Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

SONATA Fren Sorunu

'Sonata Forum - Club' forumunda pekgucer tarafından 26 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yağ sorununu göstericem şimdilik arabayı çektim kenera. lpg de uzun yola gitttiğim zaman özellikle istanbul gibi nemli bir yere gittiğimde tekleme yapıyor. Araç soğuk iken bir şey yok fakat ısınınca titreme şeklinde değilde kafa atarak yığılma şeklinde tekliyor. 5. vitestede gitsem düşük devirdede gitsem aynı. Dün gece bilecik'i geçtikten sonra düzeldi abi anlamadım gitti. Sanki neme sıcağa alarjisi var lpg nin :D

2. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    [/QUOTE]
    Erkan abi geçmiş olsun. Motora zarar vermeden göstericem. sağolasın...

sonatım51 bunu beğendi.
  3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Havanın basıncına bağlı olabilir belki. Sen regülatörün basıncına baktır. Enjektörlerden de olabilir. Geçen ben değiştirdim. Değiştirme durumun olursa yeni tip Enjektörlerden taktır. Tavsiye ederim. Enjektör nozüllerini de 3mm genişlettir. Bizim araçlarda lpg sıkıntı oluyor. Çok ince ayar yapan, işten iyi anlayan bir ustaya göster.

4. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bugün yağ sorununa baktım. Gittim ilçedeki benzinlikten po maxima auto lpg 10W-40 motor yağı aldım . Motorun yağı kalmamış :D 2 lt yağ yedi min. ile max. arası seviyede. 8bin km de bu normal mi acaba ? Bu arada yağ eklerken lpg regulatörünün enjektöre bağlı hortumunda çatlak olduğunu kaçırdığını fark ettim. allahtan kelepçenin kenarından çatlamış orayı kesip yeniden bağladım. Birde resim ekliyorum fren ana merkeziyle yakınlığını göstereyim. Şu ana kadar da frenlerde boşalma yok allaha şükür.(Ana merkezi değiştiremedim daha :D ) 20150503_192354 - Kopya~1.jpg

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    2lt çok eksiltmiş.Senin regülatör benimkinden büyük olduğundan bahsettiğim yere sığmaz. Yalnız frenin yağ borularına dokunması yağın ısınmasına ve doğal olarak da incelmesine neden olabilir kanısındayım. Lpg deki sorun da ortaya çıkmış oldu böylece. O hortumdan yolda gaz da sızıntı yapmıştır. O boruyu yaptıktan sonra sorun çözüldü mü? Bu olay gösteriyor ki ara sıra arabanın motorunun sağını solunun incelemenin faydası var.Bende geçen incelerken regülatörün su borusunun dibinden su sızdırdığını fark ettim. Tamiri olmuyor zannedersem. Değişecek artık. Öyle çok bir sızıntı değil ama nemlendiriyor. Geçen bende bayağı bir inceledim. Bir kaç basit düzeltilcek şeyler fark ettim. Uygun zamanda düzenletecem. Arabayı tanımak önemli. Bir de o borudaki sızıntı doğal olarak yakıtı da arttırıyordur.

6. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    evet abi yakıtı etkiledi. nerdeyse yarı yarıya 120 üstü hızla 370 km yolu 67 tl ye gitmistim , dönüşte 285 km aynı hız aralıklarında 53 tl ye geldim. normalde 100 km hızı geçmeden 480 km yi 72 tl ye gitmiştim. (uzun yol tabi :D ) o boruyu yaptıktan sonra bu gun denedim tekleme 2000 devirin altında yapıyor. benzinde yapmıyor. en son servisteki usta zengin karışım olabilir diye rolantiyi biraz yukarı çekti.
    bunuda gaza ilk basışta bi boşluk oluyordu. yani gaz pedalına 0 dan hızlı bastığımda yemeyip devir bi 0 yapıp gaz yiyiordu motor, ondan dolayı ama yine rolanti tutmuyor 1000 dvrin altına düşüyor step motoru bozuk dediler. Zaten benim lpg ayarsız ecu çalışmıyor abi. bakalım elim bollaşınca komple yenileyecem. Bu arada Regülatoru klipsle biyere tuturucam bakalım. borulara deymesin diye .... :D

7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benimde önceki voltran diye markaydı. Bir türlü ayar tutmadı. Bende tank ve borular hariç motor bölümündeki malzemeleri Atiker safe fast taktırdım. O zaman(2011 de) 880tl tutmuştu. 10 taksitle ödemiştim.Öncekinin tesisatı acayip düzensizdi. Ben düzenlemiştim. İyi kötü. Ama atikerde komple attılar onları. Çok güzel montajladılar. O gün bu gündür memnundum.Ama zamanla normal olarak sorun çıkarttılar. İlk başta Enjektörler.Şimdi de regülatör. Enjektörleri zorla ısrar ederek gold sisteminin enjektörünü taktırdım. Şimdi de regülatörü gold sisteminin regülatöründen taktırmayı düşünüyorum. 300 tl dediler ama olsun. Benzinden telafi ederim.Sorun yaşamaktansa yeniletmek en mantıklısı. Ben o voltranın parasını da atikerin parasını da kat kat çıkardım. Biraz benzinde bineyim dedim. Bizim arabalarda da benzin de binilmiyorki arkadaş. Bizim arabalar yine az yakıyor da benzin ateş pahası.

8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Ha bu arada enjektörün nozüllerini (lpg enjektörlerinin ucundaki sarı memeler) 3mm genişlettir. Fark ediyor. Normalde 1.8mm takıyorlar. O yetersiz kalıyor.

pekgucer bunu beğendi.
  9. pekgucer

pekgucer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Barış Pekgucer
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    kadir abi benimki kaç bilmiyorum fakat şu anki enjektör beslemesi gayet güzel geliyor bana yani benzin-lpg farkını sorarsan yok denecek kadar az diyebilirim. Hızlanma oranları normal benim arabanın lpg sinde fakat belkide nozüll çapları büyükte olabilir. benimkide şu an platinca marka bu bahsettiğim güç-besleme oranlarından memlunum. fakat bi kararsızlık var. birde en sevmediğim şey platinca servisini her yerde bulamıyoruz atiker gold yapıcam bende .....
    bu arada konuda baya bi sapmış :D

bykadir ve sonatım51 bunu beğendi.
  10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Evet. İş muhabbete döndü. :) bende en çok eski markanın servisinden çok sıkıntı yaşıyordum. Atiker bu konuda iyi. Hele konyada hiç sıkıntı yok. Nereye baksam Atiker. :)
    Belki senin nozüller uygun olabilir. Üzerinde bazılarında yazıyor.

Bu Sayfayı Paylaş