Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonunda 1.4 Team Abs me BRC taktırdım.

'LPG Sistemleri' forumunda forumcu3 tarafından 6 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. forumcu3

forumcu3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet arkadaslaslar ilginize tesekkurler.
    Monta jdan sonra 15Tl. lik gaz almıstım. (1lt=1.78 )

15 tl ile 65 km yaptım.. Depo bitti. Uyarı sesi geldi...Benzine gecti Kilometre de 23 kurus yaktı.

10 Tl le 53 km yaptım. yaklasık olarak 19 kurus yaktı.
    Sonra tekrar

10 Tl gaz aldım 49 km yol yaptım. Kilometrede 20 kurus yaktı.
    Sonra
    15 Tl lik Gaz aldım . Bu sefer 91 km gittim . kilometrede 17 kurus harcadı. 20-25 km si sehirdısı sayılabilir .

Veriler bunlar simdilik. Bundan sonra Depoyu ik defa fulledim. Uyarı sesinden sonra depoyu fulledim. Depo simit 50 litrelik . Ama 36.17 lirte alıdktan sonra pompa attı yani depo doldu. Bu miktar az zanırım. En az 40 -45 litre alması gerekmemiydi.?????. Birde depoyu doldurduktan sonra 4 ısık yanıyordu ilk olarak ama sorna depo ısıklarından bir tanesi sondu sanki depo 3 ceyrek doluyu gosterdi . Eve gelene kardar bu sekılde geldim. Depoo dolduysa neden 4 ısık birden yanmıyor?? Birde depo dah fazla gaz almazmı ????

2. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Deponun % 80 gaz alır. Yani sizin depo 50 lik olduğuna göre 40 litre alır. Ancak tabanca attıktan sonra çok doldurtmayın. benim depo 40 lık. 32 litre LPG alır. Yaklaşık 350-400 km yol yaparım. Bu kadar mesafede her yerde LPG var. Yani hiç can sıkmaya gerek yok :)))

3. Adanus01

Adanus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben anlamadım.Benim eski aracımdaki LPG deposu 32 litrelikti.31 litre LPG alırdı...

4. forumcu3

forumcu3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlgiliize tesekkurler. %80 dolu luk bilgisi icin tesekkurler. Benim depom 50 litrelik simit depo dolayısıyla 580 ni 40 litre eder benim almıs olgum gaz 36 litre ve pompa attı. Yani depo doldu Bu normal midir. yoksa bir sorun varmıdır ?????
    İkinci larak da dopoyu doldurduktan sonra istasyonda cıktıkan heman sonra dope ısıkları 4 den 3 dustu ve bir daha 4 ısık yanmadı. Deo doluyke 4 ısık yanması gerekiyordu. Ama 200-300 metre yolda sonra 4 ısık sondu . bu da pek normal gelmiyor buna .Bu ve beneri sorunlara olan arkadaslar varmı. Yoksa benim ki bir kurunudan oteye gecmiyrmu ???

5. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tabanca attıktan sonra 3-4 litre daha alır sizin depo ama hiç sıkıştırtmayın. İkinci olrak depo ışıkları öncelikle 200-300 etrede düşmesi pek normal gelmedi. İlk fırsatta yeniden deneyin. (Gaz aldığınız yeri değiştierek) Gerçi normalde ilk ışık ortalama ilk 30-60.km.de, söner. Son ışık en uzun süre gider. Eğer durum böyle olursa takmanıza gerek yok https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : sportmen

6. forumcu3

forumcu3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk olarak fulledigim depo isının 3 tane yanmasından sonra simit deponun gostergesini fotografını cektım ve onu gonderiyorum . Bu durumda ısklı gostergenin 3 tanesi yanıyor ???

Uploaded with ImageShack.us

yaklasık oolarak 77 kilometre yaptıgımda ısıklardan bir t anesi daha sondu.

ıskılarda sedece 2 tanesı yanmaya basladı budurumda

budurumda simit deponun gostergesi ise yarıya henuz gelmemıstı.

Bu durumda hangi gosterge dogru oluyor . Isıklı gosterge hatalı mı yoksa boyle seyler normal midir .. yoksa simit depo da ki ivremi dogruyu gosteriyor??

7. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bunu şu şekilde örnekleyebiliriz. 50 litre deponuz olsun. Dijital göstergede 4 çizgi ve her çizgi 12.5 litre gazı simgeler. Yani sizin 25 litre ile 32 litre arasındaki gaz miktarınız hep aynıdır. Yani 2 çizgi...
    İbreli gösterge daha hassas değer okumanızı sağlar.

8. sportmen

sportmen Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    Talha_Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    göstergeye alışın. ilk ışık daha çabuk biter. Son ışık en fazla gider :)

9. mehmet şimşek

mehmet şimşek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    saygıdeğer insan bende 2010 modeli var.bu arabalar çok yakıyor.hele bir de 100ü geçersen gazı süpürüyor.umarım moralini bozmamışımdır

10. Adana

Adana Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende bu aracın 2011 modelini alıyorum. 1998 modeli ile 50 TL ile 300 km gidiyordum. Arabayı sakin kullanırım. Ancak bakımlarını düzgün yaptırmamıştım. Buna rağmen 17 Kr yakıyor.

Sanırım daha az sarfiyat için sakin kullanmanız gerekiyor.

11. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    forumcu3benim erayı sıfır km lpg montajlı aldım.ilk zamanlar gösterge hep yalnış gösteriyordu,(dört ışık full yanıyordu birden sıfıra iniyor bazende bir iki ışık yanabaliyordu)lpg alırken sürekli değişik litre rakamları çıkıyordu pompa basıncına göre az veya çok alıyordu,daha sonra mavidenizlere gittim şamandıradan bir parça söktülero günden beridir ne göstergede nede depoda sorun çıkmadı. simit depo her gaz alışımda net 46 litre lpg alıyor

12. bozbey_26

bozbey_26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    benım aractata bayıden lpg lı alma brclı ısıklar cok sorunlu brc soledıgımde ısıklarda cok sorun yasıyoruz km hesabına dıkkat edeceksın dedıler ısıklara bır cozum olmuyor hava basıncından dolayı devamlı ıbrelerde oynama olabılıyor dedı anlıycan cozumsuz kaldı lpg benım aracta devamlı arıza ısıgı yakıyordu gecen hafta lpg ıptal ettıler yıne yakacakmı dıye bır haftada benzıne 300 lıra harcadım gazın gozunun yagını yıyeyım batırdı bakalım brc sımdı ne yapacak cok sorunlu cıktı benım lpg

Bu Sayfayı Paylaş