Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Starex Alacam Ama Çok Kötülüyorlar

'Starex Forum - Club' forumunda BARANZ tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bide herkesin lafına baksak araba alamayız.Benim amcaoğlu araba alacaktı,arabadan hiç anlamaz.Accent ERA yı bunun yanında bi kötülemişlerki psikolojik olarak artık amcaoğlunun beynine era kötü diye girmiş.Ben zorla yaka paça hyundaı bayisine götürüp aldırttım,aldıktan sonra biraz vırın gırın etti.2 aydır kullanıyor şimdi soruyorum Allah razı olsun senden diyor..

2. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hımmm haklısın kardeş kimse kendi malını kolay kolay kötülemez bilgilerini paylaştıgın için sag ol

3. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bence binek alacaksaniz, kesinlikle duz vites, uzun kasa ki tavanida yuksektir bir CRDI alin sehir disi/sehir ici 8.1/9.6 lt yakar maximum kilometrede. Hep Eurodizel kullanacaksiniz ki Eurodizelin performanisda yuksek oldugundan siz fiyat farkini goz ardi edebilirsiniz. Ustelik birde SVX alir Koltuklarida kaliteli yaparsaniz ailenizle size Mercedes veya Citroen C5 konforu yasatir.

Düzenleyen : cbaytan

4. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    BARANZ öncelikleyapılabilecek en iyi terciharkadaşım 2005 senesinde starexle ilk tanışmam oldu ve sıfır km tcı yani100hpvıp aldım aracın ağırlığı 2.5 tona yakındı ve o zaman ben ilk defa böyle bir araca bindiğim için bana çok farklı geldi ve hala da tadı damağımda çok farklıbir sürüşü var uzun yol için en ideali diyebilirm ve amerikan tarzı sürüş karekteri bu arabanın en güzel özelliği böyle bir aracın bu fiyatlara satılması benim içimi sızlatıyor bütün nedeni de mmt88 arkadaşımızın son derece dürütsçe söylediği durumdandır çok yaktığı yalandır palavradır ben çok agresif kullandığım halde ort.250 krş yakıyordu ve söylediğim gibi vıp ler daha ağır ve 2.5 ton ağırlığında idi bence 2.5 motor ve 2 tondan fazla ağırlığı olan bir araba için son derece uygun veriler bunlar 200 krş sakin kullanımda şehir dışı yakabilirsin ve hatta bi tanıdık tcı cty van aracı ile şehir içi 210 krş yakmayı başarmıştı ve benim şu an 2006 crdi vıpim var nasıl olur dedim crdi den az yakamaz dedim ama test ettik gerçekten beni çok şaşırttı yani bu iş kullnımla alakalı titiz olursan 200 krş şehir dışı için hayal değil ve dikkat edersen tcı ile crdi arasında fiyat farkı var bence tcı lerde çok güzel gidiyo ramapa canavarı ne de olsa,ralli yapmaya niyetliysen crdi düşün ama tcı mozot açısından daha avantajlı arkadaşlarımızında söyledği gibi ucuz mazotu ver sorun yapmaz ama crdi aldınmı euro dizele mahkum olursun.

5. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Arkadaşım öncelikle yorumuna teşekür ederim her şeyi açıklamışsın tcı motor daha dayanıklı ancak crdi de 140hp arada 40 hp fark var

ancak ben ralli yapmak deilde hız yapacam tcı motor 180 ile 200 arası yaparmı yada bu aradaki 40 hp nin ne katkısı var crdide bunuda açıklarmısınız mesala crdi ve tcının hızı aynı ancak crdı daha iyi rampa çıkar vs bu şekil açıklarsanız arkdaaşlar arkadaşım
    Düzenleyen : BARANZ

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    MErhabalar.
    Aslında olay 40hp fazlalık değildir. Mesela Toyota'nın çıkardığı panelvan 95hp (D4D motor) dir. Yada H-1'in yeni versiyonları 2.5 CRDİ olmasına karşın 116HP'dir.

Asıl mesele, sürüş performansı + kullanıcı hatalarına bağlı ekonomidir. Yani CRDİ motorla bir yokuşta 4. vitesle çıkmanız gerekirken 5. vites ile çıkmaya kalkarsanız, yakıt sisteminiz gaza basma açınıza, motor devrine, hava basıncınagöre en ideal yakıtı püskürtücek ve tüketilmesi en ekonomik değerleri elde edecektir. Oysa TCİ...."ben bilmem kardeşim. Sen şimdi 4. vitesteymişsin, 5. vitesteymişsin, yok hava sıcaklığı 33 derece imiş, gaza basma açındı 11 derece...beni ırgalamaz. Sen gaza bastın mı bastın...bende püskürttüm birader....ne kızıyon çok yakıyorum diye..." diye kibarca müsrifleşir....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Benim kullanımım esnasında sürekli temiz yakıt bulamıyorum. Bazen kötü yollarda ve kalitesiz mazotla ilerliyorum. Bu nedenle TCİ bana göre en ideal araç. Ama tabiki gönlüm CRDİ'den yana....

TCİ için küçük bir öneri....Lastik ebatlarını 195/65/16 veya 195/75/15 (orjinal jantlar) yapar (bu araç için bence en ideal ölçü) birde 3.9 olan diferansiyel armudunu 3.65 (CRDİ) olanı ile değiştirirseniz, uzun yolda 5. vites 2000 devirde 90km hızlarda rahatlıkla (Kİ İDDİA EDERİM...) 6.5-7 litre değerini yakalarsınız.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Ben H100 e Starexin diferansiyelini Taksam Hızı Artarmıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Düzenleyen : Ersin Cerrah

8. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Baranz arkadaşımönemli değilTolga arkadaşım olayın teknik yönünü açıklamış crdi motor daha teknolojik olduğu için daha hassatır ve ve senin hatalarını örtbas edip yakıtta fazla dalgalanmalar yaşatmaz ve şu an crdi kullanmayan tdı tdcı adına ne dersen hepsi bu problemi yaşar ben şahsen 1.9 tdı passatla 23 lt gördüm ama iyi bastım yani eğer o araçta crdi olsa idi bunun yarısı kadar oynama olacaktı ve bu rakam gözünü korkutmasın tdı tcı den her zaman çok yakar bunu her ne kadar inkar etselerde bu olayda olduğu gibiha tcı yine de sakin kullananlar için sorun değil daha önce söylemiştim bi tanıdık tcı ile benim crdi den az yakmayı başardı bu kullanıcı ile ilgili gelelim 40 hp farka 40 hp az değil bunun avantajını ışıklarda kalkarken görürsün yanında bazen çok güçlü araçlar bazen de kimse kalmaz ama tcı de sıradan herkes gibi kalkar gidersin nitekim crdi nin 0-100 ü tcı ya göre 4-5 saniye daha erkenhız yapayım dersen ben tcı 2005 starex le 180 i gördüm orda kaldıbu bence o araç için çok yeterli bir hız ama crdi daha başka 200 kadranı deviriyor 210 civarı zorladın mı yapıyor nitekim o hızlarda bile güzel hızlanıyorama sen beni 180 kesmez diyorsan biraz daha para ekleyip crdi alabilirsin ama bence hiç 200 lü süratlere çıkma çok şükür tecrübemiz var yoksa önüme kıran kamyonun dibinde çoktan ölmüştüm ve bu seni dizginlesin çünkü insanoğlu imkanları sonuna kadar kullanmayı sever 180 de bu gün 2.5 174 tdı t5 in zor bela yaptığı son hızlarıdır basite alma derim ve rampalarda da tcı ile crdi arasında pek fark yok tabi crdi daha iyi çünkü hp si fazla ama iş rampa olunca silindir hacmine bakar ve ikisi de 2.5 bastınmı çıkıyor tcı bence çok yeterli bir çok binek aracı rampada terletirsin bu test edilmiş onaylanmıştır ve kullanan kullanmayan bir çok kişi starex in rampa canavarı olduğunu bilir bak starex diyorum crdi starex demiyorum anlatabildiysem ne mutlu hadi iyi akşamlar.

9. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    HIMM anladım arkadaşım zaten 180 benim için yeterli bi hız zaten yokuşaşagı 200 yapabilirdimi
    Sonuç:

TCI motor sakin ve professional kullanıcılar için
    için derken yakıt anlamında yani Crdi ise teknolojik oldugu için sürücü hatalarını af eder ve rampaya 5 ile de çıksanız yakıtı ona göre dengeler

dogrumu arkadaşlar

anladım arkadaşım

10. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bide arkadaşım starexteki konfor bence transitte yok

11. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eminmisin dostum transitlerin 2008 ine bindinmi

12. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım starex hız aracı değildir 200 felan demişsin sen 200 görürsen daha yolu göremezsin allah muhafaza kaldırır atar seni

13. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :) arkdaşım 200 illa vuracak deiliz biz son limiti için söylüyoruz kolay kolay bi minibüs o hızlara çıkamaz onun için hızını tartışıyoz burda aile binecek sonuçta o arabaya 160 şı geçmedim şuana kadar aile ile

14. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

arkadaşım biz 2003 ve 2007 arası konuşuyoruz 2008 bu konun dışında bide bilmiyom yani herkezin zevki ve hobisi tartışılmaz starex hoşuma gidiyor nedense

15. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bi sorum daha olacak starexler ayrılıyorya
    KLM TCI MİNİBÜS Multiway Panelvan space vıp

die bunların motorları aynı dimi tci ve crdi artık her neyse
    sadece konforları deişiyor dimi

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    CAmları Ve Koltukları İle İlgili Olanı Var..

17. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hımm yani motor fln aynı saddece iç tasarım farklı dimi

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    TCİ Bide CRDİ Motor Var Başka Bi Şekli Yok ...Panelvanda Hiç cam Yok..Vip Özel Yapım Oluyor İçinde Tv Falan Tamamen Özel Yapım Yani..Multiwayda Galiba Sadece Orta Camı Açık Ve Koltuğu Olan Oluyordu Tam Emin Değilim..Cİty Van Deniyor Ama 5+1 Olanlara..

19. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilgilendirdigin için sag ol arkadaşım

20. BARANZ

BARANZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Herkesbilgisini paylaştıgıiçin Teşekürler

^^^^^^Unutmayın Bilgi Paylaştıkça Çoğalır^^^^^^