Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Sonata NF katlanır ayna

'Sonata Forum - Club' forumunda MSC tarafından 21 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu bizim aracada olur sanırım düğme kısımlarımız aynı neticede..tuş bir şey ifade etmiyor neticede aynayı açıp kapatmak önemli olan ayna açılıp kapansında tuş olayı olmasada olur neticede arabanın içinden aynaları bence kapamanın bir mantığı pek yok anahtardan kapamak mühim.. :)

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Adam özellikle ilana 06 ve 08 arasındaki modellere uymuyor yazmış. İçeriden de kapamak lazım olur tuş oldukça güzel durur diye düşünüyorum.

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim elektrikçi onu uydururda gerek yok alın bence bir parada değil benim passatımda vardı içerden kapadığımı hiç hatırlamam araç bende 3 yıl kaldı 3 yıl hiç o tuşa basdığımı hatırlamıyorum zira kapıları kapadığımda araçdan indimmi anahtardan aynalar kendini kapatıyor arabaya yaklaşırken tuşa basdığımda aynalar kendini açıyordu.. arabanın içindede aynısı geçerli hiç o tuşa basdığımı hatırlamıyorum arabanın içindeykende anahtardan kapatıp açıyordum :)

6. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yolda giderken falan iyi oluyor dar bi yerden geçmek lazım olunca. Kullandığım Renaultların tamamında var ve tamamında işe yarıyor.

7. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ayna açık geçmesse hayatta o riske girmem :)) yani öyle yerden geçmem neyse işinize cidden yarıycaksa bir para değil alın bence. :) ama aynalar kapanmadıkdan sonra o tuşun pek bir anlamı olmaz bence öncelik aynaları açılır kapanır yapmak.. kalsında bir tuşu kalsın :))

bende isterim şu sahibindenden ayna kapatma modülünü alıyım ama aynalar kapanmadıkdan sonra o modülün elimde olması bir şey ifade etmiyor :)

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Modül sıkıntı değil, aracın içinde orijinal gibi duracakken ve böyle ucuzken şimdiden almakta fayda var. Zaten o satıcıdan alacağım 1-2 şey daha var bu da aradan çıkar. Bu arada ayna katlama için Hyundai motorları olmuyor maalesef başka bi araçtan sökmek lazım.

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben almayı düşünmüyorum ama şimdi bizimkiyle karşılaştırdım bizimkinin üstünde zaten bu swtich yeri hazırda varmış sadece düğmesi yok yani sizinkindede vardır..

bu benimki orjinal şu an aracın üstünde olan dikkat ederseniz yukarda otomatik ayna tuşu yeri hazır..

buda adamın sattığı birebir aynı bunların uymaması ancak belki alttan vida yerlerinin oturmaması şeklinde olabilir oda bir ustanın elinde 5 dakkada halledilir ama bizimkilerde zaten mevcut yer bulunmakda bu adamın sattığı tek fark o mevcut yerin üstünde düğme olması..

tahminim bu parçayı hyundai sonataya özel üretmemişdir pek çok o senelerde ürettiği diğer tucson belki santafe yada elentra falanada kullanmışdır..

gerçi niye bu kadar yazdıysam 20 dolar bir şey :))
    ben ayna işini yapmadan almam şahsen aynaları yapıyım o modülü alıyım onuda yapıyım en son bu tuşu alırım uyarda benim araca bire bir aynı parça çünkü resimlerdende belli ordaki satıcıda zaten some demiş belki ayna butonları farklı sonatalar vardır onlar için demiş olabilir..

Düzenleyen : panzer

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
  11. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o siteyi biliyorum ama o sitenin neyi ucuzki adamların her şeyi pahalı.. ebayda normal sonata aynası 40-50 dolara satılıyor..

yalnız dün hyundai forums sitesinede girdim ordada yazmışlar elektrikli kapanır ayna sonatalarda kore ve avrupa larda yokmuş amerikada üretilen bazı modellerinde varmış hepsinde yokmuş.

genelde ordada insanlar kendileri custom çalışma yaparak yapmışlar..

Düzenleyen : panzer

13. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet bu gün elektirkçi ustama gittim sohbet muhabet arasında aklıma geldi gösterdim bu otomatik cam açma şeyini benim yere bakdı kolay dedi senin kinde otomatik düğmenin yeri kapalı oraya ufak bir kesme işlemi uygulayıp yerini açarız dedi yada hazır 2008 model olanlardan hazır kesilmişini al takarız dedi..bende gerek yok aynaları yapalım dedim önce aynalar için bana bir tane aynandan bırakman lazım üstünde uygun motoru bulup denemeler yapmam lazım dedi uzun yani bakalım bir hallini bulucaz..

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    konusu denk geldi yazmak istedim şimdi forumdan bir arkadaş elantrasına ayna ararken bir arkadaşın deneme tavsiyesi üzerine accentin milyum kasa aynasını deniyor birebir ayna oluyor hatta ayna aynı ayna ..
    şimdi aklıma şu geldi acaba bizim sonatalarada uygun ayna olabilirmi yani hyundai gurup içinde aynı aynayı başka bir modelede kullanmış olabilirmi eğer öyleyse sonata diye aramayalım o modelin aynasını arayalım ondan diyorum.

Bu Sayfayı Paylaş