Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

soğuk havada zor çalışma !!!!

'LPG Sistemleri' forumunda karabaş tarafından 31 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    beyinsiz doğan'la neyi kıyaslıyorsunuz? Düzgün yere montaj yaptırmazsanız başınız böyle ağırır.

2. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İkiside olabilir, ben fiyat/kalite oranı yüksek olan atiker öneririm.

3. yiğit

yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey aynı sorun bendede var kit brc. arkadaşa dediklerinizi uygulayacak kadar teknik bilgim yok fakat merak ettiğim brc servisine gittiğimde ilk çalışmada benzinle çalıştığı için bizimle ilgili değil (tüpte gaz yemese bizimle alakalı dediler.) hyundai servisine gideceksiniz dediler ama bu kit takılmadan önce böyle bir problem yoktu.bilgileriniz için teşekkür ederim

4. chileeek

chileeek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar öncelikle merhaba;
    Hyundai Accent 1.3 Admire aracım var. Bundan 2 ay önce Atiker Safefast sıralı sistem lpg taktırdım. Araçta ilk başta fazla yakması haricinde problem yoktu. Ayardan sonra oda düzeldi. Bir süre böyle gittikten sonra arkadaşın yaşadığı sorunu yaşamaya başladım. Sabah ilk marşta çalışmıyor. Çalıştığında da gaza geçene kadar gaz yemiyordu. 1-2 kez ayara götürdüm fakat taktırdığım yer sorunu çözemedi. Daha sonra forumda Serdar Bey in yazdıklarını gördüm. Lpg montajı yapan yere aynılarını uygulattım. 1.8mm nozul takmışlar, onları 1.5 yaptırdım. Regülatör basıncını 1 bara ayarlattım vs. Araç çok şükür düzeldi. Fakat şimdide fazla yakmaya başladı. 30tl lik yakıtla dün 128 km gidebildim. Şimdi tekrar ayara götürücem ama korkuyorum sabahları zor çalışma olayına dönücek diye.

Bu konuda sizlerin tavsiyesi bekliyorum. Yapılacakları söylerseniz ustaya aynılarını uygulatabilirim. Yada Kocaeli ve Sakarya civarında bu işi gerçekten düzgün yapabilecek bir yer varsa onu tavsiye edersenizoda makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, üst devirlerde enjeksiyon katsayılarınız yüksek kalmış olabilir. Benzin enjeksiyon sürelerinin gaz ve benzinde üst devirlerde de eşit olacak şekilde yapılandırılması gerekebilir.

Bu konuyla ilgili gözlemim; Safe fast kitte (ayrıca bütün aeb ecu'larda) otomatik kalibrasyon süresi 20 saniyeyi geçiyorsa o kalibrasyon sırasında devir sabit tutulamadı demektir. Bu da enjeksiyon katsayılarında düzensizliğe yol açıyor. Kalibrasyon süresi çok kısa olana kadar tekrar tekrar denenmeli.

6. chileeek

chileeek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayar yaparken bunu belirtmemiştim. Telefonla tarif ettim ayarları. Benzin ve gaz enjeksiyon sürelerini eşitlemesini söyledim fakat üst devirlerde de uygula diye belirtmedim. Tekrar ayara götürücem. Bunuda bi kontrol ettiriyim.

Yaptırdığım servis Sakarya da büyük bi servis. Hatta forumda öneriler de var. Adamlar bu problemi Hyundai araçlarda daha öncede yaşadıklarını söylediler. Fakat çözememişler. Şimdi benden haber bekliyorlar problem çözüldümü diye. Adamlara sayenizde ayar yapmayı da öğreticez inşallah:)

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sevgili arkadaşlar, selam.

bu sabah arabayı soğukta çalıştıramadım. işe gitmek için babamın aracını almak zorunda kaldım.
    İşin kötüsü Ankara'yı daha soğuk sabahlar da bekliyor, endişeliyim. Aracım karbüratörlü 1.3 Accent ve Atiker LPG sistemi mevcut lakin hangi modeli olduğunu bilmiyorum.
    İyi bir LPG servisi/ustası bu sorunu çözer mi? Yoksa düz LPG sistemlerinde soğuk havalarda sürekli olarak aynı sorunu yaşar mıyım?
    Bu arada arabayı benzine almak aşırı sıkıntılı ve zahmetli oluyor, o yüzden akşamları çoğu zaman LPG'deyken kontak kapatıyorum. Benim arzuladığım aracın LPG'deyken de en kötü ikinci, üçüncü marşta çalışabilmesi.
    Mümkün müdür bu?

Son düzenleme: 25 Kasım 2016
    Duygu bunu beğendi.
  9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim accent 1.3 karbüratörlü aracım, kışın benzinde çalışırken zorlanıyordu. sonra hiç benzine geçmemeye başladım. lpg ile daha kolay çalıştığını gördüm.

ankarada o aracı 5 yıl kullandım. yaz-kış hergün sabahları çalıştırdım. lpgde çok rahat çalışıyordu.

ben kontağı açıyordum, araç lpgde. bir süre marşa basmayınca röleden lpg kendini kapatıyor. bu aşamada lpgnin silindire ulaştığını düşünüyorum.

daha sonra marşa basınca araç 2-3 saniyede çalkışıyordu.

bujileriniz eskiyse değiştirin, akünüzü de kontrol ettirin.

iyi bir lpg ayarı yaptırın, sabah çalışmakta zorlandığını da belirtin.

yvz bunu beğendi.
  10. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teşekkür ederim.

ben de aynı şekilde bekliyordum kontak açık, sonra ilk; bilemedin ikinci seferde çalışıyordu. daha soğuk havada da çalıştı yani ama bu sabah bayağı bir zorlamama rağmen çalıştıramadım. Allah'tan ikame aracım vardı, yoksa Ankara'dan Keskin'e gitmek için epey bi çile çekecektim. Yarın ilk işim bu dediklerinizi yapmak olacak. Teşekkürler tekrardan.

11. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu sabah yukarıdaki nedenlerden ötürü aracım yine çalışmadı. bu defa da ilk seferinde sorun yokken, ikinci marşta LPG ışığı yanmamaya başladı. Ne yaptıysam yanmadı. Sigortasına filan baktım, sorun yok gibi. Sorunlar çıkmaya devam ederse aracı benzin döküp şarampolden aşağıya yuvarlayacağım :D

Son düzenleme: 5 Aralık 2016
  12. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bujiler ömrünün sonuna gelmiş olabilir...bir baktır baktırmışken temizletip ayar yaptır,ya da direk bujileri değiştir sorunluysa..ayrıca çalıştırmadan önce kontağı açtığında 2 saniye bekle lpg devreye girsin ışıklar yanıp tık diye bir ses duyarsın ondan sonra marşa bas..ışıklar yanmazsa düğmeden aç kapa yap ayrıca Lpg regülatörün arızalı olabilir dolayısıyla zengin karışım yapıyor olabilir,

Son düzenleme: 6 Aralık 2016
    yvz bunu beğendi.
  13. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bujiler geçen hafta değişti. tek marş çalışıyor normalde.. dediğiniz gibi, kontak açıp tık sesinden sonra çalıştırıyorum arabayı. hava çok soğukken birkaç defa aç kapa yapıyorum kontağı. lakin şu an LPG düğmesinde ışık yok. sigortalarda bir sorun yok kontrol ettim. başka bişi var ama çözemedim. :/

ayzek11 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş