Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

sonunda LPG'yi taktık

'LPG Sistemleri' forumunda mehmetgs tarafından 2 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Brc marka
    şehiriçi 16 kuruş yakıyorum

2. ozhan

ozhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkeze merhabalar.ben racıma yaklaşık iki ay önce zavoli marka lpg taktırdım.şu an full lpg deposu ile şehir içi en fazla 255 km yol yapabilim.geçen gün 20 ytl lpg aldım ve sadece 98 km ol yapabildim.aynı yere focus marka aracına arkadaşın lpg tatırdık.o yakışından çok memnun.ben ise değilim.ne yapabiliim sizce.ilgilenen herkeze şimdiden teşekkürler.aracım 1.6 hyundai accent era.

3. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

taktırdığız yere götürün.ayarını yapsınlar.iyice bir kontrol etsinler.
    LPG ile 20 liraya 98 km.şaka gibi.

4. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Niye saka gibi olsun? Havalarin sogumasiyla beraber bu deger yani 20kurus/km sehirici trafiginde gayet normaldir.

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    normal değildir bence.

6. ozhan

ozhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normali ne kadr olmalı.genel olarak sabah trafiği 2. ve 3. vites arası gidiliyor.ama genede çok oluğunu düşünüyorm.tahmini km de 17 kuruş ideal olmaı gerekiyor.ilginize teşekkürler.

7. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araciniz otomatik sanzimanli midir?

8. ozhan

ozhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır

9. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    peki arkadaşlar birşey sormak istiyorum,
    benim önceki aracım gazlı idi aldesa marka tek nokta kit vardı. simit depo ile 300 kmcivarında gidiyordum ş.içinde ve genelde deponun tam bitmesini bekleyerek gaz alıyordum. sabahları benzinde çalışıyordu ama gaza basıp 3000d/dak geçtimmi gaza geçiyodu. bu şekilde bile ayda 30 tl lik benzin masrafım oluyodu. ben hergün işe arabamla gidip geliyoruum 7 km ve gaz taktırsam ısınıncaya kadar gidiş geliş 4 km benzinde sarfiyatım olacak. sizler lpg de kaç depoda kaç depo benzin harcadığınızı yazarsanız aslında değerler biraz daha belirginleşecek. çünkü km de 16 kuruş yakan lpg li araba 10 km gittiği yolun 2 km benzinle gitmiş olacak.

ben çok düşündüm lpg ye geçsem mi diye ki aldesanın kartalda fabrika montajı yapan yerinden daha önce lpg taktırmış biri olarak gayet memnunken sırf ısınma sorunu nedeniyle vazgeçtim.
    acaba benmi yanlış düşünüyorum.sizlerde değerli görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

10. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu konu cok tartismalidir bence zira yakit tuketimini etkileyen bircok parametre var. Kullanim tarzindan aracin bakim durumuna, LPG kitinden lastik basincina kadar bircok etken var. En iyisi ayni arac ve kitlerle kiyaslama yapmak ama bu cok zor. En iyisi siz yine deatesleme sistemi, hava filtresi, LPG kitinizi ve ECU ayarlarinizi kontrol ettirin.

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

dogru düşünüyorsunuz..bende lpg ye gecmeyi düşündüm ancak yaptıgım hesaplar tutmadı ve karımız %25 gibi bir rakam olacakdıki değmez diyerek vazgectim..

şöyleki arac su anda 9lt civarı benzin yakıyor..lpg de en az 12lt yakacagını düşünürsek 21krs ediyor bunun üzerine 3krs a benzin masrafı eklersek 24krs olacak..birde bunun bakımlarını sızdırmazlık raporunu filan katarsak ortalama en iyi ihtimal 25krs desek karımız kmde 5krs olacakki değmez dedik..çünkü arac sabah calışıp 11km yol gidip kontak kapatıyor birdaha akşam çalışıyor bu yolun 3km si zaten benzinde gidecek..

uzun yolda ise ş.dışı yakıtından memnunum..

12. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Acikcasi ben LPG'li aracin harcadigi benzin hususunda ince hesap yapmiyorum/yapmak istemiyorum, zaten benzin kullanacaktiniz. Dahasi aracin buna ihtiyaci oldugunu dusunuyorum. Ote yandan gaza gecis suresi/km.si de hava sicakligina bagli olarak degisiyor. Ama direkt LPG ile calisan kitler de var.

LPG kullanimi ile her km.de yaklasik 10 kurus tasarrufunuz olur ki bu da 10.000km.de yapacaginiz 1.000TL'lik donusum masrafini karsilayacaktir. Ustelik cevreye de daha az zarar vermis olacaksiniz. Ben olsam hic dusunmeden gecerdim.

13. ozhan

ozhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    soruma cevap alamadım tam olarak.ama benzinle gitmektene 5 dk erken çııp sistemin gaza geçmesini bekliyorum.buda 2 ayda 15 ytl benzin yeterli demek oluyor.

14. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Yusuf kardes, daha once de size yazdigimi hatirliyorum. Verdiginiz rakamlar gercekci degil veabartili. Soyle ki 9lt. benzin tuketimi 10-11lt. LPG'ye karsilik gelir. Yukarida yazdigim gibi benzini hesaba niye katalim ki arac zaten benzinde calisacakti ustelik yazin daha erken LPG'ye gecer. Aracin buna ihtiyaci da var, bu hesabin yapilmasi kanimca dogru degil. Sizdirmazlik iki yilda bir 25TL, bakim masrafiysa cok degisken ama 5.000-10.000km.de30-50TL. Araca korkarak binmektense LPG ile aracin keyfini cikartmayabakiniz.

15. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,061
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben 7 ayda 15.000km yol yaptım, arabanın tadını çıkardım. LPG olmasaydı ne bu kadar gezebilirdim, nede bu gezintilerin tadı olurdu. Korkmadan sağa sola kafama göre gidiyorum, ayrıca motorumunda ömrü uzuyor.

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abilerim bende şans yok..motorin ucuzdu tucsonu dizel aldık motorin aldı basını gtti..benzinle motorinin arasında fark yoktu gttik getzi benzinli aldık yaklasık 5 ay önce aldıgımızda benzin 2.870 idi şimdi 3.360 civarında..şimdi lpg ye gecersem onada zam gelir verdiğim para yanıma kar kalır..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bende önce çok tereddütlüydüm LPG konusunda ama şu an daha önce neden geçmedim diye düşünüyorum...

- benzinden lpg ye geçiş süresi 1km.yi geçmiyor...
    -rahat rahat araç kullanıyorum..
    -istediğim kadar hızlı gidebiliyorum.(önceleri 100ün üstüne çıkmaya korkardım)
    -LPG gerçekten iyidir..
    18 günde - 1400 km yol yaptım.
    normalde bu km.yi 3 ayda yapardık.

en son ki bilgilerimi veriyorum...

65 liraya (1,80 den ) fulledim.aşağ yukarı 36 litre..
    şu an 430 km de hala kırmızı ışık yanmadı.
    yani şu an 0.15 krş yakmışız. üstelik buna otoban-şehiriçi yoğun trafik dahil.

LPG takmadan önce abartısız 0.28 - 0.30 krş yakıyorduk. farkı görün.
    Düzenleyen : mehmetgs

18. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bu arada deviri gaza basıp 4000 e getirdiğimiz zaman direk nasıl LPG ye geçiyor öyle birşey varmı?

ayrıca benim araca konulan depo sanki büyük gibi normallerinden.bu da olabilirmi. yani deponun boyutları standart değil mi?

19. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    selam hayırlı olsun.. iyi yapmışsınız..aracınız enjeksiyonlu olduğundan sıralı sistem takılmıştır. sıralı sistemlerde önce benzinle çalışıp ayarlanan sıcaklık seviyesine ulaştığında lpg'ye geçer... öyle devirle falan alakası yok... hangi marka taktınız..

20. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

teşekkürler..mimgaz taktırdım..
    ama arkadaşta mutsubishi lancer var otomatik. o da öyle oldugunu söylemişti de inanmamıştım. arabayı çalıştırıp gaza basıp devri 4000 yaptığı zaman direk gaza geçiyormuş.

Bu Sayfayı Paylaş