Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonunda gaz taktırıyorum

'Getz Forum - Club' forumunda Cephun tarafından 7 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,947
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şehiriçi normale yakınyakmış aracınız. Arıza lambasının yanma nedenini araştırmak lazım, servisten bir hata kodu okutursanız daha iyi yönlendirme yapılabilir. Klima temizleme spreyi kullanın.

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkür ederim abi allah razı olsn sayenizde:D

3. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu arada ilk verilerimi yazayım.Depo tamamen boştu ve tamemen bitirdim bu şekilde 20tl lik gazla şehir içi 121.8 km yaptı.Bunun 23km'si klima açık 10km civarı 150-160 km hızla gittim 20/121,8=164,20 daha ilk denememde bukadar yakması yüzümü güldürdü.En güzelide artık lambalara geldiğimde lambada 60snden doğru geri sayarken kontağı kapatmamak.İstedğm zaman klimayı açabilmek.Otomatik yıkamaya girerken kontağı kapatmak zorunda kalmayışım.

Tüm benzinli araç sahiplerine tavsiyem araçlarına LPG taktırmaları.Gerçekten huzur diyorum.

4. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

İki tane 307 bir tanede 206sw dizel eskittim ben şirket aracı.Bir tane 307 hala duruyor 2005 model 230.000kmde 206 ve 307 160.000kmde sıfır motor yapıldı.Ama segman atılmıştı 100.000kmde 206 ya 100.000kmde motor attırdık 5.000TL ye 180.000de yani 80.000km sonra motor bitti 8.000liraya verdik gitti.Demek istediğim peugeot oakdar sağlam motorlar üretmiyo.Dizellerde özellikle

5. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    degerleriniz cok guzel... bu sekildeyse cok iyi... montaj esnasindada 10 liralik atiyorlar onuda hesaba kattinizmi???

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben,im araba ile aynı motora sahip.Bende atiker taktırdım. 20lira 150-160 basıyorsun kliman açık hemde 122 km .Emin misin..?

7. lark

lark Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben lpg yı taktıralı neredeyse 20 gun oldu ıkı kere uzun yola cıktım ara sıra kılımayıda actım 145 krs yakıyor bız dıyelım 150 kulanmadan cok fark edıyor bu arada gazın lıtresı 172

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    onu hesaba katmadım o 10 liralık gazı tamamen bitidim ondan sonra koyduğum gazla hesapladım

9. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet abi kesinlikle eminimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif bu arada gazın litre fiyatını yazmamışım 1,99 kuruş opetten aldım

Düzenleyen : hundahaiyi

10. erdenbay

erdenbay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne yaktığını hesaplamanın bence en doğru yolu....
    1- Depoyu fullemek ve Km sayacını sıfırlamak
    2- 200 yada 300 Km yaptıktan sonra , aynı istasyondan yine deponuzu fullersiniz. ( Fiyat farkından dolayıvede farklı basınç ile tam dolup dolmadığı, değişikistasyonlardan LPG alınırsazor anlaşılır)
    3- Kaç liralık LPG aldıysa yaptığınız kilometreye bölüp anlaşılır.
    Yeni taktıranlar için,bu da ancak birkaç depo kullandıktan sonra belli olur.

"İçinde tahmini şu vardı, yada 20 liralık koydum şu kadar Km gezdim" ile ve de tam sağlıklı göstermeyen ışıklı led lambalardaki ışık seviyesini sıhhatli bir gaz göstergesi gibidüşünüp birkanaata varmakbence pek sıhhatli bir ölçüm değil.

11. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Şehir içi denilen ölçümlerde hızın 50 km olması gerekiyor, yanılmıyorsam. Bu arada (10km civarı 150-160 km) şehir içinde bu hızlara ulaşacak yollar var mı? Hiç ışık trafik filan yok mu?

Trafik kurallarına ve hız
    limitlerine uyalım, sevdiklerimizi ve bizi sevenleri üzmeyelim.

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dediğiniz hesap benzin için geçerli gazda ışığa güvenen yokki zaten aracı gaza geçirdiğinizde tekrar benzine atar bunu 2-3 defa daha yaptırır size ve artık gazla gitmenize imkan kalmadığı zaman araç zaten benzine geçmiştir.Yani depo tamemen boşken 20-30-40 vs.Gaz bastırdığınızda doğru hesabı yaparsınız.Bunu deneyerekte görebilirsiniz.

13. erdenbay

erdenbay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Gazda da benzindede en doğru yöntem depoyu fulleyip belli kilometre yapıp tekrar doldurmaktır. Genelde bütün tamirci ve şirketler bu yolu tercih eder.

14. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tmm abi benzini en iyi o şekilde hesaplarsınız ama gazda o şekilde olmuyor işte.Abi gazı fullediniz atıyorum 500 yaptınız bu 500km yaparken aracınızın kontajını belki 20defa çevirceksiniz belkide daha fazla dolayısıyla aracınız her çalıştığında benzinle çalışacak bu şekilde olduğu zaman benzin sarfiyatınızda olucak sanırım anlatmaya çalıştığım şeyi anlamışsınızdır.ama bnm dedğm yöntemle örnek 10-20 tl gibi rakamlarda aracınızı en fazla 5-6 defa çalıştıracaksınız dolayısıyla doğru hesaba daha yakın olucaksınız.Yanlışmıyım.

Düzenleyen : hundahaiyi

15. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu arada atiker kullanan arkadaşlara sormak istediğim bişey var.Gaz tamamen bitik nekadarlık gaz koyduğumda 2inci lamba yanması gerekiyor depo 42lt diye geçen 35litre gaz alan simit depo

16. raltundal

raltundal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar bende 1.3 gls getz var bende taktırmak istiyorum ama benim sorduğumda simit depo tavsiye etmediler çekidemirine denk geldiğini ve o demir şaseye bağlı olduğunu kesersek kullanamıyacağını söylediler.getz lerde çeki demiri ortadaymış.

taktırdığınız atikerin modeli ve fiyatınıda yazarmısınız.

iyi günler

he buarada 1.3 gls getzim kilometrede 0.30 krş yakıyor.depo fullendi aynı pompadan yine fullendi ve tüm bakımları yapılı lastiklerde yeni.

17. olcaytobulut

olcaytobulut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg taktıran arkadaslar bende taktırmak ıstıyorum otomatık gls var.ne kadar a mal oldu sıze ..arastırmalarım atıker sıralı sıstem dıyo ama fıyat ve yaptıracak yer bulamadım yardımcı olan olursa sevınırm

18. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    çeki demiri yerinde duruyo.Simit deponunda hiç bi dezavantajı yok zaten bagaj çok küçük normal tüp taktırmak istenilidğinde bagaj iptal olur bide bende tesisat oldğu için tamamen 2si bagajı doldururdu.Benim araca 42 litrelik simit depo takıldı normalde atikerin 990 tl lik kitinde normal depo var ve simit depo istediğinizde 80tl fark istiyolar.Ruhsat sızdırmazlık ve muayene işleri 275 lira tutuyo.Aracımın yakıtı 285-300 arası seyrediyordu şuan ise klima kapalı 164 kuruş klima açık 178 kuruş civarlarında yakıyo .Kesinlikle lpg'yi tavsiye ediyoruım.Performansta veya çekişte herhangibir sorunda yok gayet memnunum.

19. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar atiker sıralı gazda kaç tl koyduğunuzda göstergede 2.inci ışık yanıyor.Depom 42 litre diye geçip 35 litre alan depodan.Bugün 25 lira gaz koydum içinde gaz olmasına rahmen 2inci ışık nedense yanmadı.Zaten bundan öncede yanmıyordu aklıma acaba göstergemi bozuk diye soru işareti belirdi.Yorumlarınızı bekliyorum.

20. batuhan3000

batuhan3000 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg nin depo göstergesi doğru sonuçlar vermez. bence gittiğiniz km ye bakın

Bu Sayfayı Paylaş