Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

soğuk motor çalışma sıkıntısı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda azd51 tarafından 6 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Tamam dostum bilgi veririm.

2. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eğer kayıt ediyorsa kutup başını sokmek bir fayda getirmez. Çünkü kayıt ortamı elektrik kesilse bile en az 10 yıl boyunca saklamayı garanti ediyor. O sitedeki yazılanların da tamamı doğru değil.
    Benim buradan çıkardığım ayar problemi nedeni ile birçok malzeme değiştiriliyor. Aslında 5 TL lik basit bir işlem ama kimsenin aklına gelmiyor çünkü işin ucunda YAZILIM var.
    Ben nasıl buldum bu siteyi ? bende de sabahları kışın ozellikle gaz yememe problemi yapıyordu. Bu nedenle çok moralim bozuktu araştırırken denk geldim. Benim sorunum çozüldü.
    Ben de Hyundai kullanıcısıyım. O zamanlar araştırırken yahu ne kadar çok Hyundai Elantra problemivarmış diye düşünüyordum kendi kendime. Accentte bir problem yaşamadım ben. sadece ilk zamanlar 2 kere stop etti hareket halinde iken bir de ayar yaptırdım. 3 senedeki tüm olay budur. Şimdi donup baktığımda nerede ise 1.5 kat kazanç sağlamışım LPG den.

Bence şu şekilde test edin daha faydalı. Aracın sağlam olduğunu kesinleştirin. bunu yaparken de sağlam olduğuna inanana dek benzinde kullanın. Ben ayarı yaptırırken mesela buji kablolarında kaçak tesbit etti ayarı yapan arkadaş. Bunu da değiştirdim daha güzel oldu. Siz de oncelikli olarak benzine geçip sağlamlığını garanti ettirin. sonrasinda ayar yaptırın derim ben.

3. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu mesajı yazdıktan sonra biraz daha kafa patlattım,daha sonra pek mantıklı gelmedi ve kendi kendime dedim ki,adamlar sensörlerde veri alıp kayıt yapan bir sistem yapmışlar neden enerjiye ihtiyaç duyan bir kayıt hafızası kullansınlar ki.

Servise geç zor çalışma hakkında soru sorduğumda oradaki usta bana " arabamda bir sorun olmadığını lpg sisteminden kaynaklandığını ve herhangi bir tamir ve parça değişimi söz konusu olmadığını,eğer tamire uğraşırsan boşuna masraf yapacağımı " söyledi.

Yanlız benzinde kullanıp deneyeceğim.Bunu denerkende enj. temizleyici koyacağım.Bakalım ne olacak.

Düzenleyen : bykadir

4. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benzinde kullanın düzeldiğini goreceksiniz bence. LPG li araçlarda zaten kontak açtıktan sonra ve kapamadan once bir süre benzin ile kullanılması tavsiye ediliyor. Başka nedenleri de olabilir.
    Ote yandan enjektorler de sorun olması durumunda bana kalırsa sorun her daim yaşanacaktır. Sonuçta sürekli olarak aktif çalışıyorlar. Bir ara bi arkadaş şoyle bir teori üretmişti. Benzin kalıntıları enjektor ve çevresinde macunumsu bir tabaka oluşturur. Bu tabaka soğukta tıkayıcı olup ısınınca eridiğinden daha geçirgen olur bu nedenle soğukta çalışmama enjektorlerden kaynaklanabilir. Ama bunun doğruluğundan da şüpheliyim dediğim gibi bu durumda benzinde sürekli kullanımda sorunların devam etmesi gerekiyor.

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Herhalde enj. temizleyiciler bu kalıntıları temizler.Bakalım enj. temzileyici siparişi verdim bu gün yarın gelir.Benzini onla deneyeceğim.Ondan sonrada devam edecek mi?buraya yazarım sonucu...

6. yurdald

yurdald Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorunu yaşıyorum.Yazılanları uygulayarak Benzin+enj temizleyici kullanıp hafta içi LPG ayarlarını yaptıracağım. Sonucu paylaşırım. Bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler.

7. yurdald

yurdald Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    200 km benzinde(+enj.tem.) kullanımdan sonra LPG ayarları yapıldı. Şu an için sorun kalmadı. Tek sorun benzin kokusu o nedenle benzinde kullanmaya devam ediyorum ve benzin deposunu yarım deponun üstünde tutuyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. İşinin ehli MOCAN otogaza ayrıca teşekkürler.

8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bendede geç çalışma sorunu kalmadı.Enj. Temizleyici işe yaradı.Yardımcı olanlara teşk.

9. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

10. mehmetali37

mehmetali37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eski arabamda aynı sorunla karşılaştım lpg beyninin içindeki diyaframlar patlakmış beyini değiştirdim ve ne gaz kokusu kaldı vede tek marşya çalıştı yakıtı bile düşmüştü aracın

11. azd51

azd51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklı çıktınız 500 km civarında lpg kullanımından sonra araç tekrar aynı sorunları vermeye başladı.çözüm için ne yapmalıyım lpg beyin değişimi çözüm olabilirmi.

12. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG Ayar yaptırmalısın. İnce ayar. Çözüm olmazsa LPG teknik servis.
    Ben Voltran kullanıyorum Dudullu da merkez servis var veya maslak sanayide taktırdığım ana distribütör Abanikler var. Örnek olarak verdim siz de sizin markanın ana distribütörüne gidebiliyorsanız gidin derim. BRC için 2A idi galiba. Benim son ayardan bu yana 20.ooo km den fazla gitmişim ama şu sıralar gaz yememe durumu yavaştan başladı. Pazar günü yağı değiştirdim bakalım düzelebilir diye düşünüyorum. Olmadı Kış girerken gene yol göründü gibi.
    Düzenleyen : MSC

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,954
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Beyne giden 2 adet 10Amper sigorta var, bu sigortalara ait hat kontağa röle ile bağlanacak, akşam kontağı kapattığınızda beyin hafıza kısmına giden elektrik kesilmiş olacak ve sabah temiz emisyon değerleriyle sorunsuz olarak çalışacak araç.

Bu Sayfayı Paylaş