10 Kasım LPG KABLO

Sonata Ef Hararet Gösteriyor, Motor Isısı Normal

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Furkan Mehmet İKİZ tarafından 14 Mart 2023 tarihinde açılan konu

  1. Furkan Mehmet İKİZ

    Furkan Mehmet İKİZ Kayıtlı Üye

    Yaş:
    32
    Katılım:
    19 Ağustos 2020
    Mesaj:
    15
    Alınan Beğeniler:
    16
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Furkan Mehmet İKİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Herkese merhaba,
    2005 model Sonata EF 2.0 aracım var. 2-3 aydır bir problem ile uğraşıyorum.
    Hararet göstergesi normalde göstergede bulunan 2 nokta arasında duruyor.
    Bazen 10-15 dk çalıştıktan sonra sapıtıyor ve ibre yükselmeye başlıyor.
    Bu sırada OBDII cihazından takip ediyorum soğutma ısısı normal (98 ile 93 arasında geziyor, 98'de fan açıyor ve 93'te kapatıyor).
    İbre bazen kırmızı noktanın sonuna kadar dayanıyor 15-20 sn sonra kendiliğinden iniyor.
    Bu süre zarfında bir hararet belirtisi yok. Ki zaten OBDII'de değer normal görünüyor.
    İbre sapıttığında aşağı inme eğilimi hiç olmadı, hep yukarı çıkıyor.
    Eğer kontağı kapatıp açarsam ibre olması gereken konuma geliyor (bazen de gelmiyor).
    Hararet müşürü orjinali ile değişti, termostat daha önce değişmişti ve problemsiz çalışıyor. Fan da devreye giriyor, problemsiz çalışıyor.
    Linkteki videoda eş zamanlı hararet göstergesini ve OBDII cihazının değerlerini kaydettiğim video var.
    https://photos.app.goo.gl/s4wWWtyAW8MYWxtTA

    Tecrübeleriniz paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
     
  2. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    42
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,346
    Alınan Beğeniler:
    16,234
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, zayıf şase olma ihtimali yüksek. takviye kablosu ile akünün eksi kutbunu motor bloğuna bağlayıp gözlemleyebilirsiniz.
     
  3. Furkan Mehmet İKİZ

    Furkan Mehmet İKİZ Kayıtlı Üye

    Yaş:
    32
    Katılım:
    19 Ağustos 2020
    Mesaj:
    15
    Alınan Beğeniler:
    16
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Furkan Mehmet İKİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Bunu ilk fırsatta deneyeceğim. Sonuçlarını yazarım.
    Bir de 98 derecede fan açması normal midir?
    Normal çalışma ısısı 90 derece civarı olması gerekmez mi?
    Bu motordan motora değişkenlik gösterir mi?
     
  4. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    42
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,346
    Alınan Beğeniler:
    16,234
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    uzak doğu araçları için normal. her motorun farklı.
     
  5. Sonata Baba

    Sonata Baba Kayıtlı Üye

    Yaş:
    27
    Katılım:
    5 Kasım 2018
    Mesaj:
    21
    Alınan Beğeniler:
    1
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Furkan Koçyiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    abi benim de aynı araç. biraz yokuş ya da sıkışık trafik gördü mü 106-107'lere çıkıyor obd cihazından baktığımda ama göstergede kırmızıya dayanıyor hararet, aynı sorun olma ihtimali var mı?
     
  6. MSC

    MSC Site Yetkilisi Yönetici

    Yaş:
    42
    Katılım:
    21 Mayıs 2008
    Mesaj:
    23,346
    Alınan Beğeniler:
    16,234
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tabii ki var. takviye kablosu ile deneyebilirsiniz.
     
    Sonata Baba bunu beğendi.
  7. Furkan Mehmet İKİZ

    Furkan Mehmet İKİZ Kayıtlı Üye

    Yaş:
    32
    Katılım:
    19 Ağustos 2020
    Mesaj:
    15
    Alınan Beğeniler:
    16
    Cinsiyet:
    Erkek
    Ad Soyad:
    Furkan Mehmet İKİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Aynı problemi yaşayan olursa buradan ulaşabilsin diye yazmak istedim. Aynı problemi yaşayan bir arkadaş buradan bana ulaştı, o kendi aracında şase kablosunu yeniletti ve problem düzeldi.

    Benim aracımda uzun zamandır problem olmadı. Würth motor temizleyici kullanmıştım. Sanırım bu sıvı şase bağlantı noktasına sızdı ve bu probleme sebep oldu. Şuan da ise problem yok.
     
    adgny ve MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş