı için onuda bu konuya davet ediyorum hocam

15. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elbette buyursun...Araçların fabrika verileri sizinde dediğiniz gibi azami hızlardır. Siz gösterge hataları eğim rüzgar gibi etkenler, hatta ve hatta farklı lastik çaplarıyla bile ile bu rakamların üzerinde rakamları görmeniz çok normaldir. Şimdi yollardaki eğimin, rüzgar şiddetininherhangi bir standartı olmadığından fabrika tamamen rüzgarsız ortamlar ve eğimsiz yollar için bir rakam belirler. Davtor arkadaşın bu rakamı görmesi tamamen saygı duyulacak bir iddiadır. Ama bu her starex'in bu rakamı göreceği anlamına gelmez....

16. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet ancak farkın fazla olması ilginç

yanlız bide şu var bende bi şahin s vardı ilk göz agrım o tip arabalarla tüpte en fazla 160 yapıyorlar benin şahin ise 180 km yaptı bmw ile depişdim yaw :) ama o 200ü vurunca aglamasın die gaza basmadım adam beni yüzümden arabasını satmıştır kesin :) ancal şöle bise var ben sadece multijet radyatör takmıştım ve arabamın motoruda çok bakımlıydı tempra motor :)
    Düzenleyen : BARANZ

17. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla üstadım değindiğiniz konu forumumuzda o kadar sık yer alıyorki 1.5-1.6 motor hacimli araçlarımızın da fab. verileri 180km civarında verilmişken birçok kardeşimiz çok rahat 220 görüyorum diyebiliyorsa demek ki biraz zorlasa 240-250 yapacak o yüzden fazla şaşırmamanız lazımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif. Millet de o spor araçlara boşuna para veriyor zaten ama haberleri yok...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

18. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim bildiğim kadarıyla max hızın bir formülü var. atıyorum lastik tabanyüzeyi, tekerlek çapı,güç,vites oranı vs bunlar çarpılıp toplanım falan bir formül çıkarmışlar. yani kağıt üzerinden hesaplanıyor. değişiklik çıkması normal

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bencede https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

20. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ozaman şöyle söyleyeyim....Adana Antep yolunda, Antepe giderken nur dağına varmadan çok güzel ve uzun bir eğim var. O eğimde ben kayın pederin 115HP lagunası ile 230km (kadran 220), diğer aracım marea ile 205km (motor devribitti)hıza ulaştım. Starex ile oradan geçme imkanım olmadı. Eminim ki oradaki eğim rüzgar ve benim okuduğum yasinlerle starex'in 200km hıza ulaşması mümkün (ki vites oranlarım buna müsait. Devir saati 4500'e gelecektir bu hızda)

Ben bu araçlarla düz yolda bu hızlara asla ulaşamıyorum...

Bu bir kriter veya şaşılacak bir durum değildir. Bence bu konuda kafanızı gereksiz yere meşgul ediyorsunuz.

Bu Sayfayı Paylaş